Anksiyete, stres

Sindyyrey

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2019
525
361
18
32
Arkadaşlar merhaba. Ben her şeyi kafaya takan biriyim bu sebepten sürekli stresliyim. Evet öyle olmamak için çabalıyorum hatta insanların içinde iken en neşeli en eğlenceli insan benim. Fakat gelin görün ki kafamın içi çok farklı.
Benim dert ettiğim mesele ise şu, strese bağlı baş ağrım oluyor sürekli. 2 sene önce doktor antidepresan önerdi 3 ay kullandım ağrım geçince doktor kontrolünde bıraktım. Şimdi yine başladı 10. Günüm baş ağrım aralıksız devam ediyor, ağrı kesici sadece 1 ya da 2 saat yatıştırıyor sonra tekrar başlıyor. Aynı durumda olan arkadaşlar var mı acaba nasıl başa çıktınız nasıl kurtuldunuz bu strese bağlı ağrılarınızdan? Bir de daha evvel doktor antidepresan ile birlikte tranko buskas diye bir ilaç vermişti, bunu sadece başın ağrıdığında al demişti. Şimdi sadece bunu alsam etki eder mi acaba kullanan oldu mu?

Ahhh stressiz insan mi kaldı bu devirde. Doktorunuz neyi oneriyorsa onu uygulayin derim.

Stres ettiğiniz meseleler çok mu önemli? Ben de bir dönem böyleydim çünki baş ağrısı oluyordu ama ilaç kullanmadım hiç çünki ilaç kulkanirsam stresle baş etmeyeceğimi iyi biliyordum. Stresle baş etme yöntemleri onerdiyse psikiyatr ilaç yerine buna odaklanabilirsiniz.

Ama şöyle bir şey var baş ağrısı dururken baş edemem ki daha fazla sinirlerim bozuluyor. Hiçbir şekilde kafamdan geçmeyen bir ağrı var o ağrı ile stresimi yatıştıracağıma daha fazla arttırıyorum çünkü sinirlerim bozuldu artık, yatıyorum kalkıyorum ağrı kafamda

Başka bir sebebi de olabilir nörolojiye görünmeyi düşünmediyseniz bir gorunun bence.

Başka bir sebebi de olabilir nörolojiye görünmeyi düşünmediyseniz bir gorunun bence.
Yok göründüm daha evvel her şey yapıldı 3 ayrı doktora gittim kulak buruna, göz e kadar gittim belki onlardan kaynaklıdır diye. Hiçbir şey çıkmadı. Stres kaynaklı dedi doktor en son

Ben varim .cocuklar kucuk diye antidepresan alamiyorum .ayni zamanda panik atagim okb m var .takipteyim gecmis olsun

Antidepresan+psikoterapi almalısınız. ikisi birlikte olursa çözüm olabilir. Biz buraya ne yazsak havada kalacak çünkü.

Maalesef bende varım canım.. Cumartesi günü gittim psikoloğa terapi tedavisine başladım.. okb de var.. daha önce ilaç kullandım zor bıraktığım için ilaç istemiyorum dedim... ilaçlık bir durumun yok terapi ile halledebiliriz dedi..

Anksiyete geçmez ve ilaç gerekir . Yanında psikoterapi ile belki ama doktorlar ömür boyu bile kullanmanız gerekebilecegini söylüyor .

Anksiyetenin vücudunuza vurup kanser vb. hastalıklara sebep olmasi mi yoksa uzun bir süre ilaç kullanmak mi ? İkinci secenek daha makul bence .

Merhaba
Ben de ufak dozlu ilaç kullanıyordum , iç sıkıntım ve kaygılarım asla bu kadar değildi ama şimdi gebelikten dolayı zor idare ediyorum
İç sıkıntım ve kaygılarım günlerce devam ediyor
Kullanmaya da cesaret edemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…