Canım çok teşekkür ederim. Senin de az kalmış, darısı senin başına olsun.. Öncelikle şunu belirteyim, forumda bir arkadaş Selçuk Bey için paragöz demiş. Ben dediğim gibi iki doğumu da ona yaptırdım, beni yolmadı

Ayrıca hastasıyla da iletişimi çok iyidir. Hastaneye ne zaman gitsen onun tarafı tıklım tıklımdır ve randevu almak için en az 15 gün önceden araman gerekir. Yani çok iyidir, hastanenin lokomotif iki doktorundan birisidir. Sezeryan yaptığı doğru; normal doğum pek yapmıyor ama emin ol; bütün özeller benim bildiğim böyle...
Bu arada ödediğimiz fiyat 644 tl değilmiş, daha az 620-630 arası birşey de, eşim faturayı yanında götürmüş, bugün doğum belgesini almak için hastaneye gidecekti de

gelsin, faturaya bir bakayım, sana tekrar yazayım..
Benim aslında günüm vardı doğum için. Selçuk Bey en azından bu hafta sonuna kadar beklemek istiyordu ama benim gece sancılarım başladı, hemen hastaneyle irtibata geçtim, doktorumun kim olduğunu, adımı, kaç haftalık hamile olduğumu söyledim. Hastaneye gittiğimde beni hemen kapıda karşıladılar, odamı hazırlamışlar, oraya çıkardılar. Nst'ye bağlandım, nst sonucum çıkana kadar, ebeyi evinden getirdiler, ebe tuşe muayene yaptı, o sırada da ekip toplanıp hazırlanmaya başlamış zaten. Ben hastaneye gittiğimde saat sabaha karşı 04.30'du. Ameliyat hazırlıklarına başladılar. Damarımdan kan alındı, damar yolu açıldı, sonda takıldı, ameliyat önlüğüm giydirildi ve saat 05.15'te ameliyat kapısına getirildiğimde ameliyat kapısında Selçuk Bey ve anestezi uzmanı karşıladı beni. Hoşgeldin, seninki durmamış diye şaka yaptı Selçuk Bey ve güle oynaya ameliyata girdik.. Ameliyat 45 dk sürdü. Anestezi yapıldı, ben uyuşana kadar biraz sohbet ettik, Volkan Konak dinledik. Selçuk Bey, operasyona başladı, aşama aşama anlattı herşeyi, oğlumu çıkardı karnımdan, hemen iyi olduğu bilgisini verdi....
Hastaneye cumartesi sabaha karşı giriş yaptım, pazar saat 11.30'da taburcu oldum. Aslında bütün gün odada kalsam kimse çık git demezdi ama ben de bebek de iyiydik ve ben artık bir an önce eve gitmek istiyordum..
Hemşireleri ayrı ayrı çok güzel ilgileniyorlar. Bebeğin için günde iki kere doktor, iki kere de hemşire geliyor. Sondayla falan hemşireler ilgileniyorlar. Zaten sondayı sen kendini iyi hissetmeye başlayınca çıkarıyorlar. Gece eğer bebek durmazsa hemşire eğer istersen sana yardımcı oluyor, bebeği sakinleştiriyor. Benim ilk oğlum hiç durmamıştı çünkü sütüm daha tam gelmemişti, hemşireler yardımcı olmuştu. Bu seferkinde de benden 3-4 saat sonra doğum yapanlar vardı, onlarla ilgilendiler....
Ertesi gün yani taburcu olacağın gün saat 10.00 gibi pansumanını yapıyorlar, eğer bağırsak hareketlerin başlamamışsa lavman yapıyorlar, serum iğneni falan çıkartıyorlar, seni çıkışa hazır hale getiriyorlar. Bebeğinin de kilosunu tartıyorlar, bebek hemşiresi bebek bakımı ile ilgili seni bilgilendiriyor, sonra bebeği alıp topuk kanını alıp geri getiriyor...
Sen sadece bebeğin kıyafetlerinin ve kendi kıyafetlerinin hazır olduğu çantanı al. Eğer hazırlamadıysan ya da eksiğim var mı diye düşünüyorsan sor, onları da yazayım sana... Ama yanına ekstradan bir paket peçete, birkaç kağıt bardak alabilirsin.. Kafeteryaları çok erken kapanıyor ama acilde parayla çalışan meşrubat,çay, su dolapları var. Ayrıca eğer sezeryan olursan kahve içmeni tembih ediyorlar. Şekerli içiyorsan yanına biraz kesme şeker al. Ben şekersiz içiyorum ama annem bir türlü çayını şekerli almayı becerememişti, makine vermiyor dedi ve 50 kuruşluk, 1 tl'lik bozuk paraların olsun yanında çünkü su 50, cappuçino 1 TL. Makinelerde nescafe yoktu.. Suyu bolca tüketeceğin için bozuk paran da çok olsun. Ben sadece 1 günde 7 şişe su içtim :)
Ameliyattan çıkınca kanaman olacağı için altına hasta bezini onlar bağlıyor da, taburcu olurken giyineceğin için yanında ped olsun
Aklıma bunlar geldi.. Kafana takılan birşeyler varsa yaz yine... Peki sen şimdi hangi doktora gidiyorsun, gelişmeler nedir bir de sen yaz...