Ankara'da evlilik terapisti

mavibenim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
33
10
48
12 yıllık evliyiz. Ankara'da UZMANLIK ALANI KLİNİK PSİKOLOJİ olan evlilik terapisti arıyoruz (psikolog arıyoruz, psikiyatrist değil). Üç yılın ardından maalesef 2. denememiz olacak.

Öncelikle lütfen psikologların kendisi veya sekreterleri tavsiyede bulunmasın!

- paragöz olmasın.. şöyle ki ben gerekirse 1 sene gideceğim zaten psikoloğa, ama esas soruna odaklanmak yerine " önce şunu konuşmalıyız" " önce bunu yapmalıyız" diyerek seans sayısını arttırmanın peşinde koşanlardan olmasın.

- danışanını (anlatılan şey her ne kadar kabul edilemez olursa olsun) yargılamasın; daha doğrusu bunu üslubuyla yapsın. "Sen ne biçim bir adamsın", " kocan sana iyi dayanmış yine" gibi sinir bozucu ifadeler kullanmasın.

- bir sorunumuz olmasa, kednimizi çıkmazda hissetmesek evlilik terapistine gitmeyiz zaten. "Ohhoo sizin evlilik zaten çoktan bitmiş", "kabullenin, işiniz çok zor" gibi umutları tüketen yaklaşımlar sergilemesin. Evet, gerekirse umut dağıtsın, kendisi inanmasa bile.

- özellikle evlilik terapilerinde danışanlar olarak sabredemiyoruz; dolayısıyla, 2-3 hafta içinde hemen etkin değişimler bekliyoruz. Buna yönelik beklentilerimizi anlamasını ve yardımcı olmasını istiyoruz.

- kendi isteyince 15 dakika erken bitirip, biz 5 dakika uzatmak isteyince "sırada hasta var" demesin.

Biliyorum 'bulursan bana da haber ver' diyeceksiniz ama bu forum bunun için var.

En önemlisi önerdiğiniz isimleri neden beğendiğinizi de belirtmenizi rica ediyorum.

( ha tabii bir de "şu psikologtan uzak dur" dediğiniz isimler varsa onu da yazınız ki başkasının da canını yakmasın.)

-

Psikolog Uğur Demirbaş' ı tavsiye ediyorum size. Uğur Bey, Sorunları dinleyen, çok iyi tavsiyelerde bulunan psikolog. Tavsiye ediyorum sitesindeki yorumları okuyup tanışmıştım kendisiyle. yorumları okuyup karar verin. telefonunu da kendi açar, ilgi alanına girerse danışan kabul eder.

Öncelikle sizin mesajınızı alıntılayıp cevap yazdığım için kusura bakmayın. Başlığı tesadüfen gördüm, belirttiğiniz kişiden memnun kalmışsınız, aynı kişiden hiç memnun kalmayan biri olarak yazmak istedim belki iyi bir psikolog arayışında olan kişiler için farklı yorum olur. Ben de bu kişiyle belirttiğiniz sitedeki olumlu yorumlar üzerine iletişime geçtim. O dönemde pek önemsemedim ama o sitede yalnızca olumlu yorumlar yer alıyor, olumsuz yorumlar site üzerinden yayınlanmayıp olumsuz yorum sayısı fazla olunca ilgili kişiyle paylaşılıyormuş. Siteyi kullanan kişilere önemli bir bilgi olsun.
Konu sahibi mesaj yazalı uzun zaman olmuş ama yine de yazmak istedim. Ben aile terapisti olarak Fatma Kırımlı Taşkın'dan fayda gördüm diyebilirim. Bu konuyla ilgili bir başlığım var zaten geçmişte yazdığım, detaylı isterseniz ordan okuyabilirsiniz. Fatma Hanım resmen bitme noktasına gelen evliliğimizi kurtardı diyebilirim aslında evliliğin bitme noktasına gelmesinde önceki psikologun büyük etkisi vardı, neyseki Fatma Hanımla toparlayabildik. Gittiğimiz dönemde ücret daha makul düzeylerdeydi sonradan çok arttığını duydum. Bize öncelikle bir yol haritası çıkardı, terapilere ne kadar süre devam edeceğimiz konusunda ve buna uyduk. Terapi ücretinin fazla olduğunu bildiği için başkaları gibi her hafta (hatta haftada iki kez) gelin gibi bir dayatması olmadı. Mümkünse her ay değilse 2 ayda bir gelmemizi istedi. Terapi süreleri konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadık. Mesajınızda yazdığınız gibi herhangi bir yargılamada bulunmadı, hem evlilik hem de kişisel olarak düzeltebileceğimiz konular üzerinden gittik. İnşallah siz de size ve evliliğinize iyi gelecek bir danışman bulursunuz.

Aman diyeyim
Merhabalar. Tek Ugur demirbaş mağduru biz değilmişiz demek. Aman arkadaşlar çok dikkat edin terapist seçerken. Bir denetim vs de yok maalesef biz çok mağduriyet yaşadık o psikologtan.

Merhaba, merak ettiğim için soruyorum. Birkaç maddede psikoloğun umutsuzluk vermemesi ve sizin yargılamamasi gerektiğinden örneklerle bahsetmissiniz. Acaba böyle bir deneyim mi yaşadınız. Psikologlar sizi yargilamaz, oldugunuz gibi kabul eder. Eger psikologa giderseniz diplomasını sormaya çekinmeyiniz. Ve kötü deneyim yasadiginiz için psikoterapi almaktan korkmayın. Sevgiler

Fatma kırımlı taşkından randevu aldım. Umarım faydali olur. Daha önce ankarada bir doktora gittim daha vakit dolmadan vakitcdoldu dedi kitap önerdi ama asla beni aydinlatmadi. Aklimdaki Bir diger isimde Ezel Eser Koçak eger fatma hanimdan da memnun kalmazsam Ezel hanimdan alacagim

UĞUR DEMİRBAŞ evlendiğimiz zaman birlikte olamamıştık,bu adam eşime "senin yerinde olsam kapının önüne koyardım ertesi sabah "dedi,bana da "sen bilmiyor muydun evlenince başına gelecekleri " dedi. söyleyeceklerim bu kadar ...

Aman diyeyim

Merhabalar. Tek Ugur demirbaş mağduru biz değilmişiz demek. Aman arkadaşlar çok dikkat edin terapist seçerken. Bir denetim vs de yok maalesef biz çok mağduriyet yaşadık o psikologtan.
Merhaba. Inanın aslında o kadar çok kişi var ki, insanlar anlatmaya çekiniyor. Ben açtığım konuda soyadını açık yazmamama rağmen özel mesajla ulaşıp şikayetini iletenler oldu.
Niyeyse hiç şaşırmadım. Şimdi sorsanız ters psikoloji birşeyleri patlatmaya çalışıyor tedavinin parçası filan denir ama bunların kendi düşünceleri olduğuna eminim. Danışanlarına özellikle kadınlara saygısı olduğunu düşünmüyorum.

Merhaba.. gittiniz mi? Herhangi bi sonuç aldınız mı? Bende denemek istiyorum tavsiye eder misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…