Ankara BİLGİ HASTANESİNDE doğum yapanlar yardımlarınızı bekliyorum ...

kızlar merhaba bende 2 ün önce siz gibiydim ama çokk şükür kızm şimdi yanımda merakınızı anlıyorum. benimde bütün doktorlarım gitti. kafam karışık kararsız haldeyken uğraş hanımla karşılaştık. ben salı günü normal doğum yaptım dünden beri evdeyim çok şükür kızımda bende çok iyiyiz.darısı başınıza olsun kızlar.

bide söylemeyi unuttum fiyatlara zam gelmiş yılbaşından sonra normalde sezeryanda 800 lira taze ve kesin fiyat

kızlar merhaba bende 2 ün önce siz gibiydim ama çokk şükür kızm şimdi yanımda merakınızı anlıyorum. benimde bütün doktorlarım gitti. kafam karışık kararsız haldeyken uğraş hanımla karşılaştık. ben salı günü normal doğum yaptım dünden beri evdeyim çok şükür kızımda bende çok iyiyiz.darısı başınıza olsun kızlar.

Selam canım,

Sen doğumunu Uğraş Hanımla mı yaptın? Eğer öyleyse bu bizim için çook iç rahatlatıcı bir haber; çünkü kısacık bir sürede bilgi sahibi oluyoruz anlamına geliyor :36: Nasıldı, memnun muydun? Ben onun yaklaşımını genel olarak çok beğeniyorum..
Bu arada hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün, darısı başımızıa :21:

teşekkür canım gerçekten darısı başınıza. evet uğraş hanım yaptırdı benimde onun yaklaşımları hoşuma gitmişti memnunda kaldım tavsiye ederim kesinlikle yaklaşımı güzel doğumuda o yaptırdı zaten ama diğer personelin yaklaşımıda çabasıda bi o kadar iyiydi.ve güzel olan bi tarafıda son doğum anı gelene kadar eşim hep yanımdaydı sancılarımı beraber paylaştık bu benim için süperdi

Aynen ben de Uğraş Hanım'ın cana yakınlığını çok sevdim.. Teşekkür ederim canım yaa, bayağı bir Ankara'lının yüreğine su serptin :8:

bende SELÇUK bey e gidiyordum spinal sezeryanla doğumumu orda yaptım...
evet selçuk bey iyi bi dr fakat cidden sezeryan yanlısı...daha hiç normal doğum yaptırdığını duymadım...benim en başından beri normal gözüken doğumum selçuk beyin plasenta yaşlanmış demesiyle sezeryana dönüştü...bende içim rahat etmedi ve zekai tahire gittim sonuçta devlet hastanesi her yönden daha tecrübeliler diye ve ordaki dr gayet normal olduğunu bu durumda bu hastanede kimse sana sezeryan yapamaz demesiyle benim bütün aklım karıştı ve ertesi gün kontrolüme gittiğimde nst sonucuna göre beni hemen apar topar ameliyata aldılar neye uğradığımı şasırdım...ayrıca selçuk beyin hastalarına yaklaşımı güzel fakat sorarsan öğrenirsin susarsan hiç bişi konuşmuyor usg de bile ufak tefek yorumlar yapıp genel durumunu yorumluyor...mesela her gittiğimde ne boyunu nede kilosunu ben sormadan söylemedi vs gibi...
en önemliside gittiğiniz hastanede yenidoğan yoğun bakım ünitesi olup olmadığı bence ...
burda int. sitesinde var yazıyor ama yokkkk...
işin doğrusu bende başta pek ciddiye almadım ama şans bizi buldu ...
doğumdan hemen 3 saat sonra bebeğim bşk bi hastaneye sevk edildi.. sorunda YENİDOĞAN TAKİPNESİ adı verilen bi durum...
işin açıkçası ben pek memnun kalmadım...ebe ve hemşirelerin yaklaşımı bile soğuk... dikiş yerimden o bandı öyle bi çıkarttı ki ebe resmen kanadı ben ne yapıyorsunuz diye bağırdımda da bana '' sen hiç ağda yapmadın mı '' diye çok ciddiyetsiz bi cevap verdi ...
bu tutumlarının en büyük sebebi bence FİYATLARIN UYGUN OLMASI...
çünkü gidip gördüğünüzde devlet hastanesinden hemen hemen hiç bi farkı yok denecek kadar var...
hamileliğimin başından son aylarıma kadar HRS KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM HASTANESİNE gittimve öyle memnundum ki ...maalesef taşındık ve evime en yakın olan hastaneyi tercih etmek zorundaydım o yüzden bilgiyi tercih ettim...herşeyin hayırlısı olsun...
buda benden size bi tavsiye kızlar benim gibi başıma gelmez diye düşünmeyin YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ olan bi hastan tercih edin özele gücünz yetmiyorsada devlete gidin önemli olan bebeğiniz...

Bende Bilgi hastanesinde Selçuk beye gidiyordum hamileliğimin başından beridir. Doğumumda aynı hastane de ve aynı doktor tarafından gerçekleşti. Ameyliyathane ekibine,ebe ve hemşirelere diyecek hiçbirşeyim yok son derece sıcak ve ilgili karşılandım. Spinal anestezi yöntemi ile sezaryen oldum ameliyat yerimde yok denecek kadar az sancım oldu fakat koluma vuran ağrılar beni bağıra bağıra ağlattı. Spinal sezaryenin yan etkisiymiş ve normalmiş! Fakat asıl konuya gelecek olursak gebeliğimin başından beridir ''bebeğin gelişimi 2 hafta önde'', ''normal doğum riskli olur hem bebeğin iri hemde tüp bebek oldugu için risk almak istemiyorum'' diyen doktorum doğumdan 3 gün önceki son kontrolümde 3900 gram dediği bebeğim 2800 gram doğdu ailem ve ben şoktan uzun süre çıkamadık. Ben ayık ve süt verebilecek durumda olmama rağmen benden habersiz daha bebeğimi bana göstermeden mama vermişler! Tavsiye edermiyim hayır etmem çünkü düpedüz kasap hesabı kesip biçip çocuğu alıyorlar normal doğumun bahsi bile geçmiyor.

dün ilk kez bilgi hastanesine selçuk beye gittim
bebeğimin kilosuna 2900 gram dedi
ve hiçbir ölçüm yapmadı.baya iri bir bebek
böyle giderse sezeryanla doğum yaparsın dedi
sorularıma cevap verdi fakat muayene toplamında 5 dk sürdü
tabi benim içime sinmedi ve aynı gün içerisinde başka bir hastaneye
gittim orada ise bebeğimin kilosu 2324 gram çıktı aradaki fark çok fazla
kesinlikle hemen sezeryana yönlendirdiğini düşünüyorum
belki iyi bir doktor olabilir fakat ne ölçüm yaptı ne başka bişey
ayrıca ultrason cihazlarında bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum

sezeryanla doğum yapmak isteyenler için
iyi bir hastane yakınım doğum yaptı fakat
benim gibi normal doğum düşünenler için uygun bi yer değil
mecburi sezeryan olabilir ama burası direk sezeryana yönlendiriyor

dün ilk kez bilgi hastanesine selçuk beye gittim
bebeğimin kilosuna 2900 gram dedi
ve hiçbir ölçüm yapmadı.baya iri bir bebek
böyle giderse sezeryanla doğum yaparsın dedi
sorularıma cevap verdi fakat muayene toplamında 5 dk sürdü
tabi benim içime sinmedi ve aynı gün içerisinde başka bir hastaneye
gittim orada ise bebeğimin kilosu 2324 gram çıktı aradaki fark çok fazla
kesinlikle hemen sezeryana yönlendirdiğini düşünüyorum
belki iyi bir doktor olabilir fakat ne ölçüm yaptı ne başka bişey
ayrıca ultrason cihazlarında bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum

sezeryanla doğum yapmak isteyenler için
iyi bir hastane yakınım doğum yaptı fakat
benim gibi normal doğum düşünenler için uygun bi yer değil
mecburi sezeryan olabilir ama burası direk sezeryana yönlendiriyor

Evet aynen 9 ay boyunca hep bir yönlendirme olmuştu bendede. Hep ne kadar iri bir bebek dedi durdu. Bende topaç gibi bir bebek bekliyorum tabii haliyle. Ameliyathanede bebeğimi görünce şok oldum tabii. Ha şöyle bir durum var sezaryende oldukça başarılı bir doktor Selçuk bey ben 4 saat sonra uyuşmalarım geçince hemen ayaklandım sıkıntı çekmedim. Öyle dayanılmaz sancılarım ağrılarım olmadı ama insanları gereksiz yere sezaryene yönlendirmeleri iri bebek diyerek hayal kırıklığına uğratmaları yanlış.:47:

merhaba bende orda DOGUM YAPMAYI DUSUNUYORUM .FIYATLARLA BILGISI OLAN VARMI.VE BEN SELCUK BEYIN YANINA GITMEYI DUSUNUYORUM BILGISI OLANLAR YAZSIN LUTFEN

Selçuk Bey e gideceksen cebinde para olduğunu bilmesin.Yoksa yolar yolar :) Malesef paragöz birisi.Hasta-doktor iletişimi zayıf bir doktor.Sezeryan konusunda iyi başka bir soru ?

Mesajı yazdığı tarihe göre çoktan doğum yapmış olmalı tecrübelenmiştir diye tahmin ediyorum :)

bende selcuk beyın hastasıyım ama kafam cok karıstı ben normal doğum yapmk istıyorum ama hiç duymdım normal doğum yaptıgını ne yapıcgımı sasırdım üfff....

bende selcuk beyın hastasıyım ama kafam cok karıstı ben normal doğum yapmk istıyorum ama hiç duymdım normal doğum yaptıgını ne yapıcgımı sasırdım üfff....

Ben de bunu merak ediyorum.
Farkli bir doktora gidiyorum ama böyle seyler hastane politikasi neticede.
Simdiden sorsam, son ana kadar dogum belli olmaz diyecekler, son anda da muhtemelen sezeryana alacaklar,daha once hep böyle yapildiginiduydum cevremdem, ama eve yakin diye mecburen gidiyoruz.

Selçuk Bey'in hastası olmayıp bilgi hastanesinde doğum yapacak kimse yok mu :) hastanenin yeni doğan ünitesi var diye biliyorum, sorulduğunda da olduğunu söylüyorlar zaten.

şimdiki fiyatları konusunda net bir bilgim yok, bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Sincandaki bilgi tıp merkezinin doktoru da doğumlarını bilgi hastanesinde yaptırıyormuş ve normal doğum da yapan hastaları var.
bu konuda bi fikri olanlar varsa ve paylaşırsa sevinirim

Selçuk Bey'in hastası olmayıp bilgi hastanesinde doğum yapacak kimse yok mu :) hastanenin yeni doğan ünitesi var diye biliyorum, sorulduğunda da olduğunu söylüyorlar zaten.

şimdiki fiyatları konusunda net bir bilgim yok, bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Sincandaki bilgi tıp merkezinin doktoru da doğumlarını bilgi hastanesinde yaptırıyormuş ve normal doğum da yapan hastaları var.
bu konuda bi fikri olanlar varsa ve paylaşırsa sevinirim

Valla canım sana ancak fiyat konusunda yardımcı olabilirim. Çünkü benim dün doğumumu gerçekleştiren doktor, Selçuk Beydi. Ben spinal anesteziyle sezeryan oldum 644 tl ödedim. Normal doğum da aynı fiyat. Bu arada ilk doğumumu da Selçuk yaptırmıştı

Valla canım sana ancak fiyat konusunda yardımcı olabilirim. Çünkü benim dün doğumumu gerçekleştiren doktor, Selçuk Beydi. Ben spinal anesteziyle sezeryan oldum 644 tl ödedim. Normal doğum da aynı fiyat. Bu arada ilk doğumumu da Selçuk yaptırmıştı

canım çok sevindim yaaa Allah sağlıkla huzurla büyütmeni nasip etsin inş. ne güzel valla birden çok heyecanlandım sanki ben doğum yaptım :) Analı babalı huzur içinde uzun bir ömür nasip etsin Rabbim

bilgilendirdiğin için çok sevindim.. hastanede ne kadar süre kaldın bide neler gerekiyor benimde çok bişey kalmadı. pek bi bilgimde yok ilk gebeliğim. yanıma neler alsam faydalı olur acaba

canım çok sevindim yaaa Allah sağlıkla huzurla büyütmeni nasip etsin inş. ne güzel valla birden çok heyecanlandım sanki ben doğum yaptım :) Analı babalı huzur içinde uzun bir ömür nasip etsin Rabbim

bilgilendirdiğin için çok sevindim.. hastanede ne kadar süre kaldın bide neler gerekiyor benimde çok bişey kalmadı. pek bi bilgimde yok ilk gebeliğim. yanıma neler alsam faydalı olur acaba

Canım çok teşekkür ederim. Senin de az kalmış, darısı senin başına olsun.. Öncelikle şunu belirteyim, forumda bir arkadaş Selçuk Bey için paragöz demiş. Ben dediğim gibi iki doğumu da ona yaptırdım, beni yolmadı :9: Ayrıca hastasıyla da iletişimi çok iyidir. Hastaneye ne zaman gitsen onun tarafı tıklım tıklımdır ve randevu almak için en az 15 gün önceden araman gerekir. Yani çok iyidir, hastanenin lokomotif iki doktorundan birisidir. Sezeryan yaptığı doğru; normal doğum pek yapmıyor ama emin ol; bütün özeller benim bildiğim böyle...

Bu arada ödediğimiz fiyat 644 tl değilmiş, daha az 620-630 arası birşey de, eşim faturayı yanında götürmüş, bugün doğum belgesini almak için hastaneye gidecekti de:16: gelsin, faturaya bir bakayım, sana tekrar yazayım..

Benim aslında günüm vardı doğum için. Selçuk Bey en azından bu hafta sonuna kadar beklemek istiyordu ama benim gece sancılarım başladı, hemen hastaneyle irtibata geçtim, doktorumun kim olduğunu, adımı, kaç haftalık hamile olduğumu söyledim. Hastaneye gittiğimde beni hemen kapıda karşıladılar, odamı hazırlamışlar, oraya çıkardılar. Nst'ye bağlandım, nst sonucum çıkana kadar, ebeyi evinden getirdiler, ebe tuşe muayene yaptı, o sırada da ekip toplanıp hazırlanmaya başlamış zaten. Ben hastaneye gittiğimde saat sabaha karşı 04.30'du. Ameliyat hazırlıklarına başladılar. Damarımdan kan alındı, damar yolu açıldı, sonda takıldı, ameliyat önlüğüm giydirildi ve saat 05.15'te ameliyat kapısına getirildiğimde ameliyat kapısında Selçuk Bey ve anestezi uzmanı karşıladı beni. Hoşgeldin, seninki durmamış diye şaka yaptı Selçuk Bey ve güle oynaya ameliyata girdik.. Ameliyat 45 dk sürdü. Anestezi yapıldı, ben uyuşana kadar biraz sohbet ettik, Volkan Konak dinledik. Selçuk Bey, operasyona başladı, aşama aşama anlattı herşeyi, oğlumu çıkardı karnımdan, hemen iyi olduğu bilgisini verdi....

Hastaneye cumartesi sabaha karşı giriş yaptım, pazar saat 11.30'da taburcu oldum. Aslında bütün gün odada kalsam kimse çık git demezdi ama ben de bebek de iyiydik ve ben artık bir an önce eve gitmek istiyordum..

Hemşireleri ayrı ayrı çok güzel ilgileniyorlar. Bebeğin için günde iki kere doktor, iki kere de hemşire geliyor. Sondayla falan hemşireler ilgileniyorlar. Zaten sondayı sen kendini iyi hissetmeye başlayınca çıkarıyorlar. Gece eğer bebek durmazsa hemşire eğer istersen sana yardımcı oluyor, bebeği sakinleştiriyor. Benim ilk oğlum hiç durmamıştı çünkü sütüm daha tam gelmemişti, hemşireler yardımcı olmuştu. Bu seferkinde de benden 3-4 saat sonra doğum yapanlar vardı, onlarla ilgilendiler....

Ertesi gün yani taburcu olacağın gün saat 10.00 gibi pansumanını yapıyorlar, eğer bağırsak hareketlerin başlamamışsa lavman yapıyorlar, serum iğneni falan çıkartıyorlar, seni çıkışa hazır hale getiriyorlar. Bebeğinin de kilosunu tartıyorlar, bebek hemşiresi bebek bakımı ile ilgili seni bilgilendiriyor, sonra bebeği alıp topuk kanını alıp geri getiriyor...

Sen sadece bebeğin kıyafetlerinin ve kendi kıyafetlerinin hazır olduğu çantanı al. Eğer hazırlamadıysan ya da eksiğim var mı diye düşünüyorsan sor, onları da yazayım sana... Ama yanına ekstradan bir paket peçete, birkaç kağıt bardak alabilirsin.. Kafeteryaları çok erken kapanıyor ama acilde parayla çalışan meşrubat,çay, su dolapları var. Ayrıca eğer sezeryan olursan kahve içmeni tembih ediyorlar. Şekerli içiyorsan yanına biraz kesme şeker al. Ben şekersiz içiyorum ama annem bir türlü çayını şekerli almayı becerememişti, makine vermiyor dedi ve 50 kuruşluk, 1 tl'lik bozuk paraların olsun yanında çünkü su 50, cappuçino 1 TL. Makinelerde nescafe yoktu.. Suyu bolca tüketeceğin için bozuk paran da çok olsun. Ben sadece 1 günde 7 şişe su içtim :)

Ameliyattan çıkınca kanaman olacağı için altına hasta bezini onlar bağlıyor da, taburcu olurken giyineceğin için yanında ped olsun

Aklıma bunlar geldi.. Kafana takılan birşeyler varsa yaz yine... Peki sen şimdi hangi doktora gidiyorsun, gelişmeler nedir bir de sen yaz...

Canım çok teşekkür ederim. Senin de az kalmış, darısı senin başına olsun.. Öncelikle şunu belirteyim, forumda bir arkadaş Selçuk Bey için paragöz demiş. Ben dediğim gibi iki doğumu da ona yaptırdım, beni yolmadı :9: Ayrıca hastasıyla da iletişimi çok iyidir. Hastaneye ne zaman gitsen onun tarafı tıklım tıklımdır ve randevu almak için en az 15 gün önceden araman gerekir. Yani çok iyidir, hastanenin lokomotif iki doktorundan birisidir. Sezeryan yaptığı doğru; normal doğum pek yapmıyor ama emin ol; bütün özeller benim bildiğim böyle...

Bu arada ödediğimiz fiyat 644 tl değilmiş, daha az 620-630 arası birşey de, eşim faturayı yanında götürmüş, bugün doğum belgesini almak için hastaneye gidecekti de:16: gelsin, faturaya bir bakayım, sana tekrar yazayım..

Benim aslında günüm vardı doğum için. Selçuk Bey en azından bu hafta sonuna kadar beklemek istiyordu ama benim gece sancılarım başladı, hemen hastaneyle irtibata geçtim, doktorumun kim olduğunu, adımı, kaç haftalık hamile olduğumu söyledim. Hastaneye gittiğimde beni hemen kapıda karşıladılar, odamı hazırlamışlar, oraya çıkardılar. Nst'ye bağlandım, nst sonucum çıkana kadar, ebeyi evinden getirdiler, ebe tuşe muayene yaptı, o sırada da ekip toplanıp hazırlanmaya başlamış zaten. Ben hastaneye gittiğimde saat sabaha karşı 04.30'du. Ameliyat hazırlıklarına başladılar. Damarımdan kan alındı, damar yolu açıldı, sonda takıldı, ameliyat önlüğüm giydirildi ve saat 05.15'te ameliyat kapısına getirildiğimde ameliyat kapısında Selçuk Bey ve anestezi uzmanı karşıladı beni. Hoşgeldin, seninki durmamış diye şaka yaptı Selçuk Bey ve güle oynaya ameliyata girdik.. Ameliyat 45 dk sürdü. Anestezi yapıldı, ben uyuşana kadar biraz sohbet ettik, Volkan Konak dinledik. Selçuk Bey, operasyona başladı, aşama aşama anlattı herşeyi, oğlumu çıkardı karnımdan, hemen iyi olduğu bilgisini verdi....

Hastaneye cumartesi sabaha karşı giriş yaptım, pazar saat 11.30'da taburcu oldum. Aslında bütün gün odada kalsam kimse çık git demezdi ama ben de bebek de iyiydik ve ben artık bir an önce eve gitmek istiyordum..

Hemşireleri ayrı ayrı çok güzel ilgileniyorlar. Bebeğin için günde iki kere doktor, iki kere de hemşire geliyor. Sondayla falan hemşireler ilgileniyorlar. Zaten sondayı sen kendini iyi hissetmeye başlayınca çıkarıyorlar. Gece eğer bebek durmazsa hemşire eğer istersen sana yardımcı oluyor, bebeği sakinleştiriyor. Benim ilk oğlum hiç durmamıştı çünkü sütüm daha tam gelmemişti, hemşireler yardımcı olmuştu. Bu seferkinde de benden 3-4 saat sonra doğum yapanlar vardı, onlarla ilgilendiler....

Ertesi gün yani taburcu olacağın gün saat 10.00 gibi pansumanını yapıyorlar, eğer bağırsak hareketlerin başlamamışsa lavman yapıyorlar, serum iğneni falan çıkartıyorlar, seni çıkışa hazır hale getiriyorlar. Bebeğinin de kilosunu tartıyorlar, bebek hemşiresi bebek bakımı ile ilgili seni bilgilendiriyor, sonra bebeği alıp topuk kanını alıp geri getiriyor...

Sen sadece bebeğin kıyafetlerinin ve kendi kıyafetlerinin hazır olduğu çantanı al. Eğer hazırlamadıysan ya da eksiğim var mı diye düşünüyorsan sor, onları da yazayım sana... Ama yanına ekstradan bir paket peçete, birkaç kağıt bardak alabilirsin.. Kafeteryaları çok erken kapanıyor ama acilde parayla çalışan meşrubat,çay, su dolapları var. Ayrıca eğer sezeryan olursan kahve içmeni tembih ediyorlar. Şekerli içiyorsan yanına biraz kesme şeker al. Ben şekersiz içiyorum ama annem bir türlü çayını şekerli almayı becerememişti, makine vermiyor dedi ve 50 kuruşluk, 1 tl'lik bozuk paraların olsun yanında çünkü su 50, cappuçino 1 TL. Makinelerde nescafe yoktu.. Suyu bolca tüketeceğin için bozuk paran da çok olsun. Ben sadece 1 günde 7 şişe su içtim :)

Ameliyattan çıkınca kanaman olacağı için altına hasta bezini onlar bağlıyor da, taburcu olurken giyineceğin için yanında ped olsun

Aklıma bunlar geldi.. Kafana takılan birşeyler varsa yaz yine... Peki sen şimdi hangi doktora gidiyorsun, gelişmeler nedir bir de sen yaz...

canım valla körün istediği bir göz Allah verdi iki göz oldu durumum :) ne güzel anlatmışsın. benim doktorum sultan pınar dündar bilgi hastanesinin sincandaki tıp merkezinde görev yapan doktoru, doğumlarını hastanede yapıyormuş. şimdilik normal doğum görünüyor umarımda öyle olur.

çantamı hazırladım pijama çorap çamaşır peçete havlu felan koydum. hasta bezi konusunda bi bilgim yoktu acaba ped mi koymalıyım hasta bezimi bilemedim açıkcası. ped koydum ama hasta bezide almayı düşünüyordum almalımıyım sence ?

birde hep korkuyordum acaba gece sancım gelirse naparım hastanede muhatap olacak birini bulabilirmiyim diye ve tabiki tatil günlerinde :) benim doğumum kurban bayramına denk gelebilir belki diye tedirginliklerim var çünkü. gerçi doktorum o zamana kalacağını sanmıyorum dedi ama yinede tedirginim işte :)

hastaneden çabuk çıkmana çok sevindim, inşaallah bende en az senin kadar sorunsuz bir doğum geçiririm. ücrette çok iyi ayrıca

Back
X