Anne Baba Dersem Bu Mesafe Yıkılır Mı?

Anne baba demekle aranızda mesafe erimez merak etmeyin. Hediye alıyorum özel günlerinde onlar bana almazlar diyorsunuz bence buna takılın. Beni önemsemeyenleri bende kâle almazdım.
Eskiden takılırdım ama ailelerinde de böyle bir gelenek yok. Benle birlikte böyle özel gün kutlamaya başladılar. Çocukları kutluyorlar kendi çocuklarını bile telefonla kutlarlar bana has değil ama çocukları da onlarınkini kutlamaz. Ben onlara doğum günü yapıyorum mesela buna karşılık tabii bekliyorum. Kötü niyetle almamazlık değil yani öyle düşünüyorum :)

Biz aramadan once hep mektup yollariz. Ona gore musaitse arariz. 😁
Kayin aile haric diger insanlari aramasi gerektiginde de musait degillerse diyip aramiyor mu acaba? O zaman telefon kullanmasina gerek kalmazdi gerci. Boyle dusunerek kimse kismeyi arayamaz cunku.😁 Kayin ailelere özel cikarilmis bir gelenek sanirim. Konu sahibi ve ailesi farkli ya
hayııır tabiii :) çoook samimi olmadığım herkese karşı böyleyim. çok sevdiğim öğretmen ablalarımı kendi öğretmenlerimi bilirim beni çok severler ama yanlış zamanda aradıysam çekincesi küçüklüğümden beri hep vardır. O sebeple her işimi mesajla hallederim çoook samimi olmadığım arkadaşlarımı da.

3 yıldır tanıyorsunuz bence yeterli bir süre. Bu süre zarfında anne baba demedi iseniz nasıl hitap ettiniz?

Kuzenim 2 ay önce nişanlandı, damat adayı enişteme baba yerine herkesin içinde abi diyordu, aklıma o geldi 😂😂
Umarım teyze, amca olarak hitap ediyorsunuzdur.
hitap aşaması gelince nasıl kıvrandığımı bilseniz :) hitapsız atlatıyorum olayı :D nasılsınız iyi misiniz ama telefonda diğerini isterken ölüm gibi bir şey oluyor :)) nasılsınız iyi misin vs diyorum sizli konuşmaya devam ederim hemen hemen herkese sizli konuşurum ben

Niye bu kadar mesafe sevdalısısınız? Anne baba diyince gelip evinize yerleşecek tarzda insanlar mı eşinizin ailesi?
Ben nişanlıyken de x anne x baba deme taraftarıydım, nişanlım evlenince direkt anne baba demenin daha iyi olacağını söyledi. Benim içimden gelmesine rağmen he tamam o zaman diyip teyze amca demeye devam ettim. Düğünden sonra direkt anne baba dedik.

Şahsen eşinizin yerinde olsam, eşim hala öyle hitap etse ben de ona göre davranırdım. Elbette siz zorla kendi ailenize anne baba dedirtmiyorsunuzdur ama hoş gelmiyor bana.
yok yok o düzeni kurduk. Yakın oturuyoruz ama ne ben davetsiz giderim ne onlar davetsiz gelir. Sadece bizden biri bu artık denilip aramızdaki saygı samimiyet adı altında erirse korkusu

Tabi siz prensesiniz,sizin ayrı bi “kültürünüz” var soy ağacınız farklı sizin aileniz Türkiye’de yaşamıyor. Değişik aileye gelin gitmişsiniz amaaa oğulları çok şükür ailesine benzemiyor o çok farklı!
Nasıl o ailede doğmuş hayret ediyorsunuz.
İnanın sizin ne diyip demediğiniz kv ve kp çok da umrunda değildir 😂

Ayy bakma diyince bakası geliyor insanın 😆 ya bence sizin anne baba demenizi de istemiyorlardir diye düşünüyorum. Ben olsam istemezdim sizden.
Normal cevaba gelince, ister gelenek olsun ister olmasın bana çok itici geliyor bu konu, asla anne baba demem. Sevmemekten değil, onlar annem babam değil, eşim de kardeşim değil. Yarın bir gün ayrılsak yine el olacaklar neden annem olsun. Ki yani severim de iyi insanlardır ama ben çok mesafeli biriyim elimde değil.
ben de anne baba demem demiyorum da ben çoook yakın arkadaşlarım dışında herkese çok mesafeli biriyim. Aşırı sevdiğim bebekliğimden beri tanıdığım komşularıma sizli bizliyimdir ki ellerinde büyüdüm. Demek istemiyorsan deme anlayış gösteriyoruz diyorlar ama şikayetleniyorlar belli

onu geçtim de bir senedir evlisiniz. şimdi anne baba deseniz karşı taraf baya sağlam şok yaşayacaklar :KK53: bunca yıl nasıl seslendiniz mesela? hiç kalabalık ortamda denk gelmediniz mi? ona da şaşırdım yani "piştt, heyy "mi dediniz =)

hayııır tabiii :) çoook samimi olmadığım herkese karşı böyleyim. çok sevdiğim öğretmen ablalarımı kendi öğretmenlerimi bilirim beni çok severler ama yanlış zamanda aradıysam çekincesi küçüklüğümden beri hep vardır. O sebeple her işimi mesajla hallederim çoook samimi olmadığım arkadaşlarımı da.
Peki bu arayamayacak kadar samimi olmadiginiz arkadaslariniza, ogretmenlerinize de komple herkese her ozel gunlerde hediyeler mi dagitirsiniz boyle, ilgincmiş. 😬

Ben de eşimin ailesini aramam cok onemli bir şey yoksa, anne baba da demem ama oyle uygun gordugum için oyle davraniyorum. Yani kirk bahane uretmeye gerek yok. 😁
Demek istemiyorsaniz demeyin bence.

Çilek hatırladım seni, yefret ettiğin görümceKin nişanı senin evinde yapıldı mı? Yeni damat dediğin o herhalde:) Soruna gelince içinden gelmiyorsa deme zorla güzellik olmaz.
yapıldıııı ve görümcem geldi özür dilediii hayatında özür dilediği tek kişiymişim suçunu kabul etti çünkü gerçekten elim dilim değmez kendisine. Ateşkes imzaladık :) söylemem gereken her şeyi söyledim hatasını kabul etti. Eşime sinirlenip bana saymış mesajda yoksa benlik durum yokmuş sinirden gözü dönünce karşısında kim varmış kime ne demiş farkında değilmiş vs vs. Dedim kardeşin ile birbirini ye siz kardeşsiniz barışırsınız beni katmayın ben el kızıyım dedim.

onu geçtim de bir senedir evlisiniz. şimdi anne baba deseniz karşı taraf baya sağlam şok yaşayacaklar :KK53: bunca yıl nasıl seslendiniz mesela? hiç kalabalık ortamda denk gelmediniz mi? ona da şaşırdım yani "piştt, heyy "mi dediniz =)
bir de bana sorunnnn :)) ıı şeeey kızarmalar bozarmalar ahahhahaha ya aslında o şoku yüz yüze yaşatmak istiyorum memlekete gitmeden onlar yoksa Allah ömür verirse sonbahara kalır bu iş ahahahah

yok yok o düzeni kurduk. Yakın oturuyoruz ama ne ben davetsiz giderim ne onlar davetsiz gelir. Sadece bizden biri bu artık denilip aramızdaki saygı samimiyet adı altında erirse korkusu
Kız niye erisin kendinden olanlara ne yapıyor bu insanlar sanki :D
Anne baba da desen çok samimi olmana gerek yok ki. Yine kurabilirsin seviyeli bir iletişim.

Bu kadar soğuk biri anne baba dese de bir manası yok. Altı boş çünkü.
hayır altı boş değil. Kayınpederim ameliyat oldu izin aldım tüm gün hastanedeydim damatları yoktu ben vardım. Öğle aralarında çay yaptım bir şeyler yaptım götürdüm hastaneye. Hastalık zamanı çok ilgilendim ve bunları kimse talep etmedi benden. Özel günlerde kimse hediye al demedi. Annesi bir şey beğendi mutlu olsun dedim aldım asla ev işi yapmama izin vermezler onlarda hemen zorla bulaşık yıkarımm hepsi içten

anne baba diyince ne oluyor sanki. bir de yani ne diye hitap ediyorsunuz siz de denmez ki yada 'nasılsın, sağolun bende iyiyim gibi' bi sohbet havası bana daha zor geliyor. ne diyeceğini bilememek.
mesafe koyalım derken fazla yabani oluyoruz ya biraz relaks olmak lazım. içinizden gelmiyorsa demeyin tabi ama bunu bahanelere sığdırmayın. müsait değillerdir diye aramıyorum gibi gibi. :)

Peki bu arayamayacak kadar samimi olmadiginiz arkadaslariniza, ogretmenlerinize de komple herkese her ozel gunlerde hediyeler mi dagitirsiniz boyle, ilgincmiş. 😬

Ben de eşimin ailesini aramam cok onemli bir şey yoksa, anne baba da demem ama oyle uygun gordugum için oyle davraniyorum. Yani kirk bahane uretmeye gerek yok. 😁
Demek istemiyorsaniz demeyin bence.
aksine herkes benim kişiliğimin bu olduğunu bilir. aramam ama mesaj atarım mesajlaşırım sadece aramam :))

demek istiyorum sanırımmm ama korkum var işte

Ben eşimin ailesinin yanında eşime “ annen baban “ diye hitap ettiğimde kaynanamın başından kaynar sular dökülüyor. Sanki eziyet ettim 🤣 her evliliğin dinamiği farklıdır lakin mesafe anne baba demekle ayarlanmaz sizin duruşunuzla ayarlanır.

anne baba diyince ne oluyor sanki. bir de yani ne diye hitap ediyorsunuz siz de denmez ki yada 'nasılsın, sağolun bende iyiyim gibi' bi sohbet havası bana daha zor geliyor. ne diyeceğini bilememek.
mesafe koyalım derken fazla yabani oluyoruz ya biraz relaks olmak lazım. içinizden gelmiyorsa demeyin tabi ama bunu bahanelere sığdırmayın. müsait değillerdir diye aramıyorum gibi gibi. :)
bu gerçekten bahane değil mesajlaşsalar mesajlaşırım isteyerek yaparım mesela ama ben kırılganım herhalde ararım dönmezlerse aman unuttular 1 derim 2'de istemiyorlar derim sanırım

bir de bana sorunnnn :)) ıı şeeey kızarmalar bozarmalar ahahhahaha ya aslında o şoku yüz yüze yaşatmak istiyorum memlekete gitmeden onlar yoksa Allah ömür verirse sonbahara kalır bu iş ahahahah
valla bi yere kamera koy çek. yüz ifadelerini görmek isterdim. çok merak ettim :confused: :confused:

Ben sizi fazla burnu havada buldum. X anne Y baba da samimiyetsiz. Bizim bir akraba öyle söylüyor içinden gelmediği belli yani. Anne babayla çizginin aşılacağı düşüncesi de garip.

Back
X