• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete panik atak

liyuzada

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2024
567
332
23
25
Ben 6 senedir anksiyete ve panik atak hastasıyım. Geçen sene çok yoğun ataklar yaşadım sonra düzeldim. Bugün yine çarpıntı, sersemlik hissi, baş dönmesi, nefes alamama hissi, uykuya dalarken irkilme oldu. Bu durumdan hiç kurtulamayacak mıyım 😔

Ben 6 senedir anksiyete ve panik atak hastasıyım. Geçen sene çok yoğun ataklar yaşadım sonra düzeldim. Bugün yine çarpıntı, sersemlik hissi, baş dönmesi, nefes alamama hissi, uykuya dalarken irkilme oldu. Bu durumdan hiç kurtulamayacak mıyım 😔
Canım malesef ara ara geliyor tamamen gitmiyor

Seni rahatsız etmeyecekse neler yaşıyorsun canım mide bulantısı yapıyor mu canım midene çok vuruyor mu midede gaz ve geğirme yapıyor mu
Bideme taş oturuyor derler ya öyle oluyo bende çarpıntı huzursuzluk yerimde duramama bişey olacakmış hissi vücudum kasılıyor şu anda bile atak halindeyim boğazımda yumru kafamda sanki ağır bişey var uyuşuk gibi ellerim ayaklarım tutmuyor titreme çok oluyor bide sen neler yaşıyorsunuz

Bideme taş oturuyor derler ya öyle oluyo bende çarpıntı huzursuzluk yerimde duramama bişey olacakmış hissi vücudum kasılıyor şu anda bile atak halindeyim boğazımda yumru kafamda sanki ağır bişey var uyuşuk gibi ellerim ayaklarım tutmuyor titreme çok oluyor bide sen neler yaşıyorsunuz
Aynı şeyleri yaşadım çok şiddetli bir şekilde

Eskiye göre iyyim ama bu gece 4 de uyandım uyuyamadim kollarımda yanma hissi oldu tedirgin ve huzursuz oldum

ay yok tamamen geçiyor. benim geçti. 5 yıl oldu hiçbirşey yaşamadım. bence terapiyle ilişkili. ben terapi aldım terapiyle aştım. bilişsel terapiyle emdr yapmıştı doktorum. Allah razı olsun ondan hepsi bitti. ilaç kullanınca geri gelebiliyor. ben paxil kullanmıştım pek işe yaramamıştı terapiyle aşabilmiştim

ay yok tamamen geçiyor. benim geçti. 5 yıl oldu hiçbirşey yaşamadım. bence terapiyle ilişkili. ben terapi aldım terapiyle aştım. bilişsel terapiyle emdr yapmıştı doktorum. Allah razı olsun ondan hepsi bitti. ilaç kullanınca geri gelebiliyor. ben paxil kullanmıştım pek işe yaramamıştı terapiyle aşabilmiştim
Hanımefendi bu tamamen biten bir şey değil demek ki sizinki panik atak anksiyete değilmiş bir dönem yaşamış olduğunuz aşırı kaygı durumuydu belki de bu işin içinde olan biri olarak yıllardır araştırırım tamamen iyi oldum diyeni duymadım ben de terapi aldım bununla nasıl yaşanır bir nebze nasıl azalır hayatını bununla yaşamayı öğreniyorsun mesajlarınıza bakıyorum çoğu mesajınız hep iyileşmeniz ile ilgili başka bir konu ile ilgili bir mesajınız pek yok gibi bir şey inandırıcılığınız azalıyor maalesef

Hanımefendi bu tamamen biten bir şey değil demek ki sizinki panik atak anksiyete değilmiş bir dönem yaşamış olduğunuz aşırı kaygı durumuydu belki de bu işin içinde olan biri olarak yıllardır araştırırım tamamen iyi oldum diyeni duymadım ben de terapi aldım bununla nasıl yaşanır bir nebze nasıl azalır hayatını bununla yaşamayı öğreniyorsun mesajlarınıza bakıyorum çoğu mesajınız hep iyileşmeniz ile ilgili başka bir konu ile ilgili bir mesajınız pek yok gibi bir şey inandırıcılığınız azalıyor maalesef
Kesinlikle tamamen bitmiyor

hanmefendi inanın yada inanmayın siz bilirsiniz. pandemiden önce sürecim bitti. psikiyatriden tanı aldım. yani enabzımdan size belge mi atayım anlamadım. panik bozukluk tamısı aldım. günde üç dört kez atak yaşadığım olurdu. yani sizmi biliceksiniz benim yaşadığımı benmi bilicem. dışarı çıkmaya çocuğu okula götürmeye korkuyordum dışarıda atak geçirirsem çocuğum neyapar diye. defalarca kalp krizi geçiriyorum diye acile koştum. belki üç farklı kardiyologa gittim. beş yıldan fazladırda atak geçirmedim yani zorla atak mı geçireyim ne isityorsunuz anlamadım. heryerede yazmışsınız

Benim de surekli oluyor. Ekstra olarak mide agrilarim gaz siskinlik tavan oldu. Dun gazdan agladim gece. Bu sabah anksiyeteden agladim. Lavmanla gece zor rahatladim. Aknetrent 1 aydir kullaniyordum onu da bugun kesme karari aldim. Acaba mide barsagimi o mu iyice bozdu bilmiyorum. Istah yok bende. Sofra ortasinda ögürür kusarim atak geldi mi. Cok kotu. Bugun hicbirsey yiyemedim mesela. Duxet 60 mg aliyorum

Yaygın anksiyete ve panik atak hastasıyım kullandığım ilaçlar hiç fayda etmiyor 6 Şubat depremini yaşadım depremden sonra sel felaketine yakalandım çadırda Gök gürültüsü şimşek korkusu var yoğun kaygım var onerebileceginiz terapist varmi

Tedavi olupta kurtulan varmi yardımcı olabilir misiniz çünkü hava bulutlu bile olsa panik atak ve anksiyete m hat safhalarda

Back
X