ankaralı 2013 hazıran annelerı

dak06

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
10
1
16
Ankara
bnm bebegım 13 06 2013 te dogacak ınsaallah haamılelıgımın 22 haftasına gırmek uzreyı. gunler caabuk gecıyor heyecanlıyım yarın ayrıntılıyada gırecemınsaallahh pekı ya sızlerrr

bnm bebegım 13 06 2013 te dogacak ınsaallah haamılelıgımın 22 haftasına gırmek uzreyı. gunler caabuk gecıyor heyecanlıyım yarın ayrıntılıyada gırecemınsaallahh pekı ya sızlerrr

selam arkadaşım ben de 21.haftama yeni girdim dediğin gibi günler çabuk geçiyor çok heyecanlı:) bebişimi çok merak ediyorum... hangi hastaneye gidiyorsun? benim ayrıntılı da 20 şubatta.

kecıoren hastanesıne gıdıyorum ayrıntılıya haftaya gırıcekmısım cok merak edıyorum bebegın herseyını daha net gorebılıyormusuz gordukce sabırsızlanıorum .)) sen nereye gıdıyorsun

Selamlar
ben de varim ankara dan. İkinci bebegim, ilkini zekai tahirde yapmistim. Soylenilenlerin aksine cok memnun kalmistim. Ozel oda uygulamasindan faydalanmistk. Simdi ozel oda isi oldukca zorlasmus. İlk once. Kemoterapu goren hastalara, sonra daha risklilere en son doguma ayriliyirmus odalar. Yine tum tahlillerimi cok guvendigim icin bu hastanede yaptiriyorum ama dogum tobb mesa da olucak insallah.,.
Yalniz soylemek istedigim bir kac sey var. Hazir hastanelerden konu acilmisken. ozelde dogum yaparken cok arastirmaliyiz. hastanenin tum imkanlari gozden gecirilmeli, yenidogan unitesi olmasi, dogumda kadindogum ve mutlaka yenidogan uzmani bir doktorun bulunmasi, kendi doktorunuz gece doguma gelmeyecekse nobetci doktor durumu, yenidogan unitesi yoksa en azindan bir iki tane kuvez, o da yoksa yenidogan ambulansi bulunmasi mutlaka gerekiyor.
Bu saydiklarimin hepsi fazlasiyla devlet hastanelerinde mevcut. Evet ilgi alaka sifir ama en azindan olmasi gereken her sey var. Bu yazdiklarimi gittiginiz hastanelere, doktorlariniza mutlaka sorun derim. Ben sordum ve icime tek sinen yer tobb mesa oldu. Rabbim gostermesin ama onceden tespit edilen riskli bir durum olursa ozel oda falan dinlemeden yine zekai tahire de gidebilirim. Allah vermesin ama dogumda her sey olabiliyor. Daha cok yeni bir arkadasimin bebegi adini vermeyeyim bir ozel hastanede oksijensiz kalarak dogurultuldu ve batikentten zekai tahire tam 2 saatte nakledebildiler. Binbir tavsiyeyle gittigi ozel hastanenin nakil ambulansi bile yoktu ve 112 den cagirdi koca hastane ambulansi. Simdi bebek hala hastanede, mahkemelerde ugrasiyorlar.
Neyse felaket tellaligi yapmak istemem ama bilduklerimizi de paylasalim.bu tamamen istisnai bir durum elbette ama bizler yine de onlem almaliyiz. Herkese kolay dogumlar diliyorum.

Son düzenleme:
Selamlar
ben de varim ankara dan. İkinci bebegim, ilkini zekai tahirde yapmistim. Soylenilenlerin aksine cok memnun kalmistim. Ozel oda uygulamasindan faydalanmistk. Simdi ozel oda isi oldukca zorlasmus. İlk once. Kemoterapu goren hastalara, sonra daha risklilere en son doguma ayriliyirmus odalar. Yine tum tahlillerimi cok guvendigim icin bu hastanede yaptiriyorum ama dogum tobb mesa da olucak insallah.,.
Yalniz soylemek istedigim bir kac sey var. Hazir hastanelerden konu acilmisken. ozelde dogum yaparken cok arastirmaliyiz. hastanenin tum imkanlari gozden gecirilmeli, yenidogan unitesi olmasi, dogumda kadindogum ve mutlaka yenidogan uzmani bir doktorun bulunmasi, kendi doktorunuz gece doguma gelmeyecekse nobetci doktor durumu, yenidogan unitesi yoksa en azindan bir iki tane kuvez, o da yoksa yenidogan ambulansi bulunmasi mutlaka gerekiyor.
Bu saydiklarimin hepsi fazlasiyla devlet hastanelerinde mevcut. Evet ilgi alaka sifir ama en azindan olmasi gereken her sey var. Bu yazdiklarimi gittiginiz hastanelere, doktorlariniza mutlaka sorun derim. Ben sordum ve icime tek sinen yer tobb mesa oldu. Rabbim gostermesin ama onceden tespit edilen riskli bir durum olursa ozel oda falan dinlemeden yine zekai tahire de gidebilirim. Allah vermesin ama dogumda her sey olabiliyor. Daha cok yeni bir arkadasimin bebegi adini vermeyeyim bir ozel hastanede oksijensiz kalarak dogurultuldu ve batikentten zekai tahire tam 2 saatte nakledebildiler. Binbir tavsiyeyle gittigi ozel hastanenin nakil ambulansi bile yoktu ve 112 den cagirdi koca hastane ambulansi. Simdi bebek hala hastanede, mahkemelerde ugrasiyorlar.
Neyse felaket tellaligi yapmak istemem ama bilduklerimizi de paylasalim.bu tamamen istisnai bir durum elbette ama bizler yine de onlem almaliyiz. Herkese kolay dogumlar diliyorum.

canm çok şükür maddi bi sıkıntımız yok bizim de ama ben de zekai tahire gidiyorum, 3 tane özel hastaneye gittim burda kaarar kılmadan ama kesnlkle ben de çok memnumum, herşeyin en iyisini biliyorlar, titizlikle yapıyolar, özel oda isteğimizi önceden dile getircez olursa olmaz olmazsa ben bunu çok da sorun etmiyorum açıkcası, tam teşekküllü bi hastane ve hepsi işinin ehli sadece özeldeki gibi aşırı ilgi yok, ama buradan sonra o ilgi bana artık yapmacık geliyor.

canm çok şükür maddi bi sıkıntımız yok bizim de ama ben de zekai tahire gidiyorum, 3 tane özel hastaneye gittim burda kaarar kılmadan ama kesnlkle ben de çok memnumum, herşeyin en iyisini biliyorlar, titizlikle yapıyolar, özel oda isteğimizi önceden dile getircez olursa olmaz olmazsa ben bunu çok da sorun etmiyorum açıkcası, tam teşekküllü bi hastane ve hepsi işinin ehli sadece özeldeki gibi aşırı ilgi yok, ama buradan sonra o ilgi bana artık yapmacık geliyor.

Tamamen ayni dusunuyoruz canim. Ozel oda olayi su nedenle cik zorlasmis:
Saglik bakanligi kogus sistemi doguhaneleri kaldiracagiz falan gibi aciklamalar yapmisti hatirlarsan. Bunun uzerine hastane tum odalari herkese acmis ve mecburen belli bir siralama koymus odalarin kullanimi ile ilgili. Eskiden 500-600 oara verip ozel odayi kullaniyorduk ama simdi para almadan sadece hastanin onem ve risk derecesine gore kullandiriyirlarmis. Saglik bakanligi sailsun onceden kullanabilirken simdi hic kullanamicaz. Sen kesin orda yapicaksan yine de bir sor belki ayarlarlar biraeyler bos oda falan olursa. Yoksa da cik da onemli degil dedigin gibi.
Saglikli dogumlar dilerim...

merhaba
soyledıklerınde cok haklısın acıkcası ben memnun degılım doktorumdan hıc bı tahlıl yapmıyo 22 haftamdaym haftaya ayrıntılıya gırıcem ama bna ne ıdrar ne kan testı yaptı doktor arıyorum bende sonucta bu sakaya felecek bırsey deıl ıcımızde can tasıyoruz sız kacıncı haftanızdasnz

bebegım kıpır kıpırr senı cok merak edıyorumm ve sevıyoruum cok garıp bır duyguymusss

bebegım kıpır kıpırr senı cok merak edıyorumm ve sevıyoruum cok garıp bır duyguymusss

canım ya benm de öyle, tam göbişimde hissediyorum azcık aşağıda ayakları orda olduğu için bide :D pıt pıt sürekli maşallah bebişlerimize :)

selam kızlar ben bebğimde ankadardan katılıyoruz :D ben özel doktor takibindeym ama doktorum gazide prof. tahlillerimi fln gazide yaptırıyorum doğumum nerde olur bilmiyorum doktorum zaten medicana ve gazi de ki doğumlara katılıyormuş ama daha hiç konuşmadık kii erken die :D Ben özce hep özel hastane istiyordum fakat haberlerde okuduğum şeylerden sonra açıkcası kokrtum bide bizde tek ven tek arter varmış doğuma etkisi ne olur bilmiyorum doktorum sıkıntı olmıycanı söyledi çünkü kalbi fln gayet sağlıklıymış bu sıkıntıdan dolayıda gönlüm üniverste hastanesinde de sizinde dediğiniz gibi bekmedik bir durumda birçok özrl hastanede devlete yada üni hastanelerine gönderiyo zaten gazide hala özrl oda uygulaması var diye biliyorum ama dediğim gibi erken diye araştırmadık umarım hepimizde sağlıkla bir çırpıda alırız yavrularımızı kucağımıza içimde kıpırdadıkça öule heycanlanıyorum kiii bir an önce haziran gelsin istiyorum :D

merhaba arkadasım allah bagıslasın ınsaallah bnde kararsıızım ama bakalım nolacak ozel hastanede olacaksak cok ıyı arastırmak gerekıyor gecenlerde tanıdıgımız bnm gttıgım hasatande dogum yaptı küvez yokmus ve dogumda. komplikasyon gelısmıs devlet hastanesıne nakıloldu bebecık ne gerek var bole seylere allah korusun sonra vıcdan azabı cekerız nıye arastırmadık dıye sahsen ben boyle dusunuyorum ben o hastaneye evımyakınoldugu ıcıngıdıyorum ama kesınlıkle dogumumu orada yapmam bu arada bebegının hareketlerı nasıı bnmkı kıpır kıpır masaalah

Ben de ikinci bebegim olmasina ragmen oyle heyecanliyim ki. İlkinde hic boyle hissetmemistim. Neyle karsilasacagini bilemiyor her anlamda deneyimsi oluyor insan. Ama simdi nasil istekle sabirsiLikla bekliyorum anlatamam. Saydikca da gecmiyor gunler bir turlu...

benim bebişim de babası yanımızda olmassa maşallah kıpır kıpır :D babası gelince nazlanıyoruz biraz :D ama geçenlerde tekmeledi benim canım baya yandı. Tabi ilk bebeğin tecrübesizliği :D Allah hepimizin bebeğini sağlıkla bağışlasın Ben çalıştığım için özel doktora gidiyorum gün içinde çıkmak zor oluyor tabi tahlileri de özel doktorum olduğu için hastane de sıra beklemeden yaptırıyorum Doğum işlerini doktorla konuşmak için çok erken dimi zaten çok korkuyorum aramızda kalsın :S Şeker yüklemesine ne zaman gidiyosunuz ben 25 şubatta gidicem sanırım 25 haftalık olcaz o zaman bir arkadaşım daha erken gidiyo ben gecikiyor muyum acaba ? Hımm birde geçenlerde sağlık ocağına gittim oraya da kaydımı yaptırmak için hemen tetonoz iğnesi yaptılar sizde yaptırdınız mı ?

Canim ben tetanoz asisi yaptirmadim, saglik ocagina sadece kayit yaptirip cikmistim. Seker yuklemesini devgecen hafta 24 haftalikken yaptirdim ben. Sorun yoktu sukur. Dogum icin de artik yavas yavas konusulmali bence. Erken diye dusunup Zaman hesaplarken Son bir ayi hesaba katma, her ihtimali dusun derim.

şeker yüklemeni nerde yaptırdın hastane de mi nasıl bişiy oluyo ki yada sen giderken yanında bişiy filan mı götürüyosun yükleme dedikleri şekerli suymuş gibi geliyo bana ama :D
acemilik işte :)

Sen yaninda bisey goturme, onlar veriyor. Serum ya da suya bir toz karistirip iciriyorlar sana bir saat sonra da kan veriyorsun. Olay bu yani:) zekai tahirin cayyolu polikliniginde yaptirdim. Evim yakin old icin tum tahlillerimi burda yaptirdim. Sira falan hic beklemedim. Sen de kolayca atlatirsin insallah..

benim bebişim de babası yanımızda olmassa maşallah kıpır kıpır :D babası gelince nazlanıyoruz biraz :D ama geçenlerde tekmeledi benim canım baya yandı. Tabi ilk bebeğin tecrübesizliği :D Allah hepimizin bebeğini sağlıkla bağışlasın Ben çalıştığım için özel doktora gidiyorum gün içinde çıkmak zor oluyor tabi tahlileri de özel doktorum olduğu için hastane de sıra beklemeden yaptırıyorum Doğum işlerini doktorla konuşmak için çok erken dimi zaten çok korkuyorum aramızda kalsın :S Şeker yüklemesine ne zaman gidiyosunuz ben 25 şubatta gidicem sanırım 25 haftalık olcaz o zaman bir arkadaşım daha erken gidiyo ben gecikiyor muyum acaba ? Hımm birde geçenlerde sağlık ocağına gittim oraya da kaydımı yaptırmak için hemen tetonoz iğnesi yaptılar sizde yaptırdınız mı ?

ya bu tetanoz aşısı yaptıranları cok duyuyorum gereklimi hamilelikte:52:

kecıoren hastanesıne gıdıyorum ayrıntılıya haftaya gırıcekmısım cok merak edıyorum bebegın herseyını daha net gorebılıyormusuz gordukce sabırsızlanıorum .)) sen nereye gıdıyorsun

canım ben de lokman hekim hastanesine gidiyorum doktorumu seviyorum çok doğal bir kadın ama çok yoğun doğumla ilgili pek bişey konuşmadık açıkçası kafamda çok soru var. doğum için sadece doktorun iyiliği yeterli mi bilemiyorum.bundan önce çok iyi bir yerde doğum için karar verip bir doktora gitmiştim ama hiç sevmedim çok soğudum ve anında vazgeçtim. şimdi de doktorumu çok seviyorum hastaneyle ilgili sorular var kafamda yakın zamanda bu sorularıma tatmin edici cevaplar alabilirsem burada devam edeceğim... canım sen gül hanıma mı gidiyorsun? benim bir yakınım orda doğum yaptı ordan biliyorum o çok memnun kalmış.

ya bu tetanoz aşısı yaptıranları cok duyuyorum gereklimi hamilelikte:52:

yok illa illa gerekli değilmiş ama benim doktorum yaptırırsan iyi olur dedi ama benim kuzenim 2 doğum yaptı ikisinde de aşı yaptrımamış bana aşıyı yaptıran hemşire nerde nasıl doğum yapcan belli deil ne olur olmaz yapalım dedi ve yaptı :D ben de yan etkisi olmadığı için yaptırılmasından yanayım hatta haftamı gerçidim die korkmuştum aile hekimliklerinde ücretsiz yapılıyo 2 dozmuş benim ikincisi martta
kendin için en doğru kararı yine kendin verirsin arkadaşım çok takılma :D

kızlar ayrıntılınızı nerde ne kadara yaptırdınız? 3 boyutlu mu kayıtları alabildiniz mi? cd yada flashbellekte?

Back
X