- Konu Sahibi cayvekahve
-
canım bende isteklerimi söylüyorum dedgım gıbı kımse benı dınlemıyor evde cok yalnızım odama kapıyorum kendımı oturuyorumBundan şikayet eden çok insan tanıdım, çoğunun da yanıldığını düşünmüşümdür.
Anne-babalar ayrım yapmaz, evlatlar ayrılır, beş parmağın beşi bir olmaz çünkü.
Herkesin bir karakteri vardır, diğerleri de ona göre davranır, etki-tepki meselesi yani...
Örneğin isteklerin yerine getirilmesi mevzusunda belki kardeşleriniz daha kararlı istiyordur,
Ya da belki onlar daha az yanlış karar alıyordur ve sonucunda ebeveynler onların kararlarına daha çok güveniyordur.
Ya da belki siz onlara yeteri kadar güven vermeyi başaramamış olabilirsiniz,
Anlatmak istediğim, hatalısınızdır demek değil, etki-tepki meselesidir bu konu çoğunlukla.
Siz de tamamen dışarıdan gözlemleyin kendinizi, bu çok zordur, ama deneyin,
Siz sizin anne-babanız olsanız nasıl davranırdınız, bunu düşününce mutlaka bir şeyler bulacaksınızdır
Malesef Bizde kızların aldığı kararlar yaptığı herşey yanlıştır
O yüzden size öyle davranırlar
Ama erkek çocukları öyle değildir
Evet hala ülkmeizde ayrım yapılır , yapmam derler ama yaparlar
Bir abi bir de kardeşden bahsettiğine göre sen ortanca çocuk olmanın dezavantajlarını yaşıyorsun sanırım:)Hiç bir anne baba evlatları arasında ayrım yapmaz, yapamaz hele ki birde onların biricik kızları isen.. Ama niyeyse her çocuk belli bir dönem de bundan şikayet eder..Zamanla yanıldığını anlarsın, çok takmamaya bak bu konuyu aklına..:)
canım bende isteklerimi söylüyorum dedgım gıbı kımse benı dınlemıyor evde cok yalnızım odama kapıyorum kendımı oturuyorumyani aldgım kararları en basıtınden örnek vereyım kardeşim gtmek istedgı dersaneyi kendi seçti kendi kararı verdi ben bırakın dersaneyı ünimi okumak istedgım bolumu bıle secemedım hep onlar yüzünden öle bölüm mü olurmuş bilmem ne..okumakta oldugum bölümde secmeli dil dersi var secmicem dedim ona bile karışr oldular bunlar normalmi neden onlara karışılmıyor ve dınlenılıyorda ben knşnca uf cok konuştun diyip terslemeler pskolojımın bzldgunnu hssdıorum hep aglayasım var böle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?