ANKSİYETE VE DİBE VURMUSLUK

Evet o.kitap var bende yarin baslicam. İç sesimi takıntı yapmis durumdaym. Acaba beni delirtcekmi ya çoğalırsa ya beni esir alırsa gibi düşünceler

Anlıyorum. İç sesinizi bastırmak için uğraşmayın ve kaçmayın lütfen. İç ses dediğiniz şey aslında hepimizin zihninin hergün yaptığı sıradan işler. Hepimizin zihninden günde milyonlarca düşünce geçiyor ve çoğunu farketmiyoruz bile. Bu zihnin görevidir, zihin böyle çalışır. Orda sadece işini yapan ve çalışan bir mekanizma olduğunu farkedebilirseniz korkularınız azalacaktır. Bırakın düşünceler akıp gitsin, sıkı sıkıya tutunup üzerinde durmayın.

Arkadaşlar iyi akşamlar. Bir haftadır çok sancılı dönem geciriyorum. bende anksiyete bozukluğu var bir hafta öncesine kadar iyiydim takintili lbiriydim ama boyle evhamli ve sıkıntılı degildim. Şuan bana dakikalar bile zehir gibi geçiyor aşırı evham kaygı mutsuz huzursuz endişeliyim. Ortada neden yok. Tek taktiğim şey iç sesim fazlalasti bu da beni rahatsız ediyor sürekli kafamda birseyler dönüyor. Kendimi rahatlatamyorum iiç sesim fazlalaşır da delirirmiyim diye korkuyorum kendimi dinliyorum hep. diyorum ki ya iç sesim beni yönetirse yya herşey kotu olursa of kendimi bitirdim resmen. Suan calismiyorum evde boşluktayim ama eliimden geldikce dışarı çıkmaya çalışıyorum. Ama sanki ordaki ben degilim odaklanamiyorum unutamiyorum kendimi dinlemeyi vücudumda terleme huzursuzluk. İlac kullanali bir hafta oldu ama değişen birşey yok. Nasil cikicam bu isin içinden bilmiyorum :KK43:(((
Aynı durum bende de var şu an kalp krizi geçircem diye korkuyorum. İlaçlar etki eder ama iş sende bitiyo. Aynaya bak ve ben iyiyim de. Örgü yapmak kitap okumak insanı rahatlatır. Ve dua et iç huzura yönel

İlaçların etkisini görmen 3-4 hafta sürer .biraz sabır ve belki birilerinin yardımıyla bu süreci hasarsız atlatmanı oneririm .en azından korkmadan ..Anne ,baba,kardeş,eş yada arkadaş ,hangisinin varlığı daha çok huzur veriyorsa onunla zaman geçir .çekinme insanlardan yardım iste. Bol bol kitap oku ,ağır kitapları tercih etme bir süre .akıcı hikayeleri olan kitaplar oku ..ruhun gezsin ordan oraya ama düşünmeye vaktin olmasın ..

Aynı durum bende de var şu an kalp krizi geçircem diye korkuyorum. İlaçlar etki eder ama iş sende bitiyo. Aynaya bak ve ben iyiyim de. Örgü yapmak kitap okumak insanı rahatlatır. Ve dua et iç huzura yönel
Aylarca aynı korkuyu ben de yaşadım .özellikle uyumadan önce ..uyursam uyanamayacakmisim gibi hissederdim ..bazen veda ederdim çocuklarıma eşime (onlar uykudayken) ..atlatmak için özel bir çabam olmadı fakat farklı bir sebepten uzman desteği almaya başlayınca bunlar da geçti ..

Aylarca aynı korkuyu ben de yaşadım .özellikle uyumadan önce ..uyursam uyanamayacakmisim gibi hissederdim ..bazen veda ederdim çocuklarıma eşime (onlar uykudayken) ..atlatmak için özel bir çabam olmadı fakat farklı bir sebepten uzman desteği almaya başlayınca bunlar da geçti ..
Aynen tatlım özellikle gece oluyo. Allah hepimize şifa versin. Rahat olup akışına bırakmamız lazım

Vücudumuzun ilaca alışma sureci 3 haftayı bulabilir ve bu donemde anksiyete artıp azalabilir. 3 hafta sabretmeye çalışın.
Kendinizi başka şeylerle oyalamaya gayret gösterin kafanızı dağıtacak şeyler yapin.

Onların senin düşüncen değil anksiyetenin düşündürdükleri olduğunu devamlı tekrarla canım.

Vücudumuzun ilaca alışma sureci 3 haftayı bulabilir ve bu donemde anksiyete artıp azalabilir. 3 hafta sabretmeye çalışın.
Kendinizi başka şeylerle oyalamaya gayret gösterin kafanızı dağıtacak şeyler yapin.
Bir an önce şu vakit geçse de ilacın faydası olsa Yoksa çok sıkıntılı bir şeyler odaklanamıyorum o yüzden bir şey yapamıyorum

Sabah itibariyle bunu söyleyeceğim Zaten uyumak istemiyorum sabah olmasını istemiyorum Yine öyle sıkıntılar basacak diye
Daha önce de bastı ama üstesinden geldin pusuda bekleme yine olacak diye.Hayatinin akışına devam et .Öyle de böyle de gelecek.Geldimi dinle ve onların anksiyetenin saçmalıkları olduğunu düşün .
Kaygı her insanda olan birşey anksiyete olanlarda sadece fazla yoğun yaşanıyor bu kaygılar.

Daha önce de bastı ama üstesinden geldin pusuda bekleme yine olacak diye.Hayatinin akışına devam et .Öyle de böyle de gelecek.Geldimi dinle ve onların anksiyetenin saçmalıkları olduğunu düşün .
Kaygı her insanda olan birşey anksiyete olanlarda sadece fazla yoğun yaşanıyor bu kaygılar.
Gecenin vakti beni sıkıntıyla uyandirdi suan dedigin gibi anksiyete saçmalığı diye telkin ediyorum

İlaçların etkisini görmen 3-4 hafta sürer .biraz sabır ve belki birilerinin yardımıyla bu süreci hasarsız atlatmanı oneririm .en azından korkmadan ..Anne ,baba,kardeş,eş yada arkadaş ,hangisinin varlığı daha çok huzur veriyorsa onunla zaman geçir .çekinme insanlardan yardım iste. Bol bol kitap oku ,ağır kitapları tercih etme bir süre .akıcı hikayeleri olan kitaplar oku ..ruhun gezsin ordan oraya ama düşünmeye vaktin olmasın ..
Cekinmiyorum herkese söylüyorum vaalla. Sağolsun aarkadaslarm destekçi konusiyolar benle tabi buda oyle pis ki dinlemiyo kimseyi kendi başına hareket ediyor

bu depresif haller sonbaharda artıyor sanırım.benim de size yakın durumum bu günlerde. içimdeki iç ses uyutmuyor beni geceleri. kalp çarpıntısı filan. nöroloji bölümüne randevu alıcam ben de. siz de öyle yapın. sonuçta beyinde bitiyor her şey.

bu depresif haller sonbaharda artıyor sanırım.benim de size yakın durumum bu günlerde. içimdeki iç ses uyutmuyor beni geceleri. kalp çarpıntısı filan. nöroloji bölümüne randevu alıcam ben de. siz de öyle yapın. sonuçta beyinde bitiyor her şey.
Nörolojik değil ama. Psikyatriste gitmelisin. İc sesimi kafaya takiyorum niye oluyor diye

Arkadaşlar iyi akşamlar. Bir haftadır çok sancılı dönem geciriyorum. bende anksiyete bozukluğu var bir hafta öncesine kadar iyiydim takintili lbiriydim ama boyle evhamli ve sıkıntılı degildim. Şuan bana dakikalar bile zehir gibi geçiyor aşırı evham kaygı mutsuz huzursuz endişeliyim. Ortada neden yok. Tek taktiğim şey iç sesim fazlalasti bu da beni rahatsız ediyor sürekli kafamda birseyler dönüyor. Kendimi rahatlatamyorum iiç sesim fazlalaşır da delirirmiyim diye korkuyorum kendimi dinliyorum hep. diyorum ki ya iç sesim beni yönetirse yya herşey kotu olursa of kendimi bitirdim resmen. Suan calismiyorum evde boşluktayim ama eliimden geldikce dışarı çıkmaya çalışıyorum. Ama sanki ordaki ben degilim odaklanamiyorum unutamiyorum kendimi dinlemeyi vücudumda terleme huzursuzluk. İlac kullanali bir hafta oldu ama değişen birşey yok. Nasil cikicam bu isin içinden bilmiyorum :KK43:(((
ilaç kullanıyorsanız doktora gidiyorsunuz demekki. merak etmeyin ilaç 15 güne kadar etkisini gösterektir max. 1 ay süre veriyorum. çünkü ben de hemen hemen aynı soruları yaşadım. psikiyatriste gidiyordum 1 saatlik de terapi görüyordum. derin derin nefesler alın. keşke çalışıyor olsaydınız en azından farklı ortam farklı işler farklı insanlar derken dikkatinizi başka şeylere verirdiniz ve kendinizi dinlemezdiniz. merak etmeyin delirmeyeceksiniz. o öyle kolay olmuyor. rahat olun. müzik dinleyin. farklı bir hobi edinin insanlar içine girin. yada iş durumu varsa çalışmaya başlayın. sevdiğiniz aktiviteleri yapın. şuan hissettiklerinizi doktorunuzla konuşun ayrıca. ilaç dozunu ona göre ayarlar, değiştirir yada terapiye çağırır sizi erkenden. ama şunu net söylim aşılmayacak bir durum kesinlikle değil derin nefes alın müzik dinleyin, arkadaşlarınızla beraber olun. ben daha fazlasını yaşadım ve biraz olsun rahatladığıma atlattığıma inanıyorum. siz de yaparsınız eminim.

Peki hayatınizda kötu bir donem mi yasıyorsunuz veya olumsuz bir şey mi başıniza geldi?
Bu tip seyler birden bire olmaz bir altyapisi vardir diye düsünüyorum

Peki hayatınizda kötu bir donem mi yasıyorsunuz veya olumsuz bir şey mi başıniza geldi?
Bu tip seyler birden bire olmaz bir altyapisi vardir diye düsünüyorum
Zaten vardi alt yapısı. Bir hafta once kotu bir olay yaşayınca tetikledi basladi

1 buçuk sene öncesine kadar tedavi görüyodum gebelik düşündüğüm için tedaviyi yavaş yavaş bitirdi doktorum. Geçen aya kadar iyiydim hiç ni şikayetim yoktu ama gel gör ki yine başladı kendimi telkin edemiyorum herşey en başından tekrar başladı yemek bile yiyemiyorum tiksinme geldi:((

Merhaba aynı sorunları yaşıyoruz yaklaşık üç ay önce bana da bu teşhisi koydular
İlaç kullanmaya başladığım günden beri o bahsettiğiniz tüm sancıları artık yaşamıyorum
Ama çok üzgünüm nereye kadar ilaç kullanacak diye
Bilmiyorum çok kötü bir şey allah yardımcınız olsun

Back
X