Kızlar yazdıklarınızı sayfalarca okudum. Belki benimkiler de size fikir olur. 1.5 yıllık evliyim. Evliliğimizin ilk gününden beri korunmadık ama çocuk olmadı. Bulunduğum şehirde drlara gittim. Yumurta takipleri çatlatma iğneleri derken bir yılı bitirdik. Sonra hsg çekilmen lazım dediler. Cok da araştirmadan Başkent'e gidelim dedik. Göğşen Beyden randevu aldım. Ultrasonla baktı alttan ve tüpünün biri kesinlikle tıkalı diğeri de büyük ihtimal dedi. Neyse hsgyi anestezili 150 tl civarında çekildik. Ben sehrime döndüm. Sonuç için aradım birkaç gün sonra. Dr. Once her şeyin bir caresi var sakın üzülme diyerek bana normal yoldan gebe kalmamın mümkün olnadığını söyledi. Randevu aldım ve bayramda gittik eşimle. Benim iki tüpüm tıkalı ve eşimin sprem sayısı iyi ama morfooji sınırda. Dr. Bana iki seçenek var önünde dedi. Biri laparaskopi diğeri tüp bebek. Laparaskopi sonucunda çok yüksek yüzde veremem normal yoldan gevelik için ama tüp bebeğe çok uygunsun belki cerrahi sırasında tüpler hasar görebilir ve bu uygunluk da bozulabilir dedi. Ben de 28 yaşında olduğum icin tüp bebeğe karar verdim ve kan thlilleri vs derken başladık. Ilkinde 14 yumurta toplandı 11i döllendi. 5. Güne 3 tnesi kaldi ve 2si birinci kaliteydi. Digerini de dondurmaya değer görmediler. Sonuç negatifti. Drumu aryıp sonucu söylediğimde ne diyeceğini bilemedi. Ben hemen ikinciyi deneyelim dedim. Drum da işimi şansa bırakamam önce arastiracagız dedi. Kan tahlilleri, testler derken ofis histereskopi yapıldı. Fiyatı 250 tl idi. Işlem olsaysı biraz daha artacaktı ama rahimde polip ya da miyom bulunamadı. Bu kez gonalf değil puregon kullandım. Vitaminler bir de neupogenle transferden birkaç gün önce rahım yıkandı. Sonra da 7. Haftama kadar bir tüpunü 10 gün olacak şekilde vuruldum. Bu kez drum hiçbir sorun yok. Tecrbülerime dayanarak tahminim rahmin erken olgunlastığı için 5. Günle gebe kalamadığın yönünde, transferini 3. Gün yapacağız dedi. Transfer günü dr.um hemşiresini de alarak geldi transfer yapılacak yere. Elini tut Hülya'nım dedi. Bütün ekip dua ederek yaptı transferimi. Bebeklerimin fotoğrafını verdiler. 23. Gün testi Kırıkkale'de annemlerin orda bir hastanede yaptırdım. Sonuç pozitifti. Drumu aradım. O kadar çok sevindi ki ağlamaktan konuşamadım tabi. Hemen Ankara'ya gittik yanına eşimle. Içeri girer girmez bana sımsıkı sarıldı ve senin gibi yeşil gözlü olur inşallah dedi. Ilkinde tutmadığında acaba dedim drum için ama o kadar insan ki, o kadar iyi bor insan ki dr olmanın ötesinde yine onunla deneyeceğim dedim. Bana bir muayenede senin gözlerine bakamıyorum çünkü negatif sonuç aldık ilkinde mahcup oluyorum böyle hastalarıma dedi. Kısmet dr. Bey bu sefer olacak dedim. Oldu da. Allah'a beni Göğşen Bey'le tanıştırdıği için binlerce kez şükrediyorum.