Anlaşmalı Boşanma-Çekişmeli Boşanma?

_Phantom-Opera_

Her şey kızım için...
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2018
2.475
8.208
78
Merhaba hanımlar,
Beni tanıyanlarınız konularımı az çok bilenleriniz vardır. Eşimle problemlerimiz büyük içinden çıkılamaz olduğu zamanlarda sabrettim ama artık küçğk şeylere sabredemez oldum ve artık boşanmaya ciddi ciddi karar verdim. Abimle annemle konuştum onlar arkamda ama bazı çekincelerim var tabi ki...

Şöyle ki 2.5 yıllık evliyim 1.5 yaşında bi kızım var. Eşim engelli. Bu yüzden eşimin olduğu mahalleden uzak bi yerde yaşamak eşimin ve tabi kızımın birbirleriyle geçirecekleri zamanı kısıtlar. Ayrı şehirlerde olmasıysa neredeywe imkansızlaştırır. Bu yüzden biraz eşime acıdığımdan daha çok kızımı düşündüğümden şu an oturduğum evde oturmam karşılığında (kendi ailesi 2 sokak ötede) başanalım sen orda kal ben evde kalayım. Birkaç ay bni idare et maddi kısım şimdiki gibi olsun yani kira faturalar geçim vs için para yine aynı harcansın, anlaşmalı boşanalım velayet ortak olsun gündüzleri kız sende dursun çalışayım akşamları da alayım, bwnkadaki paranın da yarısı veya 3/1 ini alayım dedim.

Tabi eşim kızından ayrı kalmak istemiyor doğal olarak da boşanmaya yanaşmıyor ama elimizdeki imkanlarda bundan daha iyi bir teklifi kimse sunmazdı ona. Şimdi çocuk sevecem bahanesiyle eve geldi yine beni yedi delirtti gitti. Neymiş çocuğumu dolduracakmışım soğutacakmış ay delirecem. Neyse ciddi bi konuşmaydı o da büyük ihtümal annesigille gelecek akşam ki yine 4 koldan sarıp beni yalancı çıkarıp yine beni hatalı görecekler ama artık dönüşü yok ya şimdi olur ya da ilerde daha zor olur. Adamın annem de annem demesinden annesine sürekli hakaret ediyomuşum gibi davranmasından bıktım ve artık son noktamdı taştım.

Size sorum süreç nasıl olur, anlaşmalı boşanırsak ki ikna ederim başka şansı yok onun bakım maaşını alıyorum bunu ayrı yaşamaya başladığımız zaman devretmem gerekir henüz çalışmıyorum birikmiş ortak paramız var parayı kullanmak istemiyorum şimdilik sonuçta ev tutmıycam eşya almıycam kızımın düzeni bozulmayacak. Ama eşimin her seferinde acitasyon yapıp beni baba kızı ayıran gaddar kadın olarak gösterip problem çıkarmadından bıktım hep bunu yaptı ve bu psikolojiyle belki çok faxla düşünüyorum onu..

Avukata gitmeden de biz hazırlasak imzalasak gidip dilekçemizi versek nadıl bi yol izlemeliyiz. Ücretleri vs nasıl olur bilgilendirirseniz sevinirim... Teşekkürler şimdiden.

bence o evde kaldığınız sürece sürekli kapınız çalacak. üstelik iş bulana kadar beni geçindir diyorsunuz, bunu da kimse yapmaz. bence evi kapatıp, annenizin yanına yerleşin, velayeti alın. görmek isteyen her türlü görür diyorum ben. eşinizin engeli nedir ki, görüşe engel bir durum mu?

Esiniz engelliyse nafaka isi istediğiniz gibi olmayabilir. Benim tavsiyem hesaptaki padanin makbuzunu ve evinde tapusunun fotokopisini alın. Evlilik sözlesmesi yapilmadiysa evlendijten sonra alinan her şey ortaktir diye biliyorum. Garantiye alin kendinizi

Çekilmeli boşanmada benim akraba avukata 10 bin gibi ücret verdi, adam üstündeki herşeyi bu süreçte başkasına geçirdi veya sattı yedi, uzadıkça uzuyor, yani sabrın varsa çekişmeli yoksa kurtulayım gitsin diyorsan anlaşmalı.
Sana psikolojik baskı uyguluyor, çocuğu üstünden vuruyor, soğutacakmışsın da bilmem ne

bence o evde kaldığınız sürece sürekli kapınız çalacak. üstelik iş bulana kadar beni geçindir diyorsunuz, bunu da kimse yapmaz. bence evi kapatıp, annenizin yanına yerleşin, velayeti alın. görmek isteyen her türlü görür diyorum ben. eşinizin engeli nedir ki, görüşe engel bir durum mu?
Tekerlekli sandalye kullanıyor otobüz dolmuş yapamaz diye düşünüyorum. Ama kapımın çalınması konusunu annem de aynısını dedi. Napacağımı bilemiyorum. Beni sğrekli çocuğu göstermezsin diyerek etkilemeye delirtmeye çalışıyo kafam allak bullak

Tekerlekli sandalye kullanıyor otobüz dolmuş yapamaz diye düşünüyorum. Ama kapımın çalınması konusunu annem de aynısını dedi. Napacağımı bilemiyorum. Beni sğrekli çocuğu göstermezsin diyerek etkilemeye delirtmeye çalışıyo kafam allak bullak
bi yolunu bulması lazım, siz de keyfi olarak boşanmıyorsunuz. dışarıda görüşülebilir ya da ailesi gelir alabilir, gerektiğinde siz yaşadığı eve de bırakabilirsiniz. ama o evde kalmanız bence mantıklı değil.

bi yolunu bulması lazım, siz de keyfi olarak boşanmıyorsunuz. dışarıda görüşülebilir ya da ailesi gelir alabilir, gerektiğinde siz yaşadığı eve de bırakabilirsiniz. ama o evde kalmanız bence mantıklı değil.
Ya evde kalsam da eve gelmez sonuçta dışardan veririm ben oraya bırakır ordan alırım. Hiç böyle yapan yok mu acaba olmamış mı daha önce :(

Ya evde kalsam da eve gelmez sonuçta dışardan veririm ben oraya bırakır ordan alırım. Hiç böyle yapan yok mu acaba olmamış mı daha önce :KK43:
ev kira sanırım. boşanınca siz evde bakım aylığı almayacaksınız. geliriniz de yok. bu adam ne kazanıyor ki sizi geçindirecek boşandığı halde? üstelik ne kadar süre geçindirecek, hemen iş bulamazsınız sonuçta.

Siz o evde oturmayın bence. Ortak bölüşülsün para ve eşyalar. Çocuğumu göstermezsin diyosa diyor, siz kendinizi bilmiyor musunuz? Onun söyledikleriyle mi şekilleniyor fikirleriniz. Göstereceğinizi söylüyorsanız, bitti. Farazi konuşmasın.
Annenize taşınıp hem iş arayın hem de biraz ayrı yaşamanın nasıl olacağını deneyimlemiş olursunuz. Herşey iatediğiniz gibiyse sonra boşanma işini oturur konuşursunuz. Şu an sizin geliriniz bile yok, ayrılalım ama beni sen geçindir olmaz. 1 sene iş bulamasanız eşinizin maaşıyla mı geçinmeyi düşünüyorsunuz?

Siz o evde oturmayın bence. Ortak bölüşülsün para ve eşyalar. Çocuğumu göstermezsin diyosa diyor, siz kendinizi bilmiyor musunuz? Onun söyledikleriyle mi şekilleniyor fikirleriniz. Göstereceğinizi söylüyorsanız, bitti. Farazi konuşmasın.
Annenize taşınıp hem iş arayın hem de biraz ayrı yaşamanın nasıl olacağını deneyimlemiş olursunuz. Herşey iatediğiniz gibiyse sonra boşanma işini oturur konuşursunuz. Şu an sizin geliriniz bile yok, ayrılalım ama beni sen geçindir olmaz. 1 sene iş bulamasanız eşinizin maaşıyla mı geçinmeyi düşünüyorsunuz?
Haklısınız. O da doğru bilmiyorum çok yoruldum şimdiden

Bakım aylığı boşandığınız gibi kesilir. Bulduğunu çözüm bana pek akıl karı gelmedi. Kendi maaşı ne kadar ki sizin geçiminize yardım etsin? Gündüz evde durduğuna göre kendi maaşı nasıl oluyor? Siz çalışmıyorsunuz, birikim yok nasıl geçineceksiniz? Çocuğu görmek için çare bulmak eşinizin sorumluluğunda olan bir durum. Bu şekilde asla sınır çizemezsiniz. Tamam çocuğunuzun babası ama sizin kocanız değil artık. İkinizin de hayatları ayrılmalı.

Sabah aklıma gelmiştiniz.inşAllah herşey yolunda gider.
Eski eşe bu kadar yakın oturma fikri bana da hoş gelmedi.

Bence ailesinden uzağa gitseniz sorunlar biter

Zira onlar eşiniz engelli olduğu için koruyup kollama adına her adımına karışıyor eşiniz de böyle görmüş garip bulmuyor bu da sizi bunaltıyor

Eşiniz çalışıyor mu ev nasıl geçiniyor

Şimdi işe girin çocuğa eşiniz baksın madem yani evli iken hayat şeklini değiştirip deneyin

Eğer eşinin eğitimi vs varsa asılsın ekpss çalışsın atanın gidin

Merhaba hanımlar,
Beni tanıyanlarınız konularımı az çok bilenleriniz vardır. Eşimle problemlerimiz büyük içinden çıkılamaz olduğu zamanlarda sabrettim ama artık küçğk şeylere sabredemez oldum ve artık boşanmaya ciddi ciddi karar verdim. Abimle annemle konuştum onlar arkamda ama bazı çekincelerim var tabi ki...

Şöyle ki 2.5 yıllık evliyim 1.5 yaşında bi kızım var. Eşim engelli. Bu yüzden eşimin olduğu mahalleden uzak bi yerde yaşamak eşimin ve tabi kızımın birbirleriyle geçirecekleri zamanı kısıtlar. Ayrı şehirlerde olmasıysa neredeywe imkansızlaştırır. Bu yüzden biraz eşime acıdığımdan daha çok kızımı düşündüğümden şu an oturduğum evde oturmam karşılığında (kendi ailesi 2 sokak ötede) başanalım sen orda kal ben evde kalayım. Birkaç ay bni idare et maddi kısım şimdiki gibi olsun yani kira faturalar geçim vs için para yine aynı harcansın, anlaşmalı boşanalım velayet ortak olsun gündüzleri kız sende dursun çalışayım akşamları da alayım, bwnkadaki paranın da yarısı veya 3/1 ini alayım dedim.

Tabi eşim kızından ayrı kalmak istemiyor doğal olarak da boşanmaya yanaşmıyor ama elimizdeki imkanlarda bundan daha iyi bir teklifi kimse sunmazdı ona. Şimdi çocuk sevecem bahanesiyle eve geldi yine beni yedi delirtti gitti. Neymiş çocuğumu dolduracakmışım soğutacakmış ay delirecem. Neyse ciddi bi konuşmaydı o da büyük ihtümal annesigille gelecek akşam ki yine 4 koldan sarıp beni yalancı çıkarıp yine beni hatalı görecekler ama artık dönüşü yok ya şimdi olur ya da ilerde daha zor olur. Adamın annem de annem demesinden annesine sürekli hakaret ediyomuşum gibi davranmasından bıktım ve artık son noktamdı taştım.

Size sorum süreç nasıl olur, anlaşmalı boşanırsak ki ikna ederim başka şansı yok onun bakım maaşını alıyorum bunu ayrı yaşamaya başladığımız zaman devretmem gerekir henüz çalışmıyorum birikmiş ortak paramız var parayı kullanmak istemiyorum şimdilik sonuçta ev tutmıycam eşya almıycam kızımın düzeni bozulmayacak. Ama eşimin her seferinde acitasyon yapıp beni baba kızı ayıran gaddar kadın olarak gösterip problem çıkarmadından bıktım hep bunu yaptı ve bu psikolojiyle belki çok faxla düşünüyorum onu..

Avukata gitmeden de biz hazırlasak imzalasak gidip dilekçemizi versek nadıl bi yol izlemeliyiz. Ücretleri vs nasıl olur bilgilendirirseniz sevinirim... Teşekkürler şimdiden.
Benim aklıma sadece engelli maaşı ile nasıl yaşadığınız takıldı ?
Bir de birikim yapmışsınız , vay be ..

Buldugunuz cozum onerisi pek mantikli degil. Esya ve parayi paylasip baba evine donmek ya da kendinize ayri bir duzen kurmak en mantiklisi. Calismiyoeum dediginize gore ayri duzen kuramazsiniz. Kimse de bosanmis esinin kirasini, faturalarini odemez. Bu durumda ortak alinan seyleri ve birikimi paylastirmak en mantiklisi. Cocugu gorup gormemesi onun problemi. Bunu kendi cozmesi lazim. Siz de ise girersinuz. Anneniz kizina bakar. O da hakimin belirledigi gunlerde kizinizi gorur. Annesi alir babaya goturur ya da siz goturur birakirsiniz. Cocugun evitim masraflarini ve diger masraflari ortak odersiniz ya da her ay belirli bir miktar cocuga nafaka verir. Ama sanirim esiniz calismiyor. Cocugun nafakasini odeyebilir mi onu bilmiyorum. Siz en iyisi bir avukata gidip bosanma protokolu hazirlatin.

Merhaba hanımlar,

Anlaşmalı boşanma da tefe tüfeyii ekle muhakak her yıl zam olsun ve ikiniz beraber gider açarsanız daha hızlı oluyor adı üstünde anlaşmalı boşanma ücreti çok yüksek değil mahkemeye muhakak katilmalisiniz şiddetli geçimsizlik belirtin zaten hakim bosar taraflar anlaşmayı bozmazsa sonra tebligatlar o siz gidin alın ve itiraz süreci veriyor 15 gün buna itirazımız yoktur deyin kaleme daha hızlı olur boşanma gerçekleştikten sonra yaptırdığımız harç bedelleri geri ödeniyor %80 i avukatta tutsanız onunda yapacağı işlem aynı ama dilekçeyi bir avukata yazdirmalisin ki haklarını korusun

Back
X