• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anlam veremiyorum ...........

kalinkaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2010
149
1
68
Bursa
kızlar benim bir derdim var ne yapsam ne etsem bilemiyorum bana akıl verin lütfen kayınvalidemle aynı binada yaşıyoruz bana karşı çok iyi davranır hasta olsam hemen ilgilenir yemek yapar sıcak su torbası hazırlar bana hediyeler alır bende tanıştığımız günden buyana en ufak bir saygısızlıkta bulunmadım ama mesafeli davranırım hergün gidip gelmem benim problemim kayınvalidem bizim üzerimizde otorite kurmaya çalışıyor bizim yanımızdan hiç ayrılmak istemiyor tatile pikniğe alışverişe giderken hep oda gelmek istiyor ayrıca herhangi birşey yapılacağında asla bana söylemez örneğin eşime derki karına söyle bana yardıma gelsin aynı binada olmamıza rağmen akşam yemeğine davet eder ama bana söylemez oğlunu arar ve derki semihaya söyle akşama yemek hazırlamasın bize davetlisiniz misafiri gelir semihaya söyle halan geldi hoşgeldine gelsin sürekli oğlunu yönetir ve çokta başarılı olur ben bundan bir kaç ay öncesine kadar çocuk istiyordum eşimse olumsuz bakıyordu annesi artık çocuk yapın dedi ve eşim çocuk istiyor aynı şekilde araba almak istiyorduk bizim arabamız sizin arbanız ne gerek var diyor ve eşim araba fikrine olumsuz bakmaya başlıyor böyle birçok örnek var kayınvalidemin bu haraketlerine anlam veremiyorum bana bu kadar iyi davranıp neden en ufacık bişey için bile oğlunu arıyor nbana söylmek yerine ne yapayım kızlar lütfen birşeyler söyleyin günden güne kayınvalidemi,n sevgisi azalmaya başladı bende çok mutsuzum

neyi istemezsen inadına gelir o şey dibinde biter.. Bi yere giderken git önce onu sen çağır, bişey yaparken önce ona söyle eşlik etmesini iste.. bak bi zaman sonra aman kızım siz yapın siz gidin demeye başlayacak.. etkiye tepki.. ama o zaman eşlik etmediğindede sen isticeksin onu demedi deme :34:

kayınvaliden seni iyilikle elinde tutuyor malesef.kötü davransa istediklerini yaptıramayacak,bence eşinle bu konuyu konuş hatta kayınvalidenlede.benzer şeyleri bende yaşadım eşimle kavgalarımız oldu bu yüzden.ben bu evde eşek başı değilim niye bana değilde sana söyleniyor herşey dedim
ve biliyomusun bu konuşma yetti

erkek anneleri çocukları evlenince niye birdenbire içindeki cadıyı ortaya çıkarıyor anlamıyorum...sanki içlerinde bi ses cadı olmalısın cadı olmalısın diye telkinde bulunuyor:1::1: kayınvalideniz gerçekten uyanık yaptıklarıyla size şirin görünüyorki bunların hatrına siz ona birşey söyleyemeyin. ama ben eşinizdede hata olduğunu düşünüyorum gerçi bu sıkıntınızı onunla paylaştınızmı bilmiyorum

kayınvaliden seni iyilikle elinde tutuyor malesef.kötü davransa istediklerini yaptıramayacak,bence eşinle bu konuyu konuş hatta kayınvalidenlede.benzer şeyleri bende yaşadım eşimle kavgalarımız oldu bu yüzden.ben bu evde eşek başı değilim niye bana değilde sana söyleniyor herşey dedim
ve biliyomusun bu konuşma yetti

bende kayınvalidemi karşıma alıp ince bir konuşma yapmayı planlıyorum ama ne kadar etkili olur bilemiyorum

erkek anneleri çocukları evlenince niye birdenbire içindeki cadıyı ortaya çıkarıyor anlamıyorum...sanki içlerinde bi ses cadı olmalısın cadı olmalısın diye telkinde bulunuyor:1::1: kayınvalideniz gerçekten uyanık yaptıklarıyla size şirin görünüyorki bunların hatrına siz ona birşey söyleyemeyin. ama ben eşinizdede hata olduğunu düşünüyorum gerçi bu sıkıntınızı onunla paylaştınızmı bilmiyorum

evet çok kez konuştum paylaştım eşim bana karşı çok olumlu konuşur beni kırmaktan çok korkar ve bu konuları açtığım zaman bana kuruntu yaptığımı yanlış düşündüğümü zamanla bu problemlerin aşılacağını söylüyor annesinin kararlı etkili olduğunu söylediğimde hayır ben kendi mantığıma göre haraket ediyporum kimsenin kararına göre değil diyor ama kendi bile farkına varmıyor hemen etki altına girdiğinin

Ahh canım haline şükrett bizimki aynı binada duvarına yumruk atsam duyulur,elini camdan çıkarıp camıma vursa duyulur.. Ona ragmen geliyor bizde kalıyor ahh ahh benim bir gecem var zaten ayrıca yenide evliyim. seni çok seviyorum kızlarımdan daha çok seviyorum diyor ama gel gör ki ben yanlız kalmak istiyorum. Ben annemle bile aynı evdeyken odamda otururdum salona geçmezdim ama koca evinde rahat yok evimin tadını cıkaramadım eşim zaten anne kuzusu bugun bende yemege davetliyim yemeğı yerız benim eve gecerız yerız ıcerız yatarız evımde kucuk hıckırsa duyur gelce eşinle birşeyler yaşa gece çok zor düşüncesiz kaynanalar yapcak birşey yok :14:

Son düzenleme:
canım bence kayınvalidenle sakın bu konuyu konuşma kötü olan sen olursun bu sefer içten içe düşman olur sana.Ben iyilik yapıyorum sürekli ona da o iyilikten anlamıyor olur.Bence biraz uzak bir evde yaşamalısın bunun yollarını bulmaya çalışamaz mısın?
Her şeyi eşine söylemesi benim oğlum evin reisi o diyecek ki gelsin o diyecek ki yapsın şeklinde.Yani sana seni saymıyorum.Sen benim oğlum ne derse elbet onu yapacaksın mesajı veriyor. Halbuki normali evin hanımına söylemektir.Sen senin ailenin iplerini kendi eline almalısın.Burası benim evim benim yuvam burda benim dediğim olur şeklinde.Ama bunu vurgulamadan dile getirmeden yavaş yavaş yap ki tepki almayasın.Eşinle aran bozulmasın.Madem o sinsi o zamaaan en sinsi bizizzz. Yoksa bu böyle sürüp gider yakında sen de her işini ona danışırken bulursun kendini.

canım bak kayınvaliden nasıl sana karşı olumlu tutumunu bozmadan yapacağını yapıyorsa sen de öyle yap derim ben.Eşine annesi hakkında olumsuz bir şey söyleme hatta hep olumlu taraflarından bahset ama alttan alttan yap yapacağını sen de.:92:En azından eşin yaptığın hiç bişeyin altında kötü birşey aramaz.

canım bence kayınvalidenle sakın bu konuyu konuşma kötü olan sen olursun bu sefer içten içe düşman olur sana.Ben iyilik yapıyorum sürekli ona da o iyilikten anlamıyor olur.Bence biraz uzak bir evde yaşamalısın bunun yollarını bulmaya çalışamaz mısın?
Her şeyi eşine söylemesi benim oğlum evin reisi o diyecek ki gelsin o diyecek ki yapsın şeklinde.Yani sana seni saymıyorum.Sen benim oğlum ne derse elbet onu yapacaksın mesajı veriyor. Halbuki normali evin hanımına söylemektir.Sen senin ailenin iplerini kendi eline almalısın.Burası benim evim benim yuvam burda benim dediğim olur şeklinde.Ama bunu vurgulamadan dile getirmeden yavaş yavaş yap ki tepki almayasın.Eşinle aran bozulmasın.Madem o sinsi o zamaaan en sinsi bizizzz. Yoksa bu böyle sürüp gider yakında sen de her işini ona danışırken bulursun kendini.

valla ben çareyi gidip gelmemekte mesafeli durmakta buluyorum aynı binadayız aynı kattayız dairelerimiz yanyana ama bazen bir hafta görmediğim olur kayınvalidemin bazı şeyleri eşime söylemesindeki sebep birazda şu bence eşim söylerse karşı çıkamam kendimi kötü göstermemek için tmm demek zorunda kalırım diye düşünüyo ve hakikatende öyle bazı şeylerei bana söylese işim var gelemem diye mazeret uydurucam ama eşim söleyince annesine karşı tepkili olduğumu düşünmemesi için evt demek zorunda kalıyorum

canım bak kayınvaliden nasıl sana karşı olumlu tutumunu bozmadan yapacağını yapıyorsa sen de öyle yap derim ben.Eşine annesi hakkında olumsuz bir şey söyleme hatta hep olumlu taraflarından bahset ama alttan alttan yap yapacağını sen de.:92:En azından eşin yaptığın hiç bişeyin altında kötü birşey aramaz.

çok haklısın... niye böyleler anlamıyorum okadar canından bezdiriyorlarki insanı sonunda farkında olmadan ona benzemeye başlıyorsun oyununa oyunla karşılık veriyorsun ve buna mecbursun...

bende kayınvalidemi karşıma alıp ince bir konuşma yapmayı planlıyorum ama ne kadar etkili olur bilemiyorum

benim kaynana gibi ilerki yıllarda bu sevgi nefrete dönüşüyor ben kaç defa dedim bana söyle diye yok cazgır kaynana yapmadı en son büyük tartışmamız oldu ki halen oğlu ile yönetmeye çalışıyor ben hiçbirini yapmıynrum simdi hem oğlu hem kaynana fıtık oluyor yaş olmuş 44 ben sinirlendiğim kadar sinirlendim nasıl işime geliyorsa öyle yapıyorum ! Artık eşim alıştı

Bak canım,benden sana tavsiye : Sen de kayınvaliden gibi politik davran.
Asla eşine karşı,kayınvalidenle rekabete girme.İnan kaybeden hep sen olursun.
Misal,"annen istedi diye vazgeçtin veya ben söyleyince kabul etmedin,anneni dinledin" gibi kıyaslara asla ve asla girme.
İstediğin şeyler için "ben çok istiyorum,ne güzel olur değil mi,hep hayal etmiştim" gibi cümleler kur.Hevesli görün,senin gözünle görmesini sağla.
"Annen gelmesin veya hep annen geliyor" gibi sitemlerde bulunma."Bir dahaki sefere annen de gelir,bu kez seninle başbaşa olmak istiyorum" de mesela.

Kayınvalden emrivaki ile çağırırsa,eşine "hay Allah giderdim ama şu şu işim var,ben annene yarın söylerim" dersin.Kayınvalden neden gelmedin derse,keşke önceden bana sorsaydınız,işim vardı,kusura bakmayın dersin.
Hiç bahane bulamasan,başım ağrıyor,adet sancım bilmem neyim tuttu diye pürüz çıkarabilirsin.

Eşinin erkek tarafına hitap et,oğul tarafına ilişme :)

Erkek tarafına,kadın yönünle hitap edeceksin.Başbaşa kalırız,beraberliğimizin tadını çıkarırız gibi cümlelerle onu motive et.Ve eşin genç bir insan,o da gezmek,eğlenmek,aşkı sonuna kadar yaşamak istiyordur.Onu bu yönde etkileyebilirsin.

Bak canım,benden sana tavsiye : Sen de kayınvaliden gibi politik davran.
Asla eşine karşı,kayınvalidenle rekabete girme.İnan kaybeden hep sen olursun.
Misal,"annen istedi diye vazgeçtin veya ben söyleyince kabul etmedin,anneni dinledin" gibi kıyaslara asla ve asla girme.
İstediğin şeyler için "ben çok istiyorum,ne güzel olur değil mi,hep hayal etmiştim" gibi cümleler kur.Hevesli görün,senin gözünle görmesini sağla.
"Annen gelmesin veya hep annen geliyor" gibi sitemlerde bulunma."Bir dahaki sefere annen de gelir,bu kez seninle başbaşa olmak istiyorum" de mesela.

Kayınvalden emrivaki ile çağırırsa,eşine "hay Allah giderdim ama şu şu işim var,ben annene yarın söylerim" dersin.Kayınvalden neden gelmedin derse,keşke önceden bana sorsaydınız,işim vardı,kusura bakmayın dersin.
Hiç bahane bulamasan,başım ağrıyor,adet sancım bilmem neyim tuttu diye pürüz çıkarabilirsin.

Eşinin erkek tarafına hitap et,oğul tarafına ilişme :)

Erkek tarafına,kadın yönünle hitap edeceksin.Başbaşa kalırız,beraberliğimizin tadını çıkarırız gibi cümlelerle onu motive et.Ve eşin genç bir insan,o da gezmek,eğlenmek,aşkı sonuna kadar yaşamak istiyordur.Onu bu yönde etkileyebilirsin.
ne güzel yazmışsın sanki bunları okuyunca içime su serpildi artık bende taktik uygulamalıyım zamanı geldide geçiyor haklısın cnm çok haklısın

bize durumu açıkladığınız gibi gidin gayet sakin saygılı kırmadan onada anlatın durumu:97:
benle ilgili bişey istersen bana söyle diyin.
unutmayın tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış:34:
(yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kayınvalideniz size iyi davranıyormuş bence bunuda seviyelice konuşarak halledebilirsiniz)

Bence kayınvalideden mümkün olduğunca uzak bir yerde düzen kurulmalı. Hele hele aynı apartmanda oturmak geleceğiniz için çok büyük risk.

Genelde eşin ailesi "bizim bu apartmanda iki dairemiz var. hem kira da vermezsiniz, birbirimize destek oluruz." diye yeni evlilerin aklını çeler. Tabi bundan sonra karışan bir aile üyesi çıkmazsa ne mutlu.. Çıkarsa uğraşacağınız var demektir..

Kayınvalidenizin size çok iyi davrandığını söylüyorsunuz. Yarın öbür gün ona karşı gelin ya da ufak bir tartışma çıksın, size yaptıklarını hemen kafanıza kakacak. Siz kötü gelin olacaksınız. O yüzden onlardan uzak bir yere taşınmaya bakın derim. Hasta olsanız bile ona minnettar kalacağınız şeyler yapmasını istemeyin.

Sanırım kocanız da ailesinin yardımlarından dolayı onların sözünü dinliyor. Belki kira vermiyorsunuzdur ya da size maddi destek de bulunuyordurlar.

Son düzenleme:
Back
X