anlamiyorum kaynana ve altinlar

Hanevin

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
563
776
18
31
kızlar dun bir konu okudum ki yorumda yaptim ama konuda bi cok kisi kaynanam aldi altinlarimizi yada paralari falan diyorlar simdi gercekten soruyorum neden ve ne hakla sizin takilarinizi aliyorlar düğünü kendileri yaptıkları icinmi ki kendileri yapsa bile bu onlarin haklari annelik babalik gorevi razi olunmadan alinan takilar haramdir ben oyle dusunuyorum ...aklim almiyo benim ...

kızlar dun bir konu okudum ki yorumda yaptim ama konuda bi cok kisi kaynanam aldi altinlarimizi yada paralari falan diyorlar simdi gercekten soruyorum neden ve ne hakla sizin takilarinizi aliyorlar düğünü kendileri yaptıkları icinmi ki kendileri yapsa bile bu onlarin haklari annelik babalik gorevi razi olunmadan alinan takilar haramdir ben oyle dusunuyorum ...aklim almiyo benim ...
El koyar gibi almak tabi ki kötü bir şeydir bende anlam veremiyorum çoğu kaynana kendi hakkı gibi görüp alıyor insanlar çocukların düğünü var diye hediye diye getiriyor onun hakkı olsa millet düğün olmadan getirir al bu senin hakkın der zaten hele o direk verenleri sesini çıkarmayanları hiç anlamıyorum,işin açığı benim takılarıda ben verdim ama altını çiziyorum ben verdim anne sana hibe ediyorum dedim zaten üç kuruş vardı ve zaten kadın bizim milyarlık borçlarımızı kapattı ki düğünden bağımsız şeylerdi yine bize geldi yani ama onu bile aradı şu kadar var dedi kuruşu kuruşuna alın bunları dedi şimdi olsun yine veririm ama kendi gelip almaya kalksaydı bir tl bile vermezdim

El koyar gibi almak tabi ki kötü bir şeydir bende anlam veremiyorum çoğu kaynana kendi hakkı gibi görüp alıyor insanlar çocukların düğünü var diye hediye diye getiriyor onun hakkı olsa millet düğün olmadan getirir al bu senin hakkın der zaten hele o direk verenleri sesini çıkarmayanları hiç anlamıyorum,işin açığı benim takılarıda ben verdim ama altını çiziyorum ben verdim anne sana hibe ediyorum dedim zaten üç kuruş vardı ve zaten kadın bizim milyarlık borçlarımızı kapattı ki düğünden bağımsız şeylerdi yine bize geldi yani ama onu bile aradı şu kadar var dedi kuruşu kuruşuna alın bunları dedi şimdi olsun yine veririm ama kendi gelip almaya kalksaydı bir tl bile vermezdim
burda gelin kaynana düşüncesi var cok guzel bir düşünce hatta ama gönül rızası olmadan alinmasi cok ilginc

bırçok eş ailesi aynı görüşte benim bildiğim. kız aileleride nişanda yada kınada takılanları istiyor bazen yada kız isteyerek veriyor zaten.
Benim ailem takılan altına asla tenezzül etmez ki zaten ben onlara masraf yaptırmış bir insanda değilim. ama eşimin ailesi çok masraf yapmamalarına ragmen (gelinlik, arabanım iğrenç süslenmesi, kuafor, bir adet set) nıkahta (düğün yapmadık) takılan para ve altınları almak istediler, bende kendi yakınlarım dışında onların konu komşusunun taktıgı üç kuruşu (ciddi anlamda 20 lira takan bile vardı) verdim. ama bu saçma davranışları tabiki bende yara açtı, muhabbetim hiç kalmadı kendileriyle. İnş masraflarını çıkarmışlardır ne diyim.

aynısı başıma geldi.düğün günü tüm altınlarımı gelin odasına girip,bir kaç akrabasıyla birlikte üstümden çıkarıp torbalara koyduktan sonra,''oh çok şükür şu düğün salonunu ödeyelim de kurtulalım'' deyip,parayı ödemeye gitmişlerdi.düğün istemediğim halde sırf insanlara gösteriş olsun diye düğün yapıp,kesinlikle benden izin istemeden altınlarımı ^^ÇALAN^^ ^^EX KAYNANAMIN^^bu yaptığını asla unutmadım,unutmayacağım.

hatta daha sonra kendi taraflarından düğüne gelemeyen bir kaç akrabaları bize takacakları altınları kaynanamlara vermişler.utanmadan bana ''aa bak bilmem kim altınınızı verdi bana'' diyip altını bize vermek yerine onları da cukkaladı.o dönemlerde salak olduğum için hiç ağzımı açmazdım.

Gelin almak zorlarina gidiyor o tur kaynanalarin cunku. Bedavaya getirmek istiyorlar. E bu da nasil olacak verdiklerini geri alarak :)

Bu tarz konular çokça açılıyor burada malesef.
Herkesin gelenek ve görenekleri farklı.
Kimisi "kayınvalide-kapınpederin hakkıdır" savunmasında,
Kimisi "gelinin hakkıdır kimene" savunmasında,
Kimisi de "gelin anasının hakkıdır, süt hakkı var" der.

Bana sorarsanız kimsenin bir diğeride hakkı yok.
Benim de altınlarım oldu, balayına giderken kayınvalideme teslim ettik, balayından dönünce de hemen teslim aldık.
Yatırım için kullandık altınlarımızı... Kimseyi de ilgilendirmezdi zaten ne yapacağımız.

Yalnız kayınvalidem bir tek şu cümleyi kurmuştu: "Ben kalabalıktan çok anlayamadım, kimin ne taktığını hatırlıyorsan bir not edeyim, yarın öbürgün onların da birşeyi olacak, ne eksik ne fazla götürmüş olurum... Denk hediye yapmakta fayda var" demişti...

tüm kaynanalar aynı ''biz yapmadık mı o altınları o düğünü'' mantığı

burda gelin kaynana düşüncesi var cok guzel bir düşünce hatta ama gönül rızası olmadan alinmasi cok ilginc
Evet gerçekten fazlasıyla ilginç daha kendi hayatına kendi takılarına ne yapacağıni karar veremeyen insanların evlenmesi daha ilginç

Bizimki istemedi daha doğrusu o yüzü bulamadı. Vermezdim zaten.

Haram o ya sanki bizim anamiz babamiz yapmadi babam kurusuna kadar verdi
Kv paralari kucuk altnlari aldi esimin 5bin kart borcu geldi. Dugunden 1 hafta sonra elalemden borç aldik ama Allah kaynanamada birakmadi fazlasi cikti

ben boyle bi durumla karsilasmadim cok şükür kaynanam hemen diger gun gidip kucuk altinlari falan bilezik yapmisti ama sasirmistim cunku o kadar cok altin takilmamisti duydum ki kaynanam üstüne eklemis birazda oyle 40 gram yapmis ...paralarda 22 bin gelmisti almanyada borc vardi euro ya cevirip borc verdik...cok kiziyorum ve uzuluyorum nasil alirlar icleri nasil el veriyor cok kiziyorum gercekten

Back
X