• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anlam veremiyorum yaşadıklarımıza

KELEBEK_ADASI

Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
318
165
23
40
selam bayanlar.genelde gelinimizle ilgili konular açtığım için özür dilerim amacım şikayet etmek kötülemek asla değil aklıma takıldığı için yazıyorum.en son ki konumda çeyiz serilirken yok gelin yok gelmeyin gibi bir konu dönmüştü bunu yazmamın sebebi bu konuyla alaklı olduğu için hatırlattım.gelgelelim kına gecemiz düğünümüz oldu.kına gecesi akşamı en son fotğraf çekilirken ailecek falan önce kendi ailesiyle çekildikten sonra sıra bize geldiğinde gelinimize hadi erkek tarafıylada çekil deniildiğinde asla aska ben onları istemiyorum demiş sert bir şekilde bu bizim kulağımıza geldi ve söyleyen kişi doğruyu konuşan biri iki aileyide tanıyor ( biz bu konuyu düğünden sonra öğrendik).zaten hem kına gecesine hem düğüne ki düğünü erkek tarafı yapar misafir gibi geldik gittik.şimdi dicekseniz belki bu kadar takılacak ne var diye.anlam veremediğim orta da bişey yok ne laf ne söz elimizden geleni yaptık.anneme babama karşı örnek veriyorum serpil hanım diye hitap ediyor el asla öpmez tokalaşır.eve gelir annemlere bacaklarını uzatır öyle oturur.hani biz hiç bişey yapmamışken böyle saygızsa neden hareket eder.anneme söyledim bir kaç kez konuş diye konuşamam oğlum benden uzaklaşır diyor ki zaten biz kardeşimizle evlediğnden beri bir kere bana gelmedi anneme de 3 kere gitmiştir ama kendi ailesi hep onda.zannetmeyinki ailesi onda kıskanıyoruz asla tabiki kendi ailesiyle daha sık görüşsün memnun oluruz biz anca.ben bu hareketlerinin sebebni sadece maddiyata bağlıyorum artık çünkü kendi kendierine evlendiler maddi yardım edemedi annem babam ben kendim ailemin durumu belli takı haricinde bişey yapamadık ki aldığım takıya kadar anneme telefon edilip acaba ben (benim aldığım takıyı ucuz buluyor) diyor takıyı kaybettim mi bir bilezik var çok ucuz onu kim aldı diye soruyor.kendimi o kadar kötü hissettimki anlatamam benim gücüm ona yetti onu alabildim.işte böyle hanımlar.içimi dökeyim dedim.

Hanımefendi boşverin, herkesin evi yuvasi ayrı. Zaten sık sık gelmiyolarmis. Sizde kendi evinizde mutlu olun, kendi hayatiniza odaklanin kardesinizde mutluymus. Bunlari kafaya takarak kendinize sorun cikartmayin.

Hanımefendi boşverin, herkesin evi yuvasi ayrı. Zaten sık sık gelmiyolarmis. Sizde kendi evinizde mutlu olun, kendi hayatiniza odaklanin kardesinizde mutluymus. Bunlari kafaya takarak kendinize sorun cikartmayin.
dediğim gibi içimi döktüm ben.tabikide onlar mutlu olsunlar.

O zaman bazi seyleri gormemezlige gelmelisiniz.Kardesinize yansitmayin o zaten goruyordur olanlari.

Annenize olan tavri annenizi ilgilendirir siz sizinle alakali olanlara gereken cevabi verin yeter.
yok cnm kardeşime niye yansıtayım ağzımı açıpta tek laf etmedimki.anneme babama saygısızlık yapılıyorsa babam annem buna güceniyorsa tabiki lafımı öylerim onları sebepsiz yere üzmeye kimsenin hakkı yok.bu herkes için geçerli.

Anneler neden susuyor
Neden öyle yapıyor kendini ezdiriyor diye düşünmemeli.
Onlar büyüklük yapmasa aile diye bir kavram kalmaz ben artık buna inanıyorum.

Kadın görüyor ama susuyor demek ki.
Sen de iyice doldurma bence.

Saygısız olduğunu düşünüyorsan gelip gitmemesi daha büyük avantaj.

Yuvasında mutlu olsun diyeceksin
Hepsi bu.

hakediliyorsa yapılsın gerçekten ezdirmesin kendini ben bunada varım.bende gelinim sonuçta empati kurabiliyorum.
.
Siz abinle iyi olun da o da size uzak olsun.Böyle insanlar yakin olsa zarardan başka bişey vermez insana..sırf huzursuzluk..Abinin mutluluğuna sevinin bence yeter

Anneler neden susuyor
Neden öyle yapıyor kendini ezdiriyor diye düşünmemeli.
Onlar büyüklük yapmasa aile diye bir kavram kalmaz ben artık buna inanıyorum.

Kadın görüyor ama susuyor demek ki.
Sen de iyice doldurma bence.

Saygısız olduğunu düşünüyorsan gelip gitmemesi daha büyük avantaj.

Yuvasında mutlu olsun diyeceksin
Hepsi bu.
yok doldurdurarak konuşmak başka bişey dertleşmek başa bişey bence.ortayı bulmak için yeri gelir susulur tabiki.evet mutlu olsunlar da olsun gelmesinler.ben çok merklı olduğundan değil gelip gitmeleri sadece anlamsız davranışlar.

yok cnm kardeşime niye yansıtayım ağzımı açıpta tek laf etmedimki.anneme babama saygısızlık yapılıyorsa babam annem buna güceniyorsa tabiki lafımı öylerim onları sebepsiz yere üzmeye kimsenin hakkı yok.bu herkes için geçerli.
Bence herkes kendi lafini kendi soylesin.
Anneniz konusmak istemiyormus o zaman siz anneniz adina konusmayin kotu olmayin kimse icin.

Bir daha gelin ve ailesi hakkinda size laf tasiyan olursa duymak istemiyoruz birsey diyip milletin agzini kapatin. Artik ailesiniz. Kardesinin cocuklari olacak ilerde...o kadin da yegenlerinizin annesi.
Fitne fesatcilara izin vermeyin siz anlasamasaniz dahi.

Her aile yapisi farkli oluyor ama ben suan ki konuda pek abartilacak birsey gormedim. Taki konusunu anlamadim...anneni arayip senin ona verdigin bilezige mi yakinmis? Oyleyse ayip etmis ama aldirma...

Kardesinin aramamasi gelmemesine gucenme. Yani ne bileyim..ben olsam gucenmezdim. Istedigi zaman gelsin gitsin..sonucta aile baginiz kopmuyor...kan bagi kopmuyor. Birazda kardesine bagli...hemen gelin gondermiyor vs diye dusunmemek lazim.

Ha birde bazi kisiler el opmelerini sevmez...benim de bazi benden buyuk akrabalarim tokalasir opme der...herkese gore degisiyor..saygisizlik olarak girmemek lazim.

Bir daha gelin ve ailesi hakkinda size laf tasiyan olursa duymak istemiyoruz birsey diyip milletin agzini kapatin. Artik ailesiniz. Kardesinin cocuklari olacak ilerde...o kadin da yegenlerinizin annesi.
Fitne fesatcilara izin vermeyin siz anlasamasaniz dahi.

Her aile yapisi farkli oluyor ama ben suan ki konuda pek abartilacak birsey gormedim. Taki konusunu anlamadim...anneni arayip senin ona verdigin bilezige mi yakinmis? Oyleyse ayip etmis ama aldirma...

Kardesinin aramamasi gelmemesine gucenme. Yani ne bileyim..ben olsam gucenmezdim. Istedigi zaman gelsin gitsin..sonucta aile baginiz kopmuyor...kan bagi kopmuyor. Birazda kardesine bagli...hemen gelin gondermiyor vs diye dusunmemek lazim.
o kmuyu bize anlattılarında yanlış anlamışsınızdır dedik zaten ne olursa olsun kimseye laf ettirmeyiz.evet bileziği ucuz bulmuş onu belitrmiş ve konuya acaba ben verdiğinizi kaybettim mi acabi diyip laf almayı çalışmış annemin ağzımdan.ben zaten kardeşimde ararım hatayı gelinimizde değil.takı olayını örnek vereyim mesela ben erkek olsam tam tersi o teli asla açtırmam ağzını kapatırım.çoğu iş erkekte biter.

Gelininiz mutlaka videodan o bilezigi senin taktigini gormustur ondan soruyordur
Sanada sorarsa acikca soyle gucum buna yetti daha iyisini takmak isterdim de
Ayip degil sonucta
Size mesafe koyduysa adim atmayi deneyebilirsiniz
Gardini alip gelmis gibi geldi bana
Konusup anlasilmayacak birsey yok ortada
Anlasmaya niyeti yoksada kendi bilir

Back
X