Anlayışsızlık mı ediyorum,yoksa umursanmıyormuyum?

Arkadaşlar merhaba,

Kısa süre önce başlayan bir birlikteliğimiz var.Karşı tarafın 1 hafta önce annesi vefat etti ve memleketine gitti defn işlemleri için. Oraya gittiğinde hiç aramadı,ben yazmadıkça yazmadı.Elbette tepki vermedim acısı var diye.Ancak 1 hafta oldu hala bir napıyosun demiyor.Yazmazsam yazmıyor,yazdığımda da çevrime girdiği halde cevaplamıyor..ancak 2. kere birşey dersem kısa ve nazikçe cevap veriyor.Şimdi ben mi alınıyorum,yoksa karşı taraf beni sallamıyormu? Cidden anlamadım:KK43: Acısına saygım sonsuz ve böyle bir zamanda ona ters bir söz edecek değilim ve hep yanında olmaya çalıştım zaten.Peki çevrime girip görmezden gelinişim? Hiç aranmayışım? Arasam gurursuz,aramasam anlayışsızlıkmı olacak? Bir de size sormak istedim..
Anne kaybının sıradan bir kayıp gibi değerlendirmeyin lütfen. Siz arayıp sorun destek olun.
Ben evliyim mesaj atarım çevrim içi olur benim mesajımı okumadan çıkar yine de aklıma kötü bişey gelmez . yoğundur beklediği bir mesaj vardır ona bakmıştır der geçerim ki bu öyle bir durum değil.
Benim eşimin dedesi vefat etmişti ben gidememiştim ona rağmen öyle sürekli arayıp sormadım çünkü durum ortada aile buyuklerini arayıp başsağlığı diledim rahmet eylesin vs . Yani sizinle ilgilenmesini beklemek hiç mantıklı değil. Bizde öyle telefonla uğraşmak ayıp bile karşılanır

Ya Adam annesini kaybetmiş ve anca daha bir hafta olmuş sanki aylar yıllar geçmiş gibi ilgi bekliyorsunuz..ben babamı kaybettiğimde aynı evin içinde çoluğumu çocuğumu gözüm görmedi yeri geldi.Birakin adami acısını yaşasın aşk meşk düşünecek hali mi var Şu anda?
Ayrıca isteseniz siz arayın böyle zamanda gurur mu yapıyorsunuz?
Aradım,açmıyor...Aramaya devam etmelimiyim demek istiyorum işte..

Yanlış anlamayın ama kendisini size tam olarak yakın gördüğünü sanmıyorum.bu can sıkıntısıyla sizden uzaklaşmış olabilir.Yoksa gerçek manada kendime yakın bulduğum ki duygusal bir ilişki içerisinde olduğum insan beni aramasa bile ben ararım o anda sırf konuşup açılmak ondan destek almak için.

Bence karakter meselesi.Kimi insan acılarını uzaklaşıp yaşamak ister,kimisi konuşup rahatlamak.Ben de yakınımdaki insanlarla paylaşmaktan kaçınırım mesela,kendi içimde çözmeyi tercih ederim o yüzden adamı anlayabiliyorum.

Aradım,açmıyor...Aramaya devam etmelimiyim demek istiyorum işte..
Açmıyorsa demek ki kimseyle görüşmek istemiyor yada şu an sizle konuşmak istemiyor acısını içinde yaşamak istiyor vs..ısrar etmenin maması nedir ki?
Kısa bir mesaj atın madem
Aradım cevap vermedin biliyorum çok üzgünsün sadece iyi olduğunu bilmek istemiştim
Kendine iyi bak,geçecek vs...bu kadar.

Bence bir süre yalnız bırakın zamana ihtiyacı var onun yazmasını bekle

Anlamak istediğim şey buydu arkadaşım,herkes bir ego tatmini peşine düşmüş cevaplar o yönde ilerliyor maşallah. Biz sanki adama bırak acınıda gel aşk yaşayalım diyoruz..Yani en azından yaşadığımız ile dönüp dönmediğini herkes bilmek ister..

Bence karakter meselesi.Kimi insan acılarını uzaklaşıp yaşamak ister,kimisi konuşup rahatlamak.Ben de yakınımdaki insanlarla paylaşmaktan kaçınırım mesela,kendi içimde çözmeyi tercih ederim o yüzden adamı anlayabiliyorum.
Ama başkalarına cevap veriyormuş çevrimiçiylen beni es geçiyor diyor konu sahibi demek ki başka insanlarla iletişim halinde.

Açmıyorsa demek ki kimseyle görüşmek istemiyor yada şu an sizle konuşmak istemiyor acısını içinde yaşamak istiyor vs..ısrar etmenin maması nedir ki?
Kısa bir mesaj atın madem
Aradım cevap vermedin biliyorum çok üzgünsün sadece iyi olduğunu bilmek istemiştim
Kendine iyi bak,geçecek vs...bu kadar.

Dedim zaten.

Ama başkalarına cevap veriyormuş çevrimiçiylen beni es geçiyor diyor konu sahibi demek ki başka insanlarla iletişim halinde.

Aileden birileri olabilir.Doğru dürüst annemi tanımayan birine onu anlatmakla tanıyan biriyle dertleşmek de aynı değil.Üstelik kısa süreli bir birliktelik çok da tuhaf gelmedi bana çevrimiçi olup yazmaması.İleride anlar bence uzaklaştı mı yoksa karakteri mi böyle.

Gelen başsağlığı mesajlarına cevap veriyor olamazmi oturup sohbet etmiyordur herhalde..ortalığı karistirmssaniz bence ))

Anlayış gösteriyorum zaten kimseye ses etmedim trip yapmadım.Ama çevrimde görüp cevap alamayınca insan durup bir düşünüyor,1 haftayı geçiyor çünki vefat..Her şekilde destek verdim zaten..
Isterse 1 ay geçsin. Senin ilgi beklemen çok yanlış. Sana - sendeki şu zihniyette - diyebileyeceğim tek şey:

allah sana ANNE - BABA acısı göstermesin.

Insaf... silkelen, kendine gel, empati kur ve sonra açtığın konuya tekrar göz at.

Nihayet yaa anlayan biri çıktı.. Adama 'üzülme,acını paylalıyorum ' tarzında mesaj attığımda 'iyiyim yapacak bişey yok herkesin başına gelen birşey'diye gayet metanetli bir cevap almışım..Adam 41 yaşında ufak değil yani,yıkık falan değil,mesajından belli..Çevrime giren adam beni de insandan sayabilir yani gayet normal bir beklenti

Anlamak istediğim şey buydu arkadaşım,herkes bir ego tatmini peşine düşmüş cevaplar o yönde ilerliyor maşallah. Biz sanki adama bırak acınıda gel aşk yaşayalım diyoruz..Yani en azından yaşadığımız ile dönüp dönmediğini herkes bilmek ister..
Bende anlamadım ya herkes saldırıya geçmiş sen cevap alamadığından ne yapman gerektiği konusunda fikir almak istemişsin ancak gereksiz bir kargaşa çıkmış ne yazıkki.

Anne kaybının sıradan bir kayıp gibi değerlendirmeyin lütfen. Siz arayıp sorun destek olun.
Ben evliyim mesaj atarım çevrim içi olur benim mesajımı okumadan çıkar yine de aklıma kötü bişey gelmez . yoğundur beklediği bir mesaj vardır ona bakmıştır der geçerim ki bu öyle bir durum değil.
Benim eşimin dedesi vefat etmişti ben gidememiştim ona rağmen öyle sürekli arayıp sormadım çünkü durum ortada aile buyuklerini arayıp başsağlığı diledim rahmet eylesin vs . Yani sizinle ilgilenmesini beklemek hiç mantıklı değil. Bizde öyle telefonla uğraşmak ayıp bile karşılanır
Bir iki yalanını yakaladım o yüzden samimiyetini sorgulatıyor bana işte..

İyi de bu ayrıntıların hiçbirini yazmamışsınız,içimize mi doğacak ne cevap yazdığı nasıl bir duruş sergilediği ? Bana göre annenin ölümü yıkıcıdır mesela insan için,annesini yeni kaybetmiş kişi hayal edince gayet depresif bir kişilik geliyor gözümün önüne.Nereden bileyim adam nasıl bir mesaj atmış ?

Kısa süreli ilişkide yalan var,güvensizlik var,en iyisi gidin yüz yüze görüşün böyle bir şansınız varsa.

O zaman keşke konunuzu o yönde acsaydiniz. Böyle bambaska bir resim çıkıyor ortada. Benimde tepkim onaydi. Size önemli konularda yalan söylüyorsa tepkili olmanız ve sorgulamaniz normal. Ama sizinle şu anda ilgilenebilecegini zannetmiyorum. Cünkü cenaze evinde bir sürü insan ve işler de oluyor. Bence üstelemeyin

Adamın temel konularda yalanını yakaladım,samimiyet sorgulamama kendisi neden oldu.Yaşını yalan söylemiş mesela,adını da.. ama bu yalanlarını yakalamadan evvelki davranışları çok düzgün olduğu için
İyi de bu ayrıntıların hiçbirini yazmamışsınız,içimize mi doğacak ne cevap yazdığı nasıl bir duruş sergilediği ? Bana göre annenin ölümü yıkıcıdır mesela insan için,annesini yeni kaybetmiş kişi hayal edince gayet depresif bir kişilik geliyor gözümün önüne.Nereden bileyim adam nasıl bir mesaj atmış ?

Kısa süreli ilişkide yalan var,güvensizlik var,en iyisi gidin yüz yüze görüşün böyle bir şansınız varsa.
Değişik bir insan..Asla bir saygısızlık ya da menfaat sezmedim,ama kendisini tam olarak şeffaf biçimde anlatmıyor.Adını yalan söylemiş,yaşınıda..araştırdım,neyseki boşanmış ve evli değil.İşi gücü yerinde,cıvık davranmadı kesinlikle bana.Her zamanda destek olmak için uğraşır.İki ucu pis değnek.Normalde yalancı biriyle devam etmem. Hatta bu olay onun yalanını öğrendikten sonra olunca(vefat) insan bunu bile gerçekmi diye düşünüyor.Çünkü anneyi tanımam görmedim,akraba çevresini bilmem görmedim..

Adamın temel konularda yalanını yakaladım,samimiyet sorgulamama kendisi neden oldu.Yaşını yalan söylemiş mesela,adını da.. ama bu yalanlarını yakalamadan evvelki davranışları çok düzgün olduğu için

Değişik bir insan..Asla bir saygısızlık ya da menfaat sezmedim,ama kendisini tam olarak şeffaf biçimde anlatmıyor.Adını yalan söylemiş,yaşınıda..araştırdım,neyseki boşanmış ve evli değil.İşi gücü yerinde,cıvık davranmadı kesinlikle bana.Her zamanda destek olmak için uğraşır.İki ucu pis değnek.Normalde yalancı biriyle devam etmem. Hatta bu olay onun yalanını öğrendikten sonra olunca(vefat) insan bunu bile gerçekmi diye düşünüyor.Çünkü anneyi tanımam görmedim,akraba çevresini bilmem görmedim..

Bana da cenazeyi sorgulattırırdı,kim olsa ''bu da mı yalan'' diye düşünür,adam isim konusunda bile yalan söylemiş.Altından başka şeyler çıkabilir,bence hazır uzaklaşmışken siz de bırakın gitsin.

Back
X