Diğer hastaneleri bilmiyorum ama bizim hastaneye gitmeden önce tabii ki bu sürecin içinde olmadığım için bunları olduğuna dair bir fikrim yoktu. O yüzden hiçbir şekilde sormak gibi bir şey söz konusu değildi. Yavaş yavaş bana sorduklarında hepsin cevapladım. Mesela hatta ilk iğneleri aldığında 20.000 TL gibi bir rakam tutmuştu. O zaman bile bilseydim iğne dışındaki geri kalan ilaçların hepsini devlet hastanesinde yazdırırdım. Transfer öncesi bana verilen kağıtta ilaçların programı vardı oradaki en son yazıda bunları devlet Hastanesi'nde yazdırabilirsiniz yazısını gördüm oradan uyandım. Evet yumurta toplama işleminden sonra ellerinde kalan tek embriyo ücretli oluyor geri kalan embriyoları tüp halinde donduruyorlar. Ben de 28 yumurta toplanmıştı 6 embriyo oluşmuştu 1 tüp benim için ücretsizdi çünkü transfer edilecek olan tüp oydu. Geride kalan iki tüpte 4 embriyo'yu ücretli olarak toplamda 24.000 TL'ye 5 senelik dondurdum. Tabii ki bunlardan daha önce haberim yoktu yumurta toplama işleminden sonra arayarak sordular bunu bana. Lakin tüp bebeğin gerçekten de masraflı bir tedavi olduğunu biliyordum bunun için kaç aylar öncesinden paralar biriktirmiştim. Çaresiz kalınca yapılacak bir şey yok.