• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anksiyete, panik atak ve bunun getirdiği zorluklar

Benimde mi öyle acaba anksiyete tanisi aldım bir kez sonra hiç gitmedim hamileyim diye beynim hep uyuşuktu korkuyordum çok fazla başka hastalığım var falan psikolojik olarak ama sadece bunlar korkuydu sonra beynimdeki sis gitti bir günde eskisi gibi oldum biraz o iç sıkılması bitmişti ama bazen içimi daraltıyor ňefes alamıyorum bazen günde bir iki defa öyle oluyorum bu ânksiyetedendir dimi çıldıracak gibi gergin oluyorum
Yanı anlattıgınız anksıyeteye benzıyor ama tabı bır doktora gıdın onlar daha ıyı bılırler

kaç yıldır panik atak yaşıyorum uyuşmalar çarpıntılar bayılma hisleri artarak gider bu.. kaç zamandır ama aşırı gerginim taşınmamız gerekiyordu yeni ev aldık böyle yenilikçi şeylere çok açık değilim ya da konfor alanımı kaybetmek iyi hissettirmiyor bilmiyorum ama komşumuzla vedalaşırken o ağlamaya başladığında benim de dilimde bi tutukluluk oldu sanki konuşamıyor ya da zorlanıyor gibi hissediyorum kafamda kuruyorum bunun yanı sıra. hep uyuşmalarım var iki gün önce gece üç bucuk gibi acile gittim ağlayarak kafamda bi şey var gibi hissediyorum ağrıyor ya da bi şey atıyor gibi dedim tomografi çektiler temiz çıktı doktor psikolog falan önerdi ama ben tabiki çok ağladım yine . tüm bedenim kaskatı atak anında olmasında alışkındım ama artık günlük hayatımda hep yorgunum ağrılarım var uyuşmalarım.. uykumda irkilmelerim oluyor bugün başımın arkası da ağrıdı .. çok korkuyorum bi şey olacak diye ilaç kullanmıyorum yardım edin nasıl atlatıyorsunuz ya da böyle şeyler yaşıyor musunuz ilaç alan faydasını görüyor mu çok yalnızım gerçekten gözüm bile seğiriyor günlük yapmam gereken hiçbir şeyi yapmak istemiyorum..
ben panik atağı atlatmış biriyim. pandemiden önce tamamen atlattım sizinle deneyimimi paylaşayım. daha öncede her panikatak konu başlığı gördüğümde yazarım. birkere bu terapi almadan geçmiyor. ilaçla denemiştim atlatamadım terapiyle atlatmıştım. ama terapistiniz doktorunuz çok önemli. ben iki doktor değiştirdim üçüncüde doğrusunu bulabildim. Allah razı olsun ondan. en önemli şey doktorunuz. doktor artı bilişsel terapi ve emdr. bana bilişsel terapi yapmıştı birde travmalarım atağımı tetikleyebilir diye emdr yapmıştı. yani bunun ilacı doğru doktor, bilişsel terapi ve emdr. inşallah herkes şifa bulur

ben panik atağı atlatmış biriyim. pandemiden önce tamamen atlattım sizinle deneyimimi paylaşayım. daha öncede her panikatak konu başlığı gördüğümde yazarım. birkere bu terapi almadan geçmiyor. ilaçla denemiştim atlatamadım terapiyle atlatmıştım. ama terapistiniz doktorunuz çok önemli. ben iki doktor değiştirdim üçüncüde doğrusunu bulabildim. Allah razı olsun ondan. en önemli şey doktorunuz. doktor artı bilişsel terapi ve emdr. bana bilişsel terapi yapmıştı birde travmalarım atağımı tetikleyebilir diye emdr yapmıştı. yani bunun ilacı doğru doktor, bilişsel terapi ve emdr. inşallah herkes şifa bulur
Evet doğru tanı doğru doktor doğru psikolog hepsi çok önemli ve hiçbiri de yok bende tek başıma sürükleniyorum beni yıpratan da bu hiç geçmeyecek gibi geliyor o yüzden bir şeyler yapmıyorum aslında artık ben buyum böyle kalıcam diye korku çöktü üstüme. Son dört yıldır böyle bu dört yıl öncesinde hiç yoktu böyle seylerim şimdi ise zehir zıkkım ediyor tüm hayatı bana

Evet doğru tanı doğru doktor doğru psikolog hepsi çok önemli ve hiçbiri de yok bende tek başıma sürükleniyorum beni yıpratan da bu hiç geçmeyecek gibi geliyor o yüzden bir şeyler yapmıyorum aslında artık ben buyum böyle kalıcam diye korku çöktü üstüme. Son dört yıldır böyle bu dört yıl öncesinde hiç yoktu böyle seylerim şimdi ise zehir zıkkım ediyor tüm hayatı bana
başlarda bende böyle düşünüyordum. gerçekten atlatılıyor. içindeyken aşılmaz gibi geliyor çok iyi biliyorum ama gerçekten aşılabiliyor. böyle kalmayacaksınız. doğru doktoru bulun sizi o iyileştirecek. bende iki doktor değiştirdim. mutlaka bulursunuz vazgeçmeyin

Back
X