anksiyete hayatımı mahvetti

akaneryuu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
31
10
Hepinize iyi geceler kızlar .Bende uzun bir süredir anksiyete bozuklugu var bir ara geçmisti ama tekrar geri geldi ve daha da kötü bir şekilde :KK43: geceleri kaygıdan dolayı uyuyamıyorum uykularım zehir oldu.Psikiyatr a gitmek de istemiyorum ilaçlar verecek bir sürü antidepresanlar:KK43:( Sizlerden ricam nolur bu illeti yenen varmı varsa nasıl yendiniz lütfen bana bilgi verin çok çaresizim :'(

Ben yendim.
Sabırla. Geçeceğine inanarak.
Bi de beni anksiyeteye iten sebepleri bulmaya çabaladım. Beni sıkan endişelendiren temel olarak neler var diye yokladım.
Çünkü biliyorsun ki anksiyeteye sebep olan şeyler bilinçli veya bilinçdışı kafana taktıklarınla alakalı.
Hep aynı şeyleri düşünmekten, çözüm bulamadığın şeyleri kafaya takmaktan...
Görünürde hiçbir sorunum yok diyebilirsin ama bilinçaltı öyle demez.

Güçlü olman gerek. Sevdiğin insanlarla birarada olmak, gezmek, kafanı dağıtmak çok önemli.

Ben de ilaç kullanmamıştım. Bi de üstüne depresyon + panik atak da vardı bende.
Çok ama çok zor bi süreç olsa da inanırsan, çabalarsan geçecek. 6 ay kadar devam etti benimki. Ben de uyuyamıyordum maalesef.

Uğur koşar ve m. barış muslu kitaplarına bakmanı öneririm ayrıca. Önce içindeki güce inan. Gerçekten de her şey beyinde bitiyor.

Bu arada iş hayatın varsa ilaç gerekebilir. Çalışmanı etkiliyorsa.
Ben bunları yaşadığımda okulum tatile girmişti. Ailem destek oldu hep. İşi gücü olan ya da okula devam eden biri olsaydım dışarı çıkamayacağım için ilaç kullanmak zorunda kalabilirdim. İlaç etki eder miydi bilemiyorum tabii ama denerdim istemesem de.

ben de birşeyi aşırı kafaya takıyorum bi konu üstünde 4 -5 sene rahat düşünüyorum.kaygılarım çok fazla.geceleri bazen uykum benimde kaçıyor.sevdiğim insnları kaygılarımı anlatırken çok sıkıyorum.sizce bendeki durumda mı budur.?

Ben yendim.
Sabırla. Geçeceğine inanarak.
Bi de beni anksiyeteye iten sebepleri bulmaya çabaladım. Beni sıkan endişelendiren temel olarak neler var diye yokladım.
Çünkü biliyorsun ki anksiyeteye sebep olan şeyler bilinçli veya bilinçdışı kafana taktıklarınla alakalı.
Hep aynı şeyleri düşünmekten, çözüm bulamadığın şeyleri kafaya takmaktan...
Görünürde hiçbir sorunum yok diyebilirsin ama bilinçaltı öyle demez.

Güçlü olman gerek. Sevdiğin insanlarla birarada olmak, gezmek, kafanı dağıtmak çok önemli.

Ben de ilaç kullanmamıştım. Bi de üstüne depresyon + panik atak da vardı bende.
Çok ama çok zor bi süreç olsa da inanırsan, çabalarsan geçecek. 6 ay kadar devam etti benimki. Ben de uyuyamıyordum maalesef.

Uğur koşar ve m. barış muslu kitaplarına bakmanı öneririm ayrıca. Önce içindeki güce inan. Gerçekten de her şey beyinde bitiyor.
Çok sağol canım yazin beni biraz da olsa rahatlattı dediklerini uygulamaya çalışacağım.iş hayatım yok ama okula gidiyorum bu sene farklı bir ilde üniversiteye başladım, hastalığımda biraz da bunun payı var galiba :KK43: ama artık geceleri uyuyamamaktan çok bıktım sabahları erken kalkmam gerekiyor ve ben sabaha kadar uyanık bir şkilde yatakta dönüp duruyorum,sen bunun için ne yapmıştın acaba :KK43::KK43:

ben de birşeyi aşırı kafaya takıyorum bi konu üstünde 4 -5 sene rahat düşünüyorum.kaygılarım çok fazla.geceleri bazen uykum benimde kaçıyor.sevdiğim insnları kaygılarımı anlatırken çok sıkıyorum.sizce bendeki durumda mı budur.?
canım seninki pek hastalığa benzemiyor ama şunu söyleyebilirim ben de anksiyete yaşamadan önce senin gibi kafama takılan şeyleri çok düşünürdüm, yani başlangıcı olabilir.Psikiyatr değil ama bir psikologdan destek alabilirsin bence

Kızlar sanırım anksiyeteme neden olan şeyi buldum :KK43:
Hepiniz elbette duymuşsunuzdur Özgecanın cinayetini .Ben de onun gibi bir üniversite öğrencisiyim ve her gün otobüse binmem gerekiyor .Her gün onun yaşadıklarını yaşamaktan korkuyorum.haftalar önce anksiyetem yoktu ama bu olayı düşünmekten ve üzülmekten beni bu kadar etkileyeceğini bilmiyordum .artık ne zaman televizyonda cinayet veya tecavuz haberi duyarsam tedirginligim artiyor .duymak bile istemiyorum içim acıyor :KK43: :KK43:

Kızlar sanırım anksiyeteme neden olan şeyi buldum :KK43:
Hepiniz elbette duymuşsunuzdur Özgecanın cinayetini .Ben de onun gibi bir üniversite öğrencisiyim ve her gün otobüse binmem gerekiyor .Her gün onun yaşadıklarını yaşamaktan korkuyorum.haftalar önce anksiyetem yoktu ama bu olayı düşünmekten ve üzülmekten beni bu kadar etkileyeceğini bilmiyordum .artık ne zaman televizyonda cinayet veya tecavuz haberi duyarsam tedirginligim artiyor .duymak bile istemiyorum içim acıyor :KK43: :KK43:

Anksiyete hali içinde düşündüğün şey bu.
Bu asla sebep değildir.
Bu anksiyetenin kendisi.
Mesela ben de çok üzüldüm bu olaya ama anksiyete yaratmıyor bende.
Temel sebep kendi içinde. Dışardaki olaylar sadece tetikler. Mantığınla hareket edebilsen ve güçlü bir ruh halin olsaydı böyle bi hale gelmezdin.
Sebep senin ruhsal olarak gücünü yitirmiş olman ama ona neden olan şey ne acaba?
Bir şeyleri biriktirdin içinde belki de.
Ben de en ufak haberde korkudan ölürdüm rahatsız olduğum dönemde.
O yüzden haber izlemezdim, gazetelere bakmazdım, seçtiğim kitaplara, filmlere bile özen gösterirdim ki etkilenmeyeyim.
Zayıf düşüyor insan bu süreçte maalesef.

Uyku için bi şey yapmadım. Yatakta durdum bazen. Ama ders çalışmaya uğraşırdım gece genelde. Aklımdaki endişeleri atabilmek için buna yönelirdim.

Bir zamanlar anksiyete geçiren biri olarak gerçekten o zamanlar çok kötüydü.Halen az çok tedirginim.Aynı şekilde bende o cinayetten fazlasıyla etkilendim.Yalnız başıma yolda yürüyemiyorum,hava azıcık kararmadan evde oluyorum ve yalnız yürümem gerekiyorsa biber gazımla tetikte bekliyorum.Ancak bundan kurtulmanın yolu ilaçlardan sakinleştirici kullanmaktan geçmiyor.Psikiyatra gidip bana bir ilaç yazmıştı.Ancak sadece regl düzenimi bozmaktan başka hiçbir işe yaramıyordu.O yüzden hiç gereği yok.Önemli olan düşünceni o yönden uzaklaştırabilmek.

15 gündür ankisiyete yaşıorum.hayatım alt üst oldu.dışarı bile zorla çıkıyorum.korkarak.bugun psikoloğa gittim.tek çaresi kötü düşünceler aklına geldiğinde hemen kov düşünme dedi.çok zor bir süreç ama ben 2 gündür deniyorum.aklıma kötü bişey geldiğinde hemen hayır o öyle deil doğrusu böyle die düşünüyorum.biraz iyiyim şu an.herkese Allah şifa versin.ilaçsız aşıcam inş bu durumu

Hepinize iyi geceler kızlar .Bende uzun bir süredir anksiyete bozuklugu var bir ara geçmisti ama tekrar geri geldi ve daha da kötü bir şekilde :KK43: geceleri kaygıdan dolayı uyuyamıyorum uykularım zehir oldu.Psikiyatr a gitmek de istemiyorum ilaçlar verecek bir sürü antidepresanlar:KK43:( Sizlerden ricam nolur bu illeti yenen varmı varsa nasıl yendiniz lütfen bana bilgi verin çok çaresizim :'(
Mrb şuan bu azıklarını okudum da acaba toparlana bildin mi

X