• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne baba evlat ayırır mı?

cayvekahve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
951
5
96
İzmir
kaç gündür düşünüp duruyorum annemın babamın tavrları...beni ayırıolarmış gbi hissediyorum abmle erkk kardşmden.ben konuşunca kimse dinlemiyor, bişey istesem hep ilk önce sunu yapda sonra bakarız demeler,onlar ne istese yaparlar yapmak istedıklerınınede karışmazlar benım her dedıgmle her aldıgım kararla ugrasırlar bıktım gercekten bazen balkondan atlamak istiorum.. çok moralim bozuk neden böyle yapılıyor anlamış degilim diyincede sen tek kızsın demeler ama gene aynı tavırlar paylaşmak istedım saolun:58:

Bir abi bir de kardeşden bahsettiğine göre sen ortanca çocuk olmanın dezavantajlarını yaşıyorsun sanırım:)Hiç bir anne baba evlatları arasında ayrım yapmaz, yapamaz hele ki birde onların biricik kızları isen.. Ama niyeyse her çocuk belli bir dönem de bundan şikayet eder..Zamanla yanıldığını anlarsın, çok takmamaya bak bu konuyu aklına..:)

Bundan şikayet eden çok insan tanıdım, çoğunun da yanıldığını düşünmüşümdür.
Anne-babalar ayrım yapmaz, evlatlar ayrılır, beş parmağın beşi bir olmaz çünkü.
Herkesin bir karakteri vardır, diğerleri de ona göre davranır, etki-tepki meselesi yani...
Örneğin isteklerin yerine getirilmesi mevzusunda belki kardeşleriniz daha kararlı istiyordur,
Ya da belki onlar daha az yanlış karar alıyordur ve sonucunda ebeveynler onların kararlarına daha çok güveniyordur.
Ya da belki siz onlara yeteri kadar güven vermeyi başaramamış olabilirsiniz,
Anlatmak istediğim, hatalısınızdır demek değil, etki-tepki meselesidir bu konu çoğunlukla.
Siz de tamamen dışarıdan gözlemleyin kendinizi, bu çok zordur, ama deneyin,
Siz sizin anne-babanız olsanız nasıl davranırdınız, bunu düşününce mutlaka bir şeyler bulacaksınızdır ;)

Biz iki kardeşiz... benden üç yaş büyük bir ağabeyim var... Annem ve babam bana göre aramızda hiç ayrım yapmamıştır... En azından bilerek yapmamışlardır... Bilgili görgülü aman şöyle yaparsak çocuklarımız etkilenir mi vs. gibi şeyler düşünecek yapıda değiller anlayacağın... Ama bir kaç yıl önce abim yengemle birşey paylaşmış... Abim demiş ki... annem ve babam munzevii yi hep ayrı tuttular... onu kayırdılar ... Tabi öyle şaşırdım ki ne diyeceğimi bilemedim o anda yengeme :))) Sonra düşündüm.... Neden böyle düşünüyor olabilir acaba abim:44: Şundan olabilirdi... Abim içine kapanık biri... Ve hep babamdan onay almak ister... ve babama direk birşey söyleyemez, annem kanalıyla iletilirdi istekleri... Bense (tamamen anneme ve babama olan güvensizliğimden) ne yapacaksam kimseye sormadan yapar, öyle söylerdim... Mesela cep telefonları yeni çıkmıştı ve abim sürekli evde konuşup duruyor alıcam alıcam diye :D Ben ne yaptım.. ? paramı biriktirdim ve gittim aldım sormadım bile ... Eve geldim bakın cep telefonum nasıl ? dedim.. e alınmış artık ne diyecekler... Çok güzel harika falan dediler :13:

Bu örnekleri verdim ki kendi durumunu belki özdeşleştirebilirsin... :34:

Kesinlikle çenebaz arkadaşa katılıyorum.. Etki-tepki olayı :)

Kendini üzme canım... Sevgi olarak ayırmıyorlardır... emin olabilirsin....

Sevgilerimle...

malesef ayrım yapan çok anne-baba var,en azından ben çevremde çok örneğini gördüm.Sizin durumunuzu bilemiyorum ama bu ne yazık ki var.Bazen evlatların yaptığı hiçbir olumsuzluk olmasa bile aileler bunu yapabiliyor,bazen de ailenin istemediği bir şey,hoşuna gitmeyen davranışlardan ötürü bu ayrım olabiliyor.

Malesef Bizde kızların aldığı kararlar yaptığı herşey yanlıştır
O yüzden size öyle davranırlar
Ama erkek çocukları öyle değildir
Evet hala ülkmeizde ayrım yapılır , yapmam derler ama yaparlar

Bundan şikayet eden çok insan tanıdım, çoğunun da yanıldığını düşünmüşümdür.
Anne-babalar ayrım yapmaz, evlatlar ayrılır, beş parmağın beşi bir olmaz çünkü.
Herkesin bir karakteri vardır, diğerleri de ona göre davranır, etki-tepki meselesi yani...
Örneğin isteklerin yerine getirilmesi mevzusunda belki kardeşleriniz daha kararlı istiyordur,
Ya da belki onlar daha az yanlış karar alıyordur ve sonucunda ebeveynler onların kararlarına daha çok güveniyordur.
Ya da belki siz onlara yeteri kadar güven vermeyi başaramamış olabilirsiniz,
Anlatmak istediğim, hatalısınızdır demek değil, etki-tepki meselesidir bu konu çoğunlukla.
Siz de tamamen dışarıdan gözlemleyin kendinizi, bu çok zordur, ama deneyin,
Siz sizin anne-babanız olsanız nasıl davranırdınız, bunu düşününce mutlaka bir şeyler bulacaksınızdır ;)
canım bende isteklerimi söylüyorum dedgım gıbı kımse benı dınlemıyor evde cok yalnızım odama kapıyorum kendımı oturuyorum:( yani aldgım kararları en basıtınden örnek vereyım kardeşim gtmek istedgı dersaneyi kendi seçti kendi kararı verdi ben bırakın dersaneyı ünimi okumak istedgım bolumu bıle secemedım hep onlar yüzünden öle bölüm mü olurmuş bilmem ne..okumakta oldugum bölümde secmeli dil dersi var secmicem dedim ona bile karışr oldular bunlar normalmi :20: neden onlara karışılmıyor ve dınlenılıyorda ben knşnca uf cok konuştun diyip terslemeler pskolojımın bzldgunnu hssdıorum hep aglayasım var böle:58:

Malesef Bizde kızların aldığı kararlar yaptığı herşey yanlıştır
O yüzden size öyle davranırlar
Ama erkek çocukları öyle değildir
Evet hala ülkmeizde ayrım yapılır , yapmam derler ama yaparlar

katılıyorum kızlar bışey bılmez gibi yapıyorlar benm ailem bana öle gelıyor

Bir abi bir de kardeşden bahsettiğine göre sen ortanca çocuk olmanın dezavantajlarını yaşıyorsun sanırım:)Hiç bir anne baba evlatları arasında ayrım yapmaz, yapamaz hele ki birde onların biricik kızları isen.. Ama niyeyse her çocuk belli bir dönem de bundan şikayet eder..Zamanla yanıldığını anlarsın, çok takmamaya bak bu konuyu aklına..:)

ortanca cocuk olmak cok kötu gercekten:58: inşallah yanılırım dicem ama gözümle gördugum sey nasıl yanılıcamki:50:

anneannem mesela dayimlari hep daha cok korumustur herseye karsi
teyzemle anneme pek dikkat etmemistir
onlar erkek diyemi yapiyo diye düsünmekten kendimi alamasamda hala
görüyorumki onlar beceriksiz teyzemle annemse basarili
belkide sebeb budur bilemiyorum
ama sankii erkek evlat daha bir degerli oluyor gibi geliyor:68:

kesinlikle yapılır eger sen daha sessizsen ezilen sen olursun yada çok asiysen istenmezsin yapmam derler ama yapıyorlar bende en küçüğüm iki abim var ben istenmezdim ortanca abimse çok ezilmiştir büyük abimin saglık sorunu var ama anneme kimi daha cok sevyosun die sorunca hep ortanca abimi der yüzümüze baka baka benimle gecinmediği için sürekli evlenmemei istedi bende zorunlu evlilik yaptım esim çok ii seviyorumda ama annemin bunu yapması çok agrıma gidiyor düşük yapacaktım gel dedim abini bırakamam esin bakar sana onda bişi yok dedi yani bu ayrım deilde nedir??* bir arkadasımda böyleydi ezildi istemediği kızı aldı şimdi mutlu olmaya calışıyor ama anne ve babasından nefret ediyor üzülme kendi isteklerini kendin yapmaya calış

canım bende isteklerimi söylüyorum dedgım gıbı kımse benı dınlemıyor evde cok yalnızım odama kapıyorum kendımı oturuyorum:( yani aldgım kararları en basıtınden örnek vereyım kardeşim gtmek istedgı dersaneyi kendi seçti kendi kararı verdi ben bırakın dersaneyı ünimi okumak istedgım bolumu bıle secemedım hep onlar yüzünden öle bölüm mü olurmuş bilmem ne..okumakta oldugum bölümde secmeli dil dersi var secmicem dedim ona bile karışr oldular bunlar normalmi :20: neden onlara karışılmıyor ve dınlenılıyorda ben knşnca uf cok konuştun diyip terslemeler pskolojımın bzldgunnu hssdıorum hep aglayasım var böle:58:

Canım demek istediğim altında başka sebepler olabilir.
Sen değiştiremeyeceğin şeyler için enerjini tüketeceğine değiştirebileceğin şeyleri gözden geçir.
Değiştirebileceğin tek şey kendinsin.
Önce kendini objektif olarak eleştir, eğer bunu sağlayacak bir tavrın olduğunu düşünmüyorsan annenle konuş,
Eğer altında yatan sebep erkek evlat düşkünlüğüyse bu önyargılarını değiştirmeye çalışmalısın.
Ama dediğim gibi çok örneğini gördüm.
Görünüşte bir evladın daha çok sevildiği düşünülen durumlarda aslında altında başka sebep yattığını düşünürüm hep.
Yakınlarımdan örnek vermek gerekirse,
İki erkek arasında küçük olan kendisine hiç kıymet verilmediğini düşünüyordu, aslında sebebi babasız büyüdükleri için büyük olanın aileye daha çok kol kanat germesi, dolayısıyla her şeyin ona danışılarak yapıldığıydı.
İki kız kardeş arasında büyük olan sürekli küçüğün daha çok sevildiğinden şikayetçiydi, aslında küçüğü aynı muameleyi umursamadığından ve daha doğru kararlar aldığından, kendine daha güvenli daha zeki olduğundan ona daha çok güveniliyordu.
Ama tamamen sebepsiz erkek evlat düşkünlüğü olan insanlar yok mu, elbette var.
Bu durumlarda ise aileye eşit davranmaya mecbur olduklarının bir şekilde öğretilmesi lazım...

ortanca cocuk sendromu sanirim. bu arada kalmislik duygusunu bircok ortanca yasiyor. buyuk artik adam yerine koyulur, kucuk kucuk oldugu icin el ustundedir ama sanki ortanca hep arada kaynar. anne-babalara sorsaniz asla boyle bir niyetleri yoktur ama ortancalar bu hislere hep kapilir. bence ailenizle konusun, boyle magdur pozisyonundayken yaptiginiz gozlemler size objektif sonuclar vermez. sikintinizi dile getirin kim bilir belki farkinda bile degiller..

ayırmam derler, ama ayırt ettiklerinin farkına bile varmazlar. var evet ben de çok tanıdım böyle anne babalar maleseef.

aslinda bu sorun bir cok ailede var ve gercekten insanlar cok kiriliyor ve aileden soguyorlar.ben kendimden örnek vereyim.3 kiz 1 de erkek kardesim var.annem ve babam en kücük olan kiz kardesimi cok ayiriyor.esinden ayrildi,2 cocuguyla babamda kaliyor.hic birsey umurunda degil bencil ,anneme ve babama maddi manevi zarar veriyor ama anneminde babaminda pek umurunda degil.biz bisey söylesek annem hemen avukatiymis gibi savunmaya geciyor.diger kardeslerim kendi halindeler,kimseye zararlari yok.bayram gelir seyran gelir bizim cocuklarimiza 1 kuruslari gecmez.ben evliyim senelerce onlara hediyeler aldim baktimki benim cocuklarimdan sakindiklari paralari kardesimin cocuklarina cok rahat veriyorlar bende mesafe koydum diger kardeslerimde rahatsizliklarini söylediler tamam o o evde kaliyor yesin icsin giysin ama lüks olan en son model cep telefonlarini alamaz dedim annem ve babam hic umursamadi bende simdi arayip sormuyorum eskisi gibi hediyelesmeyide kestim.ama onlara sorsan ayirim yok cok iyi anne babalar kendilerini sorgulama yerine sorunlari halinin altina süpürüyorlar.oysa bende bosanmaya kaltigimda bana asla yardim etmemislerdi simdi kiz kardesimi el üstünde tutuyorlar.cünki ben yetinmeyi bilen anne babaya aciyan birisiydim kardesim onlari sömürüyor.ama sonrada yardim etmiyor yardimi bizden bekliyorlar,yani anne baba bile evladini enayi yerine koyuyor

Ben de ayırabileceklerini düşünüyorum. Eğer herhangi bir ayrım olmasa zaten öle hisseden kimse olmaz demekki öyle hissetiriyorlar ki evlatlarda o hisse kapılıyor. Bence bu duygunu ailene söyle erkek kardeşlerinin senden daha akıllı ve daha iyi kararlar vermediklerini sende kendi geleceğin için en iyisini istediğini onlara hissettir. ve o duygulara çok kapılıp kendini boğma i yaptıklarınla, başarılarını onları utandır .

sen de seçeceğin derse kadar niye duyuruyorsun ki?
madem herşeye karışıyorlar, herşeye muhalefetler o zaman en azından ufak tefek işlerini duyurmadan yapacaksın bence..
diğer kardeşlerin erkek oldukları için bi şekilde asilik yapıyorlardır ve ailen de daha fazla kopmasınlar diye seslerini çıkarmıyordur, ama sen herşeyi onlar ne der ki acaba diye düşünüp danışmaya çalıştığın için her fırsatta ana-babalık otoritelerini kullanmaya çalışıyorlardır..

Back
X