• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlamada sorun yaşıyorum :(

Bu bende yıllardır var karşımdaki konuşmayı uzatınca asıl konuyu unutuyorum bazen , bazen de 10defa anlatılan şeyi anca anlıyorum . Ama hiç sorun gibi görmedim . Gereksiz geldiği için anlamamışımdır heralde .

istisnasız olarak her konuda mı böylesiniz yoksa 'x ile uğraşırken tüm dikkatimi verebilirim' dediğiniz bir alan var mı?

istisnasız olarak her konuda mı böylesiniz yoksa 'x ile uğraşırken tüm dikkatimi verebilirim' dediğiniz bir alan var mı?
Dikkatimi verdigim konular var tabi. Ama bazi konulari anlayamiyorum özellikle icinde pek kullanamdigim kelimelerin gectigi konusma ve yazilari. Ve bilim kurgu filmlerini izlerken bazi konusmalari anlamada zorlaniyorum. Hizli konustuklari ve bazi kelimeler yabanci geldiği icin

Dikkatimi verdigim konular var tabi. Ama bazi konulari anlayamiyorum özellikle icinde pek kullanamdigim kelimelerin gectigi konusma ve yazilari. Ve bilim kurgu filmlerini izlerken bazi konusmalari anlamada zorlaniyorum. Hizli konustuklari ve bazi kelimeler yabanci geldiği icin

anladım. ben endişe edilecek bir sorununuz olduğunu düşünmüyorum ancak içiniz rahat etmezse ve nöropsikolojik değerlendirme ile ilgili bilgi almak isterseniz iletişime geçebilirsiniz.

Iyi geceler hanimlar. Beni çok düşünduren bi sorunum var: hızlı konusmalari anlayamiyorum , odaklanma sorunum var cogu zaman dikkatimi birseye vermeye çalışırken daldigimi farkediyorum. Bu sorun bende son yıllarda cikti anlayamiyorum neden. Bazen kendimi cok kötü hissediyorum lütfen yardimci olun. Nedeni ne olabilir ve nasil çözebilirim?
Ağır stres altında mı çalıştınız yada büyük bir kayıp mı yaşadınız acaba?

21 yaşındasın bence kesinlikle doktora gitmelisin. Bu hiç normal değil

:KK45:
Iyi geceler hanimlar. Beni çok düşünduren bi sorunum var: hızlı konusmalari anlayamiyorum , odaklanma sorunum var cogu zaman dikkatimi birseye vermeye çalışırken daldigimi farkediyorum. Bu sorun bende son yıllarda cikti anlayamiyorum neden. Bazen kendimi cok kötü hissediyorum lütfen yardimci olun. Nedeni ne olabilir ve nasil çözebilirim?
Dikleski olabilirsiniz .araştırmanızı öneririm.

işyerinde insanlar hayat hikayelerini o kadar çok paylaşıyorlar ki kayınlarını,eniştelerini,görümcelerini dinlemiş gibi yaparken işe odaklanmaya çalıştıkça bende de bu durum çıktı. aynı anda 3 iş yapıyorum
kolay kolay navigasyon olsa da bir yere gidemem çok hızlı okurum metinleri ama anında unuturum. o yüzden görsel zekayı geliştirdim ben
lisede hiç 40 dk bir hocayı çekemezdim okul bana eziyetti şükür bitti
hızlı konuşan birini anlamış gibi yapıyorum
belki de anlattığım gibi yoğun bir işte çalışıyor olabilirsiniz

Evet 18 yasimdan bu yana buyuk bi kayip yasadim ve ondan sonra cok stresli dönemlerim oldu
Sebep bunlar olabilir. Çok fazla yük taşıyıp sonrasında ağırlık altında eziliyorsunuz, sendelemeye başlıyorsunuz. Uzman destek alıp gerçek sorunları bulup çözebilirsiniz.

Back
X