- 19 Kasım 2025
- 3
- 1
- 1
- 35
- Konu Sahibi hayretler_hayatlar
-
Böyle bir çalışma düzenine ne kadar ücret vereceğinizi merak ettim doğrusu. 7,5 saatin üzerine mesai ücretini verecek misiniz? Çocuk sizin çocuğunuz, o kişi size sadece çalışacak onu da unutmayın. Mola saati, dinlenmesi olacak. İstedikleriniz çok da insani değil.Herkese merhaba,
Ankarada yaşıyorum. Gündüzlü ve yatılı bakıcı olanların Ankara'da ne kadar ücret aldığı ve evde tam olarak nelerden sorumlu olduğu konusunda fikir almak istiyorum.
Benim kafamdaki işler ve saatler şöyle;
Gündüzlü olursa beklentim:
8:00-17:00 (belki 17:30) arası çalışması yeterli bizim için.
Cocuk 1.5 yasında ve tüm gün peşinde olmak gerekiyor. O yüzden cocuk uyanıkken hep onunla ilgilensin, cocuk uyurken de çocuğun dağıttıgını toplasın, hazırda yiyeceği bir sey yoksa sonraki öğününü hazırlasın, mutfak illa ki dagılacak bulaşık makinesi bosalt doldur gibi işler olabilir veya cocugun çamaşırını veya ütüsünü halletsin (o gün ne gerekirse), aksam ben erken gelirsem, cocukla ben ilgilenirken çıkma saatine kadar yemeğimizi yapsın istiyorum.
Yatılı olursa da :
Aksam 8-9'a kadar gerekli ne varsa evde (ben gelene kadar çocuk bakımı, sonra ben cocugu alınca yemek, derleme toplama, çamaşır) onla ugrassın, cumartesi büyük temizlik yapsın, pazar günü izinli olsun mesela.
Özellikle su anda bakıcısı olanlar ne ödedikleri ve ne yaptırdıkları konusunda yazabilirse çok faydalı olur bir çok kişi için.
100-150 bin de verseniz bu şartları kabul edip çalışacak birini bulacağınızı sanmıyorum hem çocuk bakıcılığı hem hizmetçilik yapacak o kişi üstelik molası yok. Ben de ankaradayım. Bi tanıdığım bakıcı ücretlerine 25-30 bin civarı diyordu ama sadece bakıcı tabiHerkese merhaba,
Ankarada yaşıyorum. Gündüzlü ve yatılı bakıcı olanların Ankara'da ne kadar ücret aldığı ve evde tam olarak nelerden sorumlu olduğu konusunda fikir almak istiyorum.
Benim kafamdaki işler ve saatler şöyle;
Gündüzlü olursa beklentim:
8:00-17:00 (belki 17:30) arası çalışması yeterli bizim için.
Cocuk 1.5 yasında ve tüm gün peşinde olmak gerekiyor. O yüzden cocuk uyanıkken hep onunla ilgilensin, cocuk uyurken de çocuğun dağıttıgını toplasın, hazırda yiyeceği bir sey yoksa sonraki öğününü hazırlasın, mutfak illa ki dagılacak bulaşık makinesi bosalt doldur gibi işler olabilir veya cocugun çamaşırını veya ütüsünü halletsin (o gün ne gerekirse), aksam ben erken gelirsem, cocukla ben ilgilenirken çıkma saatine kadar yemeğimizi yapsın istiyorum.
Yatılı olursa da :
Aksam 8-9'a kadar gerekli ne varsa evde (ben gelene kadar çocuk bakımı, sonra ben cocugu alınca yemek, derleme toplama, çamaşır) onla ugrassın, cumartesi büyük temizlik yapsın, pazar günü izinli olsun mesela.
Özellikle su anda bakıcısı olanlar ne ödedikleri ve ne yaptırdıkları konusunda yazabilirse çok faydalı olur bir çok kişi için.
Teyzemin yatılı bakıcısı var özbek evin insanı gibi yaşıyor günlük işleri yapıyor çamaşır yemek bulaşık vs ama çocuk bakmakla yaşlı bakmak aynı şey değil tabii. Sanırım 40 bin alıyor aylık.Tam anlatamamış olabilirim. Benim cocugum gunde 2-2.5 saat uyuyor. Gündüzcü bakıcıdan beklediğim (her iş her gun gerekmeyeceğinden) belki gunde 1 saatlik iş. Kalan süre elbetteki yemek ve dinlenme için olacak, hakkıdır da. Herhangi bir işte çalışan kimsenin 2.5 saat yemek dinlenme molası yok, o açıdan bana makul gibi geliyor. Yani 8-5 olup 1-1.5 saat de ara verebilmesi, bildiğimiz düz mesai.
Yatılıların da bu sekilde calısanlarını duydum, elbette yorulur dinlenir vs, bizim uygunlugumuza göre bir aile gibi olunacak onlar ayarlanacak tabiki insani şartları sağlamak adına. Ama eğer aksam 5'de bırakacaksa o zaman yatılı birine cok daha fazla ödemenin ne anlamı olacak diye düşünüyorum. Onlara haliyle cok daha fazla ücret ödeniyor. Tabi deneyimi olan varsa bilmek isterim.
Benim amacım aktif olarak bakıcısı olanlar buraya yazarsa, hepimiz fikir ediniriz, belki ben de kafamdaki şartları güncellerim eğer realistik değil ise.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?