• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anlık durum değerlendirmesi istiyorum

Yine siz ve yine 2 günlük bir adama 10 yıllık kocanız muamelesi yapıp hayatı zindan etmeye çalıştığınız bir konunuz.
3 aydır ayrıl barış şeklinde ilerlemesinin sebebi de yine sizin anlamsız trip ve beklentilerinizdir eminim.
Bu beklentileriniz ve öfkeniz için yardım almadığınız sürece böyle tartışma dolu ve hiçbir yere varmayan kısa süreli ilişkiler yaşamaya devam edeceksiniz.

Olay zaten hakli olup olmamaniz degil, durumlar karsisinda verdiginiz tepkiler. Bu da hayati beyaz ve siyahlarda yasamakla alakali. Borderline ozellikler cok kucuk yaslarda olusuyor, 2 yas ve oncesi olarak dusunun, bu donemde bakim vereni tarafindan yeterli guven hissini duymayan cocuklar ilerde Borderline ozelliklere sahip oluyor. Soyle dusunun, kucuk bir bebek karni ac agliyor. Agladigi surece hissettigi `kotu anne , kotu anne`, anne zamaninda yetisip karnini doyurmaya basladiginda ise `iyi anne, iyi anne` oluyor. Iste bu ani duygu gecisinin yetiskinlige tasindigini dusunun. Gun icinde duygu dalgalanmalari, stabil kalamama, ikili iliskilerde partnere duyulan kontrolsuz/uygunsuz ofke, kendine zarar verme davranisi-dusuncesi gibi bir cok belirtileri var.

Kisilik bozukluklari tanisini psikiyatristler koyar. Ama zaten ilac tedavisi direkt durumunuzu duzeltmez cunku bu Bipolar vs,gibi mental bir hastalik degil. Kisilik ozelliginiz. Ilaclar sadece semptomlarinizi duzenliyor. Ben mod stabilize edici bir ilac kullaniyorum mesela. Ama Borderline`in asil tedavisi terapi ile bas etme yontemlerini, grilerde yasamayi ogrenmek. Bu da terapistler icin calismasi cok ama cok zor bir konu, cogu terapist Borderline`li danisan almiyor, nasil yaklasacagini bilmiyor cunku:) Terapide aktarim ve ofke patlamalari cok oluyor terapiste karsi da. Yani yasam kalitenizi etkileyecek boyuttaysa mutlaka yardim alma konusunda bir adim atin derim. Benim icin cok faydali oldu.
peki siz eşinizi tedaviden sonra mı seçtiniz acaba? borderline'lar genelde narsistlere eğilim gösteriyor çünkü.

Böyle davranırsan şuan görüştüğün kişi dahil hiç kimse birlikteliğe hevesli olmaz inan. Ben bırak eşimi, arkadasımın mesajına aramasına cevap vermediğim/veremediğim için atarlanmasına tahammül edemiyorum o kişiden uzaklaşıyorum hemen.
Yani bi işi olabilir uyanmak istemiyo olabilir telefona bakmıyo olabilir yemek yiyodur tv izliyodur vs vs… call center çalışanı değilse, aslında 7/24 telefonla ilgilenen kişi hak eder bu muameleyi.

Bu şekilde hem çok yorulur hem de karşınızdakini cok yorarsınız.

Ben bazen eşime bile saatler sonra yazarım bazen cevap bile vermem. İşim vardır , canım yazmak istememiştir gibi gibi birçok sebep sıralayabilirim.

Demem o ki bu kadar boğmayın kimseyi , biraz akışına bırakın. Hatta siz psikiyatriden ya da psikologdan bir an önce randevu alın, bu şekilde sağlıklı ilişki yürütemezsiniz.

Hayatınızın merkezi o değil ki bu kadar büyütmeyin derim. Sizde telefon ile meşgul olmayacak aktivite ler bulun. Kafanız dağılır. Eğer bu sizin için sorunsa ve bunu hep yapıyorsa ilerde daha da kafaya takacaksaniz buna bir çözüm bulun

kızlar şuan yaşadığım ve gerçekten benim bile buna çözüm bulamadığım bir durum içindeyim.
şimdi yaklaşık 3 aydır tanıdığım bir adamla her zamanki gibi bir küs bir barışık devam eden bir ilişki içindeyim.
yine iki gün önce kısa bir ayrılık gibi bişey yaşadık. 5 mayıs gecesi konuşmaya başladık tekrardan.
neyse uzatmıcam herşey 3 gündür falan gayet iyi.

şuan yaşadığım sorun şu ki, sabah 9 u 10 falan geçe günaydın yazdım bu adama. ama bana daha 2 dk önce birşey yazmış. tam iki saattir cevap vermiyor. ve inanın bu şuan bende öfke patlaması yapıyor. ben mi tahammülsüzüm. şimdi dicek olanlar olabilir ya adam uyuyordur pazar sabahı ama biliyorum bu adam öyle çok uyumaz ve sabah erken kalkar yüksek ihtimal. yani en azından bu saate kadar uyumaz. ya bu naz bu niyaz niye. uyanınca günaydın yaz.
şuan sinirden ne mesajına bakmak geliyor ne bişey. bu kadar sinirlenmem normal mi? ya da bu şekilde ilişkide böyle küçük şeylere sinirlenenler bu öfke kontrolünü nasıl yapıyor fikir istiyorum?

güncelleme 11:55

kızlar mesajına ben de 45 dk gibi bir süre sonra cevap verdim.
daha telefonu elimden bırakmadan şimdi cevap yazmış bana. yani evet her zaman olmuyor bu geç yazmaları.
ama işte benim sorunum niye geç yazdığında öfke patlaması yaşıyorum. buna çözüm arıyorum. çünkü sonrasında ben pişman oluyorum.

Acılara yürüyorum korkmuyorum:KK75:

Yasinizi sormak geldi icimden..
Boyle tutumlari cok cocukca buluyorum..
Ofkelenip patlamalik,patlaylip catlamalik bir durum yok bana kalirsa..
Zaten bir kus bir barisik devam eden iliskiden ne koy olur ne kasaba..

peki siz eşinizi tedaviden sonra mı seçtiniz acaba? borderline'lar genelde narsistlere eğilim gösteriyor çünkü.

Evet esimle tanistigimda yaklasik 8-9 senedir terapi goruyordum, hala zaman zaman daha seyrek zaman zaman daha fazla terapiye devam ediyorum stabilitemin bozulup bozulmadigini takip edebiliyorum artik.

Bende yazılan mesaja anında cevap vermiyorum. Yazıp sonra başka işime bakıyorum. Öbür tÜrlüsü sıkıcı bunaltıcı geliyor. Hatta karşımdaki de ardı ardına yazarsa daralırım. Aralıklı az mesajlaşmayı seviyorum. Adam da ben gibidir 😄😄

kızlar şuan yaşadığım ve gerçekten benim bile buna çözüm bulamadığım bir durum içindeyim.
şimdi yaklaşık 3 aydır tanıdığım bir adamla her zamanki gibi bir küs bir barışık devam eden bir ilişki içindeyim.
yine iki gün önce kısa bir ayrılık gibi bişey yaşadık. 5 mayıs gecesi konuşmaya başladık tekrardan.

şuan yaşadığım sorun şu ki, sabah 9 u 10 falan geçe günaydın yazdım bu adama. ama bana daha 2 dk önce birşey yazmış. tam iki saattir cevap vermiyor. ve inanın bu şuan bende öfke patlaması yapıyor. ben mi tahammülsüzüm. şimdi dicek olanlar olabilir ya adam uyuyordur pazar sabahı ama biliyorum bu adam öyle çok uyumaz ve sabah erken kalkar yüksek ihtimal. yani en azından bu saate kadar uyumaz. ya bu naz bu niyaz niye. uyanınca günaydın yaz.
şuan sinirden ne mesajına bakmak geliyor ne bişey. bu kadar sinirlenmem normal mi? ya da bu şekilde ilişkide böyle küçük şeylere sinirlenenler bu öfke kontrolünü nasıl yapıyor fikir istiyorum?

daha telefonu elimden bırakmadan şimdi cevap yazmış bana. yani evet her zaman olmuyor bu geç yazmaları.
ama işte benim sorunum niye geç yazdığında öfke patlaması yaşıyorum. buna çözüm arıyorum. çünkü sonrasında ben pişman oluyorum.
Ya kusura bakmayın ama sizin gibi insanlar çok yorucu oluyor… daha geçen bir arkadaşımla bu yüzden tartıştım. Yok geç yazdın, yok girdin ama yazmadın… inanın çok boğucu oluyor. Yapmayın. İnsanları soğutuyorsunuz böyle hareketler yaparak.

Evet esimle tanistigimda yaklasik 8-9 senedir terapi goruyordum, hala zaman zaman daha seyrek zaman zaman daha fazla terapiye devam ediyorum stabilitemin bozulup bozulmadigini takip edebiliyorum artik.
bazen inceden bir yokluyor o malum soru😅googledan kendime hastalık beğenme huyum da yoktur. terapiye gittiğim zamanlarda da kimse söylemedi böyle bir şey. kaygılı bağlanmaya çok çalıştık, özellikleri borderlıne'a çok benziyor. ondan merak ettim teşekkürler

Belli bir yaştan sonra bu mesajlaşma meselesi ortadan kalkmali diye düşünüyorum.
Yani tüm gün yazismak vs bana göre değil istemezdim bunu.
3 aylık bı iliskim var benimde ve günde 2 kez falan konuşuruz bana yeterli geliyor açıkçası.
Sizde böyle bı rutin oluşturun sabahları ya da öğlen konuşun mesela bı de gece yatmadan önce ya da işte akşam falan konuşun.
Konuşmak çok daha güzel mesajdan bence.
Ama mesaj ilişkide sizin için çok önemliyse de bu beklentinizi dile getirin .

Rossey ve hep aynı konular.
Baştan olmayacak biriyle ite kaka ilişki yürüttüğünü düşünmek.
Sağlıksız davranışlar.
Senin bu şekilde doğru düzgün şeyler yaşaman çok zor.
Sebebini bilemem ama terapi alman şart bence.

allahım ne dertler var

Normal hareketler değil. Böyle yaptıkça karşındaki aşırı bunalır ve kaçar. Ben de son zamanlarda biriyle görüşüyorum ve ilk başlarda bu sık yazışma meselesi yüzünden soğuma ve artık bitirme noktasına gelmiştim. Sonra ne oldu bilmiyorum ama bu boğucu mesaj ve arama trafiğini azalttı. Özellikle bayram sonrası kendisi de hayatında bişeylerle meşgul olmaya başlayınca beni sıkboğaz etmekten vazgeçti. Bir iki kez ben de uyardım açıkçası. Yani kimse elinde telefon yirmi dört saat bakamıyor ki. Çalışırken bile neden geç yazdın tribine giriyordu iyice tepemi attırmıştı. Sonra herhalde hem hatasının farkına vardı hem de kendi hayat akışına daha çok bakar oldu şimdi daha normal bi sıklıkta konuşup telefonlaşıyoruz. Hatta beni böyle daha serbest bırakmaya başladığından beri ben zaman zaman kendiliğimden yazıp arar oldum. Dün kendim aradım mesela napıyosun vs diye. Böyle saçmalıklara gerek yok, kendi hayatın ve ilgilendiğin işlerin, uğraşların falan olsun sen de adamı biraz rahat bırak. Valla bana böyle sabah mesajlaştık sonra neden iki saat boyunca yazmadın muhabbeti yapılsa kaçarım direkt.

Değersizlik duygusu yaşıyorsunuz bence. Yaşatmış olabilir biri önceden. Güven duymuyor da olabilirsiniz cevap vermeyip acaba başka şeyler mi yapıyor, başkalarına mı yazıyor diye.
Ben de böyle biriydim zor güvendim karşımdakine. Seneler devirince yazmasa dahi kesin şöyle oldu böyle oldu diyorsun güven oluşmuş oluyor.

bir sorun olduğunun farkındayım. psikiyatrist değil ancak psikologla görüştüm. kadın benim anlattığım durumlarla ilgili benden daha çok sinirlendi. neredeyse az bile yapmışsın deme noktasına geldi. o dönem aslında ya ben haklıymışım moduna girmiştim. ama aslında geldiğim süreçte hiç de öyle olmadığını farkediyorum.
bu öfke patlamalarım genelde ikili ilişkilerde ve haksızlık gördüğümde oluyor.
yani ben tabi ki bu fiziksel bir hal almadığı için hiç doktora gitmedim. aslında bu beni rahatsız etse de işte kriz boyutuna gelmediği için sanırım doktora gitmedim. bilmiyorum gitsem mi.
ama ilaç kullanma konusunda katıyım. biraz da psikiyatriste gitmeme sebebim bu olabilir

psikologla görüştüm. kadın benim anlattığım durumlarla ilgili benden daha çok sinirlendi. neredeyse az bile yapmışsın deme noktasına geldi.

Geçenlerde , Bdv ye konu açan psikolog bir üye vardı.

Görüştüğünüz kişinin psikolog olduğuna emin misiniz ? Uzaktan eğitimle mi mezun olmuş ?

R rosseyy bu adam , 12 martta iletişim kaldı böyle ? konusunda anlattığınız kişi mi ?

Adamla hiç yüz yüze görüşmemiştiniz. Sonunda görüştünüz mü ?

Şayet bu kadar ayda , onca ısrarınıza rağmen halen görüşmediyseniz mesajlaşmaya devam etmenizin sebebi nedir ?

daha 3 aydır tanışmış olduğunuz biriyle nasıl ayrıl barış bir ilişki içerisindesiniz onu anlamadım.. tanımak için çok kısa bir süre, ayrılmak için daha da kısa. birbiriniz hakkında her şeyi yeni öğreniyorken, ne sorun çıkmışta ayrılmış ve tekrar konuşmaya başlamış olabilirsiniz.. tuhaf.

bir de kaç yaşındasınız? yani mesaj saatlerine kadar takılmayı lisede bırakmış biriyim. hala günaydın yazdım geç cevap verdi, dışarı çıkarken sormadı gibi şeylere takılınıyor mu, bilemiyorum. buna öfkenizi kontrol edemeyecek kadar sinirlenmeniz de hiç normal değil. biraz ilişkileri oluruna bırakın

Back
X