• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlamada sorun yaşıyorum :(

Zeryya

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2020
468
226
18
Iyi geceler hanimlar. Beni çok düşünduren bi sorunum var: hızlı konusmalari anlayamiyorum , odaklanma sorunum var cogu zaman dikkatimi birseye vermeye çalışırken daldigimi farkediyorum. Bu sorun bende son yıllarda cikti anlayamiyorum neden. Bazen kendimi cok kötü hissediyorum lütfen yardimci olun. Nedeni ne olabilir ve nasil çözebilirim?

Profesyonel destek almalısın. Fizyolojik bazı eksiklikler b12 vb. de buna sebep olabilir. Zihin egzersizleri de çözüm olabilir. Okurken nasıl?

Profesyonel destek almalısın. Fizyolojik bazı eksiklikler b12 vb. de buna sebep olabilir. Zihin egzersizleri de çözüm olabilir. Okurken nasıl?
Okurkende bazı zor yazilari anlayamiyorum . Yavas yavas tekrar ederek okumam gerekiyo. Ama kolay olanlari anlayabiliyorum

Kafanızı sadece okuduğunuz kitaba verin veya konuştuğunuz kişiye o zaman rahat anlarsınız eğer kafanız doluysa birde başka şeyleri kafaya takarsanız o zaman bu durum oluyo bundan kurtulmak için kendinizi rahatlatmanın gerekir açık havada güzel bir yürüyüşle hiç bir şey düşünmeden kendinizi rahatlatırsanız zamanla düzelir ama oda şuan pek mümkün değil bol bol kitap okumanızı tavsiye ederim

Çözümü nedir bilmiyorum ama reşat nuri güntekin ya da sabahattin ali gibi güzel türkçe kullanan yazarları okuyun.

Reşat nuriden çok fayda göreceğinizi düşünüyorum.

Bu anlamda çeviri kitaplar 2.planda kalmalı.

Ben konuşma anlama ve analiz yeteneginde okumanin çok faydasini gördüm

Fizyolojik sebeplerden olabiliyo zaman zaman. Çok acil değilse virüs olayı azalınca kan değerlerinşze baktırın öncelikle. Öyle değilse odaklanma gibi konular için kişisel gelişim kitapları ve baya videolar var izleyin size uyanları deneyebilirsiniz.

Iyi geceler hanimlar. Beni çok düşünduren bi sorunum var: hızlı konusmalari anlayamiyorum , odaklanma sorunum var cogu zaman dikkatimi birseye vermeye çalışırken daldigimi farkediyorum. Bu sorun bende son yıllarda cikti anlayamiyorum neden. Bazen kendimi cok kötü hissediyorum lütfen yardimci olun. Nedeni ne olabilir ve nasil çözebilirim?
Bence bol bol kitap okumalısın. Film izleyebilirsin fakat sana birler katan filmler tabii. Bol meyve sebze tüketebilirsin

Bu durumu cogu zaman bende yaşıyorum. Biri bişey anlatırken ben başka alemde oluyorum. Ya da kitap okurken zihnimi meşgul eden konu varsa oraya hemen yöneliyor zihnim.. Okuduğumdan bişey anlamıyorum.. Keşke o an herşeyi durdurup düşünmem gerekeni bi düşünsem sonra hayat devam etse diyorum :işsiz:

Ben de insanları dinleyemiyorum , dersi derste de dinleyemezdim . Kendi başıma çalışmam gerekirdi ama fen lisesi kazandım yine de. Aynı anda çok fazla şey düşünmeye çalışıyor olabilirsiniz

Back
X