aynı durum bendede var kafam çok karıştı bir kaç özel hastane araştırdık ama yeni doğan ünitelerinin olmaması tedirgin etti, en çok tavsiye zekai tahir yönünde vip odalar varmış doğumdan önce rezervasyon yaptırmak gerekiyormuş 500-600 liraya, iyi ama benim sorunum ben sancımı yalnız çekmek istemiyorum yanımda birileri olsun istiyorum tanıdık eşim olsun istiyorum buda devlette olmuyor
ama 10 kişiden 7 si zekai tahir diyor kalabalık olsada daha deneyimli diyor bu hafta sincan lokman hekime gidip birde onu soruşturacağım
Hastane seçimi gerçekten çok önemli,Ankara daki hastaneleri az çok bilen birisi olarak,bildiklerimi aktarayım hemen.Üniversite hastanelerinden Gazi yi ve Ankara Üniv. Cebeci Hastanelerini biliyorum.
*İlk gebeliğimde Gazi ye gittim 2006 yılında,dünya muayene ücreti vermeme rağmen devlet hastanesindeki hastalar bile benden daha çok dr yüzü görüp daha az ultrason sırası beklemişlerdir.Sürüler gibi saatin belli olmasına rağmen en az 2 saat sıra bekliyorduk 10 dk sıkıntın var mı sonra diye geçiştirip dosya dolduruluyordu,sonra 3 saatde ultrason kuyruğunda harap bitap çıkıyorduk.
Tüp bebek hastalarına daha çok önem veriliyordu,biz onlar için çerezdik.
*Ankara Üniv giden arkadaşım orayı tavsiye etti,orası daha sakindi,hemen muayenem olup bitiyordu.Dr da iyiydi,taki sebebi yokken beni sezaryene alana kadar.Tam gün yasasından dolayı Şimdi ordaki profların muayeneleri bir açılıp bir kapanıyor,muayeneleri telefonla kendileri veriyorlarmış.Ocak ayında muayene için başka bir prof a gitmiştim,tam 3 saat ayakta bekledim,tıklım tıklım,dr da geçiştiriverdi,ağlaya ağlaya eve döndüm.
*Dr.ZTB otrmuş bir düzeni olmasına rağmen yine tam gün yasasından dr ların muayenehanelerini kapatmasından dolayı artık eskisi gibi önem vermediklerini biliyorum,doğumlara ve polikiniklerde asistanların çokluğunu biliyorum.Doğumhaneniz Vip bile olsa bu odaya aynı anda 10 kişi girmemesini malesefki engellemiyor.
*Zübeyde Hanıma bu hamileliğimin ilk muayenesini oldum,tabi başhekim hastası olarak.İşim erken bitti,tek sorunum başhekim göndermesine rağmen ultrason muayenesini asistanın yapmış olması,SSVD kesinlikle sıcak bakılmıyor,doğumdan bir hafta önce gelirsin keseriz dediler.Aynı gün arkadaşımda muayene için gitmiş ama akşama işe gelebilmişti,çok kalabalık,doğru düzgün muayene bile olamadım dedi.
*Yenimahalle DH yeni açıldı,hasta sirkülasyonuda daha az diye oraya gideyim dedim ama doktor bir arkadaşım önermedi,sebebi bende kalsın,orasıda yattı.
*Özel hastanelerde ilgi alaka güzel ama fiyatlar uçuyor resmen.Afyon da bir sezaryen 650 tl iken Keçiören Özel Hastanede 1300,akropolde 1500,koruda 3000,tobb,güven,hrs de 5000-6000 leri buluyor.Akropolde Bülent Bey ve Işın Hanımı kilo takıntıları hariç hastaları beğeniyor ama muayene sırası 5-6 ay sonrasına veriliyor.
Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar,sizden ricam devlet hastanelerini önerenlere en son ne zaman doğum yaptıklarını sormanızdır,çünkü tam gün yasasından sonra muamele çok değişti.Sağlıklı doğumlar...