anlatmak istedim sadece ......

eşini en iyi sen tanırsın canım.. burda gözlük falan bahane.. sen yeterince sevilmediğini düşünüyosun.. ben de birini çok severken böyle düşünürüm.. gördüğüm sevgi ilgi hep yetersiz gelir.. belki sen de görmüyosundur seni ne kadar sevdiğini.. başka şeylere odaklanmışsındır o da sevgisini başka yollarla gösteriyodur ama sen hep odaklandiğin noktadan bekliyosundur..

canım eşini seviyosun eğer seni sevdiğine de inanıyosan bu tarz şeyleri dert etme derim maalesef erkekler bizim gibi düşünmüyolar kısa bir süre sonra herşeyin tekdüze olması onları bizi ettiği kadar rahatsız etmiyor o yüzden diyomuş ya eşin biz mutlu bir çiftiz diye.
evlilik tekdüzeleşsin istemiyosan bir takım sürprizler yap eşine,onun hoşlanacağı şeyler bir akşam eve geldiğinde farklı bir karşılama mesela şöyle şık birşeyler giy mum ışığında güzel bir masa hazırla,yemek sonrası için de bir plan yap anladın sen onu:kedi:yerimseniben
arada bir böyle değişiklik emin ol iyi gelirkaydirigubbakcemile5

belki de ilgini ,alakanı biraz limitlemen gerekecek.. gerçekten ilgisizse ,senin durumuna düştüğünde o da seni anlayabilecek..

sen de biraz onun gibi duyarsız,ilgisiz olsan???

Canım, biz bayanlar erkeklere nazaran derin düşünüyor derin hissediyoruz.
Erkekler yüzeysel bakıyorlar, yüzeysel hissediyorlar.. Sana da söylediği gibi farkında bile değil senin sorun olarak gördüklerinden..
Hissettiklerini burada bize anlattığın gibi söyleyebilirsin.. Yargılayıcı suçlayıcı değil, yumuşak bir ortamda üzüldüğünü belli ederek anlatabilirsin.. Ne hissettiğini bilmesi bilmemesinden iyidir..
Ama yine de insan ne ise öyle kalıyor.. Belki birkaç gün değişir, sonra yine kendi alıştığı haline döner..
Galiba olanı olduğu gibi kabul etmek gerekiyor.. Onu değiştirmektense kendimizin olaylara bakışını değiştirmek.. Diğerinden daha kolay olsa gerek..

ya arkadaslar bu ne rahatlik... Kocasiyla her kavga eden kadina "nasil tahammul ediyorsun" "ayilmakta bir secenek" vs yaziyorsunuz. Evet bosanmak ta bir secenektir ama seceneklerin en sonuncusudur. Cogu erkek zaten karisina onun bekledigi ilgiyi gostermez. Kadinlarin genel sikayetide bu degil midir zaten? Kocan seni seviyormus ki evlenmis. Hala seviyorki mutlu bir evliliginizin oldugunu dusunuyor. Siz de oyle dusunun. Her kavgadan sonra " o beni benim onu sevdigim kadar sevmiyor" diye dusunup bunalima girmeyin. Her evlilikte kavgalar olur. Ve o kadar sinirliyken bir kavga esnasinda insan karsisindakine birden sevkat gostermek istemeyebilir. Lutfen biraz anlayisli olun. Ne oyle direk ayril, ayril... Aaaa kiziyorum ama =)))

Yanlış anlamışsın boşan falan demiyoruz. Madem durum bu , bu ilişkinin devamını nasıl sağlıyorsun merak ediyorum diyorum sadece. Devamlı karştı taraftan ilgi bekleyerek, ve incinerek nasıl devam edilebiliyor diye soruyorum.

O da sevdiği için bu duruma katlandığını söylüyor bunun karşılığında. Bu durumda bizde , senin belirttiğin gibi bu durumu büyütmemesini, kendisine daha fazla zaman ayırmasını, eşiyle sevgi anlayışlarının farklı olduğunu , karşı tarafa bu kadar yoğunlaşacağına kendine meşgul olacağı işler, hobiler yaratabileceği hakkında yardımcı oluyoruz.

düşünülen gibi fazlaca bir ilgi beklentim yok. kimseye bana çiçek al. süprizler yap, yada beni heyecanlandır da demiyorum. benim beklentim, benim dilimle olmasa bile, bana sevgisini göstermesi. ne biliyim mesela onun için yaptığım ve benim için zor gelen bir şeyde " SENıN ıÇıN ZORDU AMA SEN BUNU YAPTIN" demesi. bu okadar da zor olmasa gerek.

ayrıca ilgi dilenciliği derken kastım şu idi :onun yapmayacağını bile bile ondan hala bir şeyler beklemek.

birde şunu da ifade etmekte fayda görüyorum hiç bir meşgale ile uğraşmyor değilim bırakın diğer işleri tezimi hazırlamak bile beni yeteri kadar meşgul ediyor....

ayrı ayrı hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum

arkadaşım yaşadıklarını anlayabiliyorum.çünkü ben de daha 2 gün önce aynı şey yüzünden gecenin 2sinde eşimle kavga ettim.sana tavsiyem bu konuda psk destek al.ben aldım ve çok ama çok faydasını gördüm.ama bu konuda eşim de destekledi beni.çünkü o da evliliğimizin yoluna girmesini istiyordu.herşey hala yoluna girmedi.dedim ya 2 gün önce yine girdik birbirimize.ama en azından yol alıyoruz ve düzeltmek için çaba harcıyoruz.bi dene derim.

kıııız kımse boşan dememiş ki... ay bu yüzden de boşanacaksak evli kadın kalmaz.. her evliliğin bi kusuru var işte.. kaydirigubbakcemile5

eşini en iyi sen tanırsın canım.. burda gözlük falan bahane.. sen yeterince sevilmediğini düşünüyosun.. ben de birini çok severken böyle düşünürüm.. gördüğüm sevgi ilgi hep yetersiz gelir.. belki sen de görmüyosundur seni ne kadar sevdiğini.. başka şeylere odaklanmışsındır o da sevgisini başka yollarla gösteriyodur ama sen hep odaklandiğin noktadan bekliyosundur..

evet katılıyorum, ben de şimdi bunu okuyunca bi tarttım kendimi, mesela bana göre bir eş herşeyi yapsa, bin takla atsa, ama şefkat gösterip karısının saçını okşamasa, bana göre aslaaaa eşiyle ilgileniyor sayılmaz..
beklentileriniz farklı belli ki..

evet nursevdecimm beklentiler ve gördüklerimiz farklı olabiliyor zaman zaman.. o sevgisini yeterince gösterdiğini düşünüyodur. ama karşı taraf tatmin olmayınca sinirleniyor uzaklaşiyordur.. sevmeyen adam evlenmez yuvasını senle kurmazdı diye düşünüyorum..

Back
X