• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma

Lunaa92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2016
12
5
1
33
Merhaba Arkadaşlar

Öncelikle yeni uyeyim konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Ben 1 senelik evliyim şiddet gördüğüm için ayrılmaya karar verdim. 1,5 aydır ailemle kalıyorum ve kendisini görmüyorum. Kendisi de anlaşmalı boşanmayı kabul etti fakat yinede geri dönmem için yalvarıyor. Ben bir an önce gidip dava açıp bu işi bitirmek istiyorum. Sormak istediğim anlaşmalı boşanmak için illa beraber mi gitmemiz gerekiyor ? Ve mahkemede boşanmak istemiyorum derse süreç nasıl işler ?
Tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Avkatla görüşün dosyayı hazrlar anlaşmalı olarak iki taraf imza atar tel celsede biter haa çkişmeli olrsa sürer biraz avukata vekalet verirsinz sz gtmezsnz mahkemeye

Merhaba Arkadaşlar

Öncelikle yeni uyeyim konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Ben 1 senelik evliyim şiddet gördüğüm için ayrılmaya karar verdim. 1,5 aydır ailemle kalıyorum ve kendisini görmüyorum. Kendisi de anlaşmalı boşanmayı kabul etti fakat yinede geri dönmem için yalvarıyor. Ben bir an önce gidip dava açıp bu işi bitirmek istiyorum. Sormak istediğim anlaşmalı boşanmak için illa beraber mi gitmemiz gerekiyor ? Ve mahkemede boşanmak istemiyorum derse süreç nasıl işler ?

Şiddeti belgelediniz mi? Darp raporu falan aldınız mı? Ya da en azından şahitleriniz var mı?

avukat anlaşmalı boşanma için ikinizede evrak imzalatır anck boşanmak istemiyorum derse çekişmeliye döner mahkeme uzar. büyük ihtimal arabulucu vs atanır

Merhaba Arkadaşlar

merhaba uzun süreden beri bende yeniden yazıyorum . sürekli takıp ediyordum ama yorum yapmıyordum .şu an da benim içinde bulunduğum durum bizde eşimle anlaşmalı boşanıyoruz. ben avukat felan tutmadım internetten dilekçe ve protokol örneklerine baktım ve hazırladım , daha sonrada kurumumuzun avukatına bir teyit ettirttim ve birkaç yerinde düzeltme yaptık. ve ben dilekçeleri ve protokoli eşime imzalatıp adliyeye götürdüm ve gün verdiler ankara adliyesi çok yogun oldugu için 09.12 2016 sabah 9:15 gün verdiler ,eğer imzalamışsa her iki eşte bir kişinin gitmesi yeterli .şu an da biz aynı evin içerisindeyiz ama rabbim bakalım o güne neler gösterecek karmakarışığım :(eğer ki eşlerden birisi duruşma günü hakim karşısında boşanmak istemiyorum derse ileriki bir tarihe erteliyor . küçük bir ilçede yaşıyorsanız aynı gün çiftler boşanabiliyor mahkmenin yoğunluna bağlı bir durum . rabbim yardımcınız olsun çocuk yoksa ortada boşanın ileride çok büyük sıkıntılar yaşanıyor çocuk olunca benim iki oğlum var oyüzden gel gitler yaşıyorum.

Anlaşmalı boşanma protokolü hazırlayıp imzalayıp bir dilekce ile beraber adliyeye gidiyorsunuz. Vezneye 200 küsü lira yatırıyorsunuz. Mahkeme tayin ediyorlar size. Bir hafta icinde celp geliyor, mahkeme günü belli oluyor. İleri tarih ise mahkemenin kalemine gidip rica ediyorsunuz. Ertesi gün 5 dk icinde bitiyor.

Şiddeti belgelediniz mi? Darp raporu falan aldınız mı? Ya da en azından şahitleriniz var mı?

Daha önce yaralamasi var vücudumda fakat o zaman şikayet etmedim doktorlar da çok sormuştu kaza olduğunu kendim yaptığımı söyledim, fakat en son yaşadığımız olayda şikayet ettim bu olayı anlattım gerçi şikayetimi geri aldım anlaşmalı boşanmayı kabul ettiği için ama belgeler duruyor

Anlaşmalı boşanma protokolü hazırlayıp imzalayıp bir dilekce ile beraber adliyeye gidiyorsunuz. Vezneye 200 küsü lira yatırıyorsunuz. Mahkeme tayin ediyorlar size. Bir hafta icinde celp geliyor, mahkeme günü belli oluyor. İleri tarih ise mahkemenin kalemine gidip rica ediyorsunuz. Ertesi gün 5 dk icinde bitiyor.
Çok teşekkür ederim inşallah hemen kurtulurum
merhaba uzun süreden beri bende yeniden yazıyorum . sürekli takıp ediyordum ama yorum yapmıyordum .şu an da benim içinde bulunduğum durum bizde eşimle anlaşmalı boşanıyoruz. ben avukat felan tutmadım internetten dilekçe ve protokol örneklerine baktım ve hazırladım , daha sonrada kurumumuzun avukatına bir teyit ettirttim ve birkaç yerinde düzeltme yaptık. ve ben dilekçeleri ve protokoli eşime imzalatıp adliyeye götürdüm ve gün verdiler ankara adliyesi çok yogun oldugu için 09.12 2016 sabah 9:15 gün verdiler ,eğer imzalamışsa her iki eşte bir kişinin gitmesi yeterli .şu an da biz aynı evin içerisindeyiz ama rabbim bakalım o güne neler gösterecek karmakarışığım :KK43:eğer ki eşlerden birisi duruşma günü hakim karşısında boşanmak istemiyorum derse ileriki bir tarihe erteliyor . küçük bir ilçede yaşıyorsanız aynı gün çiftler boşanabiliyor mahkmenin yoğunluna bağlı bir durum . rabbim yardımcınız olsun çocuk yoksa ortada boşanın ileride çok büyük sıkıntılar yaşanıyor çocuk olunca benim iki oğlum var oyüzden gel gitler yaşıyorum.

Allah sizinde yardimciniz olsun benim çocuğum yok bende dayanamiycak noktaya geldim çok ağır şeyler yaşadım bekledim düzelir diye ama olmadı ne yazık ki dahada kötü oluyor herşey huzursuzluk çok kötü birsey

avukat anlaşmalı boşanma için ikinizede evrak imzalatır anck boşanmak istemiyorum derse çekişmeliye döner mahkeme uzar. büyük ihtimal arabulucu vs atanır

Tesekkur ederim arabulucuk yani barışmaya mi yönlendiriyor inşallah öyle birşey olmaz yoksa çok uzar

Sorun çıkarırsa darp raporunu göstereceğini söyle. Adam gibi kağıtları imzalasın, hayatını cehenneme çevirmesin.

Sorun çıkarırsa darp raporunu göstereceğini söyle. Adam gibi kağıtları imzalasın, hayatını cehenneme çevirmesin.
Inşallah öyle olur yoksa mahkemede artık en ince ayrıntısına kadar anlatmak zorunda kalicam ama onuda hiç istemiyorum çünkü sonrası benim için kötü olabilir, polis şikayetinde aslında tedbir kararı istemiştim ama birşey çıkmaz dedi açıkçası oyuzdende çektim sikayetimi

Inşallah öyle olur yoksa mahkemede artık en ince ayrıntısına kadar anlatmak zorunda kalicam ama onuda hiç istemiyorum çünkü sonrası benim için kötü olabilir, polis şikayetinde aslında tedbir kararı istemiştim ama birşey çıkmaz dedi açıkçası oyuzdende çektim sikayetimi

Sen kendini sağlama al. Ailenden güçlü kuvvetli erkeklerle git mahkemeye. Döven adamdan her şey beklenir.

Sen kendini sağlama al. Ailenden güçlü kuvvetli erkeklerle git mahkemeye. Döven adamdan her şey beklenir.

Herşeyi bekliyorum zaten paranoyak bir insan çünkü bende öyle düşünüyorum inşallah bir problem çıkmadan atlatiriz

Back
X