Anlayszlk bende mi? Annemde mi?

yazdan

zehra'm:)
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
290
0
96
İstanbul
Çok üzgünüm çoookselam arkadaşlar.çalışıyorum ve 13 saatimi evimden ayrı geçiriyorum.geçen pazar ailemi iftara almaya karar verdim.1 gün öncesinden haber verdim.benim evim küçük ve dolayısıyla masam yok.taş çatlasın evimde 6 kişiyi ağırlayabilrim o kadar ufak yani.ama anneme anlattım.anne ilk önce sizi abimlerle alayım sora diğer misafirleri alıım.hepsini 1 güne sığdırmıyayım.toplam 13 kişi olyoz die.abim sıkıntıya gelemiyo.huzursuzluk çıkmasın.hem bende sıkışmam.yok bbeni dinler mi al işte herkesi çıksın aradan nolcak ha 8 kişi ha 13 kişi.bende kırılmasın hani onun sözünü tutayım die tamam dedim.neyse iftar günü oldu.sabah erken kalktım temizlik yaptım 12ye kadar işim bitti.yemekleri hazırlıcam eşimde banyoda.zil çaldı.misafir geldi iftara gelcek olan insanlardan bi tanesi almış çocuğunu.onda bişii demedim.başım gözüm üstüne.sonra annem babam ve iki yeğenim geldi.oturuyolar.tamam ondaa bişi demedim.sonra dayanamadım dedim ki benim marrkete gitmem lazım ister oturun ister kalkın.bana kızdılar.neyse kapıdan çıkarken annem demez mi diğer misafirde gelcek sarma sarcaklarmış sana yardım.sarma isteyen kim anne onlardan.evim zaten küçük mutfağa ben zor giriyom.küçük odada sarsınlar dedi.e anne evlerinde sarsınlar pişirsinler öle gelsinler dedim kızdım.annemde bana kızdı ve senin evine gelmiom dedi.bende kızdım iftar miftar yok dedim.ve başladım barınmaya ağlamaya.misafirde gitti.o kadar çok utandım ki hayatımda ilk defa böle bişii yaşadım.misafiri arıom cvp yok.çok vicdan azabı çekiomm.bana yardım edin.ne yapabilirim?Çok üzgünüm çoook

canım madem ev küçük misafirler 2ye bölünüp de alınabilir ne varki bunda...bizim de evimiz küçük aile aile alıyoruz mesela kimse de bozulmuyo...bozulmaları saçma bişey.yani napabilirsinki....sen yine onları düşünüp evine alıyosun.ayrıca misafirin de kafasına göre sarma getirmesi ne alakasız bişiy eğer çok istiyosa telefon açıp sana sorabilirdi.gelelim saralım diye,yada ben sarıp getireyim diye.ama biraz fazla bağrınmışsın sanırım yemek iptal olduğuna göre...keşke alttan alsaydın biraz daha kırılmışlardır...

fena ayıp olmuş yahu mafoldumben oruçluydun sanırım sendede bir sıkıntı stres olmuş en doğrusu ayrı ayrı almandı ama madem annen dinlememiş herkes toplanmış boşversene kim nerde ne yapıyorsa yapsın sık dişini biraz akşam gidince toparlardın artık heryeri sonuçta gelen senin biliyor evinin küçük olduğunu hata kusur arayacaklarından mı çekindin ne yaptın anladım arkadaşım..kaldı ki hep beraber toplanıldımıda zevkli olur valla böyle şeyler oturcak yer bulamazsın ama yemek çok tatlı gelir o karmaşada :) açık büfe gibi yapardın herkes oturduğu yerde yerdi yemeğini..neyse geçmiş olsun olan olmuş..vicdan azabı çekmekte haklısın bence yapacak birşey yok tek tek arayıp affedireceksin kendini..bunuda güzel birşekilde telafi etmen gerek artık gönüllerini al onların
bir de markete giderken neden oturuyormusunuz kalkıyormusunuz dedin onu hiç anlamadım ?

bu hem senın hem annenın hatası ne yazık ki. bazen anneler böyle hatalar yapabılıyor keşke sabırlı olsaymışsın. ama ben iftara gelen mısafırın de 12 gelmesıne anlam veremedım. bellı kı yemek yapacak ugraşacaksınız o vakıtte. olan olmuş, telefon açar özur dılersınız ve o gun sınırlı oldugunuzu herşeyın ust uste geldıgını sözylersınız. affetmezse kendı bılır artık. annenızle de konuşun, size bir daha emribaki yapmasın. akım derken b.kum oluyo böyle olunca işte.

benim evimde çok küçük yemek masamda evime göre.yemeğe 6 -veya7 kişiden fazlaçağırmıyorum.annen biraz anlayışsız galiba.evin küçük olduğunu bile bile neden böyle bir hareketde bulunduki.birde 12 gelen misafire bende kızarım bu annem olsa bile farketmez.günler çok uzun.haftasonu eşim evde uyuyor olabilir. alışverşe çıkabilirim.iftarı onlar hazırlıycaktı heralde.misafir o saatte gelerek bence sizibiraz daha germiş
artık olan olmuş yinede bir özür dileyin annenizden.

benim bildigim,ailemden gördügüm,bi yere iftara davet edildiginde iftara 30 dakika kalınca gidilir.ev sahibini telasa sokmamak için..senin misafirler abartmıs canım ya erkenden gelinir mi hiç.annende sabrını zorlamıs sende patlamıssın.evet misafirlere ayıp olmus ama misafirde misafirligini bilsin arkadasım.erkenden gelinirse ev sahibide telasa kapılır cinleri tepesine cıkar işte klava:

arkadaşa tamamen katılıyorum bizde de durum aynıdır.
davet ettiklerin yakınların özür diler kendini affettirmeye çalışırsın.olan olmuş kendini daha fazla yıpratma:teselli:

o ne yahu nasıl bir misafirmiş o fizandan mı geliyormuş
iftara davete on ikide gelmek yuh diyorum
benm de bildiğim son yarım saat bilemedin bir saat kala gelinir iftara
ki ben yarım saat kala geldiklerinde bile elim ayagım karısıyor
oldu olcak bi gün evvel gelip kendileri için temizlik yapsalarmışkaydirigubbakcemile3

anlamadıgım bu kadar erken gelcek ve kendi kendine sarma fantezisine girecek kadar yakınınız mı bu misafir..hani öyleyse bişekilde alltan alır gönül yaparsınız zamanla..
yok dının dıdısıysa eğer bir özür teli annenizle atıstıgınızı durumun onlarla ılgısı olmadgını ancak ıstemeden onlara yansttıgnızı falan söylersiniz
baktınız işe yaramıyor bosverin gitsin aman onlar da usul erkan bileymiş

mısafırlere cok ayıp olmus :kedi:
ama sızde haklısınız
annenız anlayıssız davranmıs mısafırlerde oyle
oglen 12 gelmek ne demek
ben mısafır cagrıyosam yemegımıde kendım yaparım:kedi:

cok karısık bı durum olmus:bbo:

sizi sinirden patlatmışlar yani...

zaten erken gelmişler birde sarma şu bu işi çıkarmaları elbette ayıp... sizi bu derece germeye hakları yok.

misafirde kendini kötü hissetmiştir elbette ama o kadar da erken gelinir mi canım.

hem kimleri arayıp haber veriyorsanız onlar geleli o kadar kalabalık misafir ağırlamak zorunda değilsiniz ki.

siz sarma mı istediniz onlardan ya hayret bişey...misafir umduğunu değil bulduğunu yer...çok istiyorlarsa evde sarıp getirselerdi..hem de iftara gelmek için 12.00 de gelinmez ki...yarım saat-20 dk kala gideriz biz...gelenler de öyle gelir...anneniz erken gelebilir yardım için ama diğerlerine anlam veremedim cidden...evde canları sıkıldı herhalde...:mymeka:bir telf edin özür dileyin...:1closedeyes:sert çıkarlarsa da kendileri bilir deyin...kimse bu hayat şartlarında kimsenin kaprisini çekecek durumda değil...lmaz:

wala bugün bizdede iftara misafir wardı we saat 12de annem toz alıodu daha yemekte yoktu ortada.. öle bi durumda zonk die misafirler çıkıp gelselerdi bende dumur olurdum kesinlikle.. bide sarma yemeyi umuolarmış demekki enteresannfisfisfis

neyse takma cnm kafana ararsın özür dilersin anlatırsın olur biter, zaten senin ewinde sarma saracak kadar yakınlarsa sana bu durumuda anlamalrı gerekir.. a.s.

aboov delirtmişler kadını akannehir
iyikide cinnet geçirmedin he -tatlicadiarzu-
olur böyle şeyler üzülme bidahakine misafirler sayılı olsun cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook
kendinin bile sığamadığı mutfağada kimse girip sıkışmasın

Haklısın arkadaşım hiç sıkma canını. Akıllı olan insan anlar o anki patlama durumunu. Bozma moralini senden kaynaklanan birşey değil. Özel bir çaba sarfedilmiş resmen seni kızdırmak için ( bilmedende olsa ) . Sevgiyle kal...

iyi de arkadaşlar misafir yabancı değil ailesi yani annesi abisi falan yani bence tamam annesine sinirlenmiş konu sahibi ama fazla tepki göstermişin. evin küçük olabilir mutfakta küçük olabilir. bir gün katlanacaksın sadece. aylarca kalmaya gelmemişler. birde sarma olayı da herhalde samimi bulmasalar öyle davranmazlardı. bu arada bekarken bizde küçük lojmanda oturduk hep. ve ramazanda eğer birden fazla aile alıyorsak salondaki koldtuğu balkona çıkarıyorduk. mutfak küçük olduğu için bulaşıklar sıkıntı oluyordu. ama yinede çok güzeldi. şimdi büyük bir evde oturuyorum. ama bütün tanıdıklarımdan kilometrelerce uzaktayım. ayda yılda bir misafir zor geliyor. bence kıymetini bil etrafındaki insanların. çok tahammülsüz olmuşuz yaaa.

bende olsam çıldırırdım heralde....

iftara gelen misafirlerin saat 12de işi ne allah aşkına?

bide gelip sarma saralım diye plan yapıyolar isteyen sarıpta getirseydi?

annende kızdırmış seni....

oruçlu oruçlu iyi dayanmışsın....

keşke az az çağırsaydın evim küçük derdin......

yanlış yapmışsın canım annem yardım etmeye gelmiş diğer misafirlerinde yakın akrabadır muahkka beraber yapalım yardım edelim diye konuşmuşlardır. sen marketine git neden ya oturum ya kalkın diyorsun. siz oturun ben marketten bişeyler alıp geleyim deseydin daha iyi olmazmıydı. galiba sen sıkıntıya gelemiyorsun iftarıda öylesine vermek istemişsin zaten. hakikaten çok ayıp olmuş yaa benim davet ettiklerim gelmedi 4 kişi geldi onca yemeği günlerce yedik eşimle. onalr gelmeyince bir dahada çağırmadım keşke gelselerdi yanlarında 10 kişi getirselerdi razıydım.

Çok kötü sonuçlanmış ama
sadece sizde kabahat yok,
başkalarını memnun etmek için sıkıntıya
girmeyi göze almışsınız ama annenizin ısrarları ve size sormadan
plan yapmaları sizi patlatmaya yetmiş...
bence bu mübarek gün de, özürünüzü dileyin ve
tekrar dvetinizi yapın derim...
annenizede iftardan 1 saat önce beklediğinizi söyleyin lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…