Anksiyete ve panik atak

Dilekka11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2020
433
160
53
33
Merhaba arkadaşlar bende 8 seneye yakındır panik atak hastasıyım tüm şikayetler dönem dönem bende de oluyor ilaç tedavisi sürüyor tek ilacım var kullandığım bundan 20 gün önce falan gene Bi atak geçirdim doktorum 15 gün kullanmam için ativan verdi 15 gün boyunca yarım ollarak içtim ve 15ngun sonra kes dedi şu bir haftadır sabahları korku ve carpintiyla uyanma delirme hissi ve gün boyu süren endişe halim var sizce bu normal mi.ilac bırakan arkadaşlar böyle etkiler yaşayan oldu mu

Merhaba
Ben açıkçası panik atak olduğumu bilmeden panik atak olmuşum. Bende de sanki kalp krizi gibi bir nedenle düşüp öleceğim korkusu oluyordu. Bu öyle bir hal aldı ki, baş dönmesi oluyordu gün boyu.
Bana da antidepresan yazdılar ama kullanmadım. Onun yerine B6 ve magnezyum aldım, biraz spora eğildim. Geçti gibi ama çok ender yine gelir gibi oluyor kalp çarpıntısı ile birlikte. Ama neredeyse yendim.
Hayatınızda sizin kabul edemediğiniz bir sıkıntı oluyor genelde bu durumda. O sıkıntıyı bir şekilde bertaraf edince geçiyor hafifliyor.

Evet haklısın doğru söylüyorsun yoğun da çalışan bi insanım aslında ama bu aralar çok fazla yoklamaya basladi

Evet haklısın doğru söylüyorsun yoğun da çalışan bi insanım aslında ama bu aralar çok fazla yoklamaya basladi
Evet biliyorum , yenmesi zor. Yani, bende başdönmesi aslında başımd a dönmüyor gibiydi. NAsıl desem, ayağa hızlı kalkınca döner ya baş, öyle de dönmüyor , sersem gibi oluyordum. Bir şeyler var diyorum bende ama ne var bilemiyordum.
Allah şifa versin canım. Ama inan ilaç çözüm değil ona. Ruhsal hastalıklara ilaçlar pek çare olmuyor. Tek çare sende buna neden olan şeyi anlayıp, onu çözmek. Konuşuyorsun da sen çözdün mü dersen çözemedim ama hafiflettim.=)

Psikolojik rahatsızlıklar da atlatilmssi güç hastalıklar yaşamayan insanlar için konuşması çok kolay geliyor boş geliyor onlara

Ben de ilaç kullanıp bıraktım ama birden değil. Söz artırarak yani vücudu alistirarak başladım. Birden de bırakılmıyor diye biliyorum. Ben panik atağın zirvesini yaşadım . Uzun zamandır da 10ml paxerayi ikiye kırarak günde bir kez yarım içiyorum. Ilaç tedavisinin yanında terapi şart, panik atağın terapisi bilişsel davranışçı terapiyle yapılıyormuş, gittiğim doktorun birisi para odakliydi diğeri de sapik çıktı. Artık evde kendim bilişsel terapi teknikleri çalışıyorum. Tüm panik ataklilara kesinlikle tavsiyem *evinizdeki terapist* kitabını okumaları, kendinizi tanımanız sağlıyor, tedavi olduğumu söyleyemem hala asansöre ve uçağa binemiyorum. Ama panik atağa karşı bakış açım değişti. Internetten de bilişsel davranışçı terapi yöntemlerini araştırın fayda göreceğiniz düşünüyorum. Sağlıkla mutlu kalin

Ben ilacı tamamen ataktan kurtulunca bıraktım ama terapi de aldım. Terapiler bitirdi bendeki panik atağı. Hatta aslında doktorum bitirdi diyebilirim 2 doktor değiştirdim bir işe yaramadı üçüncüde doğrusunu buldum. Tamamen bitmeden ilaç bırakmak nasıl oluyor bilmiyorum ama terapi almadan sadece ilaçla olmaz bence tedavi

ne kadar zamandır tedavi görüyorsunuz terapi olarak.
süreç nasıl ilerledi hangi tekniği kullandı doktorunuz

ne kadar zamandır tedavi görüyorsunuz terapi olarak.
süreç nasıl ilerledi hangi tekniği kullandı doktorunuz
Benim tedavim pandemiden önce bitti. Pandemide hala panik atak olsaydım çok kötü olurdum. İki doktor değiştirdim üçüncüde doğru doktoru buldum. En şiddetli olduğu dönemlerde doktora gitme kararı aldım ama bir işe yaramayınca daha da kötü olmaya başlamıştım. Doğru doktoru buluncaya kadar tabi. İlk başlangıçla beraber 3 yıl sürmüştür ama tedavi almaya başlamamla 6 ay bile sürmeden bitmişti. Seanslarda önce bunun nasıl bir hastalık olduğu neden korkmamam gerektiği olduğumda ne yapmam gerektiği hepsini anlattı doktorum. Kimse onun anlattığı gibi anlatmamıştı. Zaten ne olduğunu anladığınızda korkmuyorsunuz. Korkmadığınızda da atlatmanız çok kolay oluyor. Aynı zamanda emdr yaptı bazı travmalarım tetiklemiş bu hastalığı. Onunla da bitince travmalara karşı birşey hissetmemeye başladım. Son zamanlarda tamamen bittiğinde bikaç kez sadece rahatlatacak diye bilinçaltı temizlik yaptı ve bende birşey kalmadı zaten. İlk yaptığı şeye bdt gibi birşey demişti bilişsel terapiydi galiba. Zaman geçti üzerinden unuttum ama kesinlikle tavsiye ederim doktor çok önemli bunda. İşini bilen para için oyalamayan birileri lazım

ne kadar süre geçti tedavinizin üzerinden .
ve de doktorunuz kim

ne kadar süre geçti tedavinizin üzerinden .
ve de doktorunuz kim
Pandemiden önce bitmişti. Hemen öncesinde. Volkan Öztürk'e gittim her zaman da bu sitede başka yerlerde tavsiye ederim. hayatımı kurtardı diyebilirim Allah razı olsun. Ama İzmirde yaşıyorum İzmirde gittim. Online yapıyor diye billiyorum ancak bir ulaşıp sormanızda fayda var

Kendisi aile danışmanı olarak geçiyor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…