Anne baba kaybı

silentvega

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
13
Arkadaşlar bundan yaklaşık 5 yıl önce annemi babamla ettiği bir tartışma sonrası tansiyonu yükselip beyin kanamasından kaybettim babam ise annemden sonra yani bir ay sonra hemen evlendi sonra da babam pankreas kanseri olup vefat etti geçen yıl… fakat anneme çok çektirmişti yani onu çok üzdü… zaten dediğim gibi ölür ölmezde evlendi ben babamın yaptığını unutamadığım için zaten çocukluğumuzda da bize çok babalık sağlamamadığı için bize dedem baktığı için mezarlık ziyaretine gittiğimde babama hiç çiçek almam vs anneme dua ederim ama babama etmem annemin mezarıyla onun mezarının arasına mermer yaptırdım yani ayrı iki mezar gibi görünmesi için yani toprağın arasına bir tane mermer koydurdum… bazen kendimi suçluyorum ama hatamı yaptım diye yani bilmiyorum ona da mı dua etmeliyim ne de olsa babam diye düşünüp bir arkadaşım böyle söyledi yapma ne de olsa baban dedi ama onun yüzünden ben genç yaşımda annesiz kaldım ben mesela yeni evli sayılırım ve etrafındaki evli olan arkadaşlarım annelerine kahve içmeye gidiyor ya da anneleri onlara geliyor ben hiç böyle şeyler yaşayamıyorum ve bunun da tek sorumlusunu babam olarak görüyorum onu bu kadar üzmeseydi belki de benim de annem olmuş olacaktı… bu yüzden ona hiç dua etmiyorum onun mezarını görmezden gelip sadece annemin mezarı ile ilgileniyorum fakat suçluluk duymalımıyım bilmiyorum garip bir duygu işte ne bileyim.. linçlenicem bilerek böyle bir konu açtım fakat bugün annemin doğum günü biraz dertleşmek istedim kime anlatsam beni asla anlamıyor etrafındaki herkes diyor ki o senin nede olsa baban toprak almayı düşünüyorum yarın annemin mezarına serpip toprağını yenileyeceğim babama almadım ama onun toprağı beni hiç ilgilendirmiyor keşke annem yaşıyor olsaydı ve ben ben anneme gidiyorum deseydim eşime mesela ertesi gün çıkıp anneme gitseydim bir kahve içseydim onunla o bana gelseydi birlikte dışarı çıksaydık bu duygular nasıl hiç bilmiyorum hayat hiç adil değil hayat çok acımasız bence

Son düzenleme:
Annenizin mekanı cennet olsun Rabbim peygamber efendimize komşu eylesin. Ne yalan söyleyim babanıza dua etmek benim içimden gelmedi. Bu tarz durumlarda “ne olursa olsun o senin baban, sen şöyle yapmalısın vs” diyemiyorum. Hak etmeyene değer veremiyorum babam bile olsa.

Annen babanla tartismasa baska biseye yakalancakti muhtemelen cünkü insan bi krizden kacar kazaya denk gelir ondan kacar bi c*nayete kurban gider. Herkesin bi vadesi var ensenmizde taşıyoruz.. annenle baban sıkıntılı evlılık yaşamışlar bunda çocukların suçu yok. Ama herkes ana baba olamıyor. Üstelik ana baba sevgisi göremeyen büyüklerde sevgi gösteremiyor kapasite bukadar oluyor.

sen evlatsın. Dua edersen öteki dünya da duanla feraha kavusur belki .. orası gerçek olan yer burası yalan dünya.

İçten içe kırgın öfkeli olabilirsin ama artık öfkelenebileceğin bir baba bile yok ortada. Bu daha acı. O yüzden artık giden gitmiş kendi yoluna.. bu saaten sonra ne ölenin arkasından bişey demek nede öfkelenmek sana fayda sağlamaz. Kendini yıpratırsın.

Mermer konusu , sen sevmiyor olabilirsin ama annen sevmiş ki kahrını çekmiş allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun yinede. O yüzden vefat edenleri sen ayırdığını sanıyosun ama aslında onlar Ahirette birlikteler.

Orada acı yok, duygu yok, üzüntü yok. Sadece beraberler..

Pankreas kanseri hastanın acıları çok ağır bizimde ailede vardı. Acılar içindeydi bu çok ağır..

Evlilik konusuna gelirsek erkekler kadınlar gibi değil. Bir kadın evlenmese de olur ama erkek öyle değil evleniyolar işte. Yapamıyolar yalnız üzücü ama böyle çevremde kaç kadın vefat etti hepsinin eşi evlendi hemen.

Bu saaten sonra psikolojik destek al ve bu konuyu kendi içinde kapat sana acı verir. Hayatına odaklan ailen varsa cocukların eşin onlara tutun.

Babanız size babalık yapmamış ki ne demek ne olursa olsun baban? Bunu diyen insanlar bu sorunlarla sınanmadığı için bol keseden sallıyorlar genelde. Ben şu an babamın yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum, öldüyse de mezarlık ziyareti yapmayacağım tabiki.

Başınız sağolsun üzüldüm. Babanıza dua etmek istememekte çok haklı yanlarınız var.
Anne baba hakkı ödenmez ne olursa olsun annedir babadır gibi klişe laflara katılmıyorum hiçbir zaman. Anne yada baba diye çocukluğumu çalmış insanlara merhamet göstermek zorunda değilim. İçinizden gelmiyorsa etmeyin.

İçinizden gelmiyorsa zorlamayacaksınız, bırakın o iyiliğinizi düşünüyormuş ve sizi anlıyormuş gibi yapıp akıl veren insanları, kavga kısmına birşey diyemem ama annemin vefatından bir ay sonra evlenen adama bende dua etmezdim. Kimlikte baba isminde ismi yazıyor diye baba olmuyor

Başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşallah. Ben de anneciğimi kaybedeli 4,5 sene oldu. Aynı cümleleri ben de kuruyorum keşke annemle bi kahve içmeye çıkabilseydim ya da yarın bir gün evlenirsem annem yanımda olmayacak diyorum :)
Babanız konusunda da kimseyi dinlemeyin içinizden ne geliyorsa öyle davranın.

Hayatlar hep hayal ettiğimiz gibi olmayabilir belki annen yasasaydı bir kusluk kavgada yine de gidip gelmezdin .ki biz kadere inanan insanlarız tmm baban sebep olmus ölümüne.öbür tarafta zaten bunun hesabını verecek.ama ölum saatimiz de degişmez diye inandıgımız bir gercek var.baban sebep olmasaydı trafık kazası olurdu belki.saati degişmezdi yani ona verilen ömur bu kadarmış.sen bunları duşunupte ölmüş insanlara boşuna bilenme .zararı gören yine sen ve evlatların olacak .kabullenmeye calıs .babana tutumuna gelince içinden geldigi gibi davran.toprak almadın mı ona alma.zaten öteki tarafta.ama bu öfke affedememe seni yer bitirir genc yasta hasta eder.şuan baban istese de sana zarar veremez .anneninde ölüm saatini değistiremez hiçbir olay.vadesi bu kadar.sebebi baban olmus .oda onun imtihanı .senin elinden gelen hiçbirsey yok .öfkeni yatıştır.kendıne zarar verme.bak sen hasta olursan ilerde de senin evladın keşke annem saglıklı olsada gezebilsek sunu yapabilsek diyecek.bitti gitti allah rahmet eylesin gitmiş 2 insan var.sen öfkeni dizginle .kendine huzur ver .babana da içinden geldigi gibi davran cokta önemli degil.seni çok iyi anlıyorum bu arada.ben de annesi yasarken ölenlerdenim.bu daha acı.senin annen sana guzel anılar bırakıp gitmiş en azından.benimki yasıyor elden farksız.bana elden cok annemin kötulugu dokundu.ölse belki mezarına gider dua ederım aglarım.ama tum heybetiyle kötuluklerıne devam ediyr.böylesi daha acı.bosver sen kendını bir sal.sende anne oldun.ilerde cocuklarında senin için aynı konusmayı yapmasın .o yuzden kendine huzur ver

Ben kaderci bir insanım, özellikle ölüm konusunda.
Anneniz o gün yine o sonla karşılaşacaktı sadece nedeni farklı olacaktı.
Yani babamla kavga etmeseydi yanımda olurdu kısmı benim kader inancıma göre olmuyor.
Belki böyle düşünmek içinizi rahatlatabilir.
Dua edin, etmeyin, mezara bakım yapın yapmayın bu tamamen sizin tercihiniz. Fakat diğer konuyu dediğim açıdan düşünmenizi tavsiye ederim.
Allah rahmet eylesin.

Allah rahmet eylesin.

Vakti geleni, görevi biteni 1 saniye tutmazlar dünyada.

Sizin duygularınızın titreşimini babanız zaten biliyor ve rahatsız oluyor. Dua etmeniz için duygularınızın ve kalbinizin kişiye karşı saf ve sevgi dolu olması gerekmez mi?

Ayrıca ölüm sonrası gittiğimiz alan gerçek yuvamızdır. Emin olun oradakiler (iyi olanlar) bizden milyon kat mutlu. Asıl üzülmesi gereken dünya okulunun bu sert sınavına maruz kalan bizleriz.

Ve sevgide ayrılık olmaz.

Ben annemı de babamı da çok severim.
Hatta babasına asırı sevgı saygı duyan bırıyım ama annem bu sekılde vefat etse sebebi babam olsa asla affetmem.

Başınız sağolsun.
Bazen geçmişte öfke duyduğumuz insanların ölmüş olması öfkeyi hafifletmiyor.
Bilakis bastırmayın, hatta hayalen karşınıza oturtun ve yüzleşin.
Her şeyi söyleyin, canınızı yakan her şeyi.
Bunu düzenli yapın ki o zamana dair açık dosyalarınız kapansın.
Sonra zaten zamanla o öfke yerini sakinlik ve yetişkince bir kabule bırakacak.
Durumunuz normal sonuç olarak.
Sadece zamana ihtiyacınız var.
Bu arada bu bugünkü 3. konunuz.
Demek ki yalnız hissediyorsunuz.
Sosyal çevreniz var mı?
Bunları candan bir dost ortamında açmak da iyi gelebilir

Kayıplarınız işin başınız sağolsun Rabbim gittikleri yerde utandırmasın. Kimse sizi linçlemez böyle bi konu için. Fakat şunu kabul ederseniz hayatınızda eminim biraz daha hafiflersiniz, anneciğinizin alacağı nefes o kadarmış, o gün o saatte vefat edecekti bunun sebebi babanız veya başka bir durum olacaktı. Unutmayın “ecel gelince cana, baş ağrısı bahane” babanız annenizin kaybından hemen sonra evlenmesi kırık kalbinizi daha çok kırmış. Keşke affedebilseniz en azından kendiniz için. Kendimi sizin yerinize koyunca sanırım aynı tutumu sergilerdim ne yalan söyleyeyim

başın sağolsun. düzgün Bi eş düzgün Bi bsba değilmiş ama ölmüş gitmiş artık kırgınlığını kızgınlığını diri tutmanın Sadece Sana zararı var. böyle de için rahat değil sanki. nasıl huzurlu hissedeceksen öyle yap. eğer bir fatiha okuyunca rahatlayacaksan oku geç. yok daha kötü hissederim diyorsan yapma.

Çok üzdünüz beni gece gece, ben olsam ben de aynısını yapardım. Bu kadar üzmeyin kendinizi bu konuda

Yasınızı dilediğiniz gibi yaşayın.Bu süreci arkadaşınız değil siz yaşıyorsunuz.Kendinize zaman verin ,belki ilerde öfkeniz dinerse başka türlü davranırsınız ama şu an içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın.

`