slm arkadaşlar nasılsınız..kızım uyuyorken bir fırsat bulup bakıyım dedim...umarım herkesin hamileliği iyi gidiyordur..sıcaklar arttıkça zorlaşıyordur mutlaka
herkes doğum yapınca yeni bir forum açıp bebeklerimizin sorunlarını vs konuşmaya başlayalım :)
artık yeni konular araştırmaya başlıyorsunuz,gaz nasıl çıkarılır,süt artırıcı besinler,...konularınız tamamen değişmeye başlıyor :)
bu arada yeni doğum yapmış biri olarak nacizane birkaç tavsiyem olacak,
-bebek kıyafetleri alırken ilk aylar için kendinden eldivenli,kendinden patikli ve yandan düğmeli olanları tercih edin..özellikle kendinden eldivenli olması çok
iyiymiş,eldivenleri tutanıyorlar ve yüzlerini çiziyorlar sürekli
-eğer sütünüzü sağacaksanız pompa alacaksanız elektirkli olanlarını tercih edin,manueller çok yoruyor ve yeterli süt çekemiyorlar..elektrikli
olanlardan da çiftli olanlarına gerek yok..tekli de olsa aynı işlemi görüyorlar..ben çiftli aldım tavsiye üzerine ama ikisini birden sağamıyorum...rahatsız ediyor..
-doğum yapacağınız hastaneyi tercih ederken yenidoğan ünitesi,yoğun bakım ünitesi olup olmamasına mutlaka bakın...başınıza ne geleceğini
bilemezsiniz...imkanınız varsa tam teşekküllü hastaneleri tercih etmeye çalışın...önemsiz bir konu değilmiş bunu anladım..
-mutlaka sterilizör de edinin, kaynatmayla baş edilmiyor...ilk başlarda da lazım olmaz diye düşünmeyin ,oluyormuş...

-lansinoh göğüs kremi bulundurun bir kenarda,ben kullandım ve hiç yara olmadı şükür...doğumdan 1 hafta önce kullanmaya başlarsanız da göğsünüz yumuşuyor..
bu arada bana da ışılnur pek uyumlu gelmedi elanur daha hoş görünüyor

elifnur da kulağa hoş geliyor...
tekrar görüşmek üzere arkadaşlar..