Anlaşılamıyorum.

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
24yaşında, yaklaşık iki yıldır sağlam bir kurumda bir işe , farklı bir ilde aileden ayrı bir hayata sahibim. Evet yaşımın büyük olmadığının farkındayım. 27 - 28 den önce evlilik de düşünmüyordum ama hayat planlardan farklı işliyor biliyorsunuz ki.

Zamanında ailemle ilgili çok sorun yaşadım, kendim gidip mecburen ayrı bir hayat kurmak zorunda kaldım kimse yanimda yoktu.

Neyse bir süredir görüştüğüm biri var, dün annemle tanistirdim sohbet iyi hoş normaldi. Gayet iyi anlastilar ama gider gitmez demedigini bırakmadi arkasindan. Benden 7yas büyük , benden daha iyi bir statüsü var, okuyan, araştıran kendini geliştiren biri. "Moruk"tan tutun da memleketinden, siyasi fikrinden yola çıkarak etmediği laf kalmadı. Hayır savunduğu tam bir fikri bile yok annemin. Karsı fikirde olmak icin elinden geleni yapiyor cocuk gibi. O kesin malum partili o zaman ben zıttını soyleyeyim o neyse ben karşıt olayım deyip durdu. Çocuk çikolata getirmiş, açtık elimizden aliyor okutmuslardir yarın annesi gelirse ellerine tutusturayım dedi. Dayım da vardi evde kuzenimde. Onlar annem kadar nefret etmedi, karar senin evet yaş farkı varmış aranizda ama size kalmış dediler.

Babaannemle dedeme anlattım, onlar bile hayırlisi olsun kizim evlenecek sensin arkandayız dediler. Peki annem neden boyle, neden hicbir şey anlatamıyorum, böyle çıkışınca da arsız ben oluyorum. Hemen ailesini baskasina tercih eden hayırsız evlat oluyorum. Neden bu şekilde davranipta beni irrite ediyor, anne ahı da almak istemiyorum ama daha ne yapayim, konuşuyorum yok anlasilamiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Annem demişti, istememişti demek istemiyorum ileride çünkü daha tanımadan yaftalara başlamıştı.

Son düzenleme:
Anneler genelde kizlarini vermeyi kabullenemiyor .Ilk etapta boyle cephe aliyor sonradan isiniyor.Siz de akışına bırakın. Çünkü simdi ne deseniz anneniz fikrinden dönmez.

İlerde görüş ayrılıkları yaşayacağınızı düşünerek kaygılanmış olabilir. Ama yapısı gereği her şeye muhalefet biriyse oturup kararlı biçimde konuşun.

Yaş farkınız çok değil bence, ayrıca normalde anneler daha mantıklı, daha elle tutulur savlarla karşı çıkarlar. Kusura bakmayın lakin sizin annenizin tepkileri biraz cahilce ve altı boş olmuş

“Çikotalaya okutmuşlardır, annesi gelince vereyim” falan nedir?

Gecmiste çok cektiginden mi istemiyor bilmiyorum ama bu sekilde hayat geçer mi, 4 4luk insan da getirsem karsisina benzer yorumlar olacak demek ki

Benim annem de korkuyordu kızımı mutlu edememenden korkarım oğlum emin misin nedir nasıldır hep konuştu. Hakaret söz konusu bile olamaz. Babam başta hiç istemiyordu hatta hatırlıyorum eşim ilk tanışmaya geldiğinde babam konya ovasına yayılmış gibi oturuyordu koltukta muhabbet bile etmemişti :) ne ağlamıştım şimdi oğlumda oğlum diyolar. Alışıyorlar bir şekilde tanıdıkça. Ama hakaret ve itham başka bir boyut hiç hoşlanmadım okutmuşlardır moruk falan ayıp yani. Kocaman kadın

Erkeğin kadından 7 yaş büyük olması çok değil ki gayet ideal bence, siz 24 iseniz arkadaşınız 31 yaşında oluyor 31 yaşındaki biri moruk mu oluyormuş

Adam bunları duysa zaten koşarak kaçar koskoca insanların saygısızlıklarına hiç tahammülüm yok üzüldüm inşallah çözersiniz

7 yaş çok ideal çok iyi hatta.annenize anlam veremedim eğer mutlu olacağınıza inanıyorsaniz gorusunuzde tutarlı olun.bu arada malum parti nedir anlayamadım?

Bu akşam ailesiyle geliyor bakalım tanismaya , inşallah kötü geçmez

Anlaşabilse sizinle anlaşırdı ayrı bi hayat kurmak zorunda kalmazdınız. Demek ki anneniz geçimsiz bir insan. Işiniz gücünüz varmış,ayrı bi hayat kurabilmişsiniz. Kendiniz dışında başka hiç kimseden onay almanıza gerek yok.
Karşınızdaki kişiden eminseniz başkasına kulak asmayın anneniz dahi olsa

Anneni çok takma derim çok iyi baglarınız olsaydı ayrı bir hayat kurmazdınız bunu hatırlat

Anneni çok takma derim çok iyi baglarınız olsaydı ayrı bir hayat kurmazdınız bunu hatırlat
Ben atandığım için gittim ama başka firsatim olsaydi öyle de yapardim sanirim

Ben atandığım için gittim ama başka firsatim olsaydi öyle de yapardim sanirim
Her türlü uzaklaşacaktım diyorsun Yani her doğuran anne olamıyor malesef kusura bakma ama annenin zihniyeti kötü çikolataya bile okutmuştur diye yaklaşıyor paranoyak gibi şimdiden önlemini al ama karşı tarafa belli etme zor günler seni bekliyor

Benim babam evlenene kadar istemediğini , vazgeçebileceğimı söyledi . Hatta düğüne birgün kalmış , tutturmuş ,yasin küçük ,vazgeç , evlenmek zorunda değilsin ,diyor :) evleneceğim gün üstümde gelinlik ,kızım hala vazgeçebilirsin , geç değil ,diyor ,canımın içi .. neyse düğün oldu ,herkes evlerine gidiyor ,tabi bizde yollandik. .Babam geldi ,bizi biraz yalnız bırakır misiniz diyor etrafltakilere :) kızım bak ,kalk gidelim pişman olma ,yasin küçük ,yaşayacak çok şeyin var falan ..neyse konuştuk ben eşimi yarı yolda bırakmak istemiyorum .bir şekilde babamın içini rahatlattım evlerimize gittik .daha doğrusu ben öyle sanıyordum :) adam mesaj atmış ,tel kapalı :) olduğu için sonradan gördüm .sabaha kadar evin etrafında dolanmış ,belki vazgeçer de onunla giderim diye :) baba-kız büyük aşkımız vardı birbirimize . Bütün bu söyledikleri ,yaptıkları ,çok sevdiğinden ve paylaşmak istememesindendi. Mesajları görseydim şuan evli değildim :) dayanamazdim babamın o haline .. kaç yıllık evliyim ,babam eşimi asla kırmadı ..onlar da baba-oğul oldu ..demek istediğim ,bir yerden sonra kabulleniyorlar. .zor da olsa :)))

Dün geldiler, annem bambaşka biriydi resmen, sanki bu basliga konu olan kisi değil o kadar anlayisliydi ki. akşam çok guzeldi şükür . Ama işte sonra normal yorumlarken yas meselesine takıldı herkes, sanırım ben çok küçük duruyorum. 7-8yas farkı çok mu fazla bilemedim ki :[

Son düzenleme:
Eşimle aramızda 8 yaş atı var ben evlendiğimde 25 dim sorun olmazdı bizde
Annene gelince eşer her zaman böyleyse birşey diyemem ama tespitleri doğru yerinde mantıklı şeyler söylüyorsa otur düşün derim.
Çünkü sevgi herşey demek değil sen farkına varmayabilirsin belki ama dışardan bakan insan bazen daha doğru tespit yapabilir

Yaş konusu hayatı ne kadar ve nasıl yaşadığına bağlı eğer daha hayatını hiç yaşamadıysan ve evleneceğin insan görmüş geçirmiş ise bazen sorun olur şöyle Yani sen gezmek istediğinde o evde oturmak istiyorsa belli bi yerden sonra kayışlar kopar sen eğlenceli kupür kıpr biriysen sürekli eğlenceli aktivitelerle uğraşmak istiyorsan o ise daha durgun bi hayat yaşayan biri ise enin ol zamanla sorun oluyor.karakter yapınız aynı yada benzerse tolere ediliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…