- 21 Şubat 2016
- 28
- 11
- 88
- Konu Sahibi Eva_stormborn
-
Kötü olmuş ama artık olan olmuş.
Bazı şeyler elimizde değildir. Mevcut hali ile kabullenmemiz gerekir.
Öyle ya da böyle, o anneden ya da şu babadan dünyaya gelmişsiniz.
Önemli ondan bundan sonrası... Kim olduğunuzu ve burada neler yapacağınızı anneniz babanızdan ziyade siz belirleyeceksiniz.
Çok acı bi durum ama malesef hayat böyle bence bi taraftan çok şanslısınız kardeşiniz babanneniz size destek biyolojik olarak olmai çok mu önemli gerçek onlar asıl özü onlar bence size emek veren kim ise gerçek ailen onlar hiç canınızı sıkmayın hem 2 kardeş sahibi de oldunuz bulun tanışın bence daha kalabalık bi ailen oldu kimbilir belki de evet biliyorum bunlari konusmak sana basit diceksin ama hayat bazen bitti dediğimiz an başlar her şer de bi hayır var buna inanin bence..inşallah hazmedersiniz kolaylikla....
Haklisin tabiki ama annene de fazla kinlenme kin yorar insani senin canini acitir demekki duyman gerekiyormus bu sekilde duymussun bazen önüne gecilmiyo olacak şeylerin nasil oldu neden olduyu birak bence en önemlisi senin hiç bi suçun yok bu konuda yıpratma kendini hiç duymamış gibi devam etmeye çalış hayatına
Gerçek evebeynleriniz düşüncesizmiş.
Üvey babanızla ilgili de pek iyi anılarınız yok anlaşılan.
Ancak üvey aileniz sizin talihiniz. Onların varlığından dolayı mutlu olmaya bakın.
Neyse ki bu gerçeği yeterince olgun bir yaşınızda öğrenmişsiniz. Altından kalkacaksınız.
off, burdaki yorumlar sana şimdiki hislerin için iyi gelmeyebilir. çok ama çok zor bir durum. ama yalnız değilsin ve bunca yıl ama iyi ama kötü kucak açmış insanlar var. senin suçun değil bütün bu olanlar, ne kendini ne aileni suçla. ailen derken yıllardır sana kucak açan, seni bağırlarına basan insanlardan basediyorum. aile budur, bir adamın ya da bir kadının hücresi değil. annen için yorum yapmak istemiyorum.
yaşını sorabilir miyim?
Yaşım 23. İnan herseyi denedim iyi gelmesi için düşünmemeyi denedim olmadı umursamaz davrandım olmadı bağırdım çağırdım yada tam tersi hiç konuşmadım, hiç biri olmadı insan böyle bi durumda küçücük bi çareye bile muhtaç oluyo bi de bunu denemek istedim belki biraz olsun yardımı olur diye
Allah sana dogru yolu buldursun ve insallah bu sikintidan bir an once kurtulursun
Bence bir yonden sanslisin biyolojik anne babandan daha merhametli bir ailen var evet oz degilmis olsun ama
Mesej yanlislikla gitti ozur dilerim.demekki herkes anne ve baba olamiyormus.seni bu durumda birakip giden sozde anneye de selam olsun.icini ne rahatlatacaksa onu yapmalisin ve hayatina devam etmelisin cunki diger turlu olan sana olacak bosver degmez cunki onlar seni dusunmedi.Allah sana dogru yolu buldursun ve insallah bu sikintidan bir an once kurtulursun
Bence bir yonden sanslisin biyolojik anne babandan daha merhametli bir ailen var evet oz degilmis olsun ama
çare demişsin, durumuna nasıl bir çare bulmak istiyorsun?
yani şuan ne olması seni daha iyi hissettirir ya da daha mutlu eder?
hepimiz bir kaderi yaşıyoruz. hangi ülkede, hangi inançla, hangi ailede, hangi isimle doğacağımızı seçemiyoruz. bizden önce yaşanılanları, sonucu bizi etkilese de değiştiremeyiz. bunu bilerek yaşamak, bütün olanlarla daha kolay baş etmesini sağlar insanın. insan aklı olduğu için şanslıdır ve kalbine karşı koyabileceği tek yol o dur.
ne yaparsan ne edersen düzeltemeyeceğin şeyler var hayatta. gerçek olan bu.
ama en kötüsü de ne biliyor musun? kader değiştirilebilir. ölüm gibi mutlak sonlar değiştirilemez.
annemi kaybettim 1,5 yıl oldu. bazı şeylerin çaresi yoktur hayatta. bazı şeyler değiştirilebilir. ama hem çaresi olmayan hem de değiştirilemeyen yaralar var hayatta. bu yaşadığın tramva zamanla hafifleyecek, umarım aklını kullanıp sana verilen bu kaderi değiştirebilirsin. yaşan bilir, sadece empati yapabilirim o da olduğu kadar. psikolojik destek görmek ve okul ya da iş hayatına atılıp kendin için bir yol çizmek seni daha güçlü yapacaktır. ben öyle inanıyorum. bütün bu olanlara keşke dışardan bir gözle bakabilsen. öz annenin ya da babanın günahını senin çekmeni istemem.
Mesej yanlislikla gitti ozur dilerim.demekki herkes anne ve baba olamiyormus.seni bu durumda birakip giden sozde anneye de selam olsun.icini ne rahatlatacaksa onu yapmalisin ve hayatina devam etmelisin cunki diger turlu olan sana olacak bosver degmez cunki onlar seni dusunmedi.
sevgilin sana iyi gelen tek şeyse, sevgilinle zaman geçir.
onunla ol, gelecek planlarınız var mı bilmiyorum ama karşılıklı sevgi saygı varsa güzel bir ilişkin, evliliğin olur ve bunlardan olabildiğince uzaklaşırsın. (evlilik de çok farklı bir olay yönlendirmek istemem. yani sorunlardan kaçmak için değil mutluyken daha da mutlu olmak için evlenmeli insan)
tabi daha öncesinde kendini kim olursa olsun bir insana bırakmak yerine ayaklarının üzerinde durup çalışmanı, kazanmanı tavsiye ederim. umarım her şey gönlünce olur. dediğim gibi başkalarının hatalarının bedelini sen ödememelisin. hayatına sahip çık, başkalarının karıştırmasına izin verme bu saatten sonra. Allah yardımcın olsun arkadaşım.
babaannenizi ve dedenizi canı gönülden kutluyorum.Böyle birşey nasıl anlatılır bilmiyorum nasıl anlaşılır onu da bilmiyorum ama anlatmam lazım içimde tuttukça bana çok fazla zarar verdiğini hissedebiliyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ve artık bununla başa çıkamıyorum. Hayatım boyunca hep sorunlarla uğraştım zaten çok da yolunda giden bi hayatım yoktu hiçbir zaman ama yaklaşık bir ay önce öyle bir şey yaşadım ki sahip olduğum ne varsa alt üst oldu.. Tam 23 yıl sonra babamın başka biri olduğunu öğrendim. Hemde öyle pat diye.. Babamla yani yıllardır babam sandığım kişiyle aramız zaten hiçbir zaman iyi olmamıştı hatta ondan nefret ettiğimi düşünürdüm hep ama inanın böyle bişeyi duymaktansa ölmeyi tercih ederdim nefret ettiğim babamın öz babam canımdan çok sevdiğim kardeşimin öz kardeşim bana yıllarca babalık yapan küçüklügümden beri çok düşkün olduğum geçen sene vefat eden dedemin öz dedem bana hep diğer bütün torunlarından daha düşkün olan babaannemin öz babaannem olması için herşeyimi hiç düşünmeden verirdim. Ve asıl canımı acıtan da annemin bana bunu kavga ettikleri bir günde bi anlık kızgınlıkla hiç düşünmeden söyleyivermis olması.. Duydugum ilk anda kim diye sorabildim sadece aklımdan başka hiçbir şey gecmiyordu. Onu da hiç önemsemeden düşünmeden söyleyiverdi yüzüme. Elbette bilmeye cesaret edebilmek uzun zamanımı aldı ama o adamın iki tane çocuğu olduğunu öğrendim, iki tane isimlerini bile bilmediğim kardeş.. Ölmeyi istedim duyduğumda yok olmayı hiç olmamış olmayı.. Öyle yalnızdım ki sanki bu dünyada tarifi mümkün değil. Günlerce gecelerce aklımı yerinde tutmak için uğraştım sadece. Kimseyle konuşmadım kimseye tek kelime anlatamadım, anlatılamazdı da zaten. Her anımda yanımda olan erkek arkadaşım herseyi biliyordu uyanık olduğum her an yanımda olabilmek için yalnız bırakmamak için elinden gelenin fazlasını yaptı bu benim nefes almaya devam etmemi sağlayabildi sadece o olmasaydı kendime birsey yapmamam imkansızdı. Ama hiçbir şey düzelmedi her saniye dua ettim bunun bi kabus olması ve uyanmam için ama bu gerçekti kabullenemedim sindiremedim yaşayamadım bile o andan itibaren. Yavaş yavaş kabullenmeye başladığım anda bu kez ne mi oldu? Annem evi bizi terkedip çekip gitti. Zaten bunu hep istediğini biliyodum daha önce de ama beni böyle bi durumda bırakıp gidebileceği aklımın ucundan geçmezdi. Yaptı. Hem bana bu asla bilmek istemediğim gerçeği söyleyip hemde bırakıp gitti. Herşey mahvoldu hayatım hayatımız mahvoldu. Şimdi benim kendi içimde öz olarak sectigim babam babaannem ve kardeşimle yaşıyorum onlar bu gerçeği hiç olmamış kabul ediyolar beni zaten asla ayırmadılar bundan sonra da bunun konusunun bile açılmamasını istiyolar ama bitmiyor. Kim ne derse desin nasıl davranırsa davransın bu gerçek asla unutulmuyor unutulamaz. Tek bir an yok bunu unutabildigim. Şimdi annemle hiçbir şekilde konuşmuyorum ona öyle kızgınım ki bana bunu söylediği ve sonra bırakıp gittiği için. Ve içimde o kadar çok şey var ki kelimelere dökemediğim.. Hala normal miyim onu bile bilmiyorum, belki de kafayı yedim ve farkında değilim. Napmam gerektiğinin söylenmesine ihtiyacım var, birinin beni bu durumdan kurtarmasına ve normal yaşayabilmeye, unutabilmeye.. Biliyorum yaşamadan asla ama asla anlaşılamayacak bir şey bu ama gerçekten artık ne yapabileceğimi bilmiyorum ve başa çıkamıyorum tüm bu olanlarla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?