ANKARA NOVAART TÜP BEBEK MERKEZİNDE TEDAVİYE DEVAM EDENLER

tesadufen gordum arkadaslar
benimde komsum bu merkezde yaptiriyor ikimizde tup bebek tedavisindeyiz iyiler ama dr pek aciklama yapmiyor dedi benim oldugum merkezde dr cok iyi 2 dr var benimki prof degil ama tas cikarir oylesine yazmak istedim
hakkinimizda hayirlisi rabbim ol diyecek ki dr da vesile
bu arada dun 7. gundu kanda 93 cikti insallah katlanarak devam eder kizlar

ALLAHIM sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına almayı nasip etsin canım . Hangi merkez önerirsin ?

canim oneririm dersem cok fazla yük hissederim uzerimde kimsenin umuduna engel olmak istemem bugun ayni merkezde farkli dr da tedavi oldugumuz arkadasim daha dogrusu acile igne icin gitmistim sira beklemesi icin rica etmistim ikimizde bahcecideymisiz o zaman fark ettik onun dr berfu esinde azosperm varmis ameliyat etmis yok sperm demis cikmis arkadas agliyormus duzgun konusma yapmadan gitmis tekrar odasina girmek isteyince kabul etmemis 10 bin verdik ciktik dedi ve ilgi sifirdi dedi hatta senin dr ilgilendi guleryuzuyle dedi pismanim dedi o dr karsilastigim icin dedi para icin umudumu aldilar dedi tup bebek iptal demisler bitti dedi
ben son asamaya geldim ayni merkezde selen hanimdayim ilgisi alakasi cok iyi normalde vajinal ultrosondan korkardim taransferi bile gule oynaya yapti selen hanim giristeki kizlar bile ismimle hosgeldiniz diyorlar ben cok sevdim ama arkadas hic memmun kalmamis pismanim diyor kisie gore degisir yani ben simdi bahceci cok iyi desem yalan olur ama selen hanim harika bi insan
cok uzun oldu canim kusura bakma aciklayici olsun diye uzun yazdim
Allah razi olsun darisi tum isteyenlere 1 kimyasal oldugu icin sevinemiyorum bile hayirlisi tabi canim

birde bahcecide gicik oldugum konu embriyo kalitesinde bi anlasamamiz 2 embriyog var biri farkli dedi biri baska dedi sali gidecegim ayrintili konusacagim kusura bakmayin konu disi yazdim onceki yazimda bahsettigim icin soyleme gereksinimi duydum

birde bahcecide gicik oldugum konu embriyo kalitesinde bi anlasamamiz 2 embriyog var biri farkli dedi biri baska dedi sali gidecegim ayrintili konusacagim kusura bakmayin konu disi yazdim onceki yazimda bahsettigim icin soyleme gereksinimi duydum

Olsun canım yaz ne olacak . Benden kromozom testi istenildi de . Bi bilgin var mı o konuda ?

Benım de herseyım normal bılıyotmusun. Görünür de hıc problem yok. Kan pıhtılasması temiz kromozom testi temiz histereskopi temiz
Hiç bir sorun yok deniyor ama tutmuyor. Demek ki bir sorun var bilinemeyen
Ee tek soylenen yasınız cok genc yasınız cok genc
Yasım genc niye tutmuyır

Canım histeroskopi nasıl zor mu ???? Bir de kromozom testi hakkında bilgi verebilirmisin hiç mi bilgim Yok ne için istendiğine dair

Olsun canım yaz ne olacak . Benden kromozom testi istenildi de . Bi bilgin var mı o konuda ?
yok canim malesef bizim de daha ilk tutacagi da malum hic sevinemedim inan ki esimin bile haberi yok 26 da soyleyecegim 2 kez daha kan vereyim de
2-3 kez deneyip olumsuz olunca ayrintili bakiyorlar diye biliyorum sizinkide oyle sanirim canim anladigim kadariyla

Embriyolarım hakkında hiç bir bilgi verilmedi . 11 taneden 2 si iyiydi gerisi değildi bile denmedi . İnsan düşünüyor bana verilen embriyolar nasıldı acaba diye ???? Hepsi soru işareti canımmm
Çok şaşkınım niye boyle yapmıs lar cok ılgınc yaa.
Kromozom testi ben soyle yaptırdım. Benım tıroıdım var düşük yaptıktan sonra Dahiliye doktorum bana dedı ki sana pıhyılasmaya baktıracam genetige göndercem. Biz de tamam dedik. Genetige gittim.3 düşük mü var dedı bende evet dedım yalan soyledım :)
Yoksa yapmıyorlar canım 3 düşük şartı var.
Tamam dedım genetik doktoru o zaman senden ve esınden de kan alalım kromozomlarınızıa da baktıralım dedı.
Böyle oldu canım
Yoksa Mehmet hoca felan istemedi. Ben kendim dahıliye doktorum gönderdi yaptır diye.
Histereskopi cookkk basit merak etme korkma. Cunkü anestezi alıyorsun uyandıgı da bısey kalmamı. Yumurta toplama gibi yarım saat bayılıyorsun o kadar. Sakın korkma. Cok basıt

tesadufen gordum arkadaslar
benimde komsum bu merkezde yaptiriyor ikimizde tup bebek tedavisindeyiz iyiler ama dr pek aciklama yapmiyor dedi benim oldugum merkezde dr cok iyi 2 dr var benimki prof degil ama tas cikarir oylesine yazmak istedim
hakkinimizda hayirlisi rabbim ol diyecek ki dr da vesile
bu arada dun 7. gundu kanda 93 cikti insallah katlanarak devam eder kizlar
Hadi gözün aydın canım. Mutlulugun daim olsun.
Evet bizim doktorlar hıc konusmaz neredeyse..bende eger denesem farklı klinikte denjcem artık.. Ama biraz zaman vermem lazım kendime 5. Dennememdi. Yasım da cok ileri degıl. Dinlenmeye cekıldjm. Insallah dogal olur

Hadi gözün aydın canım. Mutlulugun daim olsun.
Evet bizim doktorlar hıc konusmaz neredeyse..bende eger denesem farklı klinikte denjcem artık.. Ama biraz zaman vermem lazım kendime 5. Dennememdi. Yasım da cok ileri degıl. Dinlenmeye cekıldjm. Insallah dogal olur
amin canim benim Allah razi olsun rabbim en kisa zamanda sanada nasip eder insallah kuzum benimde uzunca bi sure olmadi 2013 te evlenmistim
benden sonra evlenenlerin 2ser 3 tane
rabbim ol demeden olmuyor canim cumlemizin kucagi bos kalmasin insallah

amin canim benim Allah razi olsun rabbim en kisa zamanda sanada nasip eder insallah kuzum benimde uzunca bi sure olmadi 2013 te evlenmistim
benden sonra evlenenlerin 2ser 3 tane
rabbim ol demeden olmuyor canim cumlemizin kucagi bos kalmasin insallah
Amin canım ınsallah bende 2014 de evlendim. Olsun belki en güzeli bizim olacak allahtan hayırlısı ınsallah

Bendr novaart ahmet beyde tedavi gordum bugun 9.gunum test verdim malesef negatif kismet degiomis hayirlisi buymus.evet dr lar malesef sen sormadigin takdirde hic bi aciklama yapmiyorlar.

Sanırım Ankara Novaart da tedavi gören kimse Yok ....
Ben orda de novaartta başladım hersey yolunda olmasina rağmen tutmadi 10 yumurtanin onunuda öldürdüler sonuc olarak giden 11 bin ve 10 yildir hayalinu kurduğumuz bebegimizin elimizden alınması oldu. ASLA VE ASLA TAVSIYE ETMIYORUM. NOVAART tüp bebek merkezini.

Arkadaşlar maalesef ben de yaşadığım kötü bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Nisan ayında Mehmet hoca ile görüştüm, kendisi gerçekten çok güven veren bir doktor. Rahatlatıcı bir yanı var. Bu yüzden Mehmet hoca için kötü demek istemiyorum ama bir yerde bir anormallik olduğu da gerçek. Aslında tüp bebek için merkeze gitmiştik fakat Mehmet hoca yaşınız genç, en azından 1 aşılama deneyebilirsiniz dedi. Bunun üzerine aşılama yaptirmaya karar verdik. Eşimde morfoloji bozukluğu ve sperm sayisinin sınırda olması sebebiyle çocuk sahibi olamiyoruz maalesef. Çok şükür ben de bir problem görünmüyor. Doktorum şansımız artsın diye 2 yumurta olusturalim dedi, 150 ıulik fostimon verdi, 6 gün kullandım, kontrole gittiğimde 2 tane 15mm,2 tane daha küçük yumurta oluşmuş dedi, 4 iğne daha vurulması söyledi ve hoca kongreye gitti. 3 gün sonra kontrole gittiğimde bayan bir doktor baktı 6 tane yumurta büyümüş dedi, bu sayı aşılama için çok fazla dedi E2 değerine bakalım dedi. Aslında ilk kontrolde 2 den fazla yumurtanın gelişme gösterdiği belliydi, sonraki 4 igneyi boşu boşuna vurlumus oldum. E2 değerim yüksek çıktı, 2 gün sonra yeniden çağırdı, E2 değerim daha da yukseldi. Kadın bu kadar yumurtayla aşılama yapılmaz bu ay iptal edilir muhtemelen dedi, ben zaten cöktüm. 2 gün sonra kendi doktorum geldi, değerin biraz düşmüş dedi bugün çatlatma iğnesini verelim dedi. Normalde Perşembe çatlatma iğnesi vurulup cumartesi aşılama yapılması gerekirken süreç 4 gün ertelenmiş oldu. Ben zaten aşılamada şans düşük oluyor her türlü yapalım istedim ama kabul ettiremedim. İstenmeyen bir durum denildi, gonderildi. Aşılama esnasında yumurtaların durumuna bakılmasıni, bı kontrol edilmesini isterdim en azından, yumurtalar catladi mı rahim ne durumda bakılmasını isterdim. Ultrasonda aşılama kanülünün nereye ulaştığına, tüplere en yakın yerde olup olmadigina bakılmasını isterdim, ama muayene masasında herşey 2-3 dakikada oldu bitti, ne olduğunu anlamadım. Muayene edilmeden sadece aşılama yapildi. Herşey daha kontrollü gidebilirdi diye düşünüyorum. Ve ayın sonunda ne oldu, 6 yumurtam da çöp oldu :(. Kullandığım bütün ilaçlar ve verdiği eziyetler boşa gitti. Tüp bebeği bilmiyorum ama aşılama için bu merkezi öneremeyecegim. Biraz uzun oldu ama umarım birilerine fikir verir.

Arkadaşlar maalesef ben de yaşadığım kötü bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Nisan ayında Mehmet hoca ile görüştüm, kendisi gerçekten çok güven veren bir doktor. Rahatlatıcı bir yanı var. Bu yüzden Mehmet hoca için kötü demek istemiyorum ama bir yerde bir anormallik olduğu da gerçek. Aslında tüp bebek için merkeze gitmiştik fakat Mehmet hoca yaşınız genç, en azından 1 aşılama deneyebilirsiniz dedi. Bunun üzerine aşılama yaptirmaya karar verdik. Eşimde morfoloji bozukluğu ve sperm sayisinin sınırda olması sebebiyle çocuk sahibi olamiyoruz maalesef. Çok şükür ben de bir problem görünmüyor. Doktorum şansımız artsın diye 2 yumurta olusturalim dedi, 150 ıulik fostimon verdi, 6 gün kullandım, kontrole gittiğimde 2 tane 15mm,2 tane daha küçük yumurta oluşmuş dedi, 4 iğne daha vurulması söyledi ve hoca kongreye gitti. 3 gün sonra kontrole gittiğimde bayan bir doktor baktı 6 tane yumurta büyümüş dedi, bu sayı aşılama için çok fazla dedi E2 değerine bakalım dedi. Aslında ilk kontrolde 2 den fazla yumurtanın gelişme gösterdiği belliydi, sonraki 4 igneyi boşu boşuna vurlumus oldum. E2 değerim yüksek çıktı, 2 gün sonra yeniden çağırdı, E2 değerim daha da yukseldi. Kadın bu kadar yumurtayla aşılama yapılmaz bu ay iptal edilir muhtemelen dedi, ben zaten cöktüm. 2 gün sonra kendi doktorum geldi, değerin biraz düşmüş dedi bugün çatlatma iğnesini verelim dedi. Normalde Perşembe çatlatma iğnesi vurulup cumartesi aşılama yapılması gerekirken süreç 4 gün ertelenmiş oldu. Ben zaten aşılamada şans düşük oluyor her türlü yapalım istedim ama kabul ettiremedim. İstenmeyen bir durum denildi, gonderildi. Aşılama esnasında yumurtaların durumuna bakılmasıni, bı kontrol edilmesini isterdim en azından, yumurtalar catladi mı rahim ne durumda bakılmasını isterdim. Ultrasonda aşılama kanülünün nereye ulaştığına, tüplere en yakın yerde olup olmadigina bakılmasını isterdim, ama muayene masasında herşey 2-3 dakikada oldu bitti, ne olduğunu anlamadım. Muayene edilmeden sadece aşılama yapildi. Herşey daha kontrollü gidebilirdi diye düşünüyorum. Ve ayın sonunda ne oldu, 6 yumurtam da çöp oldu :KK43:. Kullandığım bütün ilaçlar ve verdiği eziyetler boşa gitti. Tüp bebeği bilmiyorum ama aşılama için bu merkezi öneremeyecegim. Biraz uzun oldu ama umarım birilerine fikir verir.
Geçmiş olsun canım. Umudunu kaybetme sizdeki sorundan bizde de var. Bende Mehmet hocada 3 tüp bebek yaptırdım... İlk taze embriyo tuttu ama 6 haftalık düştü. Dıger 2 dondurulmuş tedavim hıc tutmadı. İlk basta cok güveniyordum ama en sonki tedaviden sonra kafam bir karısık merkezler alakalı. Hiç arastırılmadı mesela neden tutunamadığı.
Mehmet hoca ilgili okey burda hemfikiriz ilk tedavim de ben aksilikler yasadım. Sagol sun cok yardımcı oldu.
Ama Bi arastırma yapmadı. 3.tedavım olumsuz olunca benı aradı biyopsi yapalım dedi. Zaten benim embriyom kalmadı orada. Baska merkezde devam edeceğim.. Sizin bahsettiğiniz bayan doktor İlknur hanım. Onunla da ilgili olumsuzluk yasadım. Cok anlayışsız biri hiç mütevazi degıl.

Merhabalar 4 yıl önce novaartta tedavi olmuştum Ahmet beydi doktorum ilk denemede oğlum oldu. Şuan tekrar tedavi için gidecektim fakat yorumlar korkuttu. Şuan memnun olmayan daha çok sanırım 😕

Merhabalar, yazmak istedim. Ben Mehmet hocanın hastasıyım ve güvendiğim tek doktor o..39 yaşındayım. 2016'da aşılama yaptırdım olmadı. 2017'de ilk tüp bebek denememde canım kızıma hamile kaldım mehmet hoca sayesinde. Sonra çok üzülerek doğum paketi nedeniyle lânet Koru'da takip yaptırdım ve 22.haftada kızımın hidrosefali nedeniyle tahliyesi istendi. Normal doğumla kaybettim. 2018 nisanında ikinci denemem başarısız oldu. Biyopsi yapıldı ve çizik atıldı. 2018 ağustosundaki 3.denememde yine hamile kaldım, ancak boş gebelik yaşayıp 7.haftada kürtaj oldum. Arada genetik tahlillerimiz yapıldı. Bende kan pıhtılaşması eğilimi çıktı. Eşimde de dna hasarı..ilaç kullandık. 2019 nisanında 4.deneme olmadı. Hsg yapıldı, temiz çıktı. 12 gün önce Histereskopi oldum. Kronik endometrit çıktı ve antibiyotik kullanıyorum. Rahim duvarı iltihabı tutunmayı engelleyici özellikte çünkü..bu ay yada sonraki ay 5.denemeye başlayacağım. Tüp bebek olayı yüzde yüz garantisi olan bir durum değil..hiçbir doktor da size yüzde yüz garanti vermez, veremez. Tutma şansı yarı yarıyadır. Tutup sağlıklı doğum yapma oranı yüzde 20-30'dur. Bu yolda ben evladımın acısı ve özlemiyle yürüdüm, yürüyorum. Tutsun tutmasın, Mehmet hoca benim için çok değerli bir hekim..her konuda bize çok destek oldu ve oluyor. Azim ve kararlılığımızı görüyor. Acımızı da..Umarım bu kez olumlu bir sonuç alırız.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar ben de Mehmet hocada tedavi gördüm histereskopi oldum yapışıklık var demişti sonrasında düzeldiğini söyledi 6 ay dogal yolla gebelik icin brkleyin demisti ki 5 ay bitti hamile kalamadım tup bebek için bu merkezi düşünüyordum ama vazgeçmek uzereyim sanırım başarı oranı düşük gibi görünüyor Allah hepimizin yardımcısı olsun 😊

Merhaba arkadaşlar;

Aranıza yeni katıldım, hep okuyordum, artık ben de yazayım dedim :) Bende Temmuz ayında Mehmet Hoca'da tüp bebek yaptırdım. Daha önce bir kez aşılama denedik yine aynı merkezde ama olmadı. Sonra biraz da bizim isteğimizle bir kez denedik. Tüp bebek sürecinde her şey iyi seyretti, 2 tane çok iyi kalitede embriyo transfer edildi ama ne yazık ki sonuç negatif. Malesef doldurulmaya uygun embriyomuz da kalmadı. Bu arada bizde açıklanamayan infertilite durumu söz konusu. Bir kere spontan hamile kaldım ama 8. haftada missed abortus ile küretaj oldum. Sonrasında hiç hamile kalamadım, 1,5 yılı geçti. Yaşım da 31. Mehmet hoca sperm DNA hasar oranı testi yapabileceğimizi söyledi. Sonra gerekirse histereskopi düşüneceğiz. Bu arada klinikle ilgili olarak da yazmak isterim. Evet bilgi açısından yetersiz kalabiliyor, ben kendim de sağlıkçı olduğumdan çok eksikliğini duymuyorum ama kendimi normal bir hasta yerine koyduğumda, hak veriyorum. Dİğer çalışanlar açısından da evet güler yüz eksik olabiliyor. Ama bence önemli olan hekimler ve embriyolog. Ben çok doktora gittim. Çok merkezle görüştüm. Yurt dışı da dahil. Sayısız güncel makale okudum. Hocalar çok tecrübeli ve bilgili. Güncel literatür ne diyorsa onu uyguluyorlar. Sizin hekiminiz yoksa diğer profa muayene oluyorsunuz. Ayrıca embriyologları da çok tecrübeli. Laboratuvar ortamı vs de standartlara uygun. Pek çok hekim bu kliniğin olanaklarını kullanıyor. Aslında başarı oranları da gayet iyi. Burada ardarda negatif sonuçlar gelince sanıyoruz ki hep negatif :) Tabi herkesin deneyimi farklı ama ben burada devam edeceğim tedavime.

novaarta devam ediyorum.. çok da itimat ediyorum. herkesin değerleri ve ihtiyacı olan ilaç dozları farklı.. kaldı ki sizin 1 gün önceki ve bir gün sonraki değerleriniz bile farklılık gösterir. tek ihtiyacınız olan hekiminize güvenmenizdir. Bir bankacı olarak doktorun yaptıklarından şüphe etmek komik.. hangi tıp bilginle o günkü değerini yorumladın diye sorarlar adama.. hacı hoca karışımlarını kullanıp değerlerinizle oynamayın.. arkadaşım kullandı faydasını gördü diye doktorun vermediği iğneleri ilaçları gizli gizli kullanmayın...bu folik asit az gelir ben xxx marka ilacı kullanayım diye dozu aşmayın.. fit kalmak için yapılan yeme düzeni neyse onu uygulayın ve doktorunuza güvenin. Şunu anladım bu proflar bu işi para için yapmıyor.. özel hastanelerde ilk muayene için bile para istiyorlar. Novaartta kimse sizinle sohbet edip boş ümitler vermez. Ne görüyorsa onu söyler ve ihtiyacın olmalan hiç bir ilacı yazmaz. Farklı illerde yaşayan doktor arkadaşlarımdan iş arkadaşlarıma hatta üniversitede bölüm başkanı arkadaşıma kadar herkes orada. normalde kolay çözülebilir vakalar kendi memleketlerinde zaten bu işi hallediyor. Novaarta hep en zor vakalar geliyor. Bu ragmen başarı oranları çok yüksek sadece şu karışımlar otları muskaları bi kenera bırakın.

Back
X