- Konu Sahibi captain price
para biriktıermek ıstıyorsan cıkma bence.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
para biriktıermek ıstıyorsan cıkma bence.
bana geçinebilirsiniz gibi geldi ama emin de olamadım işin içine aidatlar falan da girince. :/ eryaman civarında ev arkadaşı arayan birini bulursanız bir görüşün derim, ev arkadaşı gayet de güzel olabiliyor aslında, benim var, oradan biliyorum :) sizin için de çok daha uygun olur hem.
Lütfen yanlış anlamayın ama şu an ailenizin yanında yaşadığınız için 1750 TL'nin tamamını kendinize ayırıyorsanız çok zorlanabilirsiniz. Mesela ben bekarlık zamanımda da tek yaşıyordum ayda 1000 TL bile yeterdi. Şu an söyleseler asla geçinemem derim. Rahata alıştıktan sonra zorlanabilirsiniz. Ama yaşamadan da bilinmez. Birikim yapamayacağınızı bilerek çıkarsanız sorun olmaz sanırım. Ama şahsen ben böyle bir şey yapamazdım,tüm maaşım temel ihtiyaçlara gidecekse ne anladım ben bu tek eve çıkma işinden? ilk başlarda kendimi çok sıkarım biraz da olsa köşeye atarım derseniz güzel olur çok rahat edersiniz. Ayrı eve çıkmak bambaşka bir durum insana inanılmaz tecrübeler yaşatıyor. Hakkınızda hayırlısı olsun :)
valla samimiyetle söylüyorum, bravo! söylenecek, sorulacak başka bişey gelmedi aklıma bu yorumdan sonraYol yemek şirketten demişsiniz
Biraz açabilir misiniz?
Kahvaltı yapıyor musunuz evde?
Şirketten olan yemek öğle yemeği
Akşam yemiyorum demişsiniz. Her akşam mı böyle???
650 tl kira bence makul. Aidata yakacak dahil değil anladım, doğru mu? Gerçi kışın artıyor, dahil de olabilir. Dahilse gayet iyi bence.
Zaruri ihtiyaçlar 1000 tl etse, geri kalan 750 yeter size.
Cumartesi çalışıyor musunuz? Pazarları ne yapacaksınız?
Kendinize aylık ne kadar giyim/yiyecek/kitap vs alırsınız?
Dışarıda ne yer ne içersiniz?
Arkadaşlarınız nasıl harcama yaparlar? Kişi başı 100 TL verilen restoranlarda buluşur musunuz?
Bana yapabilirsiniz, kendinizi sıkarsanız gibi geliyor.
Ev arkadaşı ise çok fazla bir şey getirmez, tam tersi götürür diye düşünüyorum. Madem yalnız yaşamayacaksınız, o zaman ailenizle kalın mantıken.
ben de ankaradayım, ben de ayrı eve çıkmak istiyorum ama 2500 ile cesaret edemiyorum. fiyatlara bakıyorum ateş pahası. eryaman nispeten evet uygun fiyatlı ama uzak, sosyal imkanlar için uzak, gece geç saatlerde gittiğimiz yerden dönmek araç yoksa problem. belli saatlerde otobüs metro bitiyo, bitmese de gece vakitlerinde o tarafın otobüslerinde vs bulunmak tekin değil. taksi desen sürekli zaten mümkün değil. oof ki ne off
bi de aidatı suyu elektriği kiranın içinde olan daireler var. öylesi daha mı uygun acaba bizim için C captain price
Ayy
Yüreğime inecek lütfen![]()
metro ulaşımı da erken saatte bitiyor işte. bir de metro eryamanın heryerine gitmiyor. durakta inip dolmuşa ya da otobüse binmek gerekiyor durağa yakın değilsen. ben çankaya tarafındayım, arkadaşlarım işyerim vs hep burada. sosyal olarak da buralarda takılıyorum. o yüzden ulaşım düşündürüyor beni. ben de herşey dahil daire ilanlarını görmüyorum ama işyerinde bir arkadaş eryamanda o şekilde bi ev tuttu. araştırmak gerekli.2500 alsam hiç düşünmem ya. sen neden tedirgin oluyosun? öyle yüksek miktarda kredi ödemen filan yoksa çok rahat geçinirsin.
ben açıkçası eryamanda metroya güveniyorum biraz. ulaşımı takmayacağımız tek bölge kızılay civarı zaten oralarda imkansız yani bize.
ben ilanlarda görmedim hiç öyle bişey.
metro ulaşımı da erken saatte bitiyor işte. ben çankaya tarafındayım, arkadaşlarım işyerim vs hep burada. sosyal olarak da buralarda takılıyorum. o yüzden ulaşım düşündürüyor beni. ben de herşey dahil daire ilanlarını görmüyorum ama işyerinde bir arkadaş eryamanda o şekilde bi ev tuttu. araştırmak gerekli.
aynen, eli yüzü düzgün bi daire 1500lerden başlıyor.valla ben hem ulaşım hem de iş yerime yakınlık olarak düşünüyorum. e tabi bi de bütçe var. çankayada 2500 tl maaş eryamanda 1750 tl maaşa denk geliyor biraz. çğnkü kira iki katı vs olacak muhtemelen.
aynen, eli yüzü düzgün bi daire 1500lerden başlıyor.![]()
ayrı eve çıkıp masraf yapacağına birikim yapıp her yıl bir yurt dışı gezisi yapabilirsiniz yoksa arabanızı alabilirsiniz ayrı eve çıkma mecburiyeti yoksa anne baba ile yaşamak pahabiçilemez bir konfor ve huzurdur. ( 19 yıldır ailesinden ayrı yaşayan biri olarak düşüncem )
mylifeblue ya katiliyorum ben de yorum yapmayi bekliyordum bu konuya C captain price
Eve cikarsin ama o kadar zorlanirsin ki arkadaslarinla gittigin kafede bir yemek ya da taksi parasi odemesi icine dert olur. Onun yerine her yil yurtdisina cikabilirsin ailenin yanindayken, dusunsene 1 hafta barcelona'ya gitsen ne sinir kalir ne stres. Seneye ufak bir araba alsan kiraya verecegin parayi benzine harcarsin. Istedigin saatte girip cikarsin evine.
Ayrica gezip tozarken bir yemege bir kahveye verdigin paranin hesabini da yapmana gerek kalmaz.
Senelik 5 bin birikimi de kucumseme bence, gayet iyidir.
Tatile izin vermeyen ailen 7/24 ayri eve nasil izin veriyor ki? Madem seni mutlu edecek tek sey ayri ev, cik dene kendini birkac ay. Dedigin gibi baktin olmuyor donersin.ya iyi diyorsunuz ama ailem hadi barcelonaya git kızım diyen bi aile değil. daha guney sahili için bile izin alamıyorum. kaldı ki ah keşke yurtdışı gezisine gitsem gibi bi isteğim yok. beni mutlu edecek şey ayrı yaşamadık.
bir de evden çıkınca asla geri dönemiycem gibi bişey söz konusu değil. baktım olmuyor dönerim eve.
araba merakım da yok. ehliyet bile almadım. bisiklet istiyorum onun yerine.