ANNE ADAYLARI İLE TANISMAK İSTİYORUM YENİ HAMİLEYİM LÜTFEN BNA YARDIMCI OLCAK Bİ ARKDAS

Son iki cnm senin ne kadarlik oldu merak ettigin bisi varsa nacizhane cevaplarim cok zor bir hamilelik gecirdim su ana kadar

Anne adayi degilim ama 2 cocuk annesiyim. Yardim edebilecegim birsey varsa seve seve yardim ederim.

benm midemde son 2 gundur mide yanması var yedıgımmden ıctıgımden su ıcmek istemiyorumm midemin agrısından nedn olurr 24 haftalık hamileyim

benm midemde son 2 gundur mide yanması var yedıgımmden ıctıgımden su ıcmek istemiyorumm midemin agrısından nedn olurr 24 haftalık hamileyim
Canım doktoruna söyle sana mide ilacı verir. Bu aylarda normal. Bebiş büyüyo ve büyüdükçe midene baskı yapıyor. Bu da yediğini içtiğini yanma olarak geri dönderiyor sana :) Ben bu şekilde biliyorum. Eskilerde saçlanıyosa ondandır derler. Ama alakası yok. İlk gebeliğimde benim çok yanmam oluyodu ama oğlum da bildiğin saç yoktu keldi :) Mide ilacıvar rennie dıo şurup şeklinde. 1 tane daha vardı adını unuttum. Dr un yazar zaten sana.

Gebelikte Mide Yanması Şikayeti Neden Olur?

Gebelikte hormonların artması ve rahmin büyüyüp mideye bası yapması mide yanmasına (göğüs - kalp bölgesinde yanma olabilir) sebep olabilir. Artan hormonların etkisiyle midenin yemek borusuyla birleştiği bölgedeki girişi gevşer ve buradan mide asiti yemek borusuna geçerek yukarı kaçar, yanma şikayetine sebep olur. Rahminde giderek büyüyüp mideye bası yapmasıyla bu şikayetler gebeliğin son aylarında daha da artar.

Mide yanmasını azaltmak için:
- Bir seferde çok yemek yeride, sık sık az miktarda yemeli.
- Ilık süt mide yanması şikayetinize iyi gelebilir.
- Kızartmalar, aşırı yağlı, baharatlı yiyecekler bu şikayetleri arttırır, bunlardan kaçının.
- Sıkı giyecekler giymeyin.
- Yüksek yastık kullanabilirsiniz.
- Doktorunuzun önereceği mide asitini giderici ilaçları kullanabilirsiniz.

hamiellik surecım boyunca doktor masallh saglıklısınız o yuzdn ılaca grek gormuyorumm dedi hep sadece folıc asit kullndımm ben okdar oda bastaa suan bi sorun yok bnde herseye doktpra gtmk ıstemıyrmm son aylarım diee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…