Ankara Sincan Lokman Hekim giden var mı?

evet gatada doğumumu yaptım 11 aylık oğlum var nihayet:) gata bence diğer hastanelere göre gayet iyi ve bedava. kalabalık yok ayrıca seckin insanlar var. benim doğum yaptığım gün 2 yada 3 doğum vardı ama ben hiçbirini görmedim yani kocaman hastanede tek ben vardım ve odada da tek kişi bendim özel hastane gibi yani. ilgi alaka meselesine gelince kimse aman efendim söyle böyle diye etrafınızda dolaşmıyor lakin herkes işini yapıyor ya da diğer hastanelerde duyduğum gibi azarlama kötü hareketlere filan maruz kalmıyormusunuz. doğumumun coğuna yardımcı olan ebe gercekten cok iyi ve tatlı dilliydi. sabah 8-9 gibi hastanedeydim ve 2 cm acılma vardı. cok ağrın vardı gercekten ve yukarı doğum katına alındım. zaten o saatten itibaren tek basınıza kalıyorsunuz aileniz o bölümde olmuyor. ben epudural ile normal doğum yaptım ve de cok memnun kaldım. epuduralı gercekleştiren ekip gercekten iyiydi ve doğum anında bile gelip izlediler oradaydılar:) defalarca suni sancı verilmesine rağmen ağrım yok denecek kadar azdı ve doğum saatim olan 15.00 e kadar yatarak dinlendim diyebilirim ve nihayet 10 cm acılma olunca doğumhaneye alındım. tabi bu sürece kadar ebe ve epudural yapan ekip sürekli beni kontrol altında tuttu. doğumhaneye doktor biraz gec geldi bu sebeple bebeğin cıkış süresi biraz uzadı halbuki coktan hazırdım ben. 4 kilo doğan bebeğim beni ve doktoru epey zorladı. zor oldu doğum ama ağrım yoktu sadece cıkması uzun zaman aldı. olumsuz tarafı ise doktor makas istedi o anda odada yaklaşık 10 kişi rahat vardı ve doğumu izliyorlardı ama onlardan biri makası verene kadar doktor elini attı kendisi buldu. ama makas kesmiyordu baska istedi. bu olay gercekten canımı sıktı o anda. daha sonrası ise iyiydi fakat bebeğim karsıda ben doğum yaptığım yerde 10 dk beklemem gerekiyordu tıbbi sürec için. lakin yarım saat bekledik o sekilde. unutulduk. herkes gitti bebeğim karsıdan bana baktı durdu bende ona tabi. nihayet sonunda aldılar bizi ve odamıza cekildik. gerisi iyiydi lakin birde doğumdan sonra özel bi ilaç veriyorlar vajinaya uygulanan. o ilaç bende cok ağrı yaptı oturup kalkamadım yaklaşık 1 ay. o ilacı süremeye bırakınca ağrılarım bitti iyileşmeye başladım. tuhaftı buda. ve ben doğumdan sonra iyileşme sürecim uzayınca 3 gün sonra gitmem gereken vajina kontrolune gidemedim korkudan. halada gatanın yakınından gecerken içim ürperir. :)) ama suan hiçbir sıkıntım yok şükür. artı ve eksi yönleriyle anlattım umarım yardımcı olmususmdur.

Back