meraba arkadaşlar bulundugum ilde tüpbebek merkezi yok.. ilk defa tüp bebek yaptırıcam ankarada iyi bir merkez arıyorum... yardımcı olursanız çok sevinirim..
merhaba ben de aynı sorunu yaşamıştım ankara da ailem olduğu için oradaki bir tüp bebek merkezine gittik. isim verebiliyor muyum bilmiyorum ama timur hoca'nın kliniğine gittim durum şu; genelde çok kalabalık oluyor ve doktor kesinlikle ilgilenmiyor. aslında doktorların çoğu çok iyi ama yoğunluktan sanırım boşvermiş gibiler. bir de ilkinde tutma oranı çok yüksek değil. bunu onlar da bildiği için tutmazsa 2. 3. şansımızı deneriz gibi düşünüyorlar.
bence eğer sizde ya da eşinizde çok önemli bir problem yoksa buralar işinizi görür. ama bizim azospermi dolayısıyla spermin ameliyatla alınması gerekiyordu ve inanabiliyo rmusunuz sadece bir hücre bulundu. yani benim gibi belki de 2. şansı olmayanlar için orayı kesinlikle önermem.
eşim ürolog kağan hocanın hastası (kendisinden çok memnunuz) eşimin tedavisinde bir noktaya ulaşılabilirse ankara tıpta tüp bebek deneyeceğimizi söyledi.
açıkçası normalde devlet hastanesi önermem ama bu iş için kesinlikle bir devlete ait tıp merkezi seçmenizi öneririm. özel yerlerde iş biraz paraya dökülmüş durumda. hem devlet bir kısmını karşılıyor, ilk seferde tutmazsa da diğer denemeleriniz için para kalmış olur.
çok uzun yazdım ama en böyle yapacağım açıkçası bir de istanbulda bahçeci ya da umut tıp merkezi ile ilgili çok iyi şeyler okumuştum, üroloğu da kaan hoca olmasa oradaki emre beye gidecektik, kadın doktoru da iyi diyolardı