Ankara'da Yaşayan Ocak Anneleri...

içimi rahatlattın çok saol
benım ılk hamıleliğim
ankaralı da değilim
öğretmen arkadaşlarım dan duymuştum lokman hekımi. ama şimdi daha eminim:)

Hastanede özellikle konu doğum sa özel oda çok önemli. Keşke devlet hastanelerinde de bu kadar iyileşme olsa. Tek kişilik odalar, yeterli ve donanımlı doktor. Ben devlet hastanelerindeki doktorların daha deneyimli olduğunu düşünüyorum. Özeldeki doktor ameliyathane nöbetinde 2-3 sezaryen yapıyorsa devletteki 8-10 yapıyordur.
Sıkıntı işin içinde para olmadığı için ilgisizlik.

Evet bi kez randevu aldıktan sonrası rahat geliyo canım. Başlarda zaten her gittiğinde diğer ayın randevusunu veriyorlar. Sıkıntı olmuyor hiç. Hatta sen bile müdahale edebiliyorsun, işte o gün müsait değilim, şu gün olsun gibi. Sıkıntı olmaz yani.
Işın Hanımdan memnunum şimdilik.

Işın hanımdan sıra almak kolay oluyor mu ve ultrasonu iyimi kızlar?
Valla Bülent beyle karşılaştırıldığında kesinlikle çok daha kolaymış, öyle diyorlar. Ultrasonu iyi. akropolün sgk ile anlaşması var. Her gittiğimde 30 tl veriyorum ben. İkili-üçlü testi falan dışarda yaptırabiliyorsunuz, izin veriyolar. Onlar da orda yaptırırsanız 40 liraymış gerçi, biçok özele göre iyi anladığım kadarıyla. Işın Hanımın kilo konusunda ısrarcı olması biraz yorucu olsa da iyi bişey anne için sanırım. Ben 3. ayımda 1 kilo alınca bi fırça yemiştim. Hızlı gitme, yoksa doğumun zor olur demişti. Frenledi beni. Her ay da bi kiloya iznimiz var dedi. Kilo kontrolünü yapması iyi aslında. En azından doğumdan sonra rahat oluruz, kolay gider kilolar. Benim bi arkadaşım 7. aya geldiğinde, doktor ilk defa demiş çok kilo almışsın diye. O zamana kadar takiplerinde hiçbişey dememiş. O yüzden bu kadar sıkı tutması iyi geldi ışın hanımın. Ultrasonda da çok anlatıyor, soruların varsa anlatıyor ayırntılı bir şekilde. Şimdiye kadar hoşlanmadığım bişeyi olmadı. Ama doğumu nasıldır, falan derseniz bilemem. Onu da bilen biri bulsak ne iyi olur!

Nerelerdesiniz kızlar... Neler yapıyosunuz.. Tontirik ocak annelerinde de görünmüyosun!

selam Nilhan.cnm ev çok sıcak oluyor pc başında çok kalamıyorum.hızlıca geçmişi okuyup cıkıyorum ocak sayfasından.pek yazamıyorum.
Bayramda geliyor ev aldı başını gidiyor temizligede başlamam gerekiyor
sizler ne yaptınız başladınızmı bayram temizligine?

Ben ilk kez bebegimi gördüm rüyamda.öncesinde ne erkek ne kız bebek görmemiştim.rüyamı anlatmak istiyorum,hayr olsun
evde dogum yapıyorum kolay bi dogum oluyor sonra bebegi çıplak olarak alıyorum elime ama üstünde beyaz tülbent örtülü oluyor.cinsiyeti ne bilmiyorum.
neyse kıyafet cekmecesini açıyorum bebegin cinsiyetini bilmedigim için pembe mavi kıyafet secmiyorum.yeşil bi tulum ve yeşilli turunculu bi patik alıyorum, cocuga giydiriyorum.
yeşilli kremlide bi battaniye alıyorum.
ailem filan görüyor cinsiyetini soruyorlar bende bilmiyorum birazdan altını degiştircem ozaman ögreniriz diyorum.
bebegim tombul yanaklı ve yeşil gözlü oluyor.abim görüyor bebegi bu erkek bebek diyor.bende belli olmaz diyorum
onra alıp emziriyorum onu memeyi emerken başlıyor konuşmaya.bunun tadını begenmedim diyor.
bende sen birazdaha em tadı degişcek diyorum.sonra baya baya sohbet ediyoruz bebekle:)
sonra altını degiştircek oluyorum bi türlü cıkartamıyorum kıyafetini yani cesaret edemiyorum cinsiyetine bakmaya nedense.
rüyada bitiyorr zatenn,hayr olsun tekrar
rüya yorumundan anlayan varmı aranızda?

çok güzelmiş.hayır olsun rüyan:)bi de bana derler rüya değil roman görüyosun diye, sen de baya ayrıntılı görmüşsün ne güzel:)

Ne güzel beyaza sarılmış, konuşabilen bir bebek.. Hz İsa gibi.. Hem de emziriyorsun.. Bu da
senden öğreneceği şeyler var demek bence... Emzirmenin fayda veye ilim vermek olduğunu duymuştum..

Canım Allah kolaylık versin.. Ben birkaç gün önce cam silip perde yıkadım... Daha yapılacaklarım var ama iftarlar bu ara arka arkaya geldi, temizliği askıya aldım.. En korktuğum zaten camlardı o da çok şükür bitti. Salonumun üç tane penceresi var kocaman.. Gözümde büyüyordu...
Bebiş de iyi bazen ufak ufak hareketini hissediyorum.. Bazen de günler oluyor tık yok..

cnm ne güzel yorumlamışsın tşkler.
camları nasıl siliyorsun?evin kacıncı katta
Allah razı olsun eşim siler evde camları.üst kattayım cünkü.eşim tabureye filan cıkmadan koluyla heryere uzanıp siliyor camı :)
ben bugün mutfagı temizlemeyi düşünüyorum kendimi ii hissedersem.devamlı baş dönmem ve baş agrım oluyor ,halsizlikte var.

benim bebekte cok hareketli degil.cok nadir hissediyorum.
senin bebek erkekti dimi?

Kızlar ferro sanol beni cok kötü etkiliyor sizide öylemi?
hiç istifra etmemiştim şimdiye kadar ama gecen gün ferrodan sonra cıkardım cok kötüydü ya.
bugün içtim ac karnına .1 saat sonra kahvaltı yaptım aşırı mide bulantısı yaptı.bu şekilde nasıl devam edecem bilmiyorum.kanımda düşük cıktı mecbur kullanmamda gerekiyor

Allah kolaylık versin.. Benim evim 5. kat.. Korkarak siliyorum ben de.. Benim eşim asla silmez.. Az buçuk içeri işi yapar da dışarıdan görürler diye cam silmez.. Perdeleri taktığına şükrediyorum.. Tak tak bitmiyor..
Ben ferro sanol kullanmıyorum. Solgar'ın kan için bir ürününü almıştım. Doktora sordum olur dedi..
Kansızlık da halsiz bırakıyordur seni.. Alternatif bulmaya çalış bari ilaç için..
Benim bebişe en son erkek dedi sürpriz olmazsa..

Allah bagışlasın 2 oglun vardı sanırım. 3 hamileliginde de belirtiler aynımıydı ?

Son düzenleme:
Allah bagışlasın 2 oglun vardı sanırım. 3 hamileliginde de belirtiler aynımıydı ?

Bu 4. hamileliğim. Bir tanesi 14 haftalık kalbi durmuş biz sonradan öğrendik.. Hepside kanamalı oldu.. Bu yüzden hamileliğin 3. ayında izne ayrılmak zorunda kalıyorum.. Ama bunda şimdiye kadar olmamıştı.. Farklı olacak diyordum ama yine aynı maraton olacak galiba..
Bu arada benim çocuklarım 37 haftalık doğuyor. Hepinizin önüne geçerim haberiniz olsun..

sezeryan dogummu seninkiler?

zor bi hamilleik yaşıyorsun iyi cesaret seninkisi.planlımıydı hamileliklerin
ben kazara kaldım buu bebege.ilk başlar cok kötüydüm psikolojik olarak , ama şuan alıştım

sezeryan dogummu seninkiler?

zor bi hamilleik yaşıyorsun iyi cesaret seninkisi.planlımıydı hamileliklerin
ben kazara kaldım buu bebege.ilk başlar cok kötüydüm psikolojik olarak , ama şuan alıştım

İlki normal doğum ikincisi sezaryen... Biz istiyorduk.. Birkaç ay olmadı olunca çok sevindik.. Ben hep dört çocuk yanlısıydım ama bunu da büyütünce gücüm kalır mı bilmiyom... Yaşlanmış da olurum herhalde...
Senin bir çocuğun mu var..

Ankarada hamile giyim arıyordum herkes lcw diyordu başkada izgi var bide ggamada küçücük bir dükkann..neyse bugun kızılaya gıttım lcw den bı keten pantlon buldum , ne başka rengi var ne bedeni..neyse o oldu... kızılaya doğru yürürkeniş bankasından araya girince bir pasajda hamıle gıyım yazıs gordu uyduruk bıeyer ama kot pantolon buldum:) onun alt katıda hamıle gıyımmiş..kıyafet arayanlar bakabılır, özellikle izgı gıyıme gıdıp keten pantolona 120lira vermek istemıyorsanız

evet 1 cocugum var. 2.cocugu istiyordum fakat ramazandan sonra düşünüyordum.orucumu rahatca tuttuktan sonra ve ii bi tatilden sonra düşünmüştüm
ama nasipten öte gidilmiyor.hiç hamile kalmam dedigim zamanda hamile kaldım hala şaşkınım.erken yumurtlama olmuş bende.
regliden hemen sonra hamile kalmışım.normalde 16-17.gündü yumurtlama günlerim.
eşime kalsa o da 4 cocuk istiyor benim ne sabrım ne gücüm var bu kadar cocuk bakmaya.Allah olmayanlara versin inşallah.ama yinede büyük konuşmayım.hayırlısı olsun.

lcw deki pantolonları gördüm fiyat olarakta uygundu fakat kışa uygun degildi.benim karnım şuan hamile pantolonu giyecek kadar yok.senin cıktımı?
eski kotlarımı eteklerimi giyebiliyorum şuan.sonbaharda alırım artık.
diger hamileligimde pek kullanmadıgım pantolonlarımın bellerini kestirip lastik penye yaptırmıştım terziye.cok kullanışlı ve ekonomik oldu.
dogumdan sonrada giymiştim bi süre.
bende gecen gün 1 elbise 1 tunik gibi bişi aldım.normaldede giyilir , hamileyken pantolon üstünede olur.cokta uygundu 2.üründe %70 indirim vardı.bana her biri 18 liraya geldi :)
bigün üstüme giyer resmini cekerim cicilerimin

sende güle güle kullan pantolonunu.kot pantolon herzaman çok kullanışlı

lcw uygun ama çeşit yok,aynı t shırtun 3 rengi hepsinde 1er kırık yumurta
1renkte pantalon vardı sıhıyedekinde
ankamalde de şort var ama kapri boyunda ve güya yazlık çok kalın kumaşlı
kotu bugün giydim ay çok rahat,likralı, beni zayıfta gösterdi,yani 60kiloyum (1,70boy)kılom yok pek ama çoktan kotlarımı giyenediğim için kendimi kılolu hissediyordum.Bide üstüme bu sene her yerde olan geniş gomlekler var ya,önde kayık yaka arkası biraz öne göre uzun,onlaradn almıştım ..yeni bir şeyle kadınları hep mutlu ediyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…