Anlayışsızlar işte,hep bir arada olamayız ki...

Sen ve eşin ayrı takılsanız nasıl olur kaynana oğlu ile gezsin sende canın nasıl istiyorsa onu yap madem canına tak etti

Eşiniz işin kolay tarafını bulmuş bence.
Sizi anladığınıda düşünmüyorum, anlayan insan çözüm sağlar.
Benim için şunu yap, bunu yap, aileleri kıramayız ki diyen insan,
kendinden ve ailesinden başka kimseyi düşünmüyordur bence, yani eşini düşünmüyor.
Eşim beni anlıyor ama katlanmam için bana destek sağlıyor diyorsanız, ben de buna destek
ve anlayış diyemiyorum malesef.
Siz net tavrınızı koymadığınız sürece, bu böyle gider.

walla ben çözümü buldum galiba!

çalışmadığım için eşimin ailesi tek kalmamdan rahtsız gün içerisinde evde!(nedeninin anlamış değilim hala)

saat 5 te kaynatam işten geliyor.çıkıyorum yukarı onlarla beraber yemek yiyorum.

bulaşıklarını yıkıyorum,çaylarını veriyorum ellerine sonra aşağı evime iniyorum.

eşim işten gelir yukarı çıkalım der.(çünkü kaynanam oğlum gelin gelmese de sen gel hergün,ananın babanın hatrını sor der)

bende biraz evde oturalım derim.

mesela dün işten gelir gelmez yukarı çıkalım dedi.bende biz yukarı çıktık mı saat 11 den önce inmiyoruz dedim.

ne var bunda dedi.bende eşimle başbaşa oturmayı istemek suç mu dedim.

sonra paşapaşa oturdu evde.hatta benden börek istedi beraber yapalım diye.eğer onu da yapsaydım yukarı çıkmazdık.çünkü saat geç oluyordu.yine gönlüm elvermedi.çıktık yukarı.çay koymuşlardı.çay içtik,eltimlerde geldi.sohbet muhabbet indik aşağı..!

bende karşıydım bunlar evlatlarını sarmalamışlar diye.ama düşünüyorum da benimde bir oğlum olsa alt katımda otursa 2-3 saat değil ama bi yarım saatliğine gelinimle beraber yanıma uğramasını isterim.

ne kaybettim.belki eşimle 1-1 buçuk saat başbaşa oturmadık ama büyüklerin gönlünü yaptık.

ben şunu gördüm kızlar tamam kaynanalar huysuz,herşey istedikleri gibi olsun isterler ama tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.

evlendik.bi gözümüz kör,bi kulağımız sağır olacak.

o nedemiş bu ne demişlere takılırsak hem hayatımızı mahvederiz hemde evliliğimizi sarsıntıya uğratırız.

(erkekler annelerinin huylarından memnun değiller.biliyorlar gelinlere ne kadar çok takıldıklarını.eşim bana ne yapayım kötü de olsa iyi de olsa benim annem.düşünsenize anneniz çok kötü olsa da eşiniz size annenizi kötülese zorunuza gitmez mi,ona kızmazmısınız?)

kaynananız istediği gibi mi olmanızı istiyor en basit sözcük anne evlatların senin istediğin gibi mi?yani doğurduğuna laf geçiremiyorsun el kızına nasıl laf geçireceksin...!

senin ailende yakınmı sana? eger yakınsa aynısını sende yap bakalım eşin rahatsız olacak mı..rahatsızlıgını dile getirirse aynı şekilde davran ama sende kendi ailenle sürekli görüş bakalım..nolacak..

Minikyaramaz yanlış düşünüyorsun, bir şeyi zorla başkalarının gönlü olacak diye yapma.
Tabii ki eşinin ailesiyle aranızdaki ilişkiyi bilemem, çok iyi insanlarsa kırmak istemezsiniz.
Ama insan bir süre sonra hep başkalarının gönlünü hoş tutmaktan da bıkıyor, o zaman daha saldırgan oluyor, tahammülü kalmıyor.
Bence insan kendi paşa gönlü ne yapmak istiyorsa onu yapmalı, başkalarını mutlu etmek için hayatını mahvetmemeli.
Bize gelince, ben çok hazetmiyorum eşimin ailesinden çünkü beni çok kırdılar. Ben çalışıyorum ama akşam onlara gittiğimde senin yaptığın işlerin aynısını yapmak zorunda kalıyorum.
Tamam kendi evimde de yapıyorum ama orası kendi evim orda eşimle yanlızım ve mutluyum.
En son pazar günü akşam gittik, mesela bugün çağırsalar eşime sen istiyorsan git ben gelmiyorum derim.
Sürekli onlarla vakit geçirmek zorunda değilim.
Kaldı ki kadınlar mecbur kalıyor gidiyor geliyor, benim onlarla yaşadığım sıkıntıyı eşim benim ailemle yaşasaydı adımını bile atmazdı.
Geçen bayram eşimle gittik 3 gün kaldı benim ailemde eşim sürekli dışarda eve girmek istemiyordu, ben neden onun ailesiyle vakit geçireyim.
Çok fazla taviz vermemek gerek.
Konu sahibi arkadaşa da tavsiyem, gitmek istemiyorsan gitme, eşin çok istiyorsa kendi tek gitsin.

sen ve eşin ayrı takılsanız nasıl olur kaynana oğlu ile gezsin sende canın nasıl istiyorsa onu yap madem canına tak etti

valla düşünmedim değil yanii...acaba öylemi yapsam kocam afallarda kendine gelirmi acaba...gerçek ailesi kim anlar belki haaaa şaka bi yana ben olmadığım bi yerde eşimin bulunması beni rahatsız eder hatta benden uzaklaştırabilir bile..o nerede ben orada...

baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider...eşinizin aileside çok anlayışsızmış...bana pazar günü gelin dediklerinde gezicez o gün işimiz var felan derdim ilk başlarda..:))) şuan ben istemedikçe gitmiyorum pazar günleri hiç kimseye çok nadir giderim...ve çağırmadıkçada kimse gelmez bana...

evt sizde söylüyorsunuz işim var felan diye ama eşinizin ailesinin pek umrunda olmuyor burada ki asıl görev eşinizde hem sizi hem ailesini ayrı ayrı yerlere koyup gönlünü hoş etmesini bilmeli ama bilmemezliğe verip rahata kaçıyor...

yazdıklarınızdan ne kadar bunaldığınızda apaçık ortada hele ki çalışan ve tek izin günü olanlar için bi pazar gününü eşi ile evde geçirmek kadar güzel birşey olamaz diye düşünüyorum...

çözüm yolunuz ya eşiniz arayı bulacak yada siz daha bi tepkili ve tavırlı bir şekilde red ediceksiniz onları işim var demek yerine bu pazarı kendimize ayırmak istiyoruz deyin çok mu zor bunu söylemek kendinizi düşünün az...

benm tek derdim eşimle baş başa olmak zaten o oraya beni bırakıp gidince ben ne anlıycamki bu işten...

Bu arada merak ettim bunun dışında eşinizin ailesi nasıl? Sana karşı iyiler mi, ilgi gösteriyorlar mı, seni mutlu etmeye çalışıyorlar mı?

yazdımya arkadaşım dedim bunları yüzlerine karşı.işim var temizliğim var.bi gün evimde geçsin bari diyorum diolarki bana 2 saatte bil e hepsini halledersin senmi beceremiyosun bizmi bişey bilmiyoruz diolar.yada senin işinde hiç bitmiyo diye laf çakıyolar.yani demek istiyolarki bitir işini yine gelin.bu insanlara nasıl laf anlatırsınki allah aşkına.kırıcı olmakta isytemyrm.hiç sevmediğim şeyler.asla kimseyle bi olumsuzluk yaşamak istemem.özellikle onlarla bunu yaşamak hiç istemem.allem eder kallem eder rezil ederler üzerine zorla özür diletirler.maşşalah hepsi dil otu yemiş gibiler.ben onlarla yarışamam çene konusunda...

Sen eşinle baş başa olmak istiyorsun, ailesi oğluyla birlikte vakit geçirmek istiyor, eşin ailesine hayır diyemiyor öyle ısrarcılar ki, ayrıca eşin de ailesiyle birlikte vakit geçirmek istiyor.
Canım burda olan sana oluyor? Eşinle tabii ki vakit geçirmek istiyorsun onların da anlayışlı olması gerekiyor.
Ne bileyim yeni evliler rahatsız etmiyelim demeleri gerek. Ya bunu düşünemeyecek kadar anlayışsızlar ya da kötü niyetliler.
Allah kolaylık versin.
Eşine öyle söylemeni tavsiye etmemin nedeni, sen gitmezsen eşin de gitmek istemez seni yanlız bırakmamak için.
Mesela söyle diyebilirsin, onlar senin ailen seninle vakit geçirmek eğlenmek istiyorlar haklılar, ama ben de yanlız kalmak istiyorum.
Sürekli onlara gitmek birlikte plan yapmak istemiyorum.
Senin gitmene birşey diyemem onlar senin annen baban, sen git ama bana sen de gel diye baskı yapma.
Eşin bu durumda kendisi de gitmek istemez, ailesine bir dur der artık.

Canım bahane bulma işim var, yorgunum gibi gerçeği söyle evimde vakit geçirmek istiyorum de.

canım bahane bulma işim var, yorgunum gibi gerçeği söyle evimde vakit geçirmek istiyorum de.

artık direk söyletecekler bunuda zaten.hani bazen şakayla karışık yanlarındayken evinmi özledim diyorum ama kimsenin salladığı yok.diyorumya umurlarında değil.dünya dursu önemsemezler birlikte olsunlar yeterki.
Bazen diyorumki acaba abartıyomuyum ben.irlikte olduğumuzda mutlu oluyolar içleri içlerine sığmıyo cokmu acımasızım diyorum.ama haklıyım ya haklıyım kendilerinden başkasını düşünmüyolar.verdikçe istiyolar benciller.....

Herkes halinden memnun ama siz değil,birde kötü niyetli değiller demişsiniz,bir 6 ay daha geçsin,o zaman görün bakın kötü niyetli olup olmadıkları,birde sizi daha yakına istiyorlar daha ne olsun..böyle devam ederse sizin eşinle aranız açılcak,soğucaksınız..size kötülük ediyorlar resmen..hiç bir zaman sizin bir yuvanız olduğunu,evli olduğunuzu idrak edemicekler..çocuğunuzda olsa anlamıcaklar..bu hep böyle olacak..kesin gibi konuşuyorum ama bu böyle maalesef hep kusura bakmayın..kesin bir dille sıkıldığınızı ,başka planlarınızın olduğunu,bir yerlere söz verdiğinizi fikan söyleyerek geçiştirin,bir iki surat yaparlar ama sonra alışırlar..böyle devam ederseniz olan size olur ...bizde evlendiğimiz günün sabanını görümcem başında yatak odasında açtım gözümü ,hadi kahvaltıya diye..sizin yine iyiymiş..allahtan eşim asla müsade etmedi bir daha,herkes haddini biliyor..

umarım bu sorunların üstesinden gelirsiniz..

Kusura bakma arkadaşım taksit taksit yazıyorum ama,kendimi gördümde sizde biraz..mutlu oluyorlar diyorsunda sen mutlu değilsin ama,sen kendi ailenle o derece devamlı görüşsen onlar mutlu olacakmı..kendilerinden başkasını düşünmeyenler tabikide mutlu olur,hiçde abartmıyorsun ,senin en doğal hakkın bu..kendini çek biraz alışırlar bak gör boşuna takmışım kafama dersin..şimdi değilde ilerde birikim yapar allah muhafaza valla insanı kafayı yedirtmeye kadar gider bu işler..

inş gelirim üstesnden.kimse zarar görmeden kırılmadan hallolsun tek dileğim ama bakalım.ama hala nasıl çözeceğimi bilmiyorum arkadaşlar...biraz zamana bıraksam eşim biraz unutsa bu konuyu sonra tekrar açsam acaba olurmu.öylede olmazki soonra diycekki yinemi problem......of offffff

Canım senin yazını okuyunca bir an şok oldum.
çünkü aynı benim nişanlımın ailesini tarif etmişsin.
bende yaklaşık 1 yıldır nişanlıyım mart ayında düğünüm olcak.nişanlımın ailesi tıpkı anlattıgın gibi her dakika,hafta içi hafta sonu eltiler kayınlar kardeşler kayınvalide hep bır araya toplanırlar.ve çok abartılı yasıyolar bu durumu.
nişanlıma tembihliyorum evlenınce ben sizin gibi olamam,ben calısıyorum yetişemem ablanlara falan die oda merak etme dio ama
inşallah senın gibi mutsuz olmam cnm.
Rabbim sabır versin bize

Gercekden zoor bir durum ..
Benim eski esimin aileside cok sIkI pIkIdilar ...
evlenmeden önce diyordum bak benim ailem kücücük .. ben öyle büyük ailenin curcunasina aliskin degilim
öyle dakka basi misafirmis .. piknikmis vs vs seylere gelemem demisdim ..
önceleri nisanliyken bile cok tartisiyordum evlendikden snra benim dedigim gecdi ama .
bi topikde daha yazmisdim hatta .. Kaynanam ve görümcem dakka basi bana gelmek istiyordu ..
cat kapi geldikleri günler cok oluyordu bende artik valla kapiyi acmiyordum ..
ya kapi ziline kagit skIsdiriyordum yada acmiyordum ..
Telefonuda kapiyip ev islerimi yapiyordum dinleniyordum ..
Her hafta sonu kaynim görümcem kuzenleri kayinvalidem gil illaki piknik yapcaklar alismislar ..
ilk haftalar gidiyordum ama bakdim hep ayni sohbet muhabbet bi degisiklik yok sIkIlmaya baslamisdim ..
esimede demisdim biz yeni evliyiz bas basa kalmamiz gerek evli oldugumuzu anlamamiz icin .. araya mesafe koyalim hem sen özlersin onlari gidince konuscak konularimiz olur demisdim ..
en sonundada basarmisdim .. basda cok trip yiyordum .. ay gelin oglum evlendi evleneli bizi unuttu cok iyi bakiosun ona demeki gibi laflar cok isittim .. böle laf sokuyorlardii baya ..
bende yaaa evet anne gül gibi bakiyorum sizi hic aratmiyorum baksana demisdim bi keresinde :90:
yani bu aileler bi türlü alisamiyor ogullarinin evlendigini özel hayati oldugunu ..
Kiz ailesi hic öyle yapiyormu yok .. ama su erkek aillesii masallah ya ..

canım ya kaç gündür kendime üzülüyordum bizde yakınız her hafta görüşüyoruz bi bayram kendi aileme gidebiliyorum ve onu kaynımda var götürmedim diye halalarına bile gidip ağlamış yeğenleri orda bile eşimi arayıp anneni burda bıraktınız ağlıyor demiş bide memur olsak tayinimiz çıksa ne yapar eşimin ne iş imkanlarını engelledi kaynım öçzürlü o abisini özler der onu bahane ettirip herhafta görüşme sağlar ve dakka başı bana laf sokar bizde aileden alışmamışız laf sokmaya ama akşamda ben eşime sokardım artık birbirimizden bıkmıştık enson kardeşim yurt dışından geldi kendi oğlu abisini özlüyor görmeden duramıyor ben kardeşimi görmeye ailemin yanına gitmeyeyim diye kardeşinin iyi haberini aldın ya gitmesen de olur diyip geçiştiriyor enson ben de bıkmış ve dellenmişken eşime herşeyi babama anlatıp artık boşanmak istediğimi söylemiştim artık ananıda senide çekemicem yeter diye baağırmış ve kavga etmiştik şimdi ben acıyıp görüşelim bu hafta desemde eşim acele etme der 2hafta ne bazen 3haftada 1 görüşür olduk ama anne oğul hergün telefonlaşıyor bana nekadar kötü davransada onun annesi o tabiki gitsin ama beni herdakika birlikte olmaya zorlamasın
yani canım herşey eşinde biter tavrı onun koyup bişeyleri ailesine onun söylemesi lazım çünkü senin ki koyuyor oğullarının ki ise doğal geliyor yine seni suçlarlar ama sen rahat edince laflar zaten uçar gider kulaklarından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…