- Emoji Skoru
- 6
- Puanlar
- 1
- Konu Sahibi nasipeylem
-
Merhaba bende ikinci denememi Novaart ile yaptım malesef olumsuz oldu ilk denememde Ankara özel tüp bebek merkeziydi oda olumsuz oldu ama şöyle ki dediğiniz gibi herkesin süreci durumu farklı her olumsuz olan gibi sizinde öyle olacak değil tabiki. Novaartta hemşireler ve doktorlar çok güzel yaklaşıp davranışları çok samimiydi benim içinde doktoru zaten gazinin de doktoru sağolsun oda güzel yaklaştı ama benim nasip olmadı inşallah size nasip olurMerhaba, bugün NovaArt ile görüştüm. Doktor herhangi bir sorun olmadığını, istersem aşılama da yapılabileceğini söyledi. Bu yaklaşımı aslında hoşuma gitti; gereksiz yere hemen tüp bebeğe yönlendirmedi. Ancak görüşmede biraz aceleci bir yaklaşım hissettiğim için merkeze çok ısınamadım.
Bir de benim için önemli olan diğer konu, buradaki yorumlar. Olumsuz deneyimler görüyorum ve ilk denemede pozitif sonuç alanların az, daha çok 2. veya 3. denemede sonuç alanların olduğunu fark ediyorum. Bunun kişiden kişiye değiştiğini biliyorum ama yine de ister istemez kafama takılıyor.
Önümüzdeki ay artık bir merkezde tedaviye başlamayı düşünüyorum. Maddi olarak da çok yüksek bütçelere çıkamam. Devlet hastanesi şu an benim için uygun değil; iğneli aşılama şartı ve işten izin alma konusu benim için zor.
Şu an BB Klinik ve NovaArt arasında düşünüyorum. Bu iki merkezle ilgili iyi veya kötü deneyimlerinizi, özellikle tüp bebek sürecindeki tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Sorunuz neydi sizinMerhaba bende ikinci denememi Novaart ile yaptım malesef olumsuz oldu ilk denememde Ankara özel tüp bebek merkeziydi oda olumsuz oldu ama şöyle ki dediğiniz gibi herkesin süreci durumu farklı her olumsuz olan gibi sizinde öyle olacak değil tabiki. Novaartta hemşireler ve doktorlar çok güzel yaklaşıp davranışları çok samimiydi benim içinde doktoru zaten gazinin de doktoru sağolsun oda güzel yaklaştı ama benim nasip olmadı inşallah size nasip olur
Benim o merkezde 6 hücreli embriyo denip 5 hücreli çıkan embriyom oldu negatif oldu tabi sonuç. Yani giderseniz siz bilirsiniz bana da burada gitme diye mesajda yazan çok olmuş giderseniz iyi olursa doktoru översiniz kötü olursa bilenler doğruyu söylemiş dersiniz belki şansınıza ilkte tutarMerhaba, bugün NovaArt ile görüştüm. Doktor herhangi bir sorun olmadığını, istersem aşılama da yapılabileceğini söyledi. Bu yaklaşımı aslında hoşuma gitti; gereksiz yere hemen tüp bebeğe yönlendirmedi. Ancak görüşmede biraz aceleci bir yaklaşım hissettiğim için merkeze çok ısınamadım.
Bir de benim için önemli olan diğer konu, buradaki yorumlar. Olumsuz deneyimler görüyorum ve ilk denemede pozitif sonuç alanların az, daha çok 2. veya 3. denemede sonuç alanların olduğunu fark ediyorum. Bunun kişiden kişiye değiştiğini biliyorum ama yine de ister istemez kafama takılıyor.
Önümüzdeki ay artık bir merkezde tedaviye başlamayı düşünüyorum. Maddi olarak da çok yüksek bütçelere çıkamam. Devlet hastanesi şu an benim için uygun değil; iğneli aşılama şartı ve işten izin alma konusu benim için zor.
Şu an BB Klinik ve NovaArt arasında düşünüyorum. Bu iki merkezle ilgili iyi veya kötü deneyimlerinizi, özellikle tüp bebek sürecindeki tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Bb ile ilk telefon görüşmemde bir kadınla konuşmuştum o kadar itici ve yapmacıktı ki sırf o kadın yüzünden merkezi elemiştim ne kadar sığ düşünmüşüm burada bahardan beri oraya gidenleri okuyorum benim gibi ilk başta para dökeyim ama emin adımlarla gideyim yapılacak testler başta yapılsın öyle 2. 3. Tedaviye gitmeyim derseniz mantıklı. Çoğu merkez elde evrak yoksa sizi en basit hasta olarak tanımlar en basitten gidilir negatifleri gördükçe dur şunu da yapalım dur bunu da yapalım diyorlar sistem hemen hemen her yerde böyle tüp bebek kumar batağı gibi bir sistem ya ilk oyunda kazanırsınız ya ikinci ya üçüncü. O ev parası döktüm diyen insanlar işte her tedavide başka şey eklenip yeni deneme yapılanlar yoksa hemen hemen çoğu insanın çocuğu oluyorMerhaba, bugün NovaArt ile görüştüm. Doktor herhangi bir sorun olmadığını, istersem aşılama da yapılabileceğini söyledi. Bu yaklaşımı aslında hoşuma gitti; gereksiz yere hemen tüp bebeğe yönlendirmedi. Ancak görüşmede biraz aceleci bir yaklaşım hissettiğim için merkeze çok ısınamadım.
Genetik problemim var dengeli translokasyon 14-21 kromozomSorunuz neydi sizin
Centrum clinikle görüştünmü acabaMerhaba, bugün NovaArt ile görüştüm. Doktor herhangi bir sorun olmadığını, istersem aşılama da yapılabileceğini söyledi. Bu yaklaşımı aslında hoşuma gitti; gereksiz yere hemen tüp bebeğe yönlendirmedi. Ancak görüşmede biraz aceleci bir yaklaşım hissettiğim için merkeze çok ısınamadım.
Ne önerirsiniz pekiBb ile ilk telefon görüşmemde bir kadınla konuşmuştum o kadar itici ve yapmacıktı ki sırf o kadın yüzünden merkezi elemiştim ne kadar sığ düşünmüşüm burada bahardan beri oraya gidenleri okuyorum benim gibi ilk başta para dökeyim ama emin adımlarla gideyim yapılacak testler başta yapılsın öyle 2. 3. Tedaviye gitmeyim derseniz mantıklı. Çoğu merkez elde evrak yoksa sizi en basit hasta olarak tanımlar en basitten gidilir negatifleri gördükçe dur şunu da yapalım dur bunu da yapalım diyorlar sistem hemen hemen her yerde böyle tüp bebek kumar batağı gibi bir sistem ya ilk oyunda kazanırsınız ya ikinci ya üçüncü. O ev parası döktüm diyen insanlar işte her tedavide başka şey eklenip yeni deneme yapılanlar yoksa hemen hemen çoğu insanın çocuğu oluyor
HayırCentrum clinikle görüştünmü acaba
Orayıda tavsiye ediyorum
Elde evrak yoksa biraz anlatabilir misiniz mesela benim rahim filmim vardı ultrasonla muayene etti AMH ve tüm hormon tahlilleri ve sperm tahlillerim vardı bunlara bakarak yorum yaptı yani elde evrak yoksa başka hangi kısımdan bahsettinizBb ile ilk telefon görüşmemde bir kadınla konuşmuştum o kadar itici ve yapmacıktı ki sırf o kadın yüzünden merkezi elemiştim ne kadar sığ düşünmüşüm burada bahardan beri oraya gidenleri okuyorum benim gibi ilk başta para dökeyim ama emin adımlarla gideyim yapılacak testler başta yapılsın öyle 2. 3. Tedaviye gitmeyim derseniz mantıklı. Çoğu merkez elde evrak yoksa sizi en basit hasta olarak tanımlar en basitten gidilir negatifleri gördükçe dur şunu da yapalım dur bunu da yapalım diyorlar sistem hemen hemen her yerde böyle tüp bebek kumar batağı gibi bir sistem ya ilk oyunda kazanırsınız ya ikinci ya üçüncü. O ev parası döktüm diyen insanlar işte her tedavide başka şey eklenip yeni deneme yapılanlar yoksa hemen hemen çoğu insanın çocuğu oluyor
Şuraya gidin buraya gidin diyemem. Ama sizin ki sebepsiz infertilite galiba bence ilk önce tedavi öncesi eşinizle Bilkent’te kromozom ve Trombofili yaptırın derim. Sonradan negatif olunca yaptır diyorlar. Bilkent yapmadı bana etlikte yaptılar. Merkezi kendiniz eleyin sizin alanınızda başarılı olan yeri bulmaya çalışın.Ne önerirsiniz peki
Daha işte hayatında hiç böyle bir tedavi araştırmadım tabii ki herkes de annesinden de hoca araştırmadı ama çok çıkmazdayımŞuraya gidin buraya gidin diyemem. Ama sizin ki sebepsiz infertilite galiba bence ilk önce tedavi öncesi eşinizle Bilkent’te kromozom ve Trombofili yaptırın derim. Sonradan negatif olunca yaptır diyorlar. Bilkent yapmadı bana etlikte yaptılar. Merkezi kendiniz eleyin sizin alanınızda başarılı olan yeri bulmaya çalışın.
Sadece kan testini yaparak mı öğrendiniz yoksa böyle bir belirtiniz var mıydı bir de şunu sormak istiyorum devlet hastaneleri yapıyor mu her devlet hastanesinde kadın doğuma mı gideceğiz onun içinGenetik problemim var dengeli translokasyon 14-21 kromozom
Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum inşallah size en iyi gelecek yerde başlarsınız ilk tedavide bende novaart da işi çözerim benim işim bi tüpler kapalı olmadı ameliyat eder vs dedim ne ameliyatı biz düzgün yumurta, embriyo görmedik.Daha işte hayatında hiç böyle bir tedavi araştırmadım tabii ki herkes de annesinden de hoca araştırmadı ama çok çıkmazdayım
Yani bana şurası çok iyi dedikleri bir yer olsa direk orada başlayacağım nova artı kötüleyenler var bir bakıyorum orada ilk çocuğum orada oldu diyenler var bakıyorum Centrium klinik dediniz bana bir kişileri oraya asla gitme bahçeci para zaten para döküyorsun sadece diyorlar yani hepsi hakkında kötü deneyimleri olan var tabii ki now’ta biraz daha fazla gördüm burada deneyim olanlar ama orada çocuğu olanları da gördüm benim amacım yani bir tane bana şurası iyi deseler güven deseler oraya gideceğim
Negatif Sonuçlara doktorun tepkisi ne oluyor mesela transfer gün olsun ya ne diyor doktor karşısına çıktığınızdaAllah yardımcınız olsun çok zor bir durum inşallah size en iyi gelecek yerde başlarsınız ilk tedavide bende novaart da işi çözerim benim işim bi tüpler kapalı olmadı ameliyat eder vs dedim ne ameliyatı biz düzgün yumurta, embriyo görmedik.
Transfer günü aç gidiyorsunuz hızlıca sırayla alıyorlar 1-2 dk içinde hemen embriyo veriliyor acısız bir işlem sonra diğer sedyeye oradan da odada sedyeye alınıyor 1 saat sonra çıkarılıyorsunuz novaart da süre daha kısa.Negatif Sonuçlara doktorun tepkisi ne oluyor mesela transfer gün olsun ya ne diyor doktor karşısına çıktığınızda
Centrumda kimyasal olunca Emre hoca aradı kendi numarasından ulaştı kaydet bundan sonra daha detaylı ilerleriz dedi. Aklına takılanı sorabilirsin dedi öyleNegatif Sonuçlara doktorun tepkisi ne oluyor mesela transfer gün olsun ya ne diyor doktor karşısına çıktığınızda