Arkadaşlar maalesef ben de yaşadığım kötü bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Nisan ayında Mehmet hoca ile görüştüm, kendisi gerçekten çok güven veren bir doktor. Rahatlatıcı bir yanı var. Bu yüzden Mehmet hoca için kötü demek istemiyorum ama bir yerde bir anormallik olduğu da gerçek. Aslında tüp bebek için merkeze gitmiştik fakat Mehmet hoca yaşınız genç, en azından 1 aşılama deneyebilirsiniz dedi. Bunun üzerine aşılama yaptirmaya karar verdik. Eşimde morfoloji bozukluğu ve sperm sayisinin sınırda olması sebebiyle çocuk sahibi olamiyoruz maalesef. Çok şükür ben de bir problem görünmüyor. Doktorum şansımız artsın diye 2 yumurta olusturalim dedi, 150 ıulik fostimon verdi, 6 gün kullandım, kontrole gittiğimde 2 tane 15mm,2 tane daha küçük yumurta oluşmuş dedi, 4 iğne daha vurulması söyledi ve hoca kongreye gitti. 3 gün sonra kontrole gittiğimde bayan bir doktor baktı 6 tane yumurta büyümüş dedi, bu sayı aşılama için çok fazla dedi E2 değerine bakalım dedi. Aslında ilk kontrolde 2 den fazla yumurtanın gelişme gösterdiği belliydi, sonraki 4 igneyi boşu boşuna vurlumus oldum. E2 değerim yüksek çıktı, 2 gün sonra yeniden çağırdı, E2 değerim daha da yukseldi. Kadın bu kadar yumurtayla aşılama yapılmaz bu ay iptal edilir muhtemelen dedi, ben zaten cöktüm. 2 gün sonra kendi doktorum geldi, değerin biraz düşmüş dedi bugün çatlatma iğnesini verelim dedi. Normalde Perşembe çatlatma iğnesi vurulup cumartesi aşılama yapılması gerekirken süreç 4 gün ertelenmiş oldu. Ben zaten aşılamada şans düşük oluyor her türlü yapalım istedim ama kabul ettiremedim. İstenmeyen bir durum denildi, gonderildi. Aşılama esnasında yumurtaların durumuna bakılmasıni, bı kontrol edilmesini isterdim en azından, yumurtalar catladi mı rahim ne durumda bakılmasını isterdim. Ultrasonda aşılama kanülünün nereye ulaştığına, tüplere en yakın yerde olup olmadigina bakılmasını isterdim, ama muayene masasında herşey 2-3 dakikada oldu bitti, ne olduğunu anlamadım. Muayene edilmeden sadece aşılama yapildi. Herşey daha kontrollü gidebilirdi diye düşünüyorum. Ve ayın sonunda ne oldu, 6 yumurtam da çöp oldu

. Kullandığım bütün ilaçlar ve verdiği eziyetler boşa gitti. Tüp bebeği bilmiyorum ama aşılama için bu merkezi öneremeyecegim. Biraz uzun oldu ama umarım birilerine fikir verir.