- 17 Haziran 2016
- 139
- 123
- 18
- Konu Sahibi Denizkabugu1
-
Kızlar bu durum son zamanlarda çok kafama takılıyor. Genelde bu gibi bir durumda kız isteme, söz nişan vb. Nasıl oluyor? Kız tarafının adet gereği yapması gerekenlerde baba mı anne mi ön planda oluyor? Bu arada babam evli ve karısıyla görüşmüyorum, düğüne de davet etmeyi düşünmüyorum. Sürecin hiçbir kısmında olmayacak inşallah.
Babam biliyor istemediğimi, bir önceki konum onunla ilgiliydi, kadın beni evden kovmuştu. Ama babam kabul etmiyor. Ben bir daha o ilçeye adımımı atmam diyorum sen gel buraya diyorum. Hayır sen geliceksin, o da çağırdı yemin ederim diyor. Kadın sorun çıkarır mı acaba, babamın zorla getireceğini sanmıyorum da kadın belki masraflarla ilgili sorun çıkarabilir.
Annemle oturduğumuz yerde de hiç akraba vb. Yok. Annemin de durumu yok. Asgari ücretle çalışıyor, babamın durumu iyi. Napıcam hiç bilmiyorum :/
Hayır canım nişan vb. Yok ama olursa nasıl olucak diye düşünüyorum çünkü istiyoruz erkek arkadaşımla önümüzdeki yaz. İnşallah olur. Babamdan babannemde isteyebilirler. Babam küçük bir ilçede zaten. Bizim orda düğün vb. Olduğunda genelde yakınında bir ilçe daha var orada restoranda da yapılıyor. Ama o kadın sorun çıkarır mı artık onu istemediğim için bilmiyorum. Bu arada masrafların yüzde yetmişi babam tarafından karşılanır çünkü annemin durumu yok.Hadi bendeki durum kolay, baba kayibindan usul annem ile sürdürülyor. Senin yerinde olsam Arkadaslarin yazdigi gibi, babanin yeni esini hazim etmedigine göre annen ile yakinsin veya onun ile yasiyorsun. Davet konusunda babana söyleyebilirsin, hani bulunmani isterim fakat esinin olmamasi nedeniyle diye.
Peki baban nasil bakiyor bu duruma? Veya onun düsünceleri veya yaptiklari nelerdir? Simdiye kadar isteme olayi falan oldu mu yoksa gelecekte yapilacak mi?
Hayır canım nişan vb. Yok ama olursa nasıl olucak diye düşünüyorum çünkü istiyoruz erkek arkadaşımla önümüzdeki yaz. İnşallah olur. Babamdan babannemde isteyebilirler. Babam küçük bir ilçede zaten. Bizim orda düğün vb. Olduğunda genelde yakınında bir ilçe daha var orada restoranda da yapılıyor. Ama o kadın sorun çıkarır mı artık onu istemediğim için bilmiyorum. Bu arada masrafların yüzde yetmişi babam tarafından karşılanır çünkü annemin durumu yok.
Babannem ve yengem biz her şeyi yaparız falan diyorlar sağolsunlar. O derece bir şey beklemiyorum annemi yok sayacak derecede fakat isteme falan onlarda olur. Düğün de dediğim yakın ilçede olsa, bir daha o yerde bulunmama gerek yok diye düşünüyorum.Zaten bu olaya Babaanne de dahil olursa, kli$e bir durum; Yeni gelin esine evlat konusunda kisitlama yaparsa, nefesi kayinvalidede alir
Peki baban ile bu durumu konustunuz mu veya onun beyan ettigi fikri, bu konuya bakis acisi nelerdir?
Babanin esi evlat konusunda karisamaz, sonucta onun ile bir iliskiye girmeden önce bunu da düsünmesi gerekirdi.
Çok zor canım. Naptılar peki? Benim baya büyük geçerli bir sebebim var. Önceki konumu okursan görürsün kadın beni evden kovmuştu.Valla olması gereken şey dediğiniz gibi ama öyle bir karışıyorlar ki, Aman Allahım... Benim de babam bir evlilik geçirdi, karısından hazzetmezdim ama kadın her şeye karışmak isterdi. Bi keresinde mezuniyet muhabbeti olmuştu babamla, ben şehir dışında üniversite okuyorum falan o zamanlar da 2 sene sonra mezuniyet törenin olacak şeklinde, konusu açılmıştı babamla. Dedim mezuniyetime nasıl geleceksin? Bana demez mi X ablanla birlikte geliriz. Ben istemiyorum ama dedim. X ablan da orada annenin olmasını istemiyor, beni yalnız yollamaz dedi. Gelmezsin olur biter o zaman dediğimi hatırlıyorum çok net. Düzgün bir insan olsa tabi buyursun gelsin ama kavgacı biriydi. Karışıyorlar maalesef.
Babannem ve yengem biz her şeyi yaparız falan diyorlar sağolsunlar. O derece bir şey beklemiyorum annemi yok sayacak derecede fakat isteme falan onlarda olur. Düğün de dediğim yakın ilçede olsa, bir daha o yerde bulunmama gerek yok diye düşünüyorum.
Diğer konumu okudun mu, olaylardan sonra babama oraya gelmeyeceğimi söylüyorum fakat beni çağırıp duruyor. Kadın da seni çağırıyor diyor. Sanki ben çocuğum, bi kere gel dedi diye yaptığı şeyleri unutucam. Babam hala yok gelirsin edersin tavrında, ona asla bir daha o kadınla görüşmeyeceğimi anlatmak istiyorum.
Babamın düğün nişan gibi bir durumda beni sahipsiz bırakacağını düşünmüyorum ama yine de düşününce endişeleniyorum.
Anlayabiliyorum gerginlik olusan durumu. Hani benim basima böyle birsey gelmediginden söylemesi basit belkide.Valla olması gereken şey dediğiniz gibi ama öyle bir karışıyorlar ki, Aman Allahım... Benim de babam bir evlilik geçirdi, karısından hazzetmezdim ama kadın her şeye karışmak isterdi. Bi keresinde mezuniyet muhabbeti olmuştu babamla, ben şehir dışında üniversite okuyorum falan o zamanlar da 2 sene sonra mezuniyet törenin olacak şeklinde, konusu açılmıştı babamla. Dedim mezuniyetime nasıl geleceksin? Bana demez mi X ablanla birlikte geliriz. Ben istemiyorum ama dedim. X ablan da orada annenin olmasını istemiyor, beni yalnız yollamaz dedi. Gelmezsin olur biter o zaman dediğimi hatırlıyorum çok net. Düzgün bir insan olsa tabi buyursun gelsin ama kavgacı biriydi. Karışıyorlar maalesef.
Çok zor canım. Naptılar peki? Benim baya büyük geçerli bir sebebim var. Önceki konumu okursan görürsün kadın beni evden kovmuştu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?