Anlasamamazlik,konu devami..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Önceki konunuzu bilmiyorum. Ama eşiniz bulunmaz hint kumaşı mı bu kadar bağnaz bir adamla evliliğinizi yürütmeye çalışıyorsunuz? Hem de olmayacağını bile bile. Kapanmak insanın içinden gelmeli, yoksa zul olur, sonuçta her şeyiniz değişecek. Bu sadece kapanmak için geçerli değil, kendi isteğinizle yapmadığınız her şey zul olur. Hem o kim ki size Allah kitap bilmez diyebiliyor? Kim yani bunu tayin edebiliyor? Siz bir de bu adamla evlenebilmek için “kapanırım” diye söz verdiniz, öyle mi? Adamın da pek suçu yok, o zaten belli etmiş kendini, siz görmezden gelmeye çalışmışsınız.

Kocan kotu demisler dun hepsını okudum ki kotu ve cahıl bir kocası var zaten bu net.
Sevmiyor da konu sahibini.
Aydınlanma yasamak yerine, dun yasıne amindi mevzusu bugun kapan.
Adam bosarsa kurtulur, adam bosamazsa boyle devam.
Sizde herkese bosan diyorsunucular gelmeden de sunu dıyım, evet boyle mıs gıbı evlilikleri kıskandıgım ıcın bosan diyorum.

En doğru tabir bu işte.

bulunmaz hint kumaşı kocişko dini

Probleminiz hayata aynı bakmıyor oluşunuz. Birbirinize saygı göstermiyor oluşunuz.
Biz bir aileyiz ben kapalıyım eşim istediği için değil liseden beri kendi tercihimle kapalıyım.
Eltilerim açık, bir tanesi beni böyle gördün böyle beğendin zaman içerisinde karar alırsam kendi tercihimle örtünürüm demiş. Yıllardır açık ama en sevdiğim eltim dir. (kardeşler arasındaki en dindar abi ile evli bu arada)
Diğeri söz vermiş yeter ki ayrılmayalım başımı da örterim kimseyle de görüşmem diye ama düğüne kadar böyle diyen insan bir anda değişmiş gayet açık giyinir. Karakteri de bir değişiktir. Eşiyle sürekli tartışırlar bu konular yüzünden vs.. Bence problem şurada evliliğin ilk etabında birbirinize yersiz sözler ve yersiz baskılar aslında karakterlerin ipucu olmuş.
Bir insan önce insan olmalı. Dindar insanların amaçları kendilerini doğru bir disiplinle iyi bir hale getirmek istemeleridir.
Sizin düğme baştan yanlış iliklenmiş.

Evliligm hakknda hyallerim vardi hepsi yikildi ama ilerde cocuklarim hakkndaki hayallerimi yikamazsin diyo dun bana. Seni bole tanimasinlar sen allahi azina almiyosun ki cocuha bisey verebilesin kendin gibi yetistirirsin ama musade etmemm diyo.
Böyle bir evlilik içinde çocuk mu düşünüyorsunuz???

Evliliğin sonlanması her iki taraf için de görünen en makul çözüm gibi gözüküyor. Bu kadar zorlama ve usluplarına dikkat etmeyen biri olması cabası

Çocuk var mı? Yoksa boşanmak için neyi bekliosun? Bir anda istek gelir de kapanırım diye mi?? Kapansan da yetmez ki..Kocanın sana saygısı yok.Onunla geçinebilmek için beynini çıkarıp ipleriyle oynayan bir kukla olmalısın ancak. Yapabilirim diosan ne ala.

Benim bir arkadaşımın da kocası kapanmasını istiyordu. Bir gün bi baktım insta fotolarına kapanmış. Kendisi istemiyordu kalben. Sonra bi baktım açılmış. Sonra bi baktım tekrar kapanmış. İş arap saçına dönmüş. Üzüldüm onun adına. Sizin adınıza da. Yazık.

Benim merak ettiğim evlenmeden önce eşinizi tanıma süreci geçirmediniz mi? Yani nasıl biri olduğunu bile bile evlenmediniz mi? Savunulacak hiçbir tarafı yok anlattiklariniza bakarsak fakat sizden kapanmanizi istediğinde iyice düşünerek kabul etmeniz gerekirdi. Ama olan olmuş artık.. Karşınızdaki adam değişmez. İki seçenek var. Ya onun istediği gibi bir hayat yaşayacaksınız ya da bosanacaksiniz. O kafa yapısındaki birini asla değiştiremezsiniz. Benim eşim de çok mülayimdir mesela. Bende haksızlık karsisinda biraz sesini yükselten, biraz sert bir erkek olmasını istiyorum ama değişmeyeceğini bildiğim için bunu kabullenerek evliliğimi devam ettiriyorum. Bu bir tercih meselesi.

Çok çok ciddi bir sorununuz var. Bu evlilik asla yürümez. Kocanız sizden koşulsuz itaat bekliyor. İsteyen beni linç etsin kendisi tam bir yobazzzzzzz. Nefret ettim kocandan ayy sinirlerim kalktı. Bence hedefi sizi dine yaklaştırmaktan ziyade din kisvesi altında sizin üzerinizde tahakküm kurmak. Daha cinsiyetçilik ve islam dini üzerine konuşurdum ama yasak neyse!
Sen de ayak uydururum diyerek yanlış yapmışsın. Bu saatten sonra tek çare boşanmak. Çocuğunuz olsa onu da kendi değerlerine göre yetiştirmek isteyecek ve bence bu sizin açınızdan korkunç bir şey. Çocukları size düşman eder anneniz böyle allah kitap bilmeyen kötü biri diye. Çocuk asla asla yapmayın. Düşün ki kızınızı erkeğe itaat etmesi gerektiğini empoze ederel büyütecek. Ay iğrenç.. Boşanın allah aşkına. Memlekette adam mı kalmadı ya?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…