Ankara da memnun kaldığınız kadın doğum doktorları var mı sürekli takip için gidip gelebileceğim?
Yazdığınız tarihte hamile iseniz doğum yapmışsınızdır büyük ihtimalle, umarım bebeğinizi sağ salim kucağınıza da almışssınızdır
Ben yine de bu sayfaya bakacak anne adayları için ders niteliğinde başımdan geçen talihsizlikleri yazmak istiyorum
42 yaşımda 03/2016 tarihinde hamile kaldım 1.aydan 6.aya kadar gitmediğim özel devlet hastanesi kalmadı
Hiç birinde karar kılamadım en sonunda Etlik Zübeyde Hanım hastanesinde bayan bir dr. gitmeye karar verdim ve 6.aydan 9.aya kadar kontrollerimi yaptı, kendince sözde bu süre zarfı içinde bir kez dahi kan idrar tahlili almadı en son bebek 8,5 aylıkken kendine gittim her şey yolunda bol su iç evde dinlen dedi çalışamaz raporumu da onaylayıp bana verdi ben on beş gün evde dinlendim sancılarımın başlamasını bekledim başlamadı bir türlü on beş gün sonra dr gittiğimde nts de bebeğimin kalp atışlarını duyamadılar ve bebeğim 9 aylıkken karnımda ölmüştü.
Bütün anne adayları sizi asla korkutmak istemem ama asla ve asla hele hele yaşınız benim gibi geçkinse Zübeyde Hanım Hastanesini önermem. Bazı şeyler insanın başına gelmeden tecrübe sahibi olamıyor bana bakan doktor hanım bu süre zarfında bir kez kan idrar tahlili yapmamış bir insan onu bırak hastanede riskli gebelik bölümüne dahi yönlendirme yapmamış biri (riskli gebelik 1-2 nl odalarmış bebeğimi kaybedince öğrendim. Bu hanım doktor öyle zeki ki 34 haftalık görüntüye sahip bebekle bana 37.haftamda çalışamaz raporu vermiş biri yani kısaca bir sürü ihmallerden dolayı ben bebeğime kavuşamadım yüzünü dahi göstermediler 14 saat sancı çektim elimiz koynumuz boş ağlaya ağlaya evime geldim aradan 3,5 ay geçti hala gözümden yaş kurumadı, her gün sanki içime beton bloklar atılıyor gibiyim her gün evladımın yokluğu daha da ağır kaldırılamaz halde. Şu anda psikolog yardımı ile ayakta durmaya çalışıyorum her gün mezarlıktayım her gün pişmanlığın bini bin para , benim tek suçum devletin hastanesinde devletin doktoruna güvendim tek yanlışım buydu.
Bebeğime otopsi istemedik ama Hacettepe Hastanesinde Murat Gültekin hocaya bütün tetkiklerimi yaptırdım kanımda pıhtılaşma çıktı yani bebeğim bana iyi deyip gönderdikleri vakit bile sıkıntılardaymış ama doktor hanım sırf ultrasona baktığı için benim şikayetlerimi göz önüne almadığı için bir hiç uğruna bebeğimi kaybettim. Dr'a son gidişimde hocam her yerim şiş kaşınmaktan yaralar çıktı dedim bana dediği hamilelikte olur bunlar normal dedi gönderdi ve evladımı göz göre göre kaybettim. Benim yavrumun fiziksel olarak hiç bir şeyi yoktu sadece 36 haftalık 3380 gr doğdu canı sağ olsaydı yaşayabilirdi
Yasal olarak dr hakkında sağlık bakanlığına şikayetimiz bulunmakta zaten.
Size tek diyebileceğim arkadaşlar bebeklerimiz canımız ciğerimiz elinizden geldiği kadar iyi bir doktorda kontrollerinizi yaptırmaya çalışın bu işin şakası yok onlar bize verilmiş birer emanet , kaybettikten sonra keşkelerin bir anlamı yok.
Şu an asla tek doktora inanmıyorum tekrar hamile kalabilir miyim bilemiyorum ama yavrumun kardeşini kucağıma almayı çok istiyorum Rabbime bütün dualarım bunun için.
Tetkiklerimi Hacettepe Hastanesi Murat Gültekin hoca yaptı biraz kafası dağınık vs ama çok iyi bir hoca radikal olarak her şeyi size açık açık diyen bir hoca bu yönü çok hoşuma gitti. Devlet hastanesinin 3 kez ölü doğumdan sonra yapabiliriz dediği bütün testleri Allah razı olsun hemen istedi, yaptırdım bütün sonuçlarım 1 ay gibi kısa bir sürede çıktı kendi bile şaşırdı
Hacettepe Hastanesi Murat hocayı kesinlikle tavsiye ediyorum
Ayrıca Pazartesi günü Gazi Üniversitesi hocalarından Tuncay Nas'a gideceğim. 45 yaşında hamile kalıp sağlıklı doğum yapan bir arkadaşım var Tuncay hocanın ilgisi alakası sayesinde. Tuncay Hoca hastalarına dışarda muayenehanesinde bakıyor ücreti nakit 400 TL ama tahliller vs için hastaneye yönlendirecektir sanırım hakkında çok güzel şeyler duydum
Herkesin sağlıkla bebeklerini kucaklarına almaları dileği ile