Anksiyete ve kafamda çoğalan sorular...

geceninkralicesi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
3.276
3.056
133
Selam arkadaşlar ve benden büyük ablalarım... Öncelikle rica ediyorum bunları isteyerek düşünmüyorum ben anksiyeteyim ve düşüncelerime engel olamıyorum bu yüzden lütfen beni kimse kınamasın Ayrıldın, kurtuldun falan bende biliyorum... Sadece şunu düşünüyorum; hiçbir sebep yokken(kafamda bir sürü soru işaretlerini ona 50 kere sorduğum için diyelim) bunaldı ve şiddet gösterdi. Kendisinde de öfke kontrolsüzlüğü var, bende de anksiyete... Bu kişi pişman olup döner mi ? Dönerse en fazla bu ne kadar sürer ? Pişman olup döndüğünü görmek istiyorum. Buraya yazdığım zaman rahatlıyorum, beni anlayan “anlayışlı” ve bir nebze olsun kafamdaki soru işaretlerini kaldırabilecek insanlarla konuşmaya ihtiyacım var. Yargılayacak olanlar yazmasın çünkü anksiyeteyi ben durduramıyorum, öyle olsaydım kendimi rahatlatırdım ama yapamıyorum ki buraya derdimi yazdım.

Seni yargılamak değil de. Çok daha fazla bir çöküntü ve ruh hali içinde olan biri olarak söylüyorum enerjini başka yerlere yönlendirmeye çalış uğraş biraz çaba göster . Daha iyi olacağını söyleyebilirim. Bir anda herşey düzelmeyecek ama şimdiden daha iyi olacaksın.

Evli miydin? Kim ayrıldı? Neden ayrıldınız ?
Hiçbir sebep yoktu toplumun içinde bağırmaya başladı sinirlenip bende bağırma dedim bağırdı kalktım gittim küfürler etti herkes bize baktı sen adam değilsin dedim şiddet uyguladı peşimden geldi yüzüğünü fırlattı. Daha önce de buna benzer şeyler olmuştu, ben hep alttan alan taraf oldum, çok barışmak istediğim falan olmuştu. Buna benzer şeyler yaşamıştık. Sen ona bitti desen pişman olup döndüğünde, senin kapında bile yatar dedi birisi bana.

Nasıl yönlendirebilirim peki ? Aklım, fikrim hep aynı bu konuda Birileriyle vakit geçirirken (konu, komşu, akraba, arkadaş) hissetmiyorum ama geceleri aklıma geliyor, her şey birbirine giriyor düşüncelerimde, ağlıyorum...

Konumunu bilmiyorum. Ders spor şuan hayatında aktif olarak ilgilendiğini ne var mesela. Müzik vs herhangi bir şeye özel ilgin var mı?

Konumunu bilmiyorum. Ders spor şuan hayatında aktif olarak ilgilendiğini ne var mesela. Müzik vs herhangi bir şeye özel ilgin var mı?
Tüm vaktimi, düşüncelerimi kendisind ayırmıştım... Aramadığı zamanlarda hani anlaşmıştık, 2 saatte bir arayacaktın diyordum tamam diyordu, yapmayınca kavga ediyorduk 1-2 gün konuşmayıp kendisi yazıyordu... Bu olaya benzer çok şey yaşadık ama bu biraz fazla oldu. Döner mi diye kafamda kurmaktan başka bir şeyle ilgileneniyorum. Okulum bitti, iş arıyorum. Boştayım şimdi yani

Boşta olmak gibi bir şansın yok. Önce bunu kabullen. Bir şarkıda çok sevdiğim bir söz var o şiirleri yazdıran yalnızlık , şairleri öldürür diye. Seni anlamadıgımızı düşünüyor olabilirsin. Aksine tecrübeyle sabit aynı şeyleri hepimiz yaşıyoruz . bugün uç yıllık evliyim. Ve o sevgisinden özleminden delirecek gibi olduğum ne olursa olsun diyerek sevdigim adam aklıma geldikçe kocaman bir oh çekiyorum. İyiki onunla evlenmemişim iyiki nasip olmamış. Bunu ozaman söyleseler hafi lan oradan derdim. Evlilik zor ve zahmetli. Barışacaksanız bile sen bu şekildeyken değil. Evet pişman olup geri gelir eminim. Ama tekrar başlamak için hala ısrar ediyorsan sana tek tavsiyem en çok kendini sev. Evlilikte o aşk bile bazen bir işe yaramıyor . hiç mi birşey sevmiyorsun spora git kesin hergün hem de. Gece yatağa yattıgında yorgun ol. O kadar doldur gününü. Kütüphaneye git. Kitap karıştır falan. Daha neler neler var yapılabilecek.

Dikkat degistirme yapmanizi tavsiye ederim.
Gunun her saati anksiyete seviyeniz bu kadar yuksek olmaz. Dusuncelerinizi kontrol edemediginizi hissettiginizde beyninizi baska bir seye yonlendirin.
Etrafa bakin etrafinizdaki 3 nesnenin adini sayin. Gecmiyorsa her seyi sayin sesli olarak. 500'den geriye 7' ser 7' ser sayin. Camdan bakin gecen arabalarin rengini ya da park halindeki arabalarin plakasini sayin.
Ilk zamanlar zor olabilir ama mutlaka kendinizi bu dusuncelerden siyirip o anki gerceklikte kalmaya calisin. Ben 'yapamiyorum'cevabini kabul etmem , kendim de anksiyeteliyim bu sekilde dengede tutuyorum. Dikkat degistirmeyi gercekten isteyerek yaparsaniz ise yarar.

Ablacım pişman olup geri gelir mi ? Benim onu çok sevdiğimi, her şeyden çok düşündüğümü biliyor, kaç kez barışalım diye yalvarmışlığım da var. Ama son zamanlarda böyle yapmıyorum. Bu sefer biraz ağır oldu, sen nasıl eminsin döneceğine En fazla ne zamana pişman olur ? Ya pişman olup gururundan falan dönmezse ? Ama gurur olsaydı önceden de barışmazdı ve bu hareketleri uygulamazdı İşte kafamdaki deli sorular

ÖNEMLİ, herkes baksın
Her şeyi kontrolüm altında tutmak istiyorum, ailemin telefonunu, bana bunları yapan kişinin telefonunu... Hatta görüşmek istememin sebebi onun telefonunu kontrol edip mesajlarımızı arama kayıtlarımızı silmekti... İleriye gidiyor sanırım bu anksiyete. Hatta sosyal medya kullanmamasına rağmen şifreni mi unuttun kısmına kendisinin numarasını yazıyorum sıklıklı acaba bendem gizli açtı mı diye Durumum bu kadar vahim sanırım Bende farkındayım ama elimde değil bunları yapmamak.

Peki diğer yazdığım şeyleri okudum mu? Kendi iyiliğin için kendini degiştirmelisin onun için çabaladıgın kadar kendin için çabalamalısın . döneceginden emin değilim ama bu kadar fevri bir adamsa dönecektir. Dönse bile yoluna koyabilecek misin bu ilişkiyi? Ben de zamanında çok yalvarmıştım ne zaman Vazgeçtim ozaman geri dönmeye karar verdi zaten çok geçti artık. Hayal ettiğin gibi toz pembe olmayacak onu bil.

Bende de anksiyete var. Gittiğim her psikiyatrist/terapist daha ilk seanstan iyi hissetmek kitabını okumamı tavsiye ediyor. Bence sende faydasını görebilirsin. Özellikle başkalarının yargılarının senin değerini etkileyemeyeceği ile ilgili kısımlar ve egzersizler faydalı olabilir. Bir de dummies serisinin bilinçli farkındalık kitabı var. Onun anda kalmakla ilgili alıştırmalarını da öneririm. Bir düşünceye takılı kaldığında kullanmayı alışkanlık haline getirirsen faydalı olur.

Bunların dışında yalnız kalma. Sevdiklerinle bol bol vakit geçir. Seni oyalayacak yeni aktiviteler dene. Yatmadan önce kendini bedensel olarak yor.

Bir de vitamin seviyelerine baktır. Mevsim geçişlerinde özellikle d vitamini seviyesi düştüğü için depresyona daha eğilimli oluyor insan. Antidepresanın yanında D ve b12 vitamin takviyesi veriyordu psikiyatristim bana. Aynı şekilde tsh hormon seviyesi de anksiyete ile ilgili olabiliyormuş, ona da bir baktır.

Psikiyatriye gittin mi veya gidiyor musun? Ben anksiyete sebebi ile bazi donemler osikiyatri takviyesi aldim. Ilaclar uyusturmuyir, dusuncelerini dizginlemene yardimci oluyor. Ilk iki hafta sonra etkisini anliyorsun. Zor bir donwm ve psikiyatri ile görüşsen iyi olur.

Sen olsan sana geri döner miydin ?

Burda kimsenin seni yargılamaya hakkı yok bizler fikir veririz söyle böyle yap deriz ama bu geçici olur biliyorsun değil mi. Yani rahatsızlığın için destek alıyor musun. Karşı tarafda da öfke kontrol problemi varmış çok yıpratıcı bir ilişki. Biraz ayrı kalmak da ve kendi içinize dönmekte fayda var dışarıdan destek alın kendinizle ilgili analiz yapın meditasyon yapın nefes terapisi alın ne bileyim bu konuları da bir araştırın çok faydası olur.

çalışıyor musun?

doktora gidiyor musun?

Çalışmıyorum. Doktora 2 kez gittim, 2’sinde de verdiği ilaçlar aşırı yorgunluk yaptı, kullanamayacak duruma gittim ve doktor eşliğinde azalttım ve ilaç kullanımını bitirdim. Peki sizce ortada bir sebep yokken gitmesi ve iyi günlerimizin aklına gelip pişman olması mümkün mü ? Kendisi geri dönmek ister mi bana ? :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…