Anne baba boşanırken arada kalan çocuğun psikolojisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

pinkstrap

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2014
30.831
47.062
798
Ablamın 10 yıldır çektiği hem fiziki hem cinsel şiddeti bu yaz bize anlatmasıyla, bütün aile boşanmasında ısrarcı olduk ki düzelebilecek sorunlar değildi. 7 yaşında kızları var, annem birkaç gün yanlarına gidip sorunun boyutunu kendim göreyim dedi, 2 gün görmesi yetti, dün ablamı ve yiğenimi alarak evden çıkmış. Sorun şu ki, yiğenim kv tarafından büyütüyordu ve dünden beri, anneme ben sizinle kalmıycam beni yatılı okula vereceksiniz, annesine dönüp ben seni sevmiyorum babamdan ayrılıyorsun falan gibi laflar ediyormuş. Yiğenim anneme korku dolu gözlerle bakıyormuş. Kv nasıl bir vicdan barındırıyorsa artık çocuğun travma yaşamasına neden oluyor. Psikoloğa götürecekler ama bunun yanında önerileriniz var mı?

Son düzenleme:
kız çocuğunun babaya düşkün olması normal, eğer ki annesine yapılan şiddete tanık olmamışsa babasından ve babaannesinden kopmak istemeyebilir..

Kardeşiniz çocuğu ile disari cikip zaman geçirip sonra küçük bir konuşma yapabilirler.. neden burada olduklarini, neler olacagini , olması gerekenleri anlatip onu rahatlatacak şeyler soylemeli sadece izlemek olmaz kim bilir aklinda neler var bunlara cevap olmaniz lazim.

kız çocuğunun babaya düşkün olması normal, eğer ki annesine yapılan şiddete tanık olmamışsa babasından ve babaannesinden kopmak istemeyebilir..
Aslında tam tersi gecenin 3 ünde babasının bağırmalarıyla yataktan ağlayarak kalkan, ablamı banyoya kapatıp bıçakla kapıyı delen bir babayı görerek büyümüş. Babanın çocukla alakası yok ilgi gösteren seven bir baba modeli yok yani ortada. Baban seninle oynuyormu, gezmeye götürüyormu diye sorulduğunda. Hayır çünkü babam çok çalışıyor diye cevap veriyor, Babaannenin yönlendirmeleri var çocukta sadece.

Psikoloğun yanında, bıkmadan, usanmadan, her sorusuna sakin yanıtlar verip, bol bol sevgi göstermeniz, onunla vakit geçirmeniz gerekecek sanırım. Küçükcük o, tez zamanda atlatır inşallah.

Ve esi işbirliği yaparsa birlikte oturup anlatmaları daha uygun olur.

Cünku şuan onun kafasında babasini terk ettiği onun yalniz olduğu ne yaptigi nasil oldugu gibi şeyler var.. Buna babası annesi birlikte cevaplar verirse bir nebze sakinlesebilir...

Yazın 1 aylık sürede ablam annemlerde kaldı bu sürede kızını hazırlamıştı. çocukta zaten birçok şeye tanık olduğu için hiç zorluk çekmedi bile. Ama tatil dönüşü 2 hafta babannesine bıraktı, şimdide bu noktadayız. Tekrar nasıl kendini güvende hisseder, ikna olur diye düşünüyoruz işte.

Psikoloğun yanında, bıkmadan, usanmadan, her sorusuna sakin yanıtlar verip, bol bol sevgi göstermeniz, onunla vakit geçirmeniz gerekecek sanırım. Küçükcük o, tez zamanda atlatır inşallah.
İnşallah ya sevdiği güvendiği biri tarafından bu tarz şeylerle korkutulunca travma yaşamasından korkuyorum açıkçası.

Çok mantıklı bir öneri de öyle bir baba yok ki ortada, kızı için bile mantıklı 5 dakika hareket edemez. Ama çocuk açısından ben denemelerini iletcem teşekkür ederim.

Babane ayrilacaklarini biliyor muydu peki? Çocuğun aklini bulandirmis olmasin

Babane ayrilacaklarini biliyor muydu peki? Çocuğun aklini bulandirmis olmasin
Biliyordu ablam tatildeyken eşiyle konuştu ben ayrılcam diye, sonra kv görümce falan yapma etme diye arıyorlardı. Ablamda sonuçta sizden ayıracak değilim istediğiniz zaman görürsünüz ama bu böyle gitmiyor dedi. Çocuğuda götürüp onlara bıraktı sonraki geldiğimiz nokta bu. Doldurmuş tabi neler neler söylemiş çocuğa da, nasıl kıymış ya mahkeme ablama verse velayeti, o çocuk kendini ne kadar güvende hissedecek. Yatılı okula verileceğini, dayak yiyeceğini falan sanıyor şuanda

Ablanız neden 2 hafta babaannesine bıraktı ? Sonraki mesajınızda sizde çocuğa neler söylemişler demişsiniz. Muhtemelen annen babandan ayrılınca kendine yeni hayat kuracak , ona ayak bağı olma diye seni de yanına almayacak demişler örnekleyerek.

Bundan sonraki süreçte ablanız yanlarında değilken görüşmelerine izin vermesin bence. Siz çocuğun ruh halini dengeleyeceksiniz , siz yokken onlar yeniden altüst edecekler. Belki hatalı düşünüyor olabilirim ancak çocuklar kimsenin kolundan çekiştirip , duyguları altüst edilecek oyuncaklar değiller.

Bazen iyi niyetli olcam diye safça davranabiliyor işte. Boşanma sürecinde sorun çıkarmasınlar, çocuğu almak istemesinler diye yolladı. Aslında eşinin umrunda değil çocuk falan, bi kere başını okşadığını görmedim hep bağırır, İnatlaşmak adına velayetinin istemesinden korkuyordu ablam. Çocuğu dolduruşlarından gördüğümüz kadarıyla da isteyecekler. Valla inşallah tekrar aynı hatayı yapmaz.

Pedagog desteği alin ve babaneyi bir güzel korkutun.. Cocugun herşeyi pedagog a anlattigini boşanma sirasinda bu konuda pedagog bir rapor düzenlerse çocuğu anca ruyasinda göreceğini söyleyin az biraz korksun yoksa her gidip gelmesine ayni şeyi yasatacaklar yavruya

bence anneden cok olaydan uzak ama tanıdığı birinin onun akıllı bir kız olgun bir kız olduğunu söyleyerek olanları babasını kötülemeden anlatması annesinin de babasının da mutsuz olacağını ikisinin hep evli olmadığını evliliklerinden önce de bi hayatları olduğunu kabullendirmesi ve ikisiyle de her zaman görüebileceğinin garantisinin verilmesi gerek benim de annem babam ayrı ben ikisiyle de görüşmüyorum sebebi de ayrıldıktan sonra sadece kendilerini düşünmeleri. cocuga annenin de babanın da odak noktasının hala kendisi olacağı gösterilmeleri tabi şımartmadan ve bence babasının da annesinin de su evrelerde onu gezmeye götürmesi oyuncak alması yerine herseyi eskisi gibi devam ettirmeleri daha faydalı olur okuluna gidiyosa okula gitsin yemeklerini aynı saattte yesin falan. tabi ben sadece fikir beyan ediyorum bir iktisatım yok bu konuda.

Babanneyi korkutmak mantıklıymış kesinlikle onuda uygulayalım :)

Tanıdığı birinin konuşmasına ben izin vermedimaslında ünkü yeterinde doldurulmuş, biri çıkıp aksini söylese, kime güveneceği konusunda bocalayacaktır, İşin kötüsü şuanda büyük bir değişim yaşıyor, anne baba boşanıyor ev değişikliği olacak üstüne okulunu değiştirecek, arkadaş çevresi falan hayatında köklü değişiklikler olacak. Tıbbi yardımı kesinlikle vercez annesi zaten onun içn yaşıyor elinden geleni yapacaktır. Ama bu hep böyle gitmez umarım, sürekli çocuğun psikolojisiyle oynamazlar.

Ablanız kendini banyoya kilitlediğinde kapıyı bıçakla dürtmekten bahsetmişsiniz. Bu aşamada uzman yardımı alırken ablanız tüm yaşadıklarını anlatsın. Sonrasında kızım da bu durumdan zarar gördü , çocuğun önünde yaşandı diye belirtsin. Çocuğun ruhunda yara kalmaması için uzman yeğeninize anlattıracaktır olayları.

Sonrasında mahkeme aşamasında kullanabilirsiniz. Keşke bunlara gerek kalmasa tabi. Ablanızın darp raporu , karakol şikayeti var ise hepsini dosyalayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…