• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete ( kaygı bozukluğu) ile geçen hayat

Birkaç haftadır psikiyatri için randevu bekliyorum. 10 mg antidepresan kullandım 1 ay boyunca. Ama ilacım bitti. Tekrar gitmem gerekiyor. Durumum hiç iyi görünmüyor. 5-6 yıl boyunca kendimi bastırıp ilaç kullanmayı reddettim.

Birkaç farklı psikiyatriye gittim ama ilaç kullanmamıştım sadece kısa süreli kullandım bir ara ama sonra doktorun yanına gitmemiştim. Çok ertelediğim için pişman oldum ama yaşadığım sürece pes etmek yok. Neyseki bu sefer artık düzenli psikolojik destek almaya kararlıyım. Mide bulantısı, kusma, uykusuzluk ya da aşırı uyuma isteği yapsa bile içeceğim.

Bu aralar öfke patlamaları yaşıyorum. Enerjim, ruh halim çok değişken. Ben bile kendimden bunalıyorum böyle olunca. Modum değişsin diye enerjik bir şarkı açıyorum, defterime yazılar yazıyorum not tutuyorum, kitap okuyorum. Mesela geçen gün avmye alışverişe gittim iyi geldi fena değildi.

Tarz değişimi yaptım yeni kıyafetler aldım kendimi iyi hissettim ,birkaç hafta önce saçımı kestaneye boyadım ama tekrar boyamak istiyorum, bu sefer küllü kumral yapacağım inşallah. Kaş rengimi de açtıracağım. Kendimle ilgilenince daha iyi hissediyorum. Ama ani gelen dürtüler beni mahvediyor.
Gerektiği yerde ilaç kullanmayı neden reddediyorsunuz bu ilaçlar öcü değil yani terapinin yanında kullanıldığı zaman güzel bir ilerleme oluyor. Yani terapi imkanı olmayınca bile belli dozlarda kullanmak hayatımızdaki konforu artırıyor.

Gerektiği yerde ilaç kullanmayı neden reddediyorsunuz bu ilaçlar öcü değil yani terapinin yanında kullanıldığı zaman güzel bir ilerleme oluyor. Yani terapi imkanı olmayınca bile belli dozlarda kullanmak hayatımızdaki konforu artırıyor.
Haklısınız ama yan etkilerini ve sık sık kontrole nasıl gideceğimi düşünüp erteliyordum. En son sağ olsun bir arkadaşım sayesinde ilaç kullanmaya karar verdim,ikna oldum. Durumum çok ağırlaştı, o söylemese, ben kendi halimin farkında değildim, gözümü açtı diyebilirim. Bundan sonra düzenli olarak ilaç kullanacağım yan etkisi ne olursa olsun. Beyin kimyasının düzelmesi,dengelenmesi için bazı durumlarda ilaç şart.

Back