ankara gazi üniversitesi burun estetik

• Konu Sahibi Konu Sahibi yabi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar burun ucu düşmesi bnm cok aklımı karıstıyo aslında, bi tanıdıgm vardı o da burun ameliyatı olmstu cok asırı kalkık bi burunu oldu ameliyat sonunda ama sonradan o burun bile indi:/
bizim burunlar smdi normal duruyo sükürler olsun ama özellikle burun ucundaki şişlik inince nası olucak insallah düsme filan olmaz
oyüzden burun ucumu sık sık yukarı kaldırıyorum o masajı eksik etmeyin bnce

ameliyat olucaklar için:)

Burun estetiği Ameliyatı Sonrası Öneriler

1. Burun estetik ameliyatı sonrası hastalar aynı gün eve dönebilmektedirler. Eve döndükten sonra başınızın altında en az 2 yastık olacak şekilde istirahat ediniz.

2. Burun estetiği ameliyatı sonrası morlukları azaltmak için ilk 48 saatte gözleriniz üzerine aralıklı olarak soğuk kompresler (buz torbaları) uygulayınız. Bu uygulamayı uykuda olduğunuz saatler dışında birkaç dakika uygulama ve birkaç dakika dinlenme şeklinde yapabilirsiniz.

3. Ameliyattan 3-4 saat sonra sulu gıdalar almaya başlayabilirsiniz. Sulu gıdaları rahat tolere ediyor iseniz ameliyattan sonra 6 saatten itibaren kahvaltı gibi hafif yiyecekler yiyebilirsiniz. Ameliyatın ertesi gününden itibaren çok sert yiyecekler dışında her şeyi yiyebilirsiniz.

4. Ameliyat sonrasında gözaltlarındaki hafif morluk ve şişlik ertesi gün artacaktır. Bu şişlik ve morluklar 48 saat sonra maksimum düzeye ulaşacak ve daha sonraki günlerde giderek azalacaktır.

5. Burun estetiği ameliyatı esnasında yaptığımız uzun etkili lokal anesteziklerin etkisiyle hastalar genellikle ameliyat sonrası ağrı hissetmemektedir. Ancak ameliyat günü gecesi ağrı hissetmeye başlarsanız Apranax, Vermidon veya Minoset (Aspirin kesinlikle kullanılmamalıdır) bir ağrı kesici kullanabilirsiniz.

6. Özellikle nefes almanızı düzeltici bir işlem (deviasyon, konka müdahalesi) ile birlikte yapılmış ise ameliyat sonrası ilk 24 saat içinde az miktarda burun kanamaları olması normaldir. Kanamayı azaltmak için başınızı 60 derece yüksekte tutmanız yararlı olacaktır.

7. Bazı ileri deviasyon sorunları olan hastalar dışında burun estetiği yapılan hastalara ameliyat sonrası burun içine tampon uygulamamaktayız. Böylece ameliyattan hemen sonra burnunuzdan nefes almanız mümkün olmaktadır. Ancak ameliyatın ertesi gününden itibaren burun içindeki ödeme bağlı burnunuzdan nefes almanızda azalma olması normaldir.

8. Burun estetiği ameliyatından sonra burun içindeki oluşabilecek kan pıhtılarının ortadan kaldırmak ve nefesini açmak için Sterimar Sprey (deniz suyu) kullanmanız yararlı olacaktır. Bu spreyi istediğiniz sıklıkta (günde 20-30 kez) kullanabilirsiniz. Burun deliklerinde kan pıhtıları oluşmuş ise pamuk uçlu kulak temizleyicisini (q tip) sterimar ile ıslatıp yavaş hareketlerle bu pıhtıları yumuşatarak dökülmelerini sağlayabilirsiniz. Bu işlem daha rahat nefes almanızı sağlayacaktır.

9. Ameliyatın bitiminde burun üzerine yerleştirdiğimiz şekil alabilen plastik kalıp burun üzerinde 6-7 gün kalacaktır. Bu kalıp cerrahınız tarafından çıkartıldıktan sonra burun üzerine 3 ila 5 gün ince bir plaster uygulanacaktır. Bu dönem boyunca kalıp ve plasterleri ıslatmamaya dikkat ediniz. Ancak başınızı geriye atarak saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

10. Ameliyatın ertesi gününden itibaren evden dışarı çıkmanızda bir sakınca yoktur ancak ağır aktivitelerden kaçınmanız gerekir. Spor yapmaya ameliyattan 3 hafta sonra başlayabilirsiniz.

11. Kalıp ve plasterler çıktıktan sonra yüzünüzü sabunla yıkayınız ve burun derinizi sabunlu bezle temizleyiniz. Cilt temizleyiciler kullanılabilir ve makyaj yapabilirsiniz.

12. Ameliyat sonrası ödemlerin çoğunluğu 1 ay içinde kaybolmakla birlikte özellikle burun ucu derisindeki sertlik ve hissizliğin kaybolması 6-8 ayı bulacaktır. Bu süre sonunda nihai sonuç ortaya çıkmakla birlikte bu değişim çok yavaş olduğundan fark edemeyeceksiniz. İlk 2-3 ay içinde bazı günler burnunuzu daha şiş, bazı gün daha şişleri inmiş görmeniz normaldir.

13. Burnunuza özellikle ilk bir ay içinde şiddetli darbeler gelmesinden kaçınınız. Ameliyat sonrası burnunuza gelebilecek küçük darbeler bir sorun oluşturmayacaktır, korkmayınız.

14. Ameliyat sonrası kalıp çıktıktan sonra 4-6 hafta gözlük kullanmayınız. Kontakt lens kullanılmasında sakınca yoktur.

15. Ameliyat sonrası burun deriniz güneş ışınlarına hassas olduğundan 8 hafta güneş ışınlarınızda koruyunuz ve solaryuma girmeyiniz. Ancak tatile gitmeniz durumunda güneş korucu kremler kullanarak güneşlenebilirsiniz. Denize girmenizde bir sakınca yoktur.

Son düzenleme:
14 agustosta ameliyat olucam 2 haftam kaldı cnm dualarınızı bekliyorum :)) korkum geçti cesaretimi topladım ama heycanlıyım ve hergün netten yüzüme uygun bi burun fotografı bulmaya calışıp ameliyatı olacakları düşününce rüyalarıma giriyor :D

insallah istediğin sonucu alırsın cnm Allah yardım etsin ins.
fotograf konusuna gelince aslında hic götürmesen bile olur bnce cnkü onlar yüz tipine gidicek burunu dha ii bilirler
yüz tipin nası kemikli mi minyon mu o da etkiler ona göre degerlendir derim ben:)[/QUOTE]

inşş tatlımm... benım yüzüm oval bi yüz sivri yada çok kalkık burun istemiyorum en azından istediğim tarz bi burun gösterip gerisini ona bırakıcam umarım güzel burunlarımız olur :))

Estetik burun ameliyatı öncesinde merak edilenler ve cevapları.

Burun estetiği ameliyatlarını kısaca tanımlar mısınız?

Burun estetiği ameliyatı yani rinoplasti burun dış yapısının yüzün diğer parçaları ile estetik olarak uyumlu hale getirildiği,aynı zamanda septum denilen burun orta direğini oluşturan kıkırdak yapısının düzeltilebildiği bir ameliyattır.

-Hangi yaşlar arasında burun estetiği yaptırılabilir?

Bayanlarda 14-15 yaşından sonra erkeklerde ise 17-18 yaşından sonra burun estetiği yapılabilir.Bu ameliyat için üst yaş sınırı yoktur.

-Burun estetiği yaptırmak için uygun bir zaman var mıdır?

Bu ameliyat her mevsimde yapılabilir.Özel bir zaman yoktur.

-Estetik burun ameliyatı yaptığınız hastalarınız genellikle ne tür şikayetlerle başvuruyor?

Bu ameliyatı olmak için bana başvuran hastaların çoğunda hem nefes alma problemi hem de estetik problemler oluyor.Ancak sadece estetik problemlerle başvuranların sayısı da oldukça fazla.

-Burun ameliyatı için başvuran hastalarınızın en sık şikayetçi olduğu estetik problemler nelerdir?

Burun estetiği için bana başvuran hastaların sıklıkla burun sırtında kemer olması,burun ucunun geniş kutu veya top gibi olması ,burunda bir tarafa doğru eğrilik olması ve burun ucunun sarkık olması gibi estetik şikayetleri oluyor.Genellikle bu problemlerin birkaç tanesi bir arada bulunuyor.

- Hastalarınız genellikle ne tür burun yaptırmak istiyor?

Son yıllarda toplumda gelişen estetik görüşün bir sonucu olarak insanlar artık 'ameliyatlı görünümlü' burunlar yerine doğal görünümlü , karakterli , çok kalkık olmayan,burun sırtı çok oyuk olmayan burunlar istiyorlar.

- Sizin en sık gözlemlediğiniz estetik bozukluk?

Benim gözlemlediğim estetik problemler arasında sık olanlar; burun kemerinin yüksek olması,orta burun çatısının güçsüz olması, ve burun ucunun düşük olması,yine burun ucu ile burun sırtının birbiriyle uyumsuz olması.

- Ameliyat öncesinde hastaneye ne zaman yatmalıyım?

Hastaneye ameliyat günü ameliyattan 2-3 saat önce yatılması gerekli tahlil ve muayenelerin yapılması için yeterli oluyor.

- Ameliyat öncesinde kan tahlillerini ne zaman yaptırmalıyım?

Kan tahlilleri ameliyat günü yine ameliyattan 2-3 saat önce hastaneye yattıktan sonra yapılıyor.

- Ameliyat öncesinde aç kalmalı mıyım?

Ameliyatlarımı genel anestezi altında yaptığım için en az 6 saatlik açlık istiyorum.Eğer ameliyatınız sabah erken olacaksa gece saat 12 den sonra hiçbir şey yiyip içilmemelidir.Eğer öğleden sonra ameliyat olacaksanız 6-7 saat öncesinde hafif bir şeyler yenilebilir.

- Ameliyat öncesinde kullanmayı kesmem gereken ilaçlar?

Devamlı kullandığınız ilaçlarınız varsa bunları ameliyattan önce mutlaka bilmeliyiz.Bu ilaçlar duruma göre ameliyat öncesinde kesilebilir veya devam edilebilir.Ancak ağrı kesici ve özellikle Aspirin türevi ilaçlar 1 hafta önceden kesilmelidir.

- Ameliyatlarınızı lokal anestezi ile yapıyor musunuz?

Hayır lokal anestezi ile estetik burun ameliyatı yapmıyorum.Bunun nedeni hem hastanın hem de hekimin konforunun yüksek olması.Bu ameliyat %100 konsantrasyon gerektiren bir ameliyat olduğu için hastanın uyanık olmasının ve en küçük bir rahatsızlığının hekimin konsantrasyonunu bozacağını düşünüyorum.

-Genel anestezi hakkında detaylı bilgi verir misiniz

Uygulanacak olan cerrahi işlem sırasında yapılanları hissetmemeniz ve hatırlamamanız amacıyla size, genel anestezi uygulanacaktır.

Bu uygulamalar bilimsel ve etik olarak tüm dünyada kabul edilmiş uygulamalardır.

Sizi, operasyon için ameliyat öncesi ameliyata hazırlık amacıyla hazırlık bölümüne getirdiklerinde, ameliyat salonuna alınmadan önce, anestezistiniz uygun görecek olursa bir ilaç verilecektir. Bu ilaç, ağız kuruluğu, geçici unutkanlık ve uyku hali yapabilir.

Daha sonra ameliyat salonuna alınacaksınız ve bu sırada;

• Kalbinizin durumunu değerlendirmek için EKG elektrotları vücudunuza yapıştırılacak,

• Serum takılması için damarınıza özel bir iğne ile girilecek,

• Parmağınıza, kanın oksijenlenmesini gösteren bir cihaz takılacak,

• Kolunuza tansiyon aleti bağlanacaktır.

Bunların dışında anestezistinizin gerekli göreceği özel uygulamalar yapılabilir. Eğer yapılacaksa bu uygulamalar hakkında size detaylı bilgi verilecektir.

Damarınıza takılan iğneden verilecek ilaçlarla veya maskeden solutulacak oksijen ve anestezik ilaç karışımı ile uyumanız sağlanacak, gerekirse ilaçlarla solunumunuz durdurularak aletler yardımıyla kontrol edilecektir. Bu işlemleri hatırlamayacaksınız. Solunum kontrolü için gerekli görülürse soluk borunuza takılacak olan tüp yoluyla oksijen ve anestezik ilaç verilmesine devam edilecektir.

Bu işlemlerden sonra ameliyata başlanmasına izin verilecektir. Ameliyatınız süresince yaşamsal fonksiyonlarınız sürekli olarak izlenecektir. Gerektiğinde ilaç uygulama ve düzenlemeleri yapılacaktır. Yapılan tüm işlemler, “Anestezi İzleme Formuna” kaydedilecektir.

Operasyon bittikten sonra, size verdiğimiz oksijen dışındaki ilaçları uygulamayı keseceğiz. Bazılarının etkilerini ortadan kaldıran ilaçlar vereceğiz. Eğer takılmış ise boğazınızdaki tüpü çıkaracağız. Durumunuzu takip için uyanma odasına alacağız. İyice uyandığınıza karar verildikten sonra cerrahi kliniğe gönderileceksin.

-Hastanede anestezi doktoru beni görecek mi?

Hastaneye yatıp kan tahlilleriniz yapıldıktan sonra anestezi doktoru gelip sizi muayene edecek, genel anestezi almaya uygun olup olmadığınızı değerlendirecektir.

-Adetli olmam ameliyatımı etkiler mi?

Adetli olmanız bu ameliyatı olmanıza mani değildir.

-Ameliyat öncesi sigara kullanımı zararlı mıdır?

Sigara kullanmanız hem genel anestezi sırasında akciğerlerinizi zorlayacak , uyanmanızı güçleştirecektir.Bu yüzden ameliyattan en az 15 gün önce bırakılmalıdır.Ameliyat sonrasında da yara iyileşmesini kötü yönde etkilediği için bir dönem kullanılmaması gerekir.

-Ameliyat öncesi grip oldum, ne yapmalıyım?

Ameliyat öncesi soğuk algınlığı, grip gibi basit enfeksiyonlar bile ameliyat olmanıza engel teşkil eder. Tam iyileşme olduktan sonra ameliyat olmanız uygun olur.

-Hastaneye gelirken yapmam gereken hazırlıklar var mı , nasıl bir kıyafet giymeliyim?

Hastaneye gelmeden önce ılık bir duş almanızda yarar var.Bunun dışında rahat bir kıyafet giymeli baştan geçmeli değil önden düğmelenen kıyafetleri tercih etmelisiniz,saçlar uzunsa örülmesi iyi olur.Makyaj yapılmamalı ayaklardaki ve ellerdeki ojeler çıkarılmalıdır.Takı takılmamalıdır.

-Ameliyat sonrasında hastanede kaç gün kalırım,yanımda refakatçi olmasına gerek var mı?

Estetik burun ameliyatından sonra hasta aynı gün içinde narkozun etkisi tamamen geçtikten sonra taburcu edilebilir.Ancak ben hastalarımı genellikle 1 gece hastanede yatırıyorum.Hatanın yanında 1 refakatçi olması ,ihtiyaçlarını gidermesi açısından yararlı olacaktır.

insallah istediğin sonucu alırsın cnm Allah yardım etsin ins.
fotograf konusuna gelince aslında hic götürmesen bile olur bnce cnkü onlar yüz tipine gidicek burunu dha ii bilirler
yüz tipin nası kemikli mi minyon mu o da etkiler ona göre degerlendir derim ben:)

inşş tatlımm... benım yüzüm oval bi yüz sivri yada çok kalkık burun istemiyorum en azından istediğim tarz bi burun gösterip gerisini ona bırakıcam umarım güzel burunlarımız olur :))[/QUOTE]

amin cnm Allah gönlümüzdekini versin hepimizin bnde kavisli bi burun istememistim düz ve kısa olsun istemistim
burun ucuna biraz taktım insallah o da gecer:)

inşş tatlımm... benım yüzüm oval bi yüz sivri yada çok kalkık burun istemiyorum en azından istediğim tarz bi burun gösterip gerisini ona bırakıcam umarım güzel burunlarımız olur :))

amin cnm Allah gönlümüzdekini versin hepimizin bnde kavisli bi burun istememistim düz ve kısa olsun istemistim
burun ucuna biraz taktım insallah o da gecer:)[/QUOTE]

geçer inşş en kısa sürede cnm etrafımda burun ameliyatı olanların 1 sene sonunda burunları cok güzel oldu ilk basta begenmediğim burunlar sonradan harika göründü o yüzden sabırlı olmaz lazım sanrım ben de cok takarım kesin :)) hergün elimde aynayla dolaşıcam eminim

burun ucuna biraz taktım insallah o da gecer:)

geçer inşş en kısa sürede cnm etrafımda burun ameliyatı olanların 1 sene sonunda burunları cok güzel oldu ilk basta begenmediğim burunlar sonradan harika göründü o yüzden sabırlı olmaz lazım sanrım ben de cok takarım kesin :)) hergün elimde aynayla dolaşıcam eminim[/QUOTE]

insallah cnm bugün bnm 21. gün oldu sükürler olsun burnumun ucundaki sisligide bi atlatsaydım bide sey sorucam sna cnm o ameliyat olanların burunu ilk basta nasıdı
begenmemistim yazmıssın ya cok kalkıkmıydı kalkık burunlar sonradan düsüyo galiba
nasıl oldular sonra:)

geçer inşş en kısa sürede cnm etrafımda burun ameliyatı olanların 1 sene sonunda burunları cok güzel oldu ilk basta begenmediğim burunlar sonradan harika göründü o yüzden sabırlı olmaz lazım sanrım ben de cok takarım kesin :)) hergün elimde aynayla dolaşıcam eminim

insallah cnm bugün bnm 21. gün oldu sükürler olsun burnumun ucundaki sisligide bi atlatsaydım bide sey sorucam sna cnm o ameliyat olanların burunu ilk basta nasıdı
begenmemistim yazmıssın ya cok kalkıkmıydı kalkık burunlar sonradan düsüyo galiba
nasıl oldular sonra:)[/QUOTE]

bi arkadasımın burnu çok kötüydü tatlım çengeldi baya düşüktü serdar öztürke yaptırdı o ilk basta çok kalkıktı burnu piglet diyorlardı :)
ama şimdi 8 ay flan oldu normal çok hafif kalkık güzel oldu... diğer tanıdıgımda ilk gördüğümde yanlara çok şişti kalkıktı hafifte ama onun burnu hiç düşmedi aynı kalkıklıkta ucu şişi indi sadece küçük kaldı burnu güzel oldu..... bence bu düşme burun ucundaki kıkırdakla alakalı sanırım kemal hoca kıkırdakların eski haline dönme egilimi olur dedi bana benım ortadaki kıkırdagım eğride... burun ucu eskiden çok düşükmüydü mesela senin belki onunla alakalıdır

bu msjda bni 100 kere güldürdü:D:D yoksa ben acık ameliyat oldum da haberim mi yok die:))
hemen kosup anneme sordum:D bnmde ortada dikiş var cnm ama kenarlarda yok acık ameliyat olunca burun kenarlarnda da dikiş oluyomus galiba

Yanlardaki dikişin açık ya da kapalı teknikle alakası yok canım :))) O burun kanatları daraltılınca atılıyor :))) Kapalı teknikte dikişler hep içte... Dışta hiçbir şey olmuyor. Sen açık teknikle olmuşsun anladığım kadarıyla :)))

ve bende ameliyat oldum kızlarrr :)) öncelikler herkese çoook çoook teşekkürler çünkü olana kadar neredeyse her sayfayı okuyup tek tek değerlendirdim ama bir yandan da şunu anladım ameliyatta ve sonrasında en önemli ayrıntı bence kişinin psikolojik olarak kendini hazır hissetmesi. ameliyat sonrası ilk 3-4 gün gerçekten zor oluyor. bünyenizin ve psikolojinizin bunu yüklenebileceğini düşünüyorsanız kesinlikle ertelemeyim bu ameliyatı ama, henüz hazır değilseniz biraz daha bekleyin, çünkü kendimize ve yakınlarımıza bu zor dönemleri yaşatmak zorunda değiliz.Ben daha yeniyim ama söyleyebileceklerim bu kadar şimdilik :) baya şiş olmama rağmen beni rahatsız eden tek şey boğazımın ağrıyor olması umarım bundan sonraki günlerde her şey düzelir :) ha bir de bu dışardaki dikişler kendiliğinden eriyecek mi yoksa doktor mu alacak onları bilen varsa beni bilgilendirir mi lütfen :) ve son olarak o okyanus suyu gitmiyor ağlayacağım hiç faydası olamayacak sanırım :(

ve bende ameliyat oldum kızlarrr :)) öncelikler herkese çoook çoook teşekkürler çünkü olana kadar neredeyse her sayfayı okuyup tek tek değerlendirdim ama bir yandan da şunu anladım ameliyatta ve sonrasında en önemli ayrıntı bence kişinin psikolojik olarak kendini hazır hissetmesi. ameliyat sonrası ilk 3-4 gün gerçekten zor oluyor. bünyenizin ve psikolojinizin bunu yüklenebileceğini düşünüyorsanız kesinlikle ertelemeyim bu ameliyatı ama, henüz hazır değilseniz biraz daha bekleyin, çünkü kendimize ve yakınlarımıza bu zor dönemleri yaşatmak zorunda değiliz.Ben daha yeniyim ama söyleyebileceklerim bu kadar şimdilik :) baya şiş olmama rağmen beni rahatsız eden tek şey boğazımın ağrıyor olması umarım bundan sonraki günlerde her şey düzelir :) ha bir de bu dışardaki dikişler kendiliğinden eriyecek mi yoksa doktor mu alacak onları bilen varsa beni bilgilendirir mi lütfen :) ve son olarak o okyanus suyu gitmiyor ağlayacağım hiç faydası olamayacak sanırım :(

Panik olma, bizde şe gitmiyordu içeri... Zamanla gidecek :)

Canım inşallah istediğin burna sahip olursun.
Ameliyat sonrası ağrı sızı oluyormu çok ?

Yanlardaki dikişin açık ya da kapalı teknikle alakası yok canım :))) O burun kanatları daraltılınca atılıyor :))) Kapalı teknikte dikişler hep içte... Dışta hiçbir şey olmuyor. Sen açık teknikle olmuşsun anladığım kadarıyla :)))
;D kelimenin tam anlamıyla sok oldum ya bi insan ameliyattan 21 gün sonramı ögrenir acık ameliyat oldugunu yuh artık kendime sasıyorum:D:D

evet cok haklısın cnm kesinlikle bu ameliyata psikolojik olarak hazır olmak gerekiyor ve ben herzmn şunu savunuyorum eger fazla gerek yoksa yaptırmamak lazım bu ameliyatı cnkü gercekten sıkıntılı bi dönem agrı cekilir ama hergün kalktıgında daha bi farklı burunla uyanmak insanı geriyo beya:/
bigün begeniyorum burnumu bi gün begenmiyorum nası bi psikolojidir anlamadım halen:)
burun ucundaki dikişler alınıyo cnm acımıyo alınırken merak etme
okyanus suyuda ilk günler hic gitmiyo içine sonradan sonradan acılıyo burnun
bugünler buruna fazla takılma olurmu cıkıntı filan olursa atel altında takma cnkü atel varken sekil tahmin etmek sacmalıkmıs:))
bnm 2 hafta filan 1 ay olucak insallah artık bu süreci güzel bi sekilde atlatırız hepimiz

evet cok haklısın cnm kesinlikle bu ameliyata psikolojik olarak hazır olmak gerekiyor ve ben herzmn şunu savunuyorum eger fazla gerek yoksa yaptırmamak lazım bu ameliyatı cnkü gercekten sıkıntılı bi dönem agrı cekilir ama hergün kalktıgında daha bi farklı burunla uyanmak insanı geriyo beya:/
bigün begeniyorum burnumu bi gün begenmiyorum nası bi psikolojidir anlamadım halen:)
burun ucundaki dikişler alınıyo cnm acımıyo alınırken merak etme
okyanus suyuda ilk günler hic gitmiyo içine sonradan sonradan acılıyo burnun
bugünler buruna fazla takılma olurmu cıkıntı filan olursa atel altında takma cnkü atel varken sekil tahmin etmek sacmalıkmıs:))
bnm 2 hafta filan 1 ay olucak insallah artık bu süreci güzel bi sekilde atlatırız hepimiz

misimissy şuan şekil olarak memnunmusun peki yani eskisine göre mesela... benm korkum ameliyat değil kötü olur die çok korkuorum tahlilleri bile verdm nerdeyse vazgeçmein eşiğine geldm yaaa..

misimissy şuan şekil olarak memnunmusun peki yani eskisine göre mesela... benm korkum ameliyat değil kötü olur die çok korkuorum tahlilleri bile verdm nerdeyse vazgeçmein eşiğine geldm yaaa..

valla ben yazdıgım gibiyim cok degişik bi psikoloji pişman oldugum zmnlar da oldu sevindigim zmnlar da mutlaka oldu
smdi ne desem bilmiyorum cnm sna
burunun bu halinden cok mu sikayetcisin peki
ailem iyi oldu diyo ama insanın kendi ic huzuru pek olmuyo acıkcası
kendin rahat edemeyince de evet ilk baslarda mutsuz oluyosun
iş biraz kendinde bitiyo yani rahatsan ve gercekten gerek oldugunu düsünüyosan rahat bi sekilde atlatırsın diye düsünüyorum
sadece şunu demek istedim bnce sımarıklık olsun diye yapılacak bi ameliyat deil bu ameliyat
bazı kişiler var saglık nedeni yok burunundan da pek rahatsız deil ama yaptırıyolar ben pek dogru bulmuyorum acıkcası

Son düzenleme:
ALFAGİZEM geçmiş olsun şimdiden inş güzel bi ameliyat geçirip atlatırsın bu dönemii... senden ricam ameliyat olduktan sonra nası geçtiğini kemal beyin neler dediğini ve ne kadar ücret ödediğini paylaşabilir misin ? benim burnumda da kemik ve egrilik var benzer durum yani

Back
X