Ankara'da infertilite tedavisi

kelebekli papatya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2016
284
113
103
34
Merhaba kızlar, yeni üye oldum. eylül 2013'ten beri evliyim, 2,7 yıl oldu. 2 sene hiç gebe kalamadım, doktora gitmeyi düşünürken hamile olduğumu öğrendim, ama 5 haftalıkken düşük yaptım, kendiliğinden oldu, doktor da pek önemli değil dedi. Neyse, ben yine beklemeye başladım ama hala gebelik oluşmadı. Bu ay hastaneye gitmeyi düşünüyorum, Zekai Tahir Burak hastanesine. Gittikçe ve tedaviye başlayacaksam yaşadıklarımı yazmayı düşünüyorum, Siz de bu hastaneye gidiyorsanız bilgilerinizi paylaşır mısınız lütfen, hangi doktora gittiniz ilk, tedavi hangi yolla ilerliyor, neler yapılıyor?

Canm bende oraya gidiyorum.
Smear,rahim filmi tertemiz.
Fakat pco var gecen ay asilama oldm tutmadi bu ay da yumos buyumedi nasip Bakalm tekrar olcam Hayirlisi insallah

Canm bende oraya gidiyorum.
Smear,rahim filmi tertemiz.
Fakat pco var gecen ay asilama oldm tutmadi bu ay da yumos buyumedi nasip Bakalm tekrar olcam Hayirlisi insallah
Randevu alarak mı gidiyorsunuz acaba? ben netten alacağım randevumu, ama kısırlık tedavisi / kisirlik tedavisi ve danışmanlık diye iki bölüm var, hangisini seçmeliyim? tecrübesizim daha kusura bakmayın ve ilk gittiğimde ne soracaklar ne yapacaklar?

Ilk randevu alarak gidebilirsin.
Regl 3.gunu git ki hormonlarina bakabilsin
Tahlillerini topladiktan sonra tedaviye basliyolar canm
Danismanliktan da alabilirsin ama her hafta doktora degistigi icin senin gidecegin hafta araman Daha mantikli ordaki sekretere ilk defa gelecegini soylersen doktora ismini ona Gore verir sende ona Gore randevu alabilirsin

Malesef oyle ama doktrlari iyi diyorlar.
Ben ilk gttgmde hemen istemediler esimi Ben biraz tahlillerrmi yaptrdm sonra semeni istediler

İnşaallah her şey istediğimiz gibi olur, drlar hemşireler de iyi olsun, başlamadan soğutmak istemiyorum. Zaten vakit kaybettim gibi boşvererek

Salı günü randevum vardı, gittim dr'a, neyse ki benim konuşmama gerek kalmadan kendi sorularıyla bana yardımcı oldu. Ilk olarak kan ve smear testi, ultrason istedi, bir de adetin 2-3 günü tekrar aç olarak gel dedi. Kan testim temiz ama ultrasonda PCO gördüler, galiba ben de polikistik over hastasıyım , daha önce hiçbir dr görmemişti, yoksa son 1 yılda mı ortaya çıktı. Smear sonucu da 4 haftaya çıkarmış. Işte başlangıç bu kadar :) yalnız hastanenin yeri çok kötü, zar zor buldum ve kalabalık bir yer.

Tek sorun pco olsun Allah beterinden saklasin canm.
Ters bi yer bende tek vesair gidip asagya doğru yürüyorum hamamonunden güzel ilgili bi hastane başka bir yere gtmedm ama devlette en iyisi diyebilirim Meryem hoca mi baktı çok tatlı bi doktor

Selam bende zekai tahir burak hastanesine gidiyorum. Dün çatlatma iğnesi vuruldu yarın da aşılama. Bu arada insanın tuh durumu çok önemli. Cuma günü aşılama dediklerinde acaba yeterince büyüdü mü diye endişe ettim. Sonra çatlatma iğnesi doktorun yazdığı eczanede olmayıp eş değeri diyip başkasını verdiğinde de korktum. Cumartesi yani dün sabah hafif hafif ıslaklık görünce dedim. Akşama iğne olamadan yumurta çatladı. Sonra akıntı gelmedi devamı neyseki akşam oldu. İğneye gittim. Bu seferde farklı iğne olması sebebiyle hemşire takıldı mevzuya. Neyseki cuma telaş ederken geri dönüp doktora yeni iğnenin reçetesini yazdırmıştım farklı bir reçete kağıdına. Iki reçeteyide aldı da öyle yaptı. Zaten 22.00 23.00 arası içinde yapılması gerekli. Tam 22.00 de oradaydık. 25 dakika prosedür sürdü. Bakalım dün çatladıysa diye korktuğum bu yumurta şimdi de ya yarına çatlamazsa diye korkusunu yaşıyorum. Bakalım hayırlısı. Bu arada sen sen ol her duyduğunu yapma. Mesela herkes topiklerde incir yiyin yumurta artar havuç yiyin yumurta çatlar falan diyor. Mesela cuma bir arkadaşın tedavisini sonlandırdı doktor. Sebebi çok fazla yumurta olup hepside çatlama noktasına geldiğinden. Son 3 gün incir ve havuç yedim. Vallahi başka bir şey yapmadım diyor. Onun için zaten geldikçe hastaneye o kadar çok hikaye ile karşılaşıyorsun ki. Mesela biri diyor işte bende şu var. Nerden anladın şu hormon değerinden. Hemen dosyanı açıp bakıyorsun. Bende de var mı acaba o sıkıntı diye. Bir nevi kendi doktorun olmaya çalışıyorsun ama yolun başındasın ben yaptım ve halen yapıyorum bu hatayı sen yapma. Emin ol 6 yıl okumanın yanında tecrübe çok önemli. Zekai tahir burak hastanesi bu konuda daha tecrübeli. Çünkü gelen hasta sayısı ve farklı farklı sebeplerle infertilite. Ayy ne uzattım. Neyse bakalım. Hadi bismillah diyelim o zaman. Sevgiyle ve sabırla...

Dr Meryem değil galiba unuttum :) iki farklı dr'a gittim aslında canım. Hastaneye ben de yorumlara bakarak gittim, inşallah hepimiz sonuç alırız bir gün :*

Aleyküm selam canım, tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :) zaten burdan okuduklarımla cesaretleniyorum umutlaniyorum, belki doğru belki yanlış bilgileniyorum. Bu soğan, incir seylerini ben de yapmıştım 1 ay, ama incir pco için iyi değilmiş galiba, gerçi o zaman pcolu olduğumu bilmiyordum. Bu arada senin işlemi biraz anlamadım, aşılama mi oldun yoksa sadece catlatma mi? bir de bu hastane gece de mi çalışıyor?

Selam. Bugün aşılama işlemi yapıldı. Klomen+Menogon (iğne ) ile yumurta geliştirip sonra çatlatma iğnesi vuruldum. Çatlatma ignesini cumartesi gece 22.30 gibi zekai tahir burak hastanesinin acilinde vuruldum. Bugünde aşılama işlemi yapıldı. Bakalım hayırlısı. Şimdi 14 gün sayıp regli olmaz ise gebelik testi için tahlile gideceğim.

Inşallah gebelik mujdeni verirsin canım :) beklemek biraz zor evet, ben de reglimi bekliyorum bir an önce tedaviye başlamak için :). Sen ne kadardır bu hastaneye gidiyorsun? Bir de daha once neler yapıldı size merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…