anlamsız korkular hamilelik ve stres

ameron

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2013
647
171
53
35
Merhaba bayanlar ; elimden geldiğince özet geçeceğim ... 12 haftalık hamileyim ama içimde ya bebeğime bişey olursa korkusu ... ya kalbi durursa allah korusun ya düşerse falan falan .... normalde bugün kontrolüm vardı ama doktorum doğum yaptığı için 15 gün sonraya ertelediler.. başka doktora mı gidip muayene olsam diyorum çünkü aylık kontrolümdü 1 buçuk aya sarktı... bu korkuyu atamıyorum içimden ... Kendimi telkin etmeye çalışıyorum olmuyor ... kansızlık var bende ama doktoruma tahlil sonuçlarımı gösteremedim ve dolayısıyla kan hapı falan kullanmıyorum şimdi ... oda beni korkutuyor ... hep içimde bi korku .... kimseyede anlatamıyorum ... benim yaşadığım korkuları yaşayan var mı aranızda nasıl kurtulabilirim ben bu kötü düşüncelerden yardım edin bana nolursunuz...

Canım imhal etme için rahat etmesi için git başka doktora.

Merqk etme canm yanliz degilsin bende bir düsük yaptiktan sonra hamile kaldim hala korkularim var ben kontrolleri beklemiyorum canım sıkıldıkca degisik bir hastaneye gidip bebegimi ultrasonda gorup rahatliyorum sende tek doktorla kalma cunku kontrol süreleri cok uzun oluyor ve beklemek gercekten cook zor oluyor böyle arada devlet hastanelerine gidip bebisine bakabilirsin cok ta stres yapma dua et Allah a emanet et bebegini insallah saglicakla kucagimiza aliriz

Merqk etme canm yanliz degilsin bende bir düsük yaptiktan sonra hamile kaldim hala korkularim var ben kontrolleri beklemiyorum canım sıkıldıkca degisik bir hastaneye gidip bebegimi ultrasonda gorup rahatliyorum sende tek doktorla kalma cunku kontrol süreleri cok uzun oluyor ve beklemek gercekten cook zor oluyor böyle arada devlet hastanelerine gidip bebisine bakabilirsin cok ta stres yapma dua et Allah a emanet et bebegini insallah saglicakla kucagimiza aliriz

çalıştığım için sürekli izin alamıyorum canım devlet hastahanesi olabilir de saat kaça kadar orda doktır bulunuyor onu biliyor musun bide cumartesi günleri çalıçan kadın doğumcu var mı devlet hastahanelerinde biliyor musun

çalıştığım için sürekli izin alamıyorum canım devlet hastahanesi olabilir de saat kaça kadar orda doktır bulunuyor onu biliyor musun bide cumartesi günleri çalıçan kadın doğumcu var mı devlet hastahanelerinde biliyor musun
Canim sen hamile bir bayansin kontroller icin izin vermek zorundalar rahatsiz oldugunu soyle ben bu konuda sıkıntı yasamiyorum devlet hastanelerinde saat 4 e kadar doktor var biliyorum ben hic o kadar gec gitmedim hafta sonu genelde asistanlar var biliyorum

sizin yaşadığınız duyguları genelde tüm anne adayları yaşar. ama bunu çok ileriye götürmeyin yoksa sizin stresiniz bebeğinizi de etkiler. o yüzden dua edin bol bol içinizi rahat tutmaya çalışın. muayenenize kadar başka bir doktora gidin ultrasona girmenize bile gerek yok. tahlillerinizi gösterin o sizi yönlendirir. ben tahlil yaptırdığımda direk telden tahlilimi gönderiyorum doktorum da ona göre bana kullanmam gereken ilaçları söylüyor. siz de doktorunuza tahlil sonuçlarınızı gönderin bir şekilde.

Sanirim her hamile Anne adayi bu korkulari yasiyor .
Gecen hafta bebegim teprenmedi diye tüm gun hemen hastaneye gittim , ultrasyona felan baktilar icim rahatladi ..

Sende hastaneye git icin rahat edecekse .

Daha önce bi kaybiniz mi oldu, bukadar derin düsünüyorsunuz? Merak etmeyin, dualarinizi edin, kendinize dikkat edin... Teredütte kaldiginiz zaman gidin doktora görünün, ertelemeyin, rahatlarsiniz, yoksa daha strese girip bebege zarar verirsiniz.., Allah hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin..,:ssz:

Canim sen hamile bir bayansin kontroller icin izin vermek zorundalar rahatsiz oldugunu soyle ben bu konuda sıkıntı yasamiyorum devlet hastanelerinde saat 4 e kadar doktor var biliyorum ben hic o kadar gec gitmedim hafta sonu genelde asistanlar var biliyorum

Teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için:)

sizin yaşadığınız duyguları genelde tüm anne adayları yaşar. ama bunu çok ileriye götürmeyin yoksa sizin stresiniz bebeğinizi de etkiler. o yüzden dua edin bol bol içinizi rahat tutmaya çalışın. muayenenize kadar başka bir doktora gidin ultrasona girmenize bile gerek yok. tahlillerinizi gösterin o sizi yönlendirir. ben tahlil yaptırdığımda direk telden tahlilimi gönderiyorum doktorum da ona göre bana kullanmam gereken ilaçları söylüyor. siz de doktorunuza tahlil sonuçlarınızı gönderin bir şekilde.

öyle düşünöeye başladım başka bi doktora gideceğim artık ... araştırmaya başlıyorum :)

Bende 29 haftalık hamileyim. İlk başta korkularım oldu senin kadar olmasa da. Allaha emanet diyerek yenmeye çalıştım. Dua ettim, rabbime güvendim. Doğduktan sonra da nefes alıyor mu ne durumda diye sürekli kontrol mü edeceksin??uyku uyuyamaz insan. Hayat zehir olur paranoyaklaşırsın.

Karnındaki bebek için yapabilecek hiçbir şeyin yok. Çoğunluk nasıl sağlıkla hamileliğini geçirip doğuruyorsa bizde öyle olacağız inşallah. Allaha emanet deyip gönlünü ferah tutmaktan başka yapacak birşey yok. Tabiki kendine dikkat edeceksin. Uzanma, ağır kaldırma gibi şeyleri yapmayacaksın gerisini de Allaha bırakacaksın.

Bir de doğudakileri köydekileri düşün. Doktor yüzü görmeden evde doğuruyorlar on tane çocuğu. Git bak senin benim çocuğumdan daha sağlıklıdır çoğu.

Benim alternatif tıpla ilgilenen bir doktorum var. Kadının 3 çocuğu var, kendisi doktor ama jinekoloğa gitmedi hamileliklerinde doğru dürüst. Dindar bir kadın. İnançla emanet ediyor kendini rabbine. Kocası izin verse evde doğuracaktı o derece.

Eğer bir kanamanız yoksa, doktor da düşük tehlikesinden filan bahsetmediyse bu kadar evham iyi değil bebeğe de zararı var tek siz hamile değilsiniz onlar nasıl rahatsa siz de öyle olmaya çalışın sürekli bir şey mi olacak diye diye zaman geçmez zaten tehlikeli 3 ayı geride bırakmışsınız ancak şöyle bir durum var sizin 2 li testinizin yapılması gerekiyordu yani kan alıp bebekte sorun var mı bakıyorlar. Bunun için doktorunuz izine ayrılmadan sizi çağırmadı mı ya da hastaneden size bununla ilgili bir şey demediler mi o izinliyse başka doktora yönlendirmeleri lazım doktorunuz doğum yapmış baya sürer o zaman işe başlaması. 12 haftalık diyorsunuz en son 8 haftalıkken gitmişsiniz yani gidip testinizi yaptırmanız lazım hiç araştırmıyor musunuz bunları randevunuzu alın kontrolünüzü yaptırın. Panik yapmayın 9 ay geçmez böyle

Daha önce bi kaybiniz mi oldu, bukadar derin düsünüyorsunuz? Merak etmeyin, dualarinizi edin, kendinize dikkat edin... Teredütte kaldiginiz zaman gidin doktora görünün, ertelemeyin, rahatlarsiniz, yoksa daha strese girip bebege zarar verirsiniz.., Allah hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin..,:KK14:

hayır ilk gebeliğim belki o yüzden bu kadar stresliyim c

Merhaba bayanlar ; elimden geldiğince özet geçeceğim ... 12 haftalık hamileyim ama içimde ya bebeğime bişey olursa korkusu ... ya kalbi durursa allah korusun ya düşerse falan falan .... normalde bugün kontrolüm vardı ama doktorum doğum yaptığı için 15 gün sonraya ertelediler.. başka doktora mı gidip muayene olsam diyorum çünkü aylık kontrolümdü 1 buçuk aya sarktı... bu korkuyu atamıyorum içimden ... Kendimi telkin etmeye çalışıyorum olmuyor ... kansızlık var bende ama doktoruma tahlil sonuçlarımı gösteremedim ve dolayısıyla kan hapı falan kullanmıyorum şimdi ... oda beni korkutuyor ... hep içimde bi korku .... kimseyede anlatamıyorum ... benim yaşadığım korkuları yaşayan var mı aranızda nasıl kurtulabilirim ben bu kötü düşüncelerden yardım edin bana nolursunuz...

Canım inan daha nişanlıyken o korkular bende var :KK48:
Ya bebeğim olmazsa, ya olurda karşımda ona birşey olursa, hastalık geçirirsevs vs diye.
İnan sen hamileyken yaşamısın ben daha şimdiden düşünüp kendimi yiyorum.
Korkma allahın izni ile minik meleğine hiçbirşey olmayacak.
Ama bence 15 gün erteleme farklı bir Dr'a gidebilirsin.

sadece ben mi boyleyim diyordum.1kez ekstradan gitmistim doktora herkes hemen laf soyledi.yok nasil geccek doguma kadr .pimpiriklisn nazlisn vs vs diye.yok ama kimse beni anlamiyor.kaybm da var.allah a emanet.bgn sbhtan beri ates basiyor ara ara.sicakliyorum falan.doktora gdip bebegimi gorsem rahatlicam ama daha 10gun oldu gideli ya.cok iyi anliyorum arkadasim seni

canım benimde ilk hamilelliğim,çevremde ki insanların yaşadığı kayıplardan dolayı inan sevincimi yaşayamadım hiç.içim içime sığmıyor çığlık atasım geliyor ama korkular yüzünden içimden geldiği gibi davranamadım hep temkinli oldum. ilk öğrendiğimde evde tahlil yaptım aman kanda baktırayım dedim inanmadım,kanda baktırdım dur kimseye söylemeyeyim keseyi göreyim önce dedim.keseyi gördüm aman söylemeyeyim kalbini duyalım dedim.kalbini duydum herkese söylemeyelim nazar olur demeye başladım eşime fenalık geldi tabi :) sabah akşam dua ediyorum işte Allahım sağsalim vakti saatince kucağıma almayı nasip et diye.34 haftalık oldum işte doğuma kdr böyle devam ederim. korkuların normal yani insan ister istemez paranoya oluyor.

canım ferah tut içini ama doktorun yoksa başka bir doktora git kan ilacınada başlatır zaten önemli.nem 8.hafatada düşük tehlikem başladı sürekli istirahat birde çalışıyordum 26.haftada kuzenimi kaybettim ve benden saklıyorlarken faceden öğrendim ,aynı hafts işten dönerken trafik kazası geçirdim bacağım kalçadan yarım alçıya alındı düşük tehlikem arttı ama allah sağlıkla kızıma kavuşmamı nasip etti sen içini ferah tut allah ne yazdıysa o olur vesvese yapma kendini strese sokma babiş hisseder annesi sen rahat ol daha yolunuz çok rahatla başka bir stres yapan konu varsa yada kaybın buda tetikliyor olabilir bu fikirlerini.

hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar ... benimde içim rahat etsin en azından doktorum gelene kadar diye başka bi doktordan randevu aldım allah nasip ederse cumartesi günü kontrolüm var .... allah hepimizin bebişlerini hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin :) :KK46::anneadayı:

Back
X