Ankarada 1750 TL ile ayrı eve çıkmak, geçim derdi...

ya iyi diyorsunuz ama ailem hadi barcelonaya git kızım diyen bi aile değil. daha guney sahili için bile izin alamıyorum. kaldı ki ah keşke yurtdışı gezisine gitsem gibi bi isteğim yok. beni mutlu edecek şey ayrı yaşamadık.

bir de evden çıkınca asla geri dönemiycem gibi bişey söz konusu değil. baktım olmuyor dönerim eve.

araba merakım da yok. ehliyet bile almadım. bisiklet istiyorum onun yerine.
o zaman maddi manevi her şeyi göze alıp eve çıkmalısın baktın olmuyor dönersin . sanırım yanlıklık ve sessizliğe ihtiyacın var biraz hayırlısı diyelm . ama eklemeden geçemeyeceğim ; yanlızlık çekilir şey değil yahu :))

şu an ailemle yaşıyorum. uzun süredir ayrı eve çıkma isteğim vardı. annem ikna oldu. sıra babamda. şimdiye kadar hayal gibi geldiği için çok ayrıntısını düşünmedim ama geçinebilir miyim acaba?

biraz birikmişim var, eşyalı ev bakıyorum ama.

maaşım 1750 tl. ufak bi taksidim var bitmek üzere. yol, yemek şirketten. akşamları evde yemek yemiyorum. 50 tl telefon ücreti.

Evi Eryaman'da bakıyorum. hem işe hem aileme yakın, hem de daha güvenli/temiz geliyor.

650 tl'ye eşyalı daireler var ama aidatlar çok yüksek. yazın 100 tl kışın 200 tl olan var. aşağı yukarı bu civarda.

Batıkent de olabilir ama oranın aidatları da böyle mi bilmiyorum.

Ev arkadaşı olsa belki daha rahat olur ama kararsızım, pek de istemiyorum.

ne diyosunuz?

ne gerek var demeyin. gereğini gereksizliğini ben düşündüm zaten. derdim geçinmek noktasında.

Benimkiside yorumlardan farkli ben sizden yardim isteycektim aslinda

Yalniz yasamaktan korkmuyormusunuz?benim boyle yaşamam( yani durumum onu gosteriyor )fakat ben hazirliksizim ,alisabilecegimi tahmin ediyorum ama yinede ne bileyim...onun icin bununla ilgili birkac soz iyi gelebilir diye dusundum

mylifeblue mylifeblue ya katiliyorum ben de yorum yapmayi bekliyordum bu konuya C captain price
Eve cikarsin ama o kadar zorlanirsin ki arkadaslarinla gittigin kafede bir yemek ya da taksi parasi odemesi icine dert olur. Onun yerine her yil yurtdisina cikabilirsin ailenin yanindayken, dusunsene 1 hafta barcelona'ya gitsen ne sinir kalir ne stres. Seneye ufak bir araba alsan kiraya verecegin parayi benzine harcarsin. Istedigin saatte girip cikarsin evine.
Ayrica gezip tozarken bir yemege bir kahveye verdigin paranin hesabini da yapmana gerek kalmaz.
Senelik 5 bin birikimi de kucumseme bence, gayet iyidir.
kesinlikle çok yerli tespitler ayrı evde yaşayınca hakikaten bir taksi parasını bile hesaplanıyor. eve geç girmeye korkarım mesela girdiğimde odaları kontrol etme gereksinimi duyarım.

kesinlikle çok yerli tespitler ayrı evde yaşayınca hakikaten bir taksi parasını bile hesaplanıyor. eve geç girmeye korkarım mesela girdiğimde odaları kontrol etme gereksinimi duyarım.
Kisisel oncelikler onemli burda galiba o yuzden konus sahibiyle farkli dusunuyoruz. Mesela ben yurtdisi tatillerine bayilirim. Kendi arabamla isime gidip gelmek arkadaslarimla gezmek ayri yasadigim evime donerken taksi aramaktan cok daha konforlu geliyor. Ama C captain price diyor ki arabada hevesim yok, yurtdisinda hevesim yok. O zaman onu bu vaatlerle baba evinde tutamadik yuvadan ucuruyoruz napalim :cry:

Benimkiside yorumlardan farkli ben sizden yardim isteycektim aslinda

Yalniz yasamaktan korkmuyormusunuz?benim boyle yaşamam( yani durumum onu gosteriyor )fakat ben hazirliksizim ,alisabilecegimi tahmin ediyorum ama yinede ne bileyim...onun icin bununla ilgili birkac soz iyi gelebilir diye dusundum

korku var tabi ki. ama göze alınabilir.

sizin korkunuz neyden yana? maddi olarak mı manevi olarak mı?

Kisisel oncelikler onemli burda galiba o yuzden konus sahibiyle farkli dusunuyoruz. Mesela ben yurtdisi tatillerine bayilirim. Kendi arabamla isime gidip gelmek arkadaslarimla gezmek ayri yasadigim evime donerken taksi aramaktan cok daha konforlu geliyor. Ama C captain price diyor ki arabada hevesim yok, yurtdisinda hevesim yok. O zaman onu bu vaatlerle baba evinde tutamadik yuvadan ucuruyoruz napalim :cry:
Evet haklısın kişisel önceliklerden dolayı düşüncemiz farklı . Umarım mutlu olur yeni yuvasında C captain price e şimdiden hayırlı olsun yeni evi .

korku var tabi ki. ama göze alınabilir.

sizin korkunuz neyden yana? maddi olarak mı manevi olarak mı?

Maddi olarak.ne olur bilmiyorum ama suan manevi ...yani yalniz hissetmek.degil de gercekten yalniz kalmak etrafimda aileden kimsenin kalmamasi biraz ürkütücü geliyor onun icin hazirlamaya calisiyorum kendimi

Geçinmesine geçinirsin bence. Neye ne kadar harcadığının farkındasın çünkü. Kıyafet harcamamı kısmam gerekecek diyebiliyorsun örneğin. Yemek yememen de büyük artı :)
Evlilik ufukta yok, okey.
Bence para yine de biriktirilmeli. Kendi ayaklarının üstünde durmak istiyorsan kendine ait birikimin olmalı diye düşünüyorum.
Hayırlısı olsun.

yalnızlıktan ziyade iş dönüşü temizlik yapmalara çamaşırına bulaşığına ütüsüne hazır mısın?
faturalar aidatlar. hiç beklenmedik yerlerden çıkan masraflar?
senin maaşından daha az maaş alıp geçinen insanlar tabi ki var.atta aileler var.
ama yaşam standardı yüksek genç bir kızın geçinmesi biraz zor olabilir bir başına.

Maddi olarak.ne olur bilmiyorum ama suan manevi ...yani yalniz hissetmek.degil de gercekten yalniz kalmak etrafimda aileden kimsenin kalmamasi biraz ürkütücü geliyor onun icin hazirlamaya calisiyorum kendimi

iyi de ayrı eve çıkınca ailen red mi edicek? yine haftada istediğin gün kadar gider kalırsın. onlar gelir. yani ne olacak ki?

yalnızlıktan ziyade iş dönüşü temizlik yapmalara çamaşırına bulaşığına ütüsüne hazır mısın?
faturalar aidatlar. hiç beklenmedik yerlerden çıkan masraflar?
senin maaşından daha az maaş alıp geçinen insanlar tabi ki var.atta aileler var.
ama yaşam standardı yüksek genç bir kızın geçinmesi biraz zor olabilir bir başına.

temizlik için kendimi kasacağımı sanmam. :D

ütülük bi kıyafetim yok. ayda bir iki parça bişey çıkar belki.

fatura aidat zaten asıl masfraf kalemleri. onları düşünüyorum tabi ki, hesaba katıyorum.

en büyük korkum beklenmedik yerden çıkan masraflar.

iyi de ayrı eve çıkınca ailen red mi edicek? yine haftada istediğin gün kadar gider kalırsın. onlar gelir. yani ne olacak ki?

temizlik için kendimi kasacağımı sanmam. :KK70:

ütülük bi kıyafetim yok. ayda bir iki parça bişey çıkar belki.

fatura aidat zaten asıl masfraf kalemleri. onları düşünüyorum tabi ki, hesaba katıyorum.

en büyük korkum beklenmedik yerden çıkan masraflar.

diğer konularına baktığımda bir alışveriş istekliliği gördüm :D bunu aşabilecek misin ?:D

O dediğin parayla ve 400 tl kirayla ankarada yaşamaya çalışmış biri olarak söylüyorum. ÇOOOOOKKKKKK zorlanırsın. özellikle faturalar belini çok büker. ben devlet memuruyum. arada ekstra görevlerden aldığım paralar olmasa asla geçinemezdim. ki evime tuz bile alamadığım zamanlar oldu. iyi tanıdığın biriyle ev arkadaşlığı düşünmelisin bence.

O dediğin parayla ve 400 tl kirayla ankarada yaşamaya çalışmış biri olarak söylüyorum. ÇOOOOOKKKKKK zorlanırsın. özellikle faturalar belini çok büker. ben devlet memuruyum. arada ekstra görevlerden aldığım paralar olmasa asla geçinemezdim. ki evime tuz bile alamadığım zamanlar oldu. iyi tanıdığın biriyle ev arkadaşlığı düşünmelisin bence.

gelir ve gider kalemlerinizi yazar mısınız?

Merkezi sistemli bir ev olmada doğalgazı kartlı(kombili) bir ev olursa aidat ücreti düşer diye düşünüyorum. Hem de kullanacağınız kadar yakarsınız. Şu an benm evim kombili. Aidatım 30TL :) Zorlanmayasınız :)

Back
X