Anlamıyorum

possibleornot

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
832
1.660
113
Ankara
Ben mi tahammülsüzüm yoksa insanlar mı hadsiz ?
Çözemiyorum.
Evet evleniyorum. Çok sevdiğim, sevildiğim bir ilişkim var. 6 sene dolu dolu ve su gibi geçti. Çok güzel bir teklif aldım. Buraya kadar herşey çok normal.
Daha iki ay oldu bu kararı vereli. Ama bir miktar yorulduğumu hissediyorum ve evet daha sadece aileler iki kez görüştü. 1 ay sonra isteme söz olsun dedik.
Ama her kafadan bir ses çıkmaya başladı. Yok mekan tutun evde olur mu ? Düğünsüz olur mu ? Kıyafetin şöyle olsun. Evini böyle süsle. Vs vs.
Biz dünyaya ebeveynlerimizin egolarını tatmin etmek için mi geliyoruz? Veya elalem ne der deyip eşe dosta göre mi yaşayalım ?
Fikir sorulmadıkça neden karışılır anlamıyorum. 29 yaşındayım. Evlenmeye karar verecek kadar olgun olduğumu düşünüyorum. Ama nişan istemiyorum dışarıda diye babamla tartışıyoruz . Çok tuhaf..
Ve ironik yanı benim bi yer tutacak bütçem yok babamın da karşılayacak durumu yok. Ama triplerde .. Kavga için yer arıyor.
Saygı duymak bu kadar mı zor ? Kimseye yük olmadan kendi halimde evlenmeye çalışıyorum.

Sizin evlilik aşamasında deneyimleriniz neler oldu ? Bu tarz durumlarda nasıl mücadele ettiniz ?

Açıkçası kimseye tek kelime ettirmedim. Tabiki karışma isteyenler oldu iki taraftan da ama ben böyle istiyorum dedim öyle de oldu. Burda hem sizin hem de evlenmek istediğiniz kişinin kararlı olması çok önemli. İkiniz ortak kararlar alın ve birbirinizin arkasında durun. Ayrıca şahsi fikrim dışarda nişan falan bunlar çok gereksiz şeyler.

Korkunc. Bire bir aynilarini yasadim. Gercekten hepsi korkunc. Seni cok iyi anlıyorum. Herkes dugun albumlerine falan ayila bayila bakar ya hani, benim icin iliskimin de hayatmin da en sıkıntılı donemiydi. Her sey cok flu. Surekli her seyden katim, gormezdn geldim. Elimden geldiğince mücadele ettim, edemedigimde gormezden geldim. Düğün gunumu bile hatirlayamiyorum. Surekli bitsin artik diye yasadik o anlari. Sirf sevgilime kavusucam heyecaniyla tutundum, direndim. Onunla aramiz bir sey girmesin de gerisi ne olursa olsun, lanet olsun diyerek sabrettim. Sevgilinizle birbirinizi cok sevin. Bu igrencliklere daynmanin tek yolu bu gercekten. Allh yardimciniz olsun

yaziyi ben yazdim sandim ahjsahajah

ben de yazin evlenecegim ama maalesef her gun ayni muhabbet. telefonda kayinvalidemin adini gorunce artik telefonu isiriyorum cunku kesin dugunle ilgili bir fikri oluyor. isin garibi benim babam modern gecinir ama o bile dugun yapmak istemedim diye bana trip atti. yani evet galiba ne olursa olsun biraz ebeveynleri tatmin etmek icin variz.

su an kimsenin bana agzini acamayacagi bir donemdeyim o yuzden cok abartmiyorlar kendi adima konusayim biraz onlarin istedigi biraz benim istedigim olacak. bu sekil daha saglikli tavsiye ederim.

Çözemiyorum.
Evet evleniyorum. Çok sevdiğim, sevildiğim bir ilişkim var. 6 sene dolu dolu ve su gibi geçti. Çok güzel bir teklif aldım. Buraya kadar herşey çok normal.
Daha iki ay oldu bu kararı vereli. Ama bir miktar yorulduğumu hissediyorum ve evet daha sadece aileler iki kez görüştü. 1 ay sonra isteme söz olsun dedik.
Ama her kafadan bir ses çıkmaya başladı. Yok mekan tutun evde olur mu ? Düğünsüz olur mu ? Kıyafetin şöyle olsun. Evini böyle süsle. Vs vs.
Biz dünyaya ebeveynlerimizin egolarını tatmin etmek için mi geliyoruz? Veya elalem ne der deyip eşe dosta göre mi yaşayalım ?
Fikir sorulmadıkça neden karışılır anlamıyorum. 29 yaşındayım. Evlenmeye karar verecek kadar olgun olduğumu düşünüyorum. Ama nişan istemiyorum dışarıda diye babamla tartışıyoruz . Çok tuhaf..
Ve ironik yanı benim bi yer tutacak bütçem yok babamın da karşılayacak durumu yok. Ama triplerde .. Kavga için yer arıyor.
Saygı duymak bu kadar mı zor ? Kimseye yük olmadan kendi halimde evlenmeye çalışıyorum.

Sizin evlilik aşamasında deneyimleriniz neler oldu ? Bu tarz durumlarda nasıl mücadele ettiniz ?
Siz haklısınız. Net olun paran varsa yap bende yok de. Yada o kadar çok istiyorum ama sen yapmıyorsun deyin

Yani aileler karışıyor, yapacak birşey yok. Yani ben onları mutlu etmek için istediklerinin bir kısmını asgari zaman harcayarak yaptım. Mesela düğün, bohça gibi. Kendi bohçamı bir günde avmye gidip, aldım, bitti-gitti. Düğüne misafir gibi gittim. Düğün salonunu bir gün önce gördüm, hala ne yemek verildi bilmem. Ama düğünde beklemediğim kadar çok eğlendim.

Yani kısaca kaldırabileceğiniz kadarını ailenizi mutlu etmek için yapabilirsiniz. Ama hiç istemiyorsanız, tabiki yapmayın. Bi de maddi durumunuz el vermiyorsa, yapılsın diye ısrar eden masrafı karşılayacak. Bu işin kuralı bu değil mi?

Aileleri karıştırmayın diyecem de malesef ki olmuyor. Biz evimizi nikahtan bir gün sonra aldık. Sonrasında mobilya için eşim geldi beni evden aldı tek tek mobilyacıları gezdik sadece ikimiz. 1 haftada karar verdik. Sonra düğün salonunu da biz karar verdik. Gelinlik damatlık onları da kendimiz beğendik...

Hangi fotoğrafçı, hangi kuaför olacak hepsini ikimiz seçtik...

Sadece söz nişan ailelerin istediği gibi oldu... Birde düğün tarihini onlar belirledi okadar...

Ama bişey diyim mi herşeyi kendimiz seçtik beğendik buraya kadar güzelde millet soruyor ne beğendiniz hangi marka falan diye resmini gösterdiğimiz de hep tam tersi kötü yorum yapanlar oldu 😡 ayy sanki onlar evlenecek boşverin siz yine kendi bildiğinizi yapın moralinizi kimsenin bozmasına izin vermeyin...

Bizim alyansımıza laf etmişti iş yerinden dallamanın biri. Neymiş inceymiş. Ya biz modern olsun elimizde kibar dursun, e biraz da ekonomik olsun diye klasik ve ince bir alyans seçtik, onu bile eleştirdiler. Tabi cevabını verdim ama insan sinirleniyor.
İlla nal gibi olacak o alyanslar,ben de düz alyans kullanıyorum.Neymiş babaanne alyansı gibiymiş.Off insanlar bazen çok yorucu oluyorlar cidden.

biz nikah yapıp geçtik, kışın aileleri tanıştırdık 1 ay sonrası için nikah tarihi alıyoruz dedik. küçük bi gerginlik oldu tabi, düğünsüz olmaz, yazı bekleyin vs. bizim düğüne verecek paramız yok siz mi karşılayacaksınız dedik hepsi ölü taklidi yapıyor, onlarda para yok biliyoruz. konu kapanmak zorunda kaldı, bizde 1 ay yerine 2 ay sonraya gün aldık, oldu bitti. düğün diye ısrar eden, gelenek-görenek diyen, elalem ne der diye dövünen masrafları karşılasın. masraflara karışamam diyen bi zahmet kapatsın çenesini.

Canım bizde şöyle oldu eşya alışverişine eşimle ikimiz çıktık birlikte beğendik sonra kv lerle tekrar gidip fiyat için konuşup aldık beyaz eşyada da eşimle gittik beğendik vs dügün için ne gerekiyorsa bize düşen hep ikimiz hallettik gelinlik bakmaya bile birlikte gittik aldık çıktık , tavrımı baştan koydum eşimle ikimiz kimse müdahale bile etmedi eşyalarıma kötü çirkin laf eden de oldu hiç birşey demedim ben beğeniyorum takmıyorum onun dışında kimse kötü yorumda bulunmadı yani bilmiyorum ben evlilik aşamasında gelenek görenek diye iki ailede birşey demedi ben ve eşim nasıl istiyorsak öyle yaptık , babamın kuzeni dügünde eşim sakallı diye laf yapmıştı sakallı damat mı olur diye dügün den sonra söyledi tabi bi güzel ağzının payını saygılı biçimde verdim bu şekilde yani kesinlikle gelenek görenek elalem nefret ediyorum bu söylemlerden ,sen eşin nasıl istiyorsanız öyle olsun herşey gönlünüzce olsun

Çözemiyorum.

İşte bu yüzden evliliğe çok karşıydım ben de uğraşamam diyordum ama olay kendimiz de bitiyor be kendi aileme eşimde kendi ailesine resti çekti biz ne istiyorsak o oldu kimse birşeye karışmadı düğün de yapmadım gelinlik de giymedim evimiz hala eşimin bekar eşyalarıyla duruyor bir kaç gerekli beyaz eşya alındı gereksiz hiç bir masraf yapmadım nikahtan sonra arkadaşlarımızla eğlendik o kadar kına gecesiymiş filan ben asla istemem kimse kimsenin ailesiyle samimi olmak zorunda değil eşimin ailesiyle de zaten kırkyılda bir şehir dışındalar onlar da gelmezler kendi aileme de hafta içi gidip kalıorum eski odam anı şekilde duruyor hatta bir çok kıyafetim de orda bencil olun bu hayata bir kere geliyoruz ve inşallah da bir kere evlenicez

Önce sevgiliniz ile oturup neyi nasıl yapmak istediğinizi netleştirin sonra herkes kendi ailesi ile alınan kararı paylaşır.Aldığınız karara yönelik ailenin bir söylemi varsa "ben bir x ile konuşayım" diyerek o anı savuştursun..siz ailenize direnirsiniz sevgiliniz direnemez gene canınız sıkılır..ama babanız gelenekçi birisiyse nişanı kız tarafının yaptığını da bilmeli

Benim ailemde nişanı dışarda yapmak istedi ama ben gereksiz gördüğüm için evde yaptım. Düğün salonunu eşyaları herşeyi bütçeme göre kendim seçtim. Karışmak isteyenler oldu elbette ama müsade etmedim. Siz kendi ailenize engel olacaksınız sevgiliniz kendi ailesine. Aksi takdirde tartışmalar daha şiddetli olur. İstemediğim ama zorla yaptırılan hiç mi bir şey olmadı derseniz kayınvalidem zorla bohça yaptı, mecburen bende yapmak durumunda kaldım. Onun haricinde ben ne istediysem o oldu kimseye söz hakkı tanımadım

Bizde her şey tam takır olsun diye yola çıktık ama öyle bir an geldi ki aileler bile fos diye söndü. Sessiz sedasız evime geçmek zorunda kaldım. Hiç bir şeyim olamadı. Pandemi geliniydim ben :D O yüzden plansız olmak lazım ya nasıl istiyorsanız öyle yapın zaten nasip değilse olmuyor bir şekilde. Ben böyle istiyorum siz evlenmiyorsunuz bana karışmayın de.

Çok zor gerçekten o zamanlar anlıyorum. Ailenin istekleri bizim zorlanmamız bir de asla kabul etmeyecek bir aile varsa karşında inatla defalarca konuşmak yorucu. Ancak su ekonomik krizde sizi anlamaları lazim. Bizde nikah ile evlendik gayet oluyor. Nikâh sonrası arkadaşlarımizla yemeğe çıktık bu kadar. Eşyalarımızı vs hep kendimiz seçtik. Orta yollu güzel olanlardan almak nasip oldu. Ama su an daha da artmıştır anlıyorum. Alışverişe çıkan anlar ancak. Aileler uzaktan zannediyorlar ki her şey makul. Bir gezip fiyat sorsalar anlarlar belki biraz.

29 yaş kendi kararlarınızı rahatça uygulayabileceğiniz bir yaş. Geri adım atmayın. Kavga çıkarsa da çıksın. Elinizi verirseniz kolunuzu kaptırırsınız. Bu böyle devam eder, evlenseniz de bitmez. Sonra yuvanızın huzuru bozulur.
Benim ailem kararlarıma çok saygılı oldukları için kendi tarafımdan zerre kadar sorun yaşamadım. Nişanı istersen dışarda yapalım dediler, hayır evde olsun dedim. Tamam dediler. Düğün için de ben ne istiyorsam onu yaptılar sağolsunlar. Benim ailem hiç karışmadı. Eşimin ailesi karıştı, onlarla da çok problem yaşadım. Eşim başta gönüllerini yapmaya çalıştı. Biliyorsunuz en ufak olayda analık/babalık hakları devreye giriyor sanki ortada onları ilgilendiren bir şey varmış gibi 🤬 sonra bu durumdan bizim yuvamızın huzuru bozulunca eşim de onları memnun etmeye çalışmaktan vazgeçti. Şimdi mobilya alacağız mesela, kimse karışamıyor. Karıştırtmıyorum. Zor olacak ama sağlam durmanız lazım. Aileler de durması gerektiği yeri bilmeli.

Back
X